Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حضانت نوعی حق قانونی است که برای نگهداری از فرزند به پدر و مادر سپرده شده، البته زمانی که پدر و مادر تصمیم به جدایی  می‌گیرند موضوع حضانت فرزند و نگهداری از او مد نظر قرار می‌گیرد.

بر اساس آنچه که در قانون آمده است حضانت فرزند تا سن ۷ سالگی بر عهده مادر و پس از آن بر عهده پدر است، البته در این میان تفاوت‌هایی هم میان فرزند دختر و پسر وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سن بلوغ در دختران ۹ سال کامل و در پسران ۱۵ سال کامل است و بر همین اساس دختر پس از ۹ سالگی می‌تواند خودش تشخیص دهد و انتخاب کند که می‌خواهد با پدر یا مادرش زندگی کند، پسران هم پس از ۱۵ سالگی می‌توانند حق انتخاب داشته باشند.

در چه صورت حضانت از پدر و مادر گرفته می‌شود؟

گاهی اوقات ممکن است که حضانت از پدر و مادر گرفته شود؛  بر اساس قانون تحت شرایطی خاص یا با تقاضای نزدیکان و خویشان فرزند حق حضانت از والدین سلب می‌شود، هنگامی که پدر و مادر نتوانند وظایف خود را به درستی انجام دهند یا تربیت و صحت جسمی طفل در معرض خطر باشد دادگاه می‌تواند با تقاضای بستگان، قیم یا رئیس حوزه قضایی فرد دیگری را برای حضانت فرزند انتخاب کند.

اعتیاد به انواع مواد مخدر در ابتلا به بیماری روانی به تشخیص پزشکی قانونی، فساد اخلاقی، سوء استفاده از طفل یا اجبار و ورود او به مشاغل ضد اخلاقی یا تکدی گری و تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف از جمله دلایلی هستند که منجر به گرفتن حضانت از پدر و مادر می‌شود.

چنانچه مادر یا پدر بخواهند دادخواست سلب حضانت را به دادگاه ارائه کنند باید دلایل کافی داشته باشند تا بر اساس آن دادگاه تشخیص دهد که حضانت باید از پدر یا مادری که برعهده او بوده، گرفته شود.

پس از ازدواج مجدد مادر، حضانت طفل از او گرفته می‌شود

یکی دیگر از مواردی که در حضانت همواره مدنظر قرار می‌گیرد این است که آیا مادر پس از ازدواج مجدد باید فرزند را به پدرش تحویل دهد و حضانت او از بین می‌رود یا حضانت فرزند به قوت قبل باقی می‌ماند؟

بر اساس قانون در صورتی که مادر ازدواج مجدد کند، حضانت از او گرفته می‌شود و پدر وظیفه حضانت را برعهده دارد.

البته در طلاق توافقی هر یک از طرفین می‌توانند با یکدیگر توافق کنند و طبق مذاکراتی که انجام می‌دهند تصمیم بگیرند که حضانت با پدر باشد یا با مادر و این موضوع باید به سمع و نظر دادگاه هم برسد.

منع دیدار فرزند با پدر و مادرش ممنوع است

رابطه فرزند با پدر و مادرش یک رابطه ابدی است و هیچ شخصی نمی‌تواند فرزند را از ملاقات با پدر یا مادر خود  منع کند، البته اگر پدر یا مادر بخواهند فرزند را به خارج از کشور یا مسافرت ببرند باید حتماً با فرد مقابل خود صحبت کنند و اجازه او را هم بگیرند.

بر اساس قانون دادگاه مشخص می‌کند که فردی که حضانت با او نیست چه زمانی می‌تواند فرزند خود را ملاقات کند، بنابراین با نظر دادگاه طرفین می‌توانند درباره اینکه فرزندشان را چه زمانی ببینند با یکدیگر به توافق برسند.

یکی دیگر از موضوعاتی که در حضانت مورد توجه قرار می‌گیرد این است که نفقه  کودک بر عهده چه کسی است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بر اساس ماده ۱۱۹۰ قانون مدنی نفقه بر عهده پدر است و در صورت خودداری از پرداخت با وجود داشتن استطاعت مالی مجرم شناخته می‌شود و دادگاه می‌تواند او را به حبس از سه ماه و یک روز تا ۵ ماه محکوم کند.

بیشتر بخوانید

آیا با ازدواج مجدد مادر حضانت فرزند از او سلب می‌شود؟ آیا می‌توان حضانت فرزند را از همسر پس گرفت؟ اگر پدر توانایی پرداخت نفقه را نداشت پرداخت آن برعهده کیست؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حضانت فرزند دانستنی های حقوقی حضانت فرزند ازدواج مجدد پدر یا مادر پدر و مادر بر عهده بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۷۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری ۳۲/۱ و ۲۷/۳ سال اعلام شده است

بر اساس آمار‌های موجود میانگین سن پدر در اولین فرزندآوری در کل کشور در سال ۱۴۰۲ برابر با ۳۲/۱ سال بوده است. 

بر اساس این گزارش میانگین سن پدر، برای نقاط شهری برابر با ۳۲/۷ سال و نقاط روستایی برابر با ۲۹/۹ سال است. در سال ۱۴۰۲ در بین استان‌ها بیشترین میانگین سن پدر در اولین فرزندآوری مربوط به استان تهران با رقم ۳۴/۵ سال و کمترین آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان با ۲۷/۱ سال است.

همچنین بر اساس گزارش این مرکز میانگین سن مادر نیز در اولین فرزندآوری در کل کشور در این مدت برابر با ۲۷/۳ سال بوده است. 

در این خصوص مقدار شاخص در نقاط شهری ۲۸/۱ سال و در نقاط روستایی ۲۴/۴ سال است. بیشترین میانگین سنی مادران در اولین فرزندآوری، در بین استان‌ها مربوط به استان تهران با ۳۰/۸ سال و کمترین آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان با ۲۲/۷ سال است.

منبع: مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • میانگین سن پدر‌ها و مادر‌ها در اولین فرزندآوری ۳۲ و ۲۷ سال
  • کمک فوری/ حال این دو مادر بیمار خوب نیست
  • میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری ۳۲/۱ و ۲۷/۳ سال اعلام شده است
  • هر آنچه قرار است از دربی مرسی ساید بدانید
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • پس از طلاق ملاقات با فرزند چه شرایطی دارد؟
  • آنچه که باید درباره شصتمین دوسالانه هنر ونیز بدانید از زبان امیر عبدالحسینی، کیوریتور ارشد پاویون جمهوری اسلامی ایران
  • حضانت فرزند در قوانین ایران؛ مراحل، شرایط و حقوق والدین