Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا،‌ نسرین نورشاهی رئیس موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم در اولین کنفرانس ملی آسیب شناسی آموزش و یادگیری الکترونیکی در ایران در خصوص محیط آنلاین و با اشاره به استفاده از فرصت فضای مجازی برای پاسخگویی اجتماعی دانشگاه‌ها گفت: این پاسخگویی اجتماعی مطالبه‌ای است که سال‌هاست از سوی دانشگاه‌ها و موسسات مطرح بوده و هست و امروز فرصت محیط آنلاین یا فضای مجازی برای تحقق بخشیدن به این مطالبه بسیار مفید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با شیوع بیماری کووید۱۹ بشر با یک ابر مساله رو به رو شده و تقریبا ۲ میلیون نفر در جهان به زیر خط فقر رفته‌اند. در ایران نیز خط فقر حدود ۱۰ میلیون تومان است. تقریبا می‌توان گفت حدود دو میلیون نفر نیز در صدد خارج شدن از محیط کار هستند و  یک میلیون کارگر تامین اجتماعی بیکار شدند.

نورشاهی افزود: ۷۰ درصد کارگران زیر خط فقر هستند و امنیت شغلی آنان رو به کاهش است. اینها همه تله‌های جمعیتی فقر هستند. نتیجه این تله‌های جمعیتی فقر سیاه چاله‌هایی است که خطرات و بحران‌های اجتماعی را به دنبال دارد. این بحران‌ها و آسیب‌ها عواقب خاصی دارد از جمله حاشیه نشینی، اختلال در آموزش و پرورش کودکان، بی ارزش شدن ارزش‌ها و...

رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم بیان کرد: امروز بحران‌های ناامیدی،‌ فرسایش اعتماد،‌ عدم یکپارچگی اجتماعی، ‌اختلال در سلامت اجتماعی از تله‌های فقر است که با آن رو به رو شده‌ایم یا در آینده نزدیک با آن رو به رو خواهیم شد.

نورشاهی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی است که نظام آموشی و علمی کشور باید کمک کنند، این سوال اکنون مطرح است که امداد علمی و تخصصی این نهاد اجتماعی کجاست؟ اینجاست که ارزش‌های نهادی دانشگاه‌ها مورد بروز و ظهور پیدا می‌کند. اینجاست که نقش دانشگاه و دانشگاهیان تحت لوای پاسخگویی اجتماعی برجسته‌تر از همیشه خودش را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: کووید-۱۹ علی رغم محدودیت‌ها فرصتی برای مرجعیت علمی دانشگاه‌ها نیز بوده است. اینجاست که دانشگاهیان باید با پاسخگویی اجتماعی بار دیگر مشروعیت خود را مورد تایید قرار دهند.

رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم گفت: مدتی بود که از بازکردن درهای دانشگاه به روی جامعه بحث است، اکنون یک پاندمی جهانی این درها را ناخودآگاه‌ گشوده است. ما امروز ناگزیریم درهای دانشگاه را به روی مردم باز کنیم و آنها را با تمام وجود بپذیریم.

نورشاهی افزود: از ابتدای بروز این بیماری شاهدیم که چگونه پژوهشگاه‌‎ها پای کار بودند و تلاش کردند.  ما در بحث‌های مطالعاتی که داشتیم، به 10 مورد به شکل مشخص رسیدیم. بحث اول فرصتی است که در اختیار دانشگاهیان برای افزایش سطح شفافیت و گزارش دهی قرار گرفته است. این بستر آنلاین کمک می‌کند که ما درها را باز کنیم و بدون محدودیت مکانی و زمانی اجازه دهیم که ذینفعان از آن در جلسات شیشه‌ای (محیط آنلاین) استفاده کنند.

وی افزود: مورد بعدی احیای آموزش‌های غیررسمی است،‌ یکی از نیازهای مهم جامعه که توسط دانشگاه‌ها می‌تواند اعمال شود بحث ارتقا سطح فرهنگ،‌ تاب آوری اجتماعی و ارائه راهکار برای حل مشکلات است.

نورشاهی گفت: موضوع بعدی بحث دانشجو محور شدن آموز عالی است. دانشگاه باید مبتنی بر دانشجو خود را فعال کند. بحث بعدی حمایت از زنان دارای مسئولیت‌های خانوادگی و دارای فرزند است. ما زنان شاغلی داریم که فرزندانشان به دلیل نرفتن به مدرسه گرفتار هستند و باید در خانه باشند و از آنها مراقب کنند اما اکنون زنان می‌توانند از راه دور کارهای خودشان را دنبال کنند.

وی بیان کرد: بحث بعدی بحث تعاملات اجتماعی دانشگاه‌‎ها با یک دیگر و با جامعه است. اخیرا یک شبکه تبادل اجتماعی میان دانشگاه‌ها شکل گرفته است. مورد بعدی ظرفیت حوزه عمومی علم است؛ ‌توسعه علم نیازمند بستری است که تبادلات مختلف اتفاق بیافتد تا علم توسعه پیدا کند. در وضعیت کنونی محیط علمی این شرایط را فراهم کرده است.

رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم خاطرنشان کرد: اینها مولفه‌ها و شاخصه‌های تجسم بخشی به مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها هستند. بحث حمایت از زنان و دانشجو محور کردن آموزش‌های دانشگاهی نکاتی بود حائز اهمیت است.

