Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصغر رستمی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به عرضه و مصرف بذور اصلاح شده در استان اصفهان اظهار داشت: برای تحقق و دستیابی به اهداف کشاورزی پایدار، دسترسی به نهاده‌ها به ویژه بذر اصلاح شده به عنوان مهمترین نهاده در تولید محصولات زراعی و ارتقای عملکرد کمی و کیفی کشاورزی اهمیت فراوانی دارد.

وی افزود: بذر اصلاح و گواهی شده گندم و جو کشاورزان استان اصفهان تأمین شده است و در بین آنها توزیع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی اصفهان با بیان اینکه در بهترین شرایط تأمین منابع آبی ۶۰ هزار هکتار گندم و ۵۰ هزار هکتار جو زیر سطح کشت می‌رود، تصریح کرد: سطوح زیر کشت دیم و آبی با بذرهای اصلاح شده می‌تواند ارتقا یابد.

وی با اشاره به اینکه در شرایط نرمال آبی کشت پاییزه در ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی استان اصفهان انجام می‌شود، بیان داشت: ۱۰ هزار تن بذور اصلاح و گواهی شده در اختیار کشاورزان اصفهانی قرار خواهد گرفت که می‌تواند در اصلاح الگوی کشت نقش مهمی ایفا کند.

رستمی با اشاره به اینکه بذور فرآوری شده در اختیار بهره برداران قرار می‌گیرد، گفت: در حال حاضر برنامه تأمین بذر در استان اصفهان به طور کامل انجام شده و این بذور اصلاح و گواهی شده به طور کامل در اختیار کشاورزان متناسب با اقلیم آب و هوایی قرار می‌گیرد.

وی افزود: ۵ هزار تن بذور اصلاح و گواهی شده گندم و ۵ هزار تن هم برای جو تأمین شده است.

افزایش قیمت کودهای وارداتی

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی اصفهان اضافه کرد: قیمت بذر اصلاح شده گندم آبی که در ده رقم تعریف شده است ۳۹ هزار ریال و گندم دیم در ۴ رقم با نرخ ۳۷ هزار ریال تعیین شده است و با قیمت مصوب در اختیار کشاورزان اصفهانی قرار می‌گیرد.

وی اشاره‌ای هم به افزایش قیمت کودهای وارداتی نظیر فسفاته و پتاسه داشت و گفت: نرخ کودهای ازته اعلام شده است و با توجه به تولید داخلی این کود مشکلی در عرضه وجود ندارد اگرچه در تأمین کودهای وارداتی نگرانی نیست اما قیمت‌های آن به طور فزاینده افزایش یافته است و کشاورزان رغبتی برای خریداری کودهای فسفاته و پتاسه ندارند.

کد خبر 5042181

منبع: مهر

کلیدواژه: بذر کشاورزی جهاد کشاورزی اصفهان کود شیمیایی ویروس کرونا شیراز چهل سالگی دفاع مقدس اربعین 99 آمار کرونا بوشهر شیوع کرونا گرگان اربعین حسینی کرمانشاه دفاع مقدس خطبه های نماز جمعه مجلس شورای اسلامی ستاد ملی مقابله با کرونا اصلاح و گواهی شده کودهای وارداتی استان اصفهان بذور اصلاح بذر اصلاح اصلاح شده هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۶۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنج وارداتی هم از سفره مردم پر می‌کشد؟

خبرگزاری مهر نوشت: مجیدرضا خاکی، سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: «تخصیص ارز محموله‌های برنج که از ابتدای شهریور تا کنون به گمرکات کشور اظهار و ترخیص شده‌، همچنان در انتظار تأیید وزارت جهاد کشاورزی به عنوان نهاد متولی و سپس بانک مرکزی است.»

وی افزود: «وخامت این مسئله زمانی دوچندان می‌شود که بدانیم قرارداد این محموله با فروشنده خارجی حداقل دو ماه پیش‌تر به امضا رسیده و این یعنی قراردادهای مربوط با گذشت نزدیک به ۱۰ ماه هنوز تسویه نشده است.»

