Web Analytics Made Easy - Statcounter

حبیب چاووش (کارگردان سینمای مستند) که از نخستین مستندسازان روایت کننده راهپیمایی اربعین است، وی در گفتگویی با اشاره به ساخت مستند در این حوزه گفت: از حدود ده سال پیش که راهپیمایی اربعین کم کم داشت شکل می‌گرفت من ساخت مستند در این مسیر را آغاز کردم که اولین ساخته من سال ۸۹ بود و آخرین آن به سال گذشته بازمی‌گردد و موضوعش به حضور چند زائر از استانبول ترکیه مربوط می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اندازه درک خودم از ساخت مستند همواره باور داشتم که در این مسیر زیبایی‌های بسیاری را می‌توان ثبت و ضبط کرد. خدا را شکر مسیری که ما بازکردیم برای ساخت مستند در سال‌های اخیر آنقدر زیاد شد که حجم آثار تولید شده در این حوزه را بسیار بالا برد. 

وی افزود: زیبایی‌هایی که در طول مسیر وجود داشت و ابعاد انسانی این اتفاق آنقدر دلنشین بود که کاستی‌ها و کمبودهایی که بود خیلی دیده نمی‌شد. طبیعی است که هر سفری بالا و پایین دارد و کمی و کاستی‌هایی در آن وجود دارد اما از منظر ابعاد انسانی و به خاطر معنویت حاکم بر فضا می‌توان بر همه آن اتفاق‌های تلخ چشم‌پوشی کرد.

این مستندساز اشاره کرد: در این مسیر از معلولی که چای می‌دهد تا کودکانی که کفش‌ها را واکس می‌زنند و زنانی که برای زائران نان می‌پزند همگی زیبایی است. مستندساز هم مثل همه خدمتگزاران با دوربینش خدمت می‌کند و این تصاویر را برای درج در تاریخ ثبت می‌کند. 

کارگردان مستند «شما چه کسی هستید» با اشاره به تاثیر تماشای مستند بر اشتیاق مردم برای حضور در این رویداد گفت: کارکرد مستند بر توسعه و تبلیغ فضای اربعین غیرقابل انکار است. برای خودم پیش آمده که گفتند ما به خاطر مستندی که ساختی ترغیب شدیم که به این راهپیمایی برویم. اما این نکته را هم نباید فراموش کنیم که مستند یک نوع محرک است و قطعا نیروی اصلی که عشق به امام حسین(ع) است درون قلب همه مردم وجود دارد. اربعین یک ضیافت بزرگ ۲۰ میلیونی است که طول سفره‌ این ضیافت ۵۰۰ کیلومتر است و این اتفاق در هر ابعادی بی‌نظیر است. کاری که مستند انجام می‌دهد شاید قطره‌ای از این دریا را به تصویر بکشد. من در یکی از مستندهایم در تیتراژ ابتدایی نوشتم که سازندگان این مستند زبان دوربین‌شان برای نشان دادن عظمت این رویداد الکن است.

وی درباره حمایت‌های مراکز فرهنگی برای نمایش مستندهای اربعین گفت: سال‌های اول خیلی مشکل‌ بود چون اساسا موضوع برای مدیران شناخته شده نبود. من سالهای اول وقتی با مدیران تلویزیون جلسه می‌گذاشتم و انگار اصلا متوجه نبودند که چه اهمیتی دارد. دو سه سال اول  یعنی سال‌های ۸۷، ۸۸ و ۸۹ به همین منوال گذشت و مجاب کردن مدیران کار سختی بود. چون مثل امروز خبری از این حجم خبر و اتفاق نبود و این موضوع ناشناخته بود. ولی هر چه جلوتر آمدیم حجم توجه به این اتفاق بیشتر شده است و امروز شاهد هستیم گروه‌های مختلفی را برای ساخت مستند روانه کربلا ‌می‌کنند. برای خودم هم این اتفاق افتاده که اگر سال‌های اول خیلی باید تلاش می‌کردم قانع کنم مدیرانم را؛ پارسال از من دعوت کردند و طرح پیشنهاد دادند. اگر قبلا برای مبلغی که برآورد کردم باید چونه می‌زدم؛ پارسال خیلی توجه خوبی نشان دادند و هیچ مشکلی نداشتم. 

