Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: اگر تحریم‌های آمریکا امروز به هر دلیلی برداشته شود، برای ارتباط تجاری با سایر کشورها باز هم مشکل خواهیم داشت چرا که ایران در لیست سیاه است و کشورهایی که با FATF کار می‌کنند، نمی‌توانند با ما رابطه برقرار کنند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا؛ یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام اخیرا در توئیتر خود نوشت که قیمت خودرو، کمبود گوشت و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. چه ارتباطی به تصویب یا عدم تصویب لایحه الحاق ایران به کنوانسین پالرمو دارد؟!

غلامعلی حداد عادل در ادامه این توئیت عنوان کرده اینکه دولت، سخت شدن معیشت مردم را به پالرمو و FATF منوط می‌کند، نوعی فرافکنی است.

در همین راستا، حسن بهشتی‌پور، کارشناس مسائل بین‌الملل، در رابطه با نقش قرار گرفتن ایران در لیست سیاه، در به وجود آمدن وضعیت اقتصادی فعلی به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: اثرات نپذیرفتن الزامات FATF بر روی اقتصاد ایران در حالت 50-50 است. به این صورت که اگر ایران الزامات FATF را اجرا می‌کرد، هم برای اقتصاد کشور خوب بود و هم کمک می‌کرد که دیگران راحت‌تر با ما، ارتباط برقرار کنند. وقتی الزامات FATF را اجرا نکنیم و در لیست سیاه قرار بگیریم حتی کشورهای دوست مانند هند، روسیه، ترکیه، چین و عراق در برقراری ارتباط با ما دچار مشکل می‌شوند.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه ترکیه، روسیه و چین اعضای هسته مرکزی FATF هستند، تصریح کرد: در حال حاضر این کشورها برای برقراری ارتباط با ایران در انجام مناسبات تجاری و بانکی دچار مشکل هستند. بنابراین اگر در لیست سیاه نبودیم بسیار راحت‌تر با کشورها ارتباط برقرار می‌کردیم.

بهشتی‌پور افزود: اما 50درصد دیگر در خصوص تاثیر عضویت یا عدم عضویت در پالرمو این است که در حال حاضر، ایران تحت تحریم‌های ثانویه آمریکا قرار دارد، در این دوران کشورها ملاحظات رابطه با آمریکا را دارند نه FATF را، لذا اگر FATF را پذیرفته بودیم در زمان اعمال تحریم‌های ثانویه مشکل داشتیم چرا که آمریکا به دنیا، حکم کرده است که یا باید با ایران رابطه برقرار کنید یا با آمریکا، که در نتیجه شرکت‌ها، آمریکا را به ایران ترجیح دادند همچنانکه از سال 97 هم اثرات آن را مشاهده می‌کنیم. اما در همین شرایط اگر FATF را می‌پذیرفتیم کشورها برای دور زدن تحریم‌ها و ارتباط با ایران با دست باز عمل می‌کردند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در رابطه با اینکه با قرار گرفتن ایران در لیست سیاه، آیا همچنان ایران می‌تواند FATF را بپذیرد و از لیست سیاه خارج شود؟ اظهار کرد: بله، ایران هنوز هم می‌تواند پالرمو را بپذیرد. اما واقعیت این است در ایران به نوعی FATF را تبلیغ می‌کنند که تصور می‌شود، همه برنامه‌ریزی‌ها برای این بوده است که ایران را به تله پالرمو بیندازند، در حالی که FATF از سال 1368 شمسی که شکل گرفته است به تدریج روش خود را اصلاح کرده و سیاست‌های خود را به سمت مبارزه با تروریسم از طریق مجازی مالی و شفاف‌سازی هدایت کرده است. در حقیقت روندهای مندرج در پالرمو برای همه کشورهای دنیا است، 180 کشور عضو آن هستند و تنها ایران و کره شمالی هستند که در لیست سیاه قرار گرفته‌اند.