خاکی با بیان اینکه واردکنندگان رسالت خود را در قبال تنظیم بازار داخلی با عرضه مکفی ایفا کرده و برنج مربوط به این محموله‌ها را با نرخ مورد تأیید به فروش رسانده‌اند، ادامه داد: «اکنون نه تنها وزارتخانه تخصصی و بانک مرکزی به وعده‌های خود در تأیید، تخصیص و تأمین ارز عمل نکرده‌اند که حتی با وجود گذشت یک ماه از سال جدید، پایه ارزی برای واردات برنج در سال ۱۴۰۳ نیز رسماً مشخص نشده و در این شرایط، مواضع ضد و نقیض سیاست گذار نیز فضای بلاتکلیفی را به وجود آورده است.»

وی گفت: «آخرین اعلام نظر از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای تخصیص ارز در بهمن سال گذشته است که کوتاژ برنج وارداتی تا شهریور ۱۴۰۲ را پوشش می‌داد. پس از آن اما مراجعات مکرر اعضا هیئت مدیره انجمن برای پیگیری تأیید تخصیص ارز محموله‌های باقی مانده به جایی نرسید و این آمدورفت‌ها، نتیجه‌ای جز گفتار درمانی مسئولان با چاشنی خلف وعده در بر نداشت.»
خاکی افزود: «شنیده‌ها حاکی از آن است که حتی پیگیری مسئولان ارشد وزارت جهاد کشاورزی از بانک مرکزی نیز در این خصوص، حاصل چندان مثبتی به‌همراه نداشته است.»

سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه هزینه‌های گزافی از محل دموراژ، دیرکرد بانک و صرافی یا دیرکرد تسویه حساب به واردکننده تحمیل می‌شود، تصریح کرد: «علاوه بر این هزینه‌ها، به دلیل اعتبار رو به اتمام بازرگانان ایرانی نزد تأمین کنندگان خارجی، احتمال قطع شراکت و بروز اخلال در روند تأمین برنج از محل واردات وجود دارد.»

وی ادامه داد: «توجه به این نکته نیز ضروری است که در این شرایط، برنج وارداتی به قوت غالب بیش از ۶ دهک کم برخوردار درآمدی جامعه تبدیل شده و بیم آنکه سفره قشر آسیب پذیر از این کالا نیز خالی شود، وجود دارد.»

خاکی اظهار کرد: «مسئله حائز اهمیت این است که، اختلال در جریان تأمین کالا با تأخیر چند ماهه خود را در بازار نشان می‌دهد و این عارضه ممکن است منجر به تکرار تجربه نه چندان دور سال ۱۴۰۱ و جهش قیمت برنج داخلی و سوداگری دلالان شود. اهمیت این مسئله زمانی دو چندان می‌شود که بدانیم یکی از ایام پر مصرف این کالا یعنی ماه محرم نیز در پیش است. تولید داخلی تکافو نیاز بازار را نمی‌دهد.»

سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران در پایان با اشاره به آمار واردات برنج گفت: «مطابق آمار گمرک، ۱.۰۵۶ میلیون تن برنج سفید معادل ارزش حدود ۱.۲ میلیون دلار طی ۱۲ ماه سال ۱۴۰۲ از مبادی ورودی کشور ترخیص شده که نسبت به سال گذشته از کاهش ۳۸ درصدی در وزن و ۴۲ درصدی در ارزش حکایت دارد.»

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897897

دیگر خبرها

  • تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه در مرند
  • افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار با کودهای نانویی «ایران ساخت»
  • رشد چشمگیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • رشد چشم‌گیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • برنج وارداتی هم از سفره مردم پر می‌کشد؟
  • توسعه و اصلاح بیش از ۱۱ هزار متر شبکه فشار ضعیف هوایی در مریوان
  • افزایش تولید در واحد سطح با بذور اصلاح شده گندم
  • بهزیستی حامی سه قلو‌های متولد شده دراصفهان + فیلم
  • افزایش مزارع نوآور به ۱۵۰ مزرعه در سال جاری
  • دلار تلگرامی بر قیمت کالاهای وارداتی تاثیر ندارد