این کارگردان در پایان با اشاره به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مراسم راهپیمایی اربعین گفت: عشقی که مردم به امام حسین(ع) دارند هیچ کرونایی نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد. شاید یکی دو سالی راهپیمایی برگزار نشود اما با این اتفاق این علاقه در ذهن مردم کمرنگ نمی‌شود. در طول تاریخ بسیار سعی کردند نام امام حسین(ع) را حذف کنند. اما امروز شاهد هستیم که عظمت این نام در طول تاریخ روز به روز بیشتر می‌شود. ۳۶ سال صدام اجازه زیارت امام حسین(ع) را به هیچکس نمی‌داد. آن ۳۶ سال کجا و این یکسال دوری که تازه با این همه احترام و به خاطر سلامت مردم شکل گرفته کجا. از نظر من به عنوان مستندساز کرونا موضوعیت ویژه‌ای ندارد هر چند که می‌خواستم این شرایط را هم ثبت و ضبط کنم که شرایطش فراهم نشد، ولی معتقدم کرونا تاثیری در اصل عظمت قیام امام حسین(ع) ندارد. 

کد خبر 1441080

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تلویزیون سینمای مستند اربعین امام حسین ع ساخت مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۷۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیانوش عیاری: پاداش فیلم «تنوره دیو» اجازه ساخت فیلمنامه «شبح کژدم» بود

کیانوش عیاری ساخت فیلمنامه «شبح کژدم» را پاداش جایزه فیلم «تنوره دیو» در جشنواره فیلم فجر دانسته است.

به گزارش ایسنا، این کارگردان سینما که قرار است، فیلمش ۵ اردیبهشت ماه در سینما تک خانه سینما به نمایش درآید، در گفت‌وگویی چند سال قبل گفته بود:

«شبح کژدم» انتخاب نهایی من نبود؛ تعدادی فیلمنامه از جمله «قلعه میرزاخانی» یکی از فیلمنامه‌هایی بود که به همراه چند فیلمنامه دیگری که نوشته بودم حذف شد و در نهایت «شبح کژدم» اجازه ساخت پیدا کرد و در آن زمان به من گفته بودند، ساخت این فیلمنامه پاداش جایزه فیلم «تنوره دیو» در جشنواره فیلم فجر است. من فیلم «شبح کژدم» را با علاقه ساختم و اتفاق مهمی که همراه با ساخت فیلم رخ داد، این بود که صدابرداری سرصحنه وارد سینمای ایران شد.

خبر رسیده است که چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه با نمایش و نقد فیلم «شبح کژدم» ساخته کیانوش عیاری، سینماتک خانه سینما دوره‌ جدید فعالیت خود را آغاز می‌کند. 

«شبح کژدم» نخستین بار در بخش مسابقه سینمای ایران پنجمین دوره‌ جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد. در این فیلم جهانگیر الماسی، ناصر آقایی، حسن رضایی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: محمود، فیلمساز فیلم‌های هشت میلی متری، شیفتگی خاصی به سینمای هشت میلی متری دارد. او که فیلم کوتاهی به نام شبح کژدم ساخته، قصد دارد تا از فیلمنامه آن فیلمی بلند بسازد، اما فقدان امکانات مانعی بر سر کار است. محمود دوستی دارد که سیاهی لشگر فیلم‌های فارسی است. دوستی و رفاقت این دو پایه‌ای است که راه داستانی را شکل می‌دهد...

این فیلم روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه ساعت ۱۶:۳۰ در سالن سیف‌الله داد خانه‌ سینما به نمایش درمی‌آید و پس از نمایش فیلم، محمد جعفری و مازیار فکری ارشاد به نقد اثر می‌پردازند.

حضور در برنامه‌های سینماتک خانه سینما برای اعضای صنوف زیرمجموعه خانه‌ سینما آزاد و رایگان است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اکران آنلاین «ویلای ساحلی» عیاری و ۲ فیلم دیگر سینمای عجیب و غریب ایران ؛ توضیحات 2 تهیه کننده مطرح از وضعیت آخرین فیلمی که ساخته‌اند

دیگر خبرها

  • سفر پریناز ایزدیار و رضا عطاران به کاخ صدام حسین!
  • مستند «عشق و فلسفه» در مورد زندگی «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • اجازه ندهید حتی یک کودک از تحصیل جا بماند
  • این مستند تقدیم به همه کسانی که در پرونده خون‌های آلوده از حق خود گذشتند
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • احیاگر فلسفه هنر فارابی به تلویزیون می آید
  • روایت عشق و فلسفه؛ پرتره نادیا مفتونی استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • انتصاب جدید در سازمان صدا و سیما
  • کیانوش عیاری: پاداش فیلم «تنوره دیو» اجازه ساخت فیلمنامه «شبح کژدم» بود
  • سفر پریناز ایزدیار با رضا عطاران به کاخ صدام حسین!