Web Analytics Made Easy - Statcounter

ورود مقادیر زیادی پلاستیک به اقیانوس های جهان باعث بروز بحرانی جدید در این زمینه شده است.

خبرگزاری میزان - مستندات نشان می‌دهد که سالانه مقادیر زیادی پلاستیک به اقیانوس‌ها وارد می‌شود و باعث آلودگی دریا‌ها و سواحل می‌شود و حیات وحش به خطر می‌اندازد.

به گزارش گاردین، گمان می‌رود که حدود ۱۴ میلیون تن پلاستیک در کف دریا‌ها و اقیانوس‌ها انباشته شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقات نشان می‌دهد میزان پلاستیک‌های انباشت شده در کف آب‌ها ۳۰ برابر بیش از پلاستیک‌های روی سطح آب است، اما پلاستیک‌های انباشت شده در سطح زمین بیشتر است.

تجزیه و تحلیل رسوبات اقیانوس‌ها از عمق ۳ کیلومتری نشان می‌دهد که ممکن است بیش از ۳۰ برابر پلاستیک‌های موجود در سطح اقیانوس‌های جهان در کف اقیانوس‌ها وجود داشته باشد.

یک مطالعه نشان می‎دهد که حتی اگر برای کاهش مصرف پلاستیک دست به یک تلاش فوری و هماهنگ در سطح جهانی زده شود، تا سال ۲۰۴۰ میزان پلاستیک‌های انباشت شده در اقیانوس‌ها به ۷۱۰ میلیون تن خواهد رسید.

محققان می‌گویند بیشتر پلاستیک‌های ریخته شده به اقیانوس، به جای اینکه در سطح یا کف اقیانوس باشند، به سواحل می‌رسند.

بیشتر بخوانید:  ماسک‌ها و دستکش‌های دور ریخته شده با محیط زیست چه می‎کنند؟

محققان همچنین می‌گویند که یافتن راه حل‌های موثر برای جلوگیری از ورود پلاستیک به اقیانوس‌ها و قطع مصرف پلاستیک به طور کلی، بیش از هر زمان دیگری ضروری است.

همچنین یک مطالعه دیگر نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۶ بین ۱۹ تا ۲۳ میلیون تن پلاستیک به رودخانه‌ها و اقیانوس راه پیدا کرده است.

همچنین برخی تحقیقات نشان می‌دهد که ۲۵۰ هزار تن پلاستیک در سطح اقیانوس شناور است.

با توجه به افزایش تولید پلاستیک و آلودگی در سال‌های آینده، این مشکل وخیم‌تر خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: حوادث بین الملل آلودگی محیط زیست

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حوادث بین الملل آلودگی محیط زیست نشان می دهد اقیانوس ها تن پلاستیک میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۲۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تضعیف تلاش‌های مقابله با بحران آب‌وهوایی با تولید پلاستیک

آلودگی صنعت پلاستیک با وجود میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای خود، تا اواسط قرن تلاش‌های جهان برای کنترل بحران آب‌وهوایی را تضعیف می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تجزیه‌وتحلیل‌ها نشان می‌دهد که تا اواسط قرن، انتشار جهانی گازهای گلخانه‌ای ناشی از تولید پلاستیک می‌تواند سه برابر شود و یک‌پنجم بودجه کربن باقی‌مانده زمین را تشکیل دهد. این برآوردهای جدید شواهد بیشتری را ارائه می‌کند که صنعت پلاستیک در حال تضعیف تلاش‌های جهانی برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی است.

محققان برای تخمین مجموع انتشارهای مرتبط با تولید پلاستیک، تأثیر گازهای گلخانه‌ای ۹ نوع از رایج‌ترین پلاستیک‌ها را بررسی کردند که برای ساخت بسته‌بندی‌های پلاستیکی، بطری‌های آب، ظروف نوشیدنی داغ و مواد دیگر استفاده می‌شوند.

تولید پلاستیک و انتشار گازهای گلخانه‌ای

تولید پلاستیک که از سوخت‌های فسیلی ساخته می‌شود، فرآیند تولید گازهای گلخانه‌ای را تشدید می‌کند، در این فرآیند زغال‌سنگ، نفت یا گاز استخراج و مواد آن‌ها پالایش و فرآوری می‌شود که در این میان تولید ترکیبات شیمیایی دیگری مانند فرمالدئید از آن، آلودگی بیشتری ایجاد می‌کند. محصولات پتروشیمی پس از آن به بلوک‌های ساختمانی پلاستیکی مانند اتیلن شکسته می‌شوند که این فرآیند، آلاینده‌ترین جنبه تولید پلاستیک با بیشترین میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای است. فرآیند پلیمریزاسیون (ترکیب این بلوک‌های سازنده برای تشکیل مولکول‌های بزرگ‌تر) و سپس شکل‌دهی آن‌ها برای تبدیل شدن به محصولات گوناگون با انتشار گازهای گلخانه‌ای بیشتری همراه است.

