Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@07:47:57 GMT

تجربه تبدیل اشعار حافظ به قطعات موسیقی

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۱۶۴۷۸

تجربه تبدیل اشعار حافظ به قطعات موسیقی

حجت اشرف زاده، خواننده از تجربه خواندن اشعار حافظ و تبدیل کردن آن ها به قطعات موسیقی و همین طور تفاوت این اشعار با شعرهای امروزی سخن گفت.

به گزارش ایسنا، اشرف زاده در گفت و گو با استودیو هشت رادیو نمایش در ادامه مطلب بالا اظهار کرد: اگر شکل استاندارد و کهن غزل را بررسی کنیم، سعدی و حافظ طلایه داران این فرم از غزل های عاشقانه هستند؛ غزل هایی که هر کسی به فراخور حال خودش برداشت درونی، ذاتی و احساسی از آن می کند و این غزل ها از عشق زمینی گرفته تا آسمانی را در برمی گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: ما ایرانیان از گذشته در همه حالات با حافظ انس داریم، چه بر سر سفره های هفت سین در کنار قرآن و چه در نشست های زمستانی خانواده ها، حافظ وجود داشته و این کلام بر دل مردم ماندگار  شده است.

اشرف زاده در ادامه درباره تبدیل اشعار حافظ به موسیقی نیز گفت: موسیقی وقتی سوار بر کلامی به این استواری می شود، طبیعتا یک دریچه جدید از خیال، همراه با صدای یک خواننده و آهنگسازی و نوازندگی به روی شنوندگان باز می شود.

او خاطرنشان کرد: در واقع چفت و بستی که موسیقی و شعر در کنار هم می توانند داشته باشند، دریچه خیال انگیز عاشقانه ای را برای همگان باز می کند که بارها و بارها با اشک و لبخند، حال متفاوتی را در لحظه هایمان تجربه کردیم و در نتیجه پوست و استخوان ما با کلام حافظ عجین شده است.

به گفته وی با توجه به این صحبت ها، داشتن چند اثر در این زمینه برایش باعث افتخار است.

اشرف زاده درباره آثار تولید شده با اشعار حافظ با سبک و سیاقی جدید برای جلب توجه نسل جوان و آشنایی این نسل با اشعار حافظ گفت: اصولا هنر به ذات دارای چهارچوب بسته و متعصبانه ای نیست، اما باید کار با شناخت انجام شود تا به محتوا و جان کلام آسیبی وارد نشود که خوشبختانه در این زمینه تمام افرادی که در حال کار هستند، این کار را به زیبایی و درست و بجا انجام می دهند.

او ادامه داد: مطمئنم علیرغم همه بدبینی هایی که خیلی ها به نسل جدید در مورد فاصله گرفتنشان از شعر خوب یا موسیقی خوب، دارند، برعکس نسل جدید بسیار امیدوار و بسیار خوش بین هستند و نمونه های درخشنده ای در آثار این نسل به چشم می خورد و از این بابت بسیار خوشحالم که این ادبیات و این موسیقی خوب راه خودش را بین نسل جدید پیدا کرده است.

اشرف زاده درباره جایگاه شعر در زندگی هم گفت که به واسطه شاگردی اش در ابتدا در خدمت استاد پرویز مشکاتیان و استاد لطفی، راه و روش انتخاب شعر برای زندگی روزمره و لحظات پیروزی، شکست، اشک ها و لبخندها و همینطور لحظات عاشقانه را آموخته است.

او یادآور شد: زبان و ادبیات ما به حدی شیرین و قشنگ است که انسان ها برای صحبت با یکدیگر حتی در ضرب المثل ها و همینطور مراودات اجتماعی شان گاهی از تک بیت ها و تک مصرع هایی استفاده می کنند که خودش مثل یک کتاب، حرف دارد و این دلبرانگی در جامعه ما به نسل جدید و همینطور به نسل های بعد به شکل مدرن خودش انتقال پیدا می کند و در نتیجه طبیعتا برای خودش که از کودکی با شعر آشنا بوده و شاگرد اساتید بزرگی بوده شعر در زندگیش جایگاه ویژه ای دارد.

