Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۳۷ میلیون و ۷۵۵ هزار و ۱۳ نفر رسیده و تاکنون مرگ یک میلیون و ۸۱ هزار و ۵۰۸ نفر نیز بر اثر این بیماری تأیید شده است. همچنین بنابر تازه‌ترین آمارها ۲۸ میلیون و ۳۶۱ هزار و ۴۵۴ نفر از مبتلایان به کوویدـ۱۹ تاکنون بهبود یافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کوویدـ۱۹ که تاکنون در ۲۱۴ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی می‌گیرد.

در ایران نیز تا ظهر روز گذشته ۵۰۰ هزار و ۷۵ تن به این بیماری مبتلا شده و متاسفانه ۲۸ هزار و ۵۴۴ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند. همچنین خوشبختانه تاکنون ۴۰۶ هزار و ۳۸۹ نفر از بیماران بهبود یافته‌اند یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

آخرین تحلیل‌ها از روند بیماری در کشور تا هفته منتهی به ۱۸ مهرماه از سوی کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا در وزارت بهداشت اعلام شد.

براساس گزارش کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا، در محاسبات روند در این گزارش و گزارش‌های آتی تعداد موارد جدید روزانه مبتلایان بستری و مرگ وارد آنالیز می‌شود. همچنین دسته‌بندی استان‌ها براساس میزان بروز در آخرین هفته انجام گرفته و نمودار براساس تغییرات موارد ابتلا و مرگ در آخرین هفته نسبت به هفته قبل خواهد بود.

برای محاسبه روند تغییرات ابتلا و مرگ در سه روز اخیر، ابتدا متوسط سه روزه تعداد گزارش ابتلا و مرگ هرروز با میانگین گرفتن از داده‌های همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شد. سپس میزان افزایش هر روز نسبت به روز قبل به روش زیر محاسبه شد: تعداد موارد روز قبل منهای تعداد موارد ثبت‌شده امروز، تقسیم بر تعداد موارد روز قبل و ضربدر ۱۰۰.

در نهایت، تغییر روند ابتلا و مرگ هفته آخر با میانگین گرفتن از اعداد به دست آمده برای چند روز آخر محاسبه شد.

تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی

برای تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی در هفته گذشته موارد ز یر مدنظر قرار گرفت:

ـ‌ در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر روند افزایشی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند افزایشی دارد.

ـ در مواردی که شاخص تغییر روند ابتلا، نزولی ولی شاخص تغییر روند مرگ صعودی بود، احتمالاً اخیراً پیک اپیدمی رد شده است.

ـ در مواردی که منحنی اپیدمی تمام می‌شود، وضعیت به حالت ثبات می‌رسد و تغییرات در آن مختصر و نامنظم است. باید توجه داشت هر لحظه این روند مستعد یک پیک دیگر است.

ـ در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر روند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند نزولی دارد.

منظور از ناسازگاری داده‌ها این است که روند داده‌های مرگ و ابتلا از یک الگوی قابل تفسیر پیروی نکرده و تغییرات ناهمگن روند شاخص‌های ابتلا و مرگ دیده می‌شود. در این موارد تحلیل بهتر را در روزهای بعد و با داده‌های درست‌تر می‌توان ارائه داد.

ناسازگاری در داده‌ها به دلایل مختلفی می‌تواند رخ دهد. از جمله دلایل بروز ناسازگاری می‌توان به ثبت غیردقیق روزانه داده‌ها توسط استان‌ها و وجود خطا هنگام ثبت داده‌ها، وجود ترکیبی از چند الگوی اپیدمی در استان (شروع اپیدمی در نقطه‌ای از استان و اتمام اپیدمی دیگر در نقطه دیگر)، بیمارپذیری یا بیمارگریزی گسترده در استان و تغییر روند مهاجرت بیماران در طول زمان اشاره کرد.

تقسیم‌بندی استان‌ها از نظر میزان گزارش

استان‌ها براساس میزان بروز در هفته آخر موارد بیماری به سه دسته پرگزارش، با گزارش متوسط و با گزارش پایین تقسیم شدند و روند بیماری در آنها در جدول و نمودارهای مرتبط مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل براساس این شاخص‌ها، احتمالی بوده و انتظار است تیم کمیته اپیدمیولوژی استان‌ها همراه با سایر شاخص‌ها و تحلیل‌های دقیق‌تر، شواهد بهتری از روند اپیدمی در استان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ارائه دهند.

تحلیل روند بیماری در هفته منتهی به ۱۸ مهر

هرچند موارد ابتلا و مرگ‌ومیر در کشور بالاست، اما روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی مشاهده می‌شود. در ۱۱ استان قم، لرستان، سمنان، ایلام، مازندران، خوزستان، تهران، کرمانشاه، همدان، آذربایجان شرقی و اصفهان روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی مشاهده شد. 
در ۱۵ استان خراسان جنوبی، خراسان شمالی، آذربایجان غربی، یزد، کردستان، چهار محال و بختیاری، مرکزی، خراسان رضوی، البرز، زنجان، کرمان، گیلان، گلستان، کهگیلویه و بویر احمد و بوشهر روند صعودی یا شروع پیک جدید مشاهده شد. 
در ۵ استان سیستان و بلوچستان، فارس، هرمزگان، قزوین و اردبیل روند ثبات با تغییرات مختصر و نامنظم وجود داشته است. باید مدنظر داشت که یک استان می‌تواند چندین پیک منحنی را تجربه کند.

کرونا در جهان

براساس اعلام کمیته اپیدمیولوژی کووید۱۹ در وزارت بهداشت، در حال حاضر میزان کشندگی بیماری کووید۱۹ در جهان ۲.۹ درصد برآورد می‌شود.

تعداد موارد جدید روزانه در جهان در روز ۱۶ مهر ۲۷۶۴۴۹ نفر، در روز ۱۷ مهر ۳۳۸۴۰۸ نفر و در روز ۱۸ مهر ۳۵۰۷۶۶ نفر بوده است.

همچنن ۱۵ کشور اول از نظر ابتلا به بیماری کووید۱۹ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید که براساس آن آمریکا، هند و برزیل به ترتیب در رده اول تا سوم ابتلا به کرونا بوده و کشورمان نیز در رده سیزدهم میزان ابتلا به این بیماری قرار دارد.

خطر بستری و مرگ در کوویدـ۱۹ با بالارفتن سن افزایش می‌یابد

در میان بزرگسالان، خطر بیماری شدید ناشی از کووید۱۹ با بیشترشدن سن افزایش می‌یابد. بیماری شدید به این معناست که فرد مبتلا ممکن است برای نفس کشیدن به کمک بیمارستانی، مراقبت ویژه یا دستگاه تنفس احتیاج داشته باشد و احتمال مرگش نیز بیشتر است. به عنوان مثال، افراد ۵۰ ساله بیش از افراد ۴۰ ساله در معرض خطر فرم‌های شدید بیماری هستند. به همین ترتیب، افراد در ۶۰ یا ۷۰ سالگی در معرض خطر بیشتر ابتلا به بیماری شدید کووید۱۹ نسبت به افراد ۵۰ ساله هستند. بیشترین خطر ابتلا به بیماری شدید بین افراد ۸۵ سال یا بالاتر دیده شده است.

عوامل دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند خطر ابتلا به بیماری شدید را افزایش دهد مانند داشتن بیماری زمینه‌ای که در گروه‌های سنی بالاتر بیشتر است. در نمودار زیر خطر ابتلا به بیماری شدید و مرگ در مقایسه با گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال برآورد شده است. به طور مثال گروه سنی زیر ۴ سال، ۴ برابر کمتر از این گروه در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید هستند و در مقابل خطر ابتلا به بیماری شدید در گروه سنی بالای ۸۵ سال، ۱۳ برابر بیشتر از گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال است.

تجارب کشورهای جهان در مواجهه با کرونا

سنگاپور کشوری در جنوب شرقی آسیا، با مساحت ۷۰۰ کیلومترمربع و جمعیت ۵.۸۶۲.۵۹۰ نفر است. این کشور با انجام اقدامات متعدد پیشگیرانه و کنترلی از جمله کنترل مرزها، اطلاع‌رسانی گسترده جهت رعایت بهداشت، ردیابی تماس‌ها، انجام تست‌های تشخیصی گسترده و فاصله‌گذاری اجتماعی در مدیریت و کنترل کووید۱۹ موفق عمل کرده است.

هم‌اکنون در این کشور موارد تجمعی بیماری ۵۷.۸۶۶۶ نفر و شمار تجمعی مرگ ۲۷ نفر گزارش شده است. سنگاپور دارای زیرساخت‌های دیجیتالی گسترده‌ای است که در اجرای هرچه بهتر برنامه‌های کنترلی آن موثر بوده است. این کشور با به‌کارگیری دو اپلیکیشن TraceTogether و SafeEntry به ردیابی تماس‌ها، شناسایی افراد در معرض خطر و تعیین مدت‌ زمان برخورد فرد مبتلا با دیگران می‌پردازد.

استفاده از TraceTogether داوطلبانه بوده، در حالی که نصب SafeEntry برای همه مشاغل و بخش‌های تجاری اجباری است. این ابزارها با رعایت حریم خصوصی افراد طراحی شدند و تحلیل داده‌ها توسط یک نهاد معتبر سلامت عمومی به صورت متمرکز انجام می‌شود. شماره تماس افراد تنها در اختیار وزارت بهداشت قرار داشته که در صورت تماس نزدیک با افراد مبتلا به سرعت به آنها اطلاع داده می‌شود و اطلاعات مکانی افراد ذخیره یا جمع‌آوری نمی‌شود. از دیگر راهکارهای دیجیتالی مورد استفاده در این کشور استفاده از ابزارهای آنلاین جهت راهنمایی شهروندان برای دسترسی به مراکز درمان ویژه و نیز مراکز توزیع ماسک است.

کد خبر 556744 برچسب‌ها كروناويروس وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران آمار

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران آمار خطر ابتلا به بیماری شدید کمیته اپیدمیولوژی تغییر روند ابتلا شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ وزارت بهداشت منحنی اپیدمی تعداد موارد معرض خطر گروه سنی استان ها روز قبل داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۳۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف کدام کره از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند؟

آفتاب‌‌نیوز :

 اگر شما فردی هستید که به‌طور منظم میوه، سبزیجات و سایر غذاهای ضد سرطان را مصرف می‌کنید، مقداری کره را در ترکیب غذایی خود بگنجانید.

به نقل از هلث، به‌عنوان تقویت‌کننده فوری طعم، کره می‌تواند طعم غذاهای مورد علاقه ما را افزایش دهد، با این حال، مدت‌هاست که به بسیاری از ما گفته می‌شود که مصرف این مکمل خامه‌ای را به دلیل محتوای چربی اشباع بالای آن به حداقل برسانیم.

نتایج تحقیقات نوظهور از دهه ۱۹۵۰، با نام فرضیه رژیم غذایی قلب، نشان داد که مصرف چربی‌های اشباع شده خطراتی را برای سلامت قلب ما بر اساس نظر فعلی در غدد درون‌ریز، دیابت و چاقی ایجاد می‌کند.

برای چندین دهه، بسیاری از ما معتقد بودیم که کره برای سلامت ما بد است، با این حال، نتایج تحقیقات جدیدتر این ادعا را تغییر داده است. زمانی که کره با دقت مصرف شود، ممکن است واقعا برای سلامتی ما مفید باشد به ویژه هنگامی که صحبت از خطر سرطان است.

کره با سرطان مقابله می‌کند؟

ما با کمک بتاکاروتن کره با سرطان مقابله می‌کنیم. به گفته موسسه ملی سرطان ایالات‌متحده، این آنتی‌اکسیدان غذایی به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از مواد شیمیایی مضر به نام رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند؛ چنین آسیبی با ایجاد سرطان مرتبط است.

دریافت مقدار زیادی بتاکاروتن از رژیم غذایی مهم است، اما مکمل‌ها داستان دیگری هستند. کارشناسان مرکز کوه سینا گزارش کردند که چگونه برخی از نتایج تحقیقات نشان داده‌اند که مکمل‌های بتاکاروتن ممکن است خطر ابتلا به سرطان، به ویژه سرطان ریه را در افراد سیگاری افزایش دهند.

توضیح احتمالی برای این ارتباط این است که منابع غذایی بتاکاروتن نسبت به مکمل‌ها، محافظت بیشتری در برابر آسیب سلولی دارند.

کره تنها یکی از بسیاری از محصولات لبنی است و رابطه بین مصرف لبنیات و خطر ابتلا به سرطان هنوز نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. این امر به ویژه در مورد انواع مختلف سرطان صادق است. به‌عنوان مثال، بتاکاروتن موجود در کره ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه یا سرطان پروستات کمک کند، اما برخی از کارشناسان در مورد لبنیات برعکس می‌گویند.

مارگارین ماننده کره حیوانی با سرطان مقابله می‌کند؟

دکتر مرو مورس از مرکز پزشکی یکپارچه اندرسون اظهار کرد: ما شواهدی داریم که نشان می‌دهد ارتباط قوی‌تری با مصرف لبنیات و ایجاد سرطان پروستات وجود دارد.

وی افزود: لبنیات در عوض ممکن است در محافظت در برابر سرطان سینه و کولورکتال موثرتر باشد. در حالی که کره ممکن است به‌طور بالقوه محافظتی در برابر انواع خاصی از سرطان داشته باشد، آیا می‌توان همین موضوع را در مورد مارگارین نیز بیان کرد؟

این جایگزین محبوب کره در طول سال‌ها کمی تغییر کرده است. انتشارات سلامت هاروارد گزارش کرد که در گذشته، مارگارین حاوی مقادیر بیشتری چربی ترانس بود.

چربی‌های ترانس با افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و کلسترول بالا مرتبط هستند. علاوه بر این، تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۲ در مجله بین‌المللی سرطان منتشر شد، نشان داد که محتوای چربی ترانس موجود در مارگارین با افزایش حساسیت به برخی سرطان‌ها ازجمله سرطان ریه، رکتوم و سینه مرتبط است.

از آن زمان، بسیاری از مارگارین‌ها چربی‌های ترانس را حذف کرده‌اند و در عوض سرشار از چربی‌های غیراشباع (چربی‌های سالم) شدند،با این حال، کره و مارگارین هر دو دارای کالری بالایی هستند که در صورت مصرف بیش از حد می‌توانند خطراتی برای سلامتی ایجاد کنند.

کارشناسان توصیه کردند کره‌ای را انتخاب کنید که از گاوهای علف‌خوار تهیه شدند یا از اسپری‌های زیتون یا آووکادو استفاده کنید، زیرا اینها منابع غنی‌تری از بتاکاروتن برای مبارزه با سرطان هستند. فقط مراقب هرگونه افزودنی در فهرست مواد تشکیل دهنده محصول باشید.

مواد تشکیل‌دهنده کره کدامند؟

کره منبع غذایی غنی از اسید لینولئیک کونژوگه (CLA) است، همچنین منبع خوبی از ویتامین A (از طریق محتوای بتاکاروتن) است. با این حال، کره منبع غنی چربی اشباع شده (از جمله اسید میریستیک) و کلسترول محسوب می‌شود که هر دو با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط هستند.

همانطور که در بالا ذکر شد، کره حاوی اسید لینولئیک کونژوگه است و نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، خواص ضد سرطان سینه دارد اما چربی کره باعث افزایش سرطان سینه می‌شود و شواهد اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد که این عامل بر اثرات بالقوه مثبت محتوای اسید لینولئیک کونژوگه آن غلبه می‌کند.

چه میزان کره مصرف کنیم؟

توصیه شده است که مصرف چربی اشباع خود را به کمتر از ۱۰ درصد از کل کالری روزانه خود محدود کنید، به عنوان مثال، اگر روزانه ۲۰۰۰ کالری مصرف می‌کنید، این معادل ۲۲ گرم چربی اشباع شده یا تقریبا سه قاشق غذاخوری (۴۲ گرم) کره است، بنابراین، بهتر است یک تا ۲ قاشق غذاخوری (۱۴ تا ۲۸ گرم) در روز همراه با سایر چربی‌های سالم مانند روغن زیتون، آجیل، دانه‌ها، روغن نارگیل، آووکادو و ماهی‌های چرب مصرف شود.

کلام آخر

کره سرشار از مواد مغذی و ترکیبات مفیدی مانند بوتیرات و اسید لینولئیک کونژوگه است. محصولات لبنی پرچرب مانند کره با کاهش خطر چاقی، دیابت و مشکلات قلبی مرتبط هستند با این حال، کره سرشار از کالری و چربی اشباع شده نیز است و باید در حد اعتدال از آن لذت برد. بهتر است آن را در کنار ترکیبی از چربی‌های مفید برای قلب مانند روغن زیتون، آووکادو، آجیل، دانه‌ها و ماهی‌های چرب مصرف کنید.

دیگر خبرها

  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • نام بیماری سخت ترانه علیدوستی اعلام شد | اعلام آخرین وضعیت روند درمان بازیگر سرشناس
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • مصرف کدام کره از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند؟
  • تغییر سبک زندگی راه برون رفت از شیوع سرطان