تولید پلاستیک ۲.۲۴ گیگا تن آلودگی ناشی از گرمایش سیاره در سال ۲۰۱۹ (به اندازه ۶۰۰ نیروگاه زغال‌سنگ) ایجاد کرد و طبق گزارش حاضر، در آن سال پنج درصد از کل انتشار جهانی کربن، ۱۲ درصد از تقاضای نفت جهان و ۸.۵ درصد از تقاضای گاز را به خود اختصاص داد. انتظار می‌رود این اعداد به‌طور چشمگیری افزایش پیدا کند، زیرا صنعت پلاستیک در مسیر رشد تصاعدی قرار دارد و انتظار می‌رود تولید آن تا سال ۲۰۵۰ دو یا حتی سه برابر شود.

در این میان با افزایش سالانه چهار درصدی تولید پلاستیک و دو برابر شدن آن در عرض یک ربع قرن، انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از گرم شدن سیاره را تا سال ۲۰۵۰ به ۶.۷۸ گیگا تن خواهد رساند که برابر با انتشار بیش از ۱۷۰۰ کارخانه زغال‌سنگ است. پلاستیک همچنین اگر در زباله سوز بسوزد یا به محل دفن زباله فرستاده شود، در پایان عمر خود انتشارهای سمی و گرمایش سیاره ایجاد می‌کند.

از سوی دیگر ۷۰ درصد از سوخت فسیلی مورد استفاده در تولید پلاستیک از مواد خام مورد استفاده در مرحله تولید و نه الکتریسیته مورد استفاده در پردازش آن به‌کار می‌رود. در نتیجه حتی اگر جهان تا سال ۲۰۵۰ به برق کاملاً بدون کربن دست پیدا کند، تولید پلاستیک در سال ۲۰۵۰ با سناریوی رشد سالانه چهار درصد، ۵.۱۳ گیگا تن آلودگی تولید خواهد کرد.

جلوگیری از این رشد انفجاری می‌تواند این تأثیر را کاهش دهد. اما حتی اگر تا سال ۲۰۵۰ تولید در سطح فعلی ثابت بماند، سهم تولید پلاستیک ۱۵ تا ۱۹ درصد از بودجه جهانی کربن باقی‌مانده برای حفظ میانگین دمای جهانی در ۱.۵ درجه سانتی‌گراد خواهد بود و حتی با یک شبکه کاملاً کربن‌زدایی شده، این رقم هنوز می‌تواند تا ۱۶ درصد باشد.

برآوردهای این گزارش قوی‌ترین شواهد علمی تا به امروز را در مورد نیاز به توقف و معکوس کردن گسترش تولید پلاستیک فراهم آورده است، چراکه نشان می‌دهد تولید پلاستیک می‌تواند بودجه کربن جهان را قبل از پایان قرن به‌طور کامل مصرف کند. با این حال محدود کردن تولید پلاستیک می‌تواند مزایای آب‌وهوایی عظیمی به همراه داشته باشد. مهار تولید پلاستیک اثرات مثبت دیگری از جمله بر سلامت عمومی نیز خواهد داشت.

کد خبر 745943

دیگر خبرها

  • تضعیف تلاش‌های مقابله با بحران آب‌وهوایی با تولید پلاستیک
  • «نشان سبز» درباره زندگی پیامبر اکرم (ص) منتشر شد
  • زنجیره انسانی مازندرانی‌ها در سواحل دریا
  • حلقه اتحاد مازندرانی‌ها در سواحل دریا
  • (ویدئو) خط و نشان درک لانسفورد برای هادی چوپان با عضلات ترسناکش
  • ال‌ نینو رو به پایان است؟
  • هنوز بعد از سال ها درپی متولی در دریا هستیم
  • از کارگاه‌های غیرمجاز تفکیک پلاستیک در کهریزک چه می‌دانید؟
  • آلوده‌ترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۳
  • اجرای ۲۰ برنامه در هفته زمین پاک استان