وی افزود: امروز ما همه نگران حضور جوانان در فضای بی قانون مجازی و آسیب‌های آن هستیم اما فضای مجازی می‌تواند به شکل سودمند نیز مورد استفاده قرار بگیرند،‌ کمک به تبدیل یک محیط سرگرمی و آسیب زا به یک محیط علمی از جمله مسئولیت‌های دانشگاه‌ها است.

نورشاهی گفت: فرصت دیگر انتقال از پایتخت محوری دانشگاه‌ها به همه گستره سرزمین است. بعضا همه گلایه‌مند هستند که همه چیز در تهران مطرح می‌شود. محیط آنلاین و فضای مجازی این شرایط را ایجاد می‌کند که دانشجویان از سایر امکانات پایتخت بهره ببرند.

رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم گفت: محور بعدی ترویج علم است؛‌ در واقع عمومی سازی دانش و بردن علم در خانه‌های مردم از طریق محیط علمی با توجه به خلاقیت‌های دانشگاهیان امکان پذیر است. نکته بعدی دانشگاه سبز است که می‌تواند در خدمت توسعه پایدار قرار داد.

کد خبر 556498 برچسب‌ها فقر کارگری كرونا در ايران وزارت علوم تحقیقات و فناوری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فقر کارگری كرونا در ايران وزارت علوم تحقیقات و فناوری پاسخگویی اجتماعی محیط آنلاین فضای مجازی دانشگاه ها خط فقر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۱۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ تجلیل از کارگران در جامعه تبیین شود

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد پیشکاری پیش از ظهر پنج شنبه در اولین جلسه شورای هماهنگی ادارات تابعه وزارت کار در استان در سال‌جاری با موضوع گرامیداشت هفته کار و کارگر، اظهار کرد: در سال گذشته با همکاری و همیاری ادارات تابعه وزارت کار در استان و همچنین تشکلات کارگری و کارفرمایی موفقیت‌هایی در حوزه‌های مختلف کسب شده که نشان از تعامل این ادارات با شرکای اجتماعی خود دارد.

وی، به وظایفی که هر کدام از ادارات و تشکل‌ها در قبال شعار سال مد نظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) دارند پرداخت و افزود: انتظار می‌رود تشکل‌ها در راستای تحقق شعار سال قدم برداشته و هر آنچه که در توان دارند برای محقق کردن جهش تولید با مشارکت مردم انجام دهند تا الگویی مناسب برای آحاد مختلف جامعه شکل بگیرد و فرهنگ مشارکت مردمی را در جامعه تبیین کنند.

پیشکاری با بیان اینکه فرهنگ‌سازی تجلیل از کارگران باید در جامعه تبیین شود، اظهار داشت: خدمت به جامعه شریف کارگران موجب افتخار است و دارای اجر معنوی و اخروی است و ما باید به این خدمتگزاری افتخار کنیم.

وی با بیان اینکه آموزه‌های دینی ما به ما آموخته که کارگران را مورد تکریم و احترام قرار دهیم، اظهار کرد: جامعه مرهون تلاش و همت تمامی کارگران است و باید ادارات دولتی و بخش خصوصی در هفته کارگر حضور پر رنگ داشته و خدمات این قشر زحمتکش به سمع و نظر مردم برسد.

‌مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی کردستان ضمن تشریح برنامه‌های پیشنهادی گرامیداشت هفته کارگر، گفت: تجلیل از خانواده شهدای کارگر و غبارروبی و عطر افشانی گلزار شهدا، اعزام کارگران برای دیدار با مقام معظم رهبری، انعکاس دستاوردهای دولت در زمینه خدمت رسانی به جامعه کارگران و کارفرمایان، دیدار تشکلات کارگری استان با نماینده ولی فقیه و استاندار، دیدار با کارگران آسیب دیده، حضور در نماز جمعه و برپایی میز خدمت، حضور در برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی، نشست خبری و تجلیل از کارگران، ورزشکاران و کارفرمایان نمونه، از جمله برنامه‌های پیشنهادی قابل اجرا در این هفته است.

‌گفتنی است؛ در این نشست هر یک از مدیران ادارات تابعه وزارت کار در استان و نمایندگان تشکلات کارگری و کارفرمایی به ارائه دیدگاه‌های خود در خصوص تدوین برنامه‌های هفته کارگر پرداختند و بر همکاری و تعامل همه جانبه با دبیرخانه کمیته گرامیداشت هفته کارگر در استان اعلام آمادگی همه جانبه کردند.

کد خبر 6081786

دیگر خبرها

  • فرهنگ تجلیل از کارگران در جامعه تبیین شود
  • بازنشستگی بیش از موعد ۱۷۰۰ کارگر شاغل در مشاغل سخت و زیان آور
  • بیکاری فارغ التحصیلان مازندران بالاتر از میانگین کشور
  • مراکز دانشگاهی تجمیع می شوند/ ضعف نظام آموزشی
  • هنرستان های فنی و حرفه ای کنار صنایع تشکیل شود
  • همه چیز درباره بیمه بیکاری؛ کاهش مقرری‌بگیران بیمه بیکاری
  • خدمات خوب دانشگاه آزاد اسلامی، سبب رفع انحصار در آموزش عالی شد
  • بازنشسته شدن پیش از موعد یک هزار و ۷۴۷ کارگر مشاغل سخت در لرستان
  • جلوگیری از بیکاری ۱۹۱ هزار کارگر با احیای ۲۱۵۱ واحد تولیدی
  • کاهش ۱۷ درصدی مقرری بگیران بیمه بیکاری