Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، علی‌اسدی معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به اینکه هفته سلامت روان امسال با شعار "سلامت روان برای همه: سرمایه گذاری بیشتر_دسترسی بیشتر، برای همه، همه جا " برگزار می شود، گفت: بر همین اساس ما در حوزه سلامت روان وزارت بهداشت اعلام می‌کنیم که بیش از ۳۰ سال است که هفته‌ای تحت عنوان سلامت روان در کشور داشتیم؛ یعنی از زمانی که خدمات سلامت روان در نظام شبکه ادغام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس پیام سازمان جهانی بهداشت ما اقدام به نام‌گذاری روزهای هفته کردیم.  

وی با تاکید بر نقش رسانه بر انگ‌زدایی از دریافت خدمات روانپزشکی، ادامه داد: برای این هفته هماهنگی‌هایی با سازمان‌های همکار مانند وزارت ارشاد، صدا و سیما، ‌ انجمن‌های روانشناسی و... داشتیم تا با همفکری هم بتوانیم کاری کنیم که شرایط بهتر شود. بسته‌های آموزشی با عنوان سلامت روان و مداخله در کرونا و نقش سلامت روان جامعه در جلوگیری از استرس ناشی از کرونا برای جمعیت عمومی تدوین شده است و از طریق فضای مجازی به دست مردم خواهد رسید. همچنین کتابچه‌هایی با عناوین روزهای هفته نوشته شده است که نقش هر نهاد در مقابل سلامت روان را بازگو می‌کند تا به اطلاع رسانی بیشتر کمک کند.  

۲۰۰۰ کارشناس ارشد سلامت روان در مراکز جامع سلامت

معاون دفترسلامت روانی واجتماعی واعتیاد وزارت بهداشت درباره خدمات انجام شده در حوزه سلامت روان در یک سال اخیر، اظهار کرد: آن برنامه‌های حوزه سلامت روان که ادغام یافته در نظام شبکه بوده است از طریق مراکز خدمات جامع سلامت پیشرفت داشته است؛ از جمله آنها برنامه غربالگری بیماری‌های روانپزشکی بوده است که اختلالات شایع روانشناسی و روانپزشکی را شناسایی می‌کردند. همچنین برنامه آموزش‌ مهارت‌های فرزندپروری، آموزش مهارت زندگی، خود مراقبتی در سلامت روان، ‌ پیشگیری از رفتارهای خودکشی، پیشگیری از خشونت خانگی و کودک‌آزاری، پیشگیری از مصرف مواد و الکل، کاهش آسیب مصرف مواد و... برنامه‌هایی بودند که ما اجرا کردیم. این برنامه‌ها بر اساس پروتکل‌های طراحی شده در مراکز خدمات جامع سلامت از طریق مراقبین سلامت و کارشناسان سلامت روان و پزشکان ارائه شده است. با به کارگیری بیش از ۲۰۰۰ کارشناس ارشد سلامت روان در نظام سلامت این تحول بزرگ انجام شده است و مصداق بارز افزایش دسترسی و ارائه خدمت به گروه‌های هدف است.  

غربالگری بیماری‌های روانپزشکی تحت تاثیر شیوع کرونا

وی با اشاره به شیوع کرونا در کشور و آسیب‌های آن، اظهار کرد: به طور اتوماتیک برنامه‌ها به سمت تمرکز در حوزه کرونا پیش‌ رفت؛ به طور مثال مردم کمتر به مراکز بهداشتی_درمانی مراجعه کردند. به همین دلیل غربالگری بیماری‌های روانپزشکی یا برنامه‌های آموزشی و مهارتی و... کمتر شدند؛ زیرا بار مراجعه حضوری کاهش یافت. در این میان برنامه‌هایی که پس از شیوع کرونا برای ما اولویت پیدا کرد و به طور ویژه تاکید داشتیم که حتی با وجود این بیماری بازهم این خدمات تعطیل نشوند. این برنامه‌ها شامل پیگیری بیماران روانپزشکی تحت درمان و مراقبت بود که نباید رها می‌شدند و باید از طریق مراکز خدمات جامع سلامت پیگیری تلفنی شدند و آنهایی که توانستند با اصول بهداشتی به مراکز مراجعه کنند آمدند و ویزیت شدند و داروهایشان را دیافت کردند.