بهشتی‌پور ادامه داد: از طرف دیگر ایران در شرایطی در لیست سیاه قرار گرفته است که همه 40 موردی که FATF در خصوص نظام بانکداری خواسته بود، را از 2016 به بعد اجرا کرده است. بنابراین اولا قواعد پالرمو را اجرایی کردیم و ضرری نکردیم، ثالثا همه کشورها این قواعد را اجرا کردند و آنها هم ضرر نکردند و در نهایت اینکه، وقتی که لایحه پالرمو به مجلس رفت تدبیر مجلس به این صورت بود که شروط خود را برای پذیرش مطرح کرد. در شرایط فعلی مخالفین پالرمو می‌گویند کنوانسیون این شروط ایران را نمی‌پذیرد چرا که براساس این شروط، مسائل اساسی پالرمو را قبول نمی‌کنیم در صورتی که عمل شرط گذاشتن برای پذیرش مخصوص ایران نیست و حدود 7 کشور دیگر هم در زمینه‌های مختلف شرط‌هایی را مطرح کردند. بنابراین نباید در این مورد نگرانی داشته باشیم.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل در ادامه افزود: بحث دیگر این است که اگر تحریم‌های آمریکا امروز به هر دلیلی برداشته شود، برای ارتباط تجاری با سایر کشورها باز هم مشکل خواهیم داشت چرا که ایران در لیست سیاه است و کشورهایی که با FATF کار می‌کنند، نمی‌توانند با ما رابطه برقرار کنند.

بهشتی‌پور در پاسخ به مخالفین پالرمو که اسرائیل و آمریکا را طراح آن می‌دانند، یادآور شد: اسرائیل سال گذشته به عضویت رسمی پالرمو درآمد.3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران ترکیه چین درآمد روسیه ایران در لیست سیاه مسائل بین الملل بهشتی پور تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۰۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند

نشریه کنگره آمریکا می‌گوید فشار اقتصادی علیه ایران شکست خورده است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: هیل در این باره می‌نویسد: دن نیدس، افسر نیروی دریایی آمریکا، مقاله‌ای برای مجله هیل نوشته که ناامیدی و خشم سیاستمداران جنگ‌طلب و افسران اطلاعاتی واشنگتن و اسرائیل را برجسته می‌کند. او یادآوری می‌کند: «تقریباً هر رئیس‌جمهور آمریکا از زمان جیمی کارتر تلاش کرده که ایران را از طریق تحریم‌های اقتصادی کنترل کند، اما همه آنها شکست خورده‌اند. سوریه، لبنان و یمن به کشورهای مشتری تبدیل شده‌اند و تهران، نفوذ زیادی در عراق دارد. شبکه تروریستی ایران به حدی رسیده است که می‌تواند هر نقطه از خاورمیانه را هدف قرار دهد».

دن ادامه داد: ایران تجارت جهانی را نه تنها در خلیج‌ فارس، بلکه در دریای سرخ که نزدیک به هزار مایل از مرزهایش دورتر است، مختل می‌کند. صنعت تسلیحات ایران، آن‌قدر پیشرفته است که ممکن است به زودی بیشتر از روسیه، ابرقدرت سابق، سلاح صادر کند. و خود روسیه هم‌اکنون برای جنگ در اوکراین، به ایران وابسته است.

دن می‌نویسد: بایدن و اروپا دوباره درباره دور جدیدی از تحریم‌ها صحبت می‌کنند. این تحریم‌ها موفقیت‌آمیزتر از تحریم‌های بی‌سابقه اعمال‌شده علیه روسیه در پایان دادن به تهاجم این کشور به اوکراین نخواهد بود. چین بیشتر به نفت ارزان ایران علاقه دارد تا جلوگیری از تجاوز ایران در منطقه. تغییرات سیاسی جهانی، تحریم‌های آمریکا را بی‌اثر کرده است. اگرچه اسرائیل و آمریکا به طور دوره‌ای عوامل و رهبران سپاه را هدف قرار می‌دهند (ترور می‌کنند)، اما این حملات باید آن‌قدر برای آنها مرگبار باشد که از ترک ایران بترسند. مهم‌تر از همه، ظرفیت هسته‌ای ایران باید از بین برود. زیرساخت‌های هسته‌ای آن‌ها باید به سرعت از طریق هر ترکیبی از اقدامات نظامی پنهان و آشکار که لازم است، نابود شود. قابلیت موشک بالستیک و پهپاد آنها نیز باید هدف قرار گیرد و نیروی دریایی آنها غرق شود.

دن مقاله خود را با تکرار لفاظی‌های قدیمی به پایان می‌رساند: دفاع از جنگ سخت است، اما اگر بایدن در مورد ثبات منطقه جدی باشد، قاطعانه برای از بین بردن توانایی ایران اقدام خواهد کرد. اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم، ممکن است به زودی به نقطه‌ای برسیم که دیگر گزینه‌ای نداشته باشیم. موقع عمل امروز است.

دیگر خبرها

  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • لیست ۳۰ نفره والیبال ایران در لیگ ملت‌ها؛ موسوی و غفور قید تیم ملی را زدند
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها