Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید فدایی گفت: فصل چهارم کاوش آبراهه‌های تخت جمشید باهدف بازگشایی بخش جنوبی آبراهه خاوری دروازه ناتمام انجام و در روند اجرایی این فصل از کاوش، کارگاه‌های دیگری با اهداف مختلف در محل دیوار جنوبی تخت‌گاه، حیاط شرقی کاخ آپادانا و حیاط شمالی کاخ هدیش ایجاد و مورد کاوش قرار گرفت.

عضو هیئت‌ علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری تصریح کرد: فصل چهارم کاوش آبراهه‌ها در ادامه فصل قبلی و در بخش شرقی دروازه نیمه‌تمام متمرکز شده که با کاوش بخش عمده‌ای از مسیر مسدود آبراهه‌ها، انتظار می‌رود موضوع هدایت و دفع آب‌های سطحی در این بخش از تختگاه به‌خوبی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در کاوش‌های مجدد به بقایایی از اسکلت‌های انسانی و حیوانی نیز برخورد شد که خود ظرفیت‌های جدیدی در مطالعات رویدادهای دوره هخامنشی و پس از آن در تختگاه تخت جمشید ایجاد کرده است.

فدایی نتایج به‌دست‌آمده از این فصل کاوش را حاصل برنامه‌ریزی، همکاری مجموعه‌ها و افراد مختلفی دانست و اظهار کرد: طی این فصل از کاوش‌ها حضور هیئت باستان‌شناسی در کنار کارشناسان، پایگاه تخت جمشید را بیش از گذشته زنده و پویا کرده است. همچنین هیئت باستان‌شناسی با واحد حفاظت و مرمت در بازگشایی تعدادی از دریچه‌های مسدود شده آبراهه‌ها در کاخ‌های روی صفه همکاری داشتند.

بازگشایی بیش از ۴۰ متر از مسیر جنوب آبراهه خاوری دروازه ناتمام

به گزارش میراث آریا،  علی اسدی سرپرست گروه کاوش آبراهه‌های تخت جمشید در خصوص تداوم کاوش‌های فصل سوم در ابتدای این فصل گفت: در سال ۱۳۹۶ و در جریان فصل سوم کاوش در محل دریچه A آبراهه خاوری دروازه  ناتمام به تراکمی از اسکلت‌های انسانی و حیوانی برخورد شده بود.

این باستان‌شناس افزود: این موضوع موجب شد تا در آن برهه زمانی با توجه به محدودیت فضای آبراهه و کند شدن روند کار، گروه کاوش به‌جای قسمت جنوبی آبراهه عملیات خود را به سمت شمال آن انجام دهد.

او تصریح کرد: کاوش فصل سوم در این قسمت تا فاصله ۵۰ متری ادامه پیدا کرد و در انتها با شناسایی یک اسکلت انسانی کامل به پایان رسید که به دلیل پایان مدت‌زمان مجوز کاوش کار بر روی آن به فصل چهارم موکول شد.

اسدی از فعال شدن چندین کارگاه به شکل هم‌زمان در فصل چهارم خبر داد و افزود: با توجه به تجربه  به‌دست‌آمده در فصل سوم کاوش، در آغاز فصل چهارم پیش‌بینی می‌شد که در صورت کاوش بخش جنوبی آبراهه خاوری دروازه ناتمام در محل دریچه A، مجدداً به تراکم اسکلت‌های انسانی برخورد شود، بر همین اساس و به‌منظور جبران کند شدن احتمالی روند کار، کارگاه دیگری تحت عنوان کارگاه D در فاصله  ۴۰ متری جنوب دریچه A بر روی آبراهه ‌ایجاد شد تا بخش دیگری از گروه امکان انجام عملیات کاوش از این سمت را داشته باشد.

او با تأکید بر پیدایش اسکلت‌های جدید در آبراهه‌های تخت جمشید، بیان کرد: همان‌گونه که پیش‌بینی شده بود، در روزهای ابتدایی شروع کاوش در محل جنوب دریچه A آبراهه خاوری دروازه ناتمام به اسکلت‌های انسانی و حیوانی متعدد برخورد شد که به‌دقت مورد کاوش قرار گرفته است.

سرپرست گروه کاوش آبراهه‌های تخت جمشید در خصوص یافته‌های جدید این فصل کاوش گفت: علاوه بر اسکلت‌های انسانی و حیوانی، در روزهای پایانی کاوش این آبراهه یک چهره انسانی تراشیده شده بر روی زائده صخره‌ای دیواره  شرقی کارگاه شناسایی شد که در نوع خود جالب توجه بود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه هنر شیراز با اشاره به اقدامات انجام شده در کاوش دیواره جنوبی تخت‌گاه تخت جمشید افزود: طی فصل چهارم کاوش آبراهه‌های تخت جمشید، دومین مرحله از کاوش دیوار جنوبی تخت گاه نیز انجام شد، این بخش از دیوار تخت‌گاه به‌واسطه  انباشت حجم عظیم خاک‌های حاصل از کاوش‌های موسسه شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو در دهه ۱۹۳۰ میلادی پوشیده شده و نیاز بود تا ضمن آزادسازی نمای دیوار یادشده، مواد باستان‌شناختی فراوانی که در خاک انباشتی وجود داشت نیز استخراج، ثبت و مطالعه شود.

اسدی در رابطه با استحکام‌بخشی و سامان‌دهی دیواره تخت گاه گفت: با توجه به اینکه در پایان فصل سوم کاوش، دیواره‌ها و کف کارگاه ایجاد شده بر روی دیوار تخت‌گاه استحکام‌بخشی نشده بود، در جریان فصل چهارم کاوش بخش‌های فروریخته و شکاف برداشته دیواره‌ها و کف کارگاه نیز ساماندهی شد.

این باستان‌شناس در خصوص بازگشایی دریچه‌های دفع آب‌های سطحی و یافته‌های جدید سنگی، بیان کرد: هم‌زمان با کاوش کارگاه‌های یادشده در فصل چهارم، دو کارگاه نیز بر روی دریچه‌های مسدود شده موجود در حیاط خاوری کاخ آپادانا و حیاط شمالی کاخ هدیش ایجاد شد.

به گفته او کاوش این دریچه‌ها علاوه بر بازگشایی آن‌ها که هدایت و تخلیه روان آب‌های سطحی به درون شبکه آبراهه‌ها را ممکن ساخته است، به یافت قطعات متعدد ساقه ستون و سنگ‌های نقش دار هخامنشی منجر شده است.

سرپرست کاوش آبراهه‌های تخت جمشید مهم‌ترین نتایج حاصل از انجام این کاوش یافت قطعات متعدد نقش برجسته‌ها و دیگر اجزا کاخ‌های آن، بازگشایی دریچه هخامنشی مسدود شده بر روی آبراهه حیاط خاوری کاخ آپادانا و بازگشایی دریچه هخامنشی مسدود شده بر روی آبراهه حیاط شمالی کاخ هدیش، اعلام کرد که این دستاوردها اهمیت بسزایی برای این مجموعه جهانی و جهانیان به شمار می‌رود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تخت جمشید آبراهه گردشگری پارسی خبر کاوش آبراهه های تخت جمشید کاوش آبراهه ها فصل چهارم کاوش شده بر روی مسدود شده دریچه ها تخت گاه فصل سوم کاوش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۲۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نوچاد»، دریچه نوآوری در چادرملو

اختتامیه نخستین رویداد چادرو با عنوان « رویداد جذب ایده ها و طرح های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری نوچاد» به همت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ۱۲ اردیبهشت ماه در مجتمع معدنی چادرملو در یزد برگزار می شود. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اختتامیه نخستین رویداد چادرو با عنوان « رویداد جذب ایده ها و طرح های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری نوچاد» به همت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو 12 اردیبهشت ماه در مجتمع معدنی چادرملو در یزد برگزار می شود.

در این مراسم از ده طرح برگزیده در محورهای زنجیره ارزش فولاد ( از اکتشافات معدن تا محصول نهایی)، انرژی، آب و محیط زیست، هوشمندسازی و تحول دیجیتال رونمایی می شود.

 

.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «نوچاد»، دریچه نوآوری در چادرملو
  • انجام عمل بسته دریچه آئورت برای نخستین‌ بار در غرب کشور
  • انجام عمل بسته دریچه آئورت برای اولین‌بار در غرب کشور
  • انجام عمل تاوی در بخش آنژیوگرافی قلب بیمارستان امام علی (ع)
  • جزئیات رهاسازی حقابه ایران از افغانستان | ویدئو
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • تخت ‌جمشید دوم ایران کجاست؟
  • «زیرخاکی» پدیده‌ای فراگیر در اصفهان/ قانون بازدارنده نیست!
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • عکس| امیر تتلو با لباس های چروک و مو و ریش های تراشیده!