پیگیری خدمات کاهش آسیب برای معتادان از طریق تیم‌های سیار

وی با بیان اینکه حتی در زمان شیوع کرونا یک سوم خدمات ارائه شده است، افزود: بیمارانی که با تشخیص صرع تحت درمان بودند به دلیل پیشگیری از عود بیماری و تشنج پیگری شدند. همچنین بیمارانی که با سابقه اقدام به خودکشی تحت درمان بودند، حتی در دوران کرونا به هیچ عنوان رها نشدند. گروه دیگری که دچار قطع درمان نشدند بیمارانی بودند که خدمات کاهش آسیب اعتیاد دریافت می‌کردند که از طریق تیم‌های سیار همچنان این برنامه انجام می‌شد؛ زیرا معتادها پراکندگی زیادی داشتند و خدمات کاهش آسیب از تمامی مبادی دنبال شده است.

سامانه ۴۰۳۰ پاسخگوی سوالات سلامت روان مردم در دوران کرونا

اسدی درباه اقدامات اداره سلامت روان وزارت بهداشت پس از شیوع کرونا، تصریح کرد: با شیوع کرونا ما با کمک دانشگاه‌ها و انجمن روانشناسی کشور از طریق تهیه پروتکل‌ها و بسته‌های آموزشی با عنوان مدیریت استرس، وسواس، انگ و... برای جمعیت عمومی، بیماران، ‌ خانواده متوفی، کارکنان بهداشت و درمان و... تهیه کردیم. این محتواها درون ساختار حوزه بهداشت و درمان به دست گروه‌های هدف رسید؛ همچنین پروتکل‌هایی طراحی شد که از طریق سامانه ۴۰۳۰ هدایت شد. پس از تصویب محتواها و آموزش کارشناسان سلامت روان، از ۲۷ اسفندماه ۱۳۹۸ در این سامانه حدود ۳۰۰ نفر روانشناس آموزش دیده از طریق دانشگاه‌های علوم‌پزشکی انتخاب شدند و از ۶ فروردین ۱۳۹۹ نیز حدود ۳۰۰ روانشناس از طریق سازمان روانشناسی و انجمن روانشناسی ایران به ما معرفی شده و به سامانه ۴۰۳۰ اضافه شدند. بر این اساس ۶۰۰ روانشناس در قالب ۴ گروه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب در خط ۴۰۳۰ پاسخگوی سوالات سلامت روان مردم بودند.

وی در ادامه افزود: از آخر خرداد ماه به دنبال کاهش تماس‌های مردم تعداد روانشناسان به ۱۰ درصد از آن جمعیت کاهش یافت، ولی همچنان همکاران روانشناس ما از طریق سامانه ۴۰۳۰ پاسخگوی سوالات هستند. کارشناسان ما سوالات سلامت روان حدود ۷۰۰ هزار نفر را تا ۱۰ مهرماه پاسخ دادند و بالغ بر یک میلیون و ۸۰۰ دقیقه مکالمه صورت گرفته است. قسمت دیگر در سامانه ۴۰۳۰ آوای صوتی بود که بسته‌هایی در رابطه با استرس، مشکلات ناشی از کرونا و... ضبط شده بود و مردم می‌توانستند به آن گوش کنند.

بسته‌های مداخلات روانشناسی برای داغ‌دیدگان کرونا

معاون دفترسلامت روانی واجتماعی واعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به تهیه پروتکل مداخله و مشاوره برای خانواده‌هایی بود که عزیزان خود را به دلیل مسئله کرونا از دست دادند؛ گفت: این افراد شرایط سختی داشتند زیرا نمی‌توانستد مانند قبل با برگزاری مراسم عزاداری کنند و این محدودیت‌ها می‌توانست منجر به مشکلات روانشناختی شود که یکی از آنها سوگ پیچیده است. این مشکل می‌تواند تبعات روانشناسی زیادی داشته باشد که با همکاری معاونت درمان و مددکاری وزارت بهداشت برای آن اقدام به تدوین راهنماهایی کردیم. معاونت درمان اسامی خانواده‌های افراد فوت شده بر اثر کرونا را در اختیار مراکز بهداشت گذاشت و روانشناسان با این لیست تماس برقرار می‌کردند و اقدام به راهنمایی این خانواده‌های داغدار می‌کردند. خدمات سلامت روان برای این افراد از یک جلسه تا ۵ جلسه به صورت تلفنی و یا در صورت موافقت افراد با رعایت نکات بهداشتی به شکل حضوری در مرکز ارائه می‌شود. تاکنون حدود ۷ هزارنفر از این خانواده‌ها از طرق دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مشاوره در سوگ را دریافت کرده‌اند.  

قانون سلامت روان همچنان در ابهام

وی همچنین درباره سرنوشت قانون سلامت روان به ایسنا گفت: قانون سلامت روان برای تصویب اولیه به هیئت دولت رفته است؛ مراحل مختلفی را پشت سر گذاشته است که با نامه وزیر به هیئت دولت رسیده اما هنوز سرنوشت آن در هیئت دولت مشخص نشده است.  

شیوع ۲۳ درصدی اختلالات روانپزشکی در کشور

اسدی درخصوص شیوع اختلالات روانپزشکی، گفت: شیوع اختلالات بر اساس پیمایش‌های ملی بالای ۲۳ درصد است و بالاترین اختلال روانپزشکی در کشور اختلال افسردگی است و پس از آن اختلالات اضطرابی در رتبه بعد قرار دارد. اختلالات افسردگی به تنهایی ۱۲.۷ درصد و اختلالات اضطرابی حدود ۱۵ درصد است.  

وی اشاره به اینکه احتمالا در بحران کرونا آمار اختلالات روانپزشکی افزایش یافته است، ‌ اظهار کرد: این اختلالات بیشتر خواهد شد؛ اما مستند تحقیق ‌شده‌ای برای آن وجود ندارد. اما قطع به یقین کسانیکه زمینه اختلالات روانپزشکی داشتند و یا تحت درمان بودند طبیعتا با شیوع کرونا علائم شدیدتری تجربه کردند. این موضوع با توجه به استرس و فشار ناشی از کرونا طبیعی است و دور از انتظار ما نبود.  

کد خبر 556025 برچسب‌ها بهداشت روانی كرونا در ايران بیماری روانی روانشناسی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بهداشت روانی كرونا در ايران بیماری روانی روانشناسی اختلالات روانپزشکی سلامت روان وزارت بهداشت سلامت روان سامانه ۴۰۳۰ شیوع کرونا خانواده ها جامع سلامت تحت درمان کاهش آسیب برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۱۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این پهپاد ایرانی متخصص جنگ روانی است؟

نکته مهم درباره «حازم» نه توانایی بمباران و نه توان انجام مأموریت‌ها بلکه بارزترین ویژگی در نوع هدایت این پهپاد است، خانواده پهپادی حازم که از جنس فایبرگلاس ساخته شدند به دو صورت دید چشمی و اتو پایلوت انجام می‌شود.

به گزارش فارس، امروزه ایران اسلامی یکی از گسترده‌ترین و متنوع‌ترین ناوگان‌های پهپادی جهان را داراست؛ ناوگانی متشکل از پهپاد‌هایی با طرح‌های صد در صد بومی تا پهپاد‌هایی مهندسی معکوس شده که طی سال‌های اخیر به راه‌های مختلف در اختیار نیرو‌های مسلح قرار گرفته است.

در این میان قدرت‌های استکباری نیز برای توقف این روند رو به رشد از هیچ اقدامی از جمله تحریم و فشار بین‌المللی دریغ نکرده‌اند.

فناوری ساخت پهپاد‌ها به قدری گسترش یافته‌اند که به طور ویژه در زمینه‌های مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و... به کار گرفته می‌شوند.

این پرنده‌های بدون سرنشین امروزه به دلیل عدم نیاز به تأسیسات و پایگاه‌های بزرگ و ثابت، سادگی تعمیر و نگهداری، به کارگیری آسان، نداشتن تلفات انسانی، امکان استفاده از فناوری پیشرفته در ساخت و مزایای دیگر، بسیار برای کشور‌ها به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران پراهمیت بوده است.

پهپاد «حازم» با قابلیت‌های ویژه، یکی دیگر از پهپاد‌هایی است که در نیروی پدافند هوایی ارتش ساخته شد.

پهپاد «حازم»

«حازم» همچون پهپاد کیان، جزو پهپاد‌هایی است که در قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) به عنوان هدف تمرینی برای این یگان ساخته شده بود، اما پس از نمایش قابلیت‌های بالقوه خود نیرو‌های مسلح را وادار به این فکر کرد که نمونه‌های دیگر آن هم ساخته شود و در نتیجه «حازم ۲ و ۳» نیز تولید شد.

کلمه «حازم» به معنی دوراندیش و هوشیار بوده و لذا نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران با توجه به ویژگی‌های این پرنده و جهت استفاده از خواب و غفلت دشمن برای حمله به آن‌ها نام حازم را برای این پرنده انتخاب کردند.

برد در نمونه‌های خانواده پهپادی «حازم» ارتقا یافته به نحوی که «حازم ۱» برای برد کوتاه، «حازم ۲» برای برد متوسط و «حازم ۳» که آخرین نمونه این پرنده بود برای برد بلند ساخته شده است، موضوعی که فرمانده وقت پدافند هوایی به آن اشاره کرد.

