Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران به نقل از فارس، آرمان زرگران داروساز پزشکی و داروساز سنتی و عضو هیئت علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران و مشاور امور بین الملل دفتر طب ایرانی اظهار داشت:

طب ایرانی یک رشته دانشگاهی است و یک ظرفیت و پتانسیل بزرگ در حوزه پیشگیری و درمان دارد. وقتی در جامعه با یک مشکل مثل کرونا یا هر بیماری دیگری مواجه می‌شویم طب ایرانی ظرفیت‌ها و متخصصانی مثل سایر رشته‌ها برای فعال کردن و کمک گرفتن از آنها دارد و از آنان استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از نامه آقای وزیر نیز متخصصین ما با داشته‌های علمی خود سعی کردند در این حوزه ورود داشته باشند. آقای وزیر هم نامه زدند و حمایت کردند که این اتفاق بیافتد و این اقدام وزیر را ارج می نهیم. گروه های مختلف علمی از همان روزهای نخست در جامعه طب ایرانی شکل گرفت و این گروهها بر اساس ایده‌هایی که از متون طب سنتی گرفته شده بود و از منظر مطالعات متاخر هم شواهدی برای احتمال اثربخشی آنها بود را پیشنهاد دادند و در قالب طرح های مختلف کلید خوردند و مراحل قانونی خود را از مسیر کمیته اخلاق و گرفتن کد IRCT که هر پژوهشگر دیگری در هر رشته دیگر طی می‌کند، پیش بردند که به تعداد زیادی طرح‌های تحقیقاتی در حوزه طب سنتی، طب‌های مکمل و گیاهان دارویی منجر شد.

مسیری که دانشگاه پیش گرفت بر خلاف آن چیزی که در طب مدرن و رایج اتفاق افتاد، یک مسیر کاملا مبتنی بر شواهد علمی بود.  یعنی در بحران در کل دنیا فرصت چندانی برای پژوهش نبود و سریع خیلی از داروها پیشنهاد و استفاده می‌شد تا ببینند جواب می‌دهد یا نمی‌دهد که اکثرا هم جواب نمی‌داد و مرتبا پروتکل‌ها عوض می‌شد؛ ولی طب سنتی مسیر پژوهش را پیش گرفت. با آماری که یک ماه پیش منتشر شد از مجموع بیش از ۲۵۰ طرح تحقیقاتی مصوب دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که کد اخلاق کمیته و کد IRCT را گرفتند، ۶۷ طرح، طرح‌های طب سنتی، طب مکمل و گیاهان دارویی است که نشان دهنده یک پتانسیل بزرگ است.

نگاه کنید و ببینید عده و عده طب سنتی در کشور نسبت به گروه‌های دیگر پزشکی چقدر است و نسبت آن به علوم پزشکی جمعیت کوچکی است. تعداد هیئت علمی طب ایرانی حدود سه دهم درصد کل هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است اما یک چهارم طرح‌های کووید ۱۹ که موفق شدند کد اخلاق دریافت کنند،‌ متعلق به طب سنتی است که این نشان دهنده پتانسیل و دغدغه زیادی است که متخصصین این حوزه دارند که در این فضا با نگاه علمی وارد شدند. در حال حاضر بسیاری از این طرح‌ها روی حجم نمونه های بالا مانند 300 و یا تعداد بیشتری از بیماران تست شد و جواب مثبت در برخی پارامترها و تسریع بهبودی داده است که ما در دفتر طب ایرانی آنها را رصد می‌کنیم و گزارش اولش را آماده کردیم و به مقامات مربوطه ارایه کردیم تا از مسیر معاونت درمان و سپس ستاد کرونا و کمیته علمی مربوطه وارد چرخه درمان شود. نتایج این طرح ها روی بسیاری از شاخص ها و پارامترها موثر بودند. تاکید می‌کنم هیج کدام از اینها درمان کرونا نبودند که مثلا بگوییم اگر بیماران مبتلا به کرونا فلان قرص را بخورند خوب می‌شوند، ولی در بسیاری از شاخص‌ها کمک کننده بودند. مثلا روی میزان سرفه، افت اکسیژن، بهبود علایم و بخش‌های مختلف تاثیر داشتند که اینها برای ما پتانسیل ایجاد می‌کند و می‌تواند مبتنی بر دانش بومی ما با کمترین هزینه در بهبود حال بیماران کمک کننده باشد.

وقتی این نتایج بیرون بیاید با قضاوت بهتری می‌توانیم در این حوزه ورود کنیم و آن گاه این انتظار از وزارت بهداشت می‌رود طرح‌هایی که مبتنی بر شواهد علمی و درست است و در کارآزمایی‌های بالینی اثرگذاری‌شان را نشان داده، وارد چرخه درمان شود. هدف نهایی ما کمک کردن به بیماران است و فرقی نمی‌کند طب سنتی یا نوین باشد، پزشکی یک پزشکی است که شاخه‌های مختلف دارد که یک منظر از دیدگاه داروهای مرسوم جلو می‌رود و یک دیدگاه دیگر از منظر گیاهان دارویی و طب سنتی ایده و الهام می‌گیرد و نهایتا چیزی که از بوته آزمایش بیرون می‌آید را باید استفاده کنیم. 

پ/

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: طب سنتی طب ایرانی دانشکده های سنتی علوم پزشکی علوم پزشکی طب ایرانی طب سنتی طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۸۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برطرف شدن احتیاج استان مرکزی به داروی وارفارین

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ یادگاری گفت: توزیع داروی وارفارین در دو ماه اخیر در سه مرحلۀ قبل از اسفند، ابتدای فروردین و دو روز گذشته انجام شده و در این زمینه کمبودی در استان نداریم.

 او با اشاره به اینکه بیماران می‌توانند با ارائه نسخه پزشکی این دارو را دریافت کنند، خاطرنشان کرد: ابتدا دارو‌های شبانه روزی از این دارو اشباع شد و بعد از آن این دارو به تناوب در داروخانه‌های عادی هر منطقه توزیع شد.

معاون غذای و داروی علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه مردم در تماس با شماره ۱۲۵ می‌توانند از داورخانه‌های ارائه دهنده دارو مطلع شوند افزود: تلاش شده احتیاج استان با توزیع این دارو برطرف شود و جای نگرانی برای بیماران نیست.

دیگر خبرها

  • حکمرانی در سلامت باید با حضور ذی‌نفعان طراحی شود/ سیاستگذاری با حضور متخصصان صورت می‌گیرد
  • شناسایی و پلمپ یک واحد طب سنتی غیرمجاز در سرایان
  • کسب رتبه چهارم ایران در تولید علم طب سنتی در جهان
  • هزینه درمان بیماران هموفیلی؛ ۱۰۰ میلیون تومان در ماه!
  • ارسال ۱۳ پرونده تخلف در حوزه پزشکی به تعزیرات حکومتی دزفول
  • برطرف شدن احتیاج استان مرکزی به داروی وارفارین
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در بزرگترین نمایشگاه پزشکی آسیا
  • تهیه بیش از ۳۰۰ دارو از ۱۲۰۰ گیاه دارویی در کشور/ ارسال ۳۵۰ قلم داروی طبیعی به کمیسیون قیمت
  • تدوین سند ملی گیاهان دارویی و طب ایرانی
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد