Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-23@13:05:22 GMT

ماسک اسباب بازی نیست

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۹۰۴۵۷

ماسک اسباب بازی نیست

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، استفاده از ماسک یکی از بهترین راه‌ها در کنار رعایت فاصله اجتماعی و رعایت بهداشت فردی برای مبتلا نشدن به ویروس کرونا است، سازمان جهانی بهداشت نیز بارها و بارها بر استفاده از ماسک در مکان‌های عمومی تأکید کرده است. حالا و با بازگشایی زودهنگام مدارس و حضور برخی دانش‌آموزان در مدارس مسائلی درخصوص استفاده نکردن صحیح از ماسک توسط دانش‌آموزان و یا تعویض ماسک با یکدیگر اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درک فلسفه استفاده از ماسک برای کودکان آسان نیست و به‌نظر می‌رسد با شکل فانتزی که تعدادی از ماسک‌ها به‌خود گرفته بیشتر کارکرد یک اسباب‌بازی را برای کودکان و به‌ویژه دانش‌آموزان ابتدایی پیدا کرده است. با بازگشایی مدارس اگر چه گفته می‌شود ماسک رایگان به دانش‌آموزانی که در مدرسه حضور پیدا می‌کنند، اهدا می‌شود اما بسیاری از مدارس نه‌تنها این ماسک‌ها را توزیع نمی‌کنند بلکه به خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که دانش‌آموز باید همراه با ماسک و مواد ضد‌عفونی‌کننده به مدرسه بیاید و در غیراین صورت از پذیرش دانش‌آموز خودداری خواهند کرد. مهرزاد حمیدی، معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش، چند روز قبل از توزیع ماسک رایگان برای دانش‌آموزانی خبر داد که در مدرسه حضور پیدا می‌کنند؛ ماسک‌هایی که مشخص نیست سرنوشتشان چگونه است. به گفته او «وزارت صمت باید ماسک‌های وی‍‍ژه کودکان تولید کنند که هم ارزان و هم اندازه صورت کودکان باشد.» با وجود این و با تعطیلی چندماهه مدارس و بازگشایی زودهنگام آن در سال تحصیلی جدید هنوز تصمیماتی که باید زودتر از اینها برای حفظ سلامت دانش‌آموزان گرفته شود، به نتیجه نرسیده است. محمد زنوزی‌راد، پزشک متخصص بیماری‌های کودکان با اشاره به اینکه انجمن پزشکان اطفال به هیچ عنوان باز شدن مدارس و حضور دانش‌آموزان را در کلاس‌های درس جایز نمی‌داند می‌گوید: ‌این اقدام آموزش و پرورش بسیار خطرناک است و درصورت ادامه این وضعیت، نتایج آن تأسف‌برانگیز خواهد بود.‌ مسئولان مدارس نمی‌توانند بالای سر تک‌تک دانش‌آموزان- خصوصا مقطع دوره اول و دوم ابتدایی- باشند و مواظب باشند که آنها دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند اگر هم قرار بر تذکر مدام به دانش‌آموزان درخصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی باشد، باید منتظر آسیب‌های روانی باشیم که گریبانگیر دانش‌آموزان می‌شود.

چه ماسکی برای کودکان ابتدایی مناسب است؟

زنوزی‌راد درخصوص نوع ماسک مورد استفاده برای دانش‌آموزان خصوصا دوره اول و دوم دبستان گفت:‌ برای این کودکان باید از ماسک‌های ساده 2و 3لایه که متناسب با اندازه صورت کودکان است و در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد استفاده کرد و خانواده‌ها به هیچ عنوان نباید از کنار خیابان‌ها برای کودکان ماسک بخرند.

به‌گفته این متخصص، خانواده‌ها نقش مهمی را درخصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط دانش‌آموزان دارند، باید به دانش‌آموزان آموزش داده شود که ماسک هم یک وسیله کاملا شخصی بهداشتی است و به هیچ عنوان نباید در زمان حضور در مدرسه از روی صورت برداشته شود و یا با ماسک سایر دوستان‌شان تعویض شود چراکه با این کار انتقال ویروس به راحتی صورت می‌گیرد و حتی اگر خود دانش‌آموزان به این بیماری دچار نشوند می‌توانند ویروس را به داخل خانه انتقال دهند.

به همین سادگی نیست

بهترین راه تهیه ماسک برای دانش‌آموزان،خرید آن از داروخانه‌ها عنوان شده است. اما تهیه ماسک‌های متناسب با صورت کودکان به همین راحتی‌ها هم نیست. توزیع نشدن این ماسک‌ها در داروخانه‌ها کار را برای خانواده‌ها سخت کرده و به همین علت خانواده‌ها به استفاده از ماسک‌هایی که در مغازه‌های معمولی به فروش می‌رسند و معمولا رنگ و لعاب زیبایی دارند و به تصاویر شخصیت‌های کارتونی مورد علاقه کودکان منقش شده‌اند، رضایت می‌دهند. سیدعلی فاطمی، نایب‌رئیس انجمن داروسازان ایران نیز با اشاره به اینکه نظارت روی کیفیت ماسک‌ها به‌شدت پایین آمده است می‌گوید: «بسیاری از ماسک‌هایی که در داروخانه‌ها هم توزیع می‌شود و به اسم ماسک 3لایه فروش می‌رود، ‌لایه محافظ داخلی را ندارند و عملا 2لایه است که انجمن داروسازان با مطلع شدن از این مسئله بسیاری از این ماسک‌ها را مرجوع کرده است اما بسیاری دیگر از این ماسک‌ها توسط خانواده‌ها خریداری شده است.» او درباره ماسک‌های ویژه کودکان هم می‌گوید: «بیشتر ماسک‌هایی که برای کودکان تهیه می‌شود ماسک‌های 2لایه‌ای هستند که محافظت کافی را برای اطفال ایجاد نمی‌کند و فقط می‌تواند جلوی انتشار ترشحات ناشی از عطسه و سرفه فرد آلوده به ویروس ‌را بگیرد. با وجود این استفاده از این ماسک‌ها هم بهتر از استفاده نکردن آنهاست اما این ماسک‌های 2لایه نمی‌تواند در محل‌هایی که تجمع در آنها زیاد و یا در کلاس‌های درس که دانش‌آموزان برای دقایق زیادی در کنار هم هستند، ‌محافظت‌کننده باشد.» 

پربیننده ترین لحظه به خاک سپردن محمدرضا شجریان +فیلم آخرین آمار کرونا در ایران (۱۳۹۹/۷/۱۸) محل تدفین پیکر استاد شجریان تغییر کرد پیکر استاد شجریان در خانه ابدی آرام گرفت +عکس حال و هوای بیمارستان جم پس از فوت استاد شجریان +عکس

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ماسک ویروس کرونا کرونا ماسک N٩۵ پروتکل بهداشتی ماسک ایرانی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت استفاده از ماسک ماسک هایی برای کودکان دانش آموزان داروخانه ها ماسک ها خانواده ها ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۰۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌آموزان مدارس استثنایی رفتارهای صحیح ترافیکی را فرامی‌گیرند

شهردار یزد گفت: پارک آموزش ترافیک شهرداری روزانه میزبان ۱۵۰ نفر از نونهالان و نوجوانان استان است و دانش‌آموزان مدارس استثنایی، رفتارهای صحیح ترافیکی را فرامی‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط‌عمومی شهرداری یزد، ابوالقاسم محی‌الدینی در بازدید از پارک آموزش ترافیک شهرداری و روند آموزش رفتارهای ترافیکی با بیان اینکه باید برای ارتقای ایمنی ترافیک و رعایت حقوق شهروندی آموزش باید در تمام مقاطع سنی وجود داشته باشد، اظهار کرد: پارک آموزش ترافیک شهرداری روزانه میزبان ۱۵۰ نفر از نونهالان و نوجوانان استان است.

وی افزود: علاوه بر دانش‌آموزان مهدکودک، پیش‌دبستانی و سایر مقاطع تحصیلی، دانش‌آموزان مدارس استثنایی استان نیز آموزش‌های لازم را در خصوص رفتارهای ترافیک، مقررات ایمنی، عبور و مرور و خطرهای ناشی از بی‌توجهی به قوانین راهنمایی و رانندگی فرامی‌گیرند.

شهردار یزد خاطرنشان کرد: آموزش در این پارک به‌منظور نهادینه کردن و رعایت قانون و مقررات هنگام رانندگی و آشنایی کودکان با علائم ترافیکی است؛ بنابراین آموزش کودکان در هر زمینه‌ای که باشد، اثرگذاری بیشتری نسبت به آموزش بزرگسالان دارد زیرا کودکان در رده سنی قرار دارند که به‌راحتی آموزش‌های مختلف را فرامی‌گیرند و به‌خوبی آن را رعایت می‌کنند.

به گزارش ایمنا، پارک آموزش ترافیک شهرداری یزد روزانه میزبان ۱۵۰ نفر از نونهالان و نوجوانان استان است که این آموزش‌ها با همکاری پلیس راهور به دو صورت تئوری و عملی انجام می‌شود، به‌نحوی که در بخش تئوری، آموزش در کلاس با حضور مربی به صورت تصویری (پخش انیمیشن‌های ترافیکی)، برگزاری مسابقه و پرسش و پاسخ درباره مسائل ترافیکی و در بخش عملی در محوطه پارک، برنامه‌های آموزشی همچون نحوه آشنایی با چراغ‌ها، تابلوها و علائم راهنمایی و رانندگی، راه‌ها، پیاده‌روها، خیابان‌ها و دیگر نشانه‌ها که در مقیاس کوچک‌تر طراحی شده است، انجام می‌شود.

کد خبر 747073

دیگر خبرها

  • پویش حمایت از کودکان غزه در دبستان شهدای روستای ویدوجا
  • اجرای برنامه‌ آموزشی برای دانش آموزان روستای ذغالچال ساری
  • ترویج فرهنگ حفاظت از زمین پاک در بین دانش آموزان
  • دانش‌آموزان مدارس استثنایی رفتارهای صحیح ترافیکی را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان مدارس استثنایی رفتارهای صحیح ترافیکی را فرا می‌گیرند
  • آموزش رفتار‌های صحیح ترافیکی به دانش آموزان مدارس استثنایی
  • ظلمی به نام تنبیه بدنی
  • شکوفایی استعدادهای کودکان با اسباب بازی مناسب
  • پیگیری جدی برای جلوگیری از بازمانده از تحصیل شدن کودکان
  • دانش‌آموزان مشگین‌شهری با اهدای لباس به یاری کودکان کار شتافتند