به گفته وی، پهپاد «حازم ۳» با قابیلت پرواز برد بلند می‌تواند برای بمباران اهداف نیز بکار گرفته شود.

پهپاد‌های «حازم» با عرض بال حدودی ۲ متر و ۲۵ سانتیمتر پس از ارتقا جهت انجام مأموریت ارزیابی سامانه‌های راداری و توپخانه‌ای مورد استفاده قرار گرفت، اما بعد‌ها قابلیت‌های دیگری، چون شناسایی، محمول هوایی و عملیات روانی به این خانواده پهپادی سپرده شد.

«حازم»؛ پهپادی که اهداف را در هر بردی منهدم می‌کند

از طرف دیگر به گفته فرمانده وقت پدافند هوایی مأموریت بمباران هوایی هم به این پهپاد واگذار شد، اما هیچ وقت تصویری از آن منتشر نشد.

علاوه بر این موضوع، فرمانده وقت پدافند هوایی درباره توانایی این پرنده جهت شکل انواع موشک‌ها نیز گفته بود، «معمولا ما روی پهپاد حازم موشک نصب نمی‌کنیم، اما اگر نیاز باشد محموله‌های انفجاری بر روی آن نصب خواهیم کرد.»

اما نکته مهم درباره «حازم» نه توانایی بمباران و نه توان انجام مأموریت‌ها بلکه بارزترین ویژگی در نوع هدایت این پهپاد است، خانواده پهپادی حازم که از جنس فایبرگلاس ساخته شدند به دو صورت دید چشمی و اتو پایلوت انجام می‌شود.

در نوع دید چشمی که برای «حازم ۱» استفاده می‌شود پهپاد به صورت دستی پرتاب می‌شود و مداومت پروازی حدود ۴۰ دقیقه تا یک ساعت و سرعتی بالغ بر ۴۰ تا ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت دارد، اما در نمونه اتو پایلوت که برای «حازم‌های ۲ و ۳» به کار گرفته می‌شود پرنده پس از پرتاب با استفاده از تکنولوژی خلبان اتوماتیک به صورت رادیو کنترل هدایت می‌شود.

پهپاد‌ها در مدل اتو پایلوت، مداومت پروازی بیش از ۱ ساعت، بردی بیش از ۱۰۰ کیلومتر و سرعتی بین ۵۵ تا ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت دارند.

حازم؛ استاد جنگ هوایی

اما در مأموریت جدید از پهپاد‌های حازم برای جنگ روانی علیه دشمن هم استفاده می‌شود، در سال ۹۳ بود که برای نخستین بار توسط این پهپاد‌ها عملیات روانی و پخش تراکت از طریق هوا انجام و طی آن تعداد زیادی از تراکت‌ها و متن‌های متناسب با این نوع عملیات بر روی مواضع دشمن فرضی پخش شد.

وجود پهپاد‌های سبک و کوچک در کنار پرنده‌های پیشرفته‌ای، چون سیمرغ، صاعقه و شاهد ۱۲۹ در نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد که این روز‌ها ایران در لبه تکنولوژی ساخت پهپاد در دنیا قرار دارد و قادر است متناسب با هر نوع تهدید تجهیزات مورد نیاز پاسخگویی آن را در انواع مختلف بسازد تا هیچ دشمنی فکر تجاوز به این سرزمین را در ذهن خود پرورش ندهد.

 

دیگر خبرها

  • این پهپاد ایرانی متخصص جنگ روانی است؟
  • سلامت روان سالمندان به اندازه هر زمان دیگری از زندگی مهمتر است
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۹ فروردین؛ ۳۳ فوتی و ۵ ابتلای جدید
  • ساختار نظام سلامت ایران یک ساختار توسعه یافته در کلاس یک دنیا است
  • شما هم در تعطیلات خواب بی‌نظمی دارید؟ | خواب زیاد این بلاها را سر ما می‌آورد
  • درخواست سازمان نظام پزشکی از سازمان جهانی بهداشت برای لغو عضویت رژیم صهیونیستی
  • رشد ۱۲۰۰ درصدی پرداخت وام غیرحضوری بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در استان البرز
  • سازمان بهداشت جهانی خواستار حمایت از بیماران روانی در افغانستان شد.
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۷ فروردین؛ ۴ فوتی و ۱۰۰۰ ابتلای جدید
  • کوشکی: شاهد وسیع‌ترین موج روزه خواری علنی در تاریخ جمهوری اسلامی هستیم/ آقایان رئیسی و اژه ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام زمان (عج) پاسخی برای شیوع گسترده روزه خواری در جمهوری اسلامی ایران دارید؟