اشرف زاده همچنین در مورد آثار در دست تولیدش هم افزود که در حال آماده کردن آلبومی است که در مرحله گذراندن مراحل اخذ مجوز وزارت ارشاد است و امیدوار است که با کم شدن اثر بیماری کرونا بر جامعه و سلامتی هموطنان عزیز و دوستداران گرانقدرش، بتواند در فرصتی بسیار نزدیک این آلبوم را منتشر کند.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حجت اشرف زاده رادیو نمایش اشرف زاده اشعار حافظ نسل جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۶۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صغیر اصفهانی، شاعری که اندیشه‌ای کبیر داشت

ادبیات هر ملتی آئینه تمام نمای هویت آن ملت است و تحولات ادبی همواره بر پایه دگرگونی‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی شکل می‌گیرد و در حقیقت ادبیات هر دوره پاسخی است به نیازهای آن دوره و شاعران نیز مهری بر تأیید هویت آن دیار هستند و صغیر اصفهانی نیز سندی است بر تاریخ و تمدن اصفهان.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهر اصفهان با پیشینه بسیار کهن تاریخی خود از پیش از اسلام تاکنون همواره مورد توجه و تحولات و منشأ تأثیرات گوناگون در عرصه‌های مختلف بوده و بر این اساس اوضاع اقلیمی و جغرافیایی و واقع شدن اصفهان در میانه کشور، موقعیت بسیار ممتازی به این شهر بخشیده است.

در برخی از برهه‌های تاریخی این نقش بسیار پررنگ‌تر و قوی‌تر بوده و پس از اسلام نیز بر میزان توجه به این شهر افزوده شد و در طی قرن‌های متمادی علی رغم وقوع حوادث و پیدایش فراز و نشیب‌های فراوان تاریخی، نه تنها هیچ گاه از اهمیت آن کاسته نشد، بلکه در برخی مقاطع تاریخی به عنوان پایتخت ایران نیز برگزیده شد.

اولین بار در زمان آل‌بویه این شهر مرکز حکومت آل‌بویه قرار می‌گیرد و پس از آن در دوره سلجوقیان، به‌عنوان پایتخت ایران انتخاب می‌شود؛ وجود آثار متعدد معماری مربوط به عصر سلجوقی در این شهر و نیز آرامگاه برخی از بزرگان این حکومت در اصفهان، مؤید این مطلب است؛ از سویی لازم به ذکر است که ادبیات هر ملتی آئینه تمام نمای هویت آن ملت است و تحولات ادبی همواره بر پایه دگرگونی‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی شکل می‌گیرد؛ و در حقیقت ادبیات هر دوره پاسخی است به نیازهای آن دوره و شاعران نیز مهری بر تأیید هویت آن دیار هستند و صغیر اصفهانی نیز سندی است بر تاریخ و تمدن اصفهان.

محمّد حسین صغیر اصفهانی ابن اسداللَّه شاعر ادیب و عارف وارسته، از مشاهیر شعرای معاصر اصفهان بود که در ۸ سالگی زبان به سرودن شعر گشود و شگفتی همگان را برانگیخت و از همان زمان «صغیر» تخلص پیدا کرد.

او اگرچه قصیده و غزل بسیار گفته اما اغلب اشعارش مدح و مرثیه چهارده معصوم (ع) است او از مداحان طراز اول اصفهان بوده و در تشکیل انجمن مداحان و تربیت و پیشرفت آنان نقش زیادی داشته و بر همین اساس حاج احمد صغیر فرزند مرحوم صغیر اصفهانی که خود نیز شاعر است، در ویژه برنامه بهار بهار با بیان اینکه صغیر اصفهانی از کودکی ذوق عرفان داشت، اظهار کرد: صغیر اصفهانی در شعرهای خود خدا را شکر می‌کند و می‌گوید افتخار می‌کنم که در کودکی خدا زبان مرا به اشعار گشود.

وی با اشاره به خصوصیات پدرش ادامه داد: صغیر اصفهانی یک پارچه حقیقت و نو دوستی بود، به طوری که از ناراحتی، خودپسندی و مواردی از این دست در وجود وی دیده نمی‌شد.

این شاعر و فرزند مرحوم صغیر اصفهانی تصریح کرد: صغیر اصفهانی همیشه سعی می‌کرد به دیگران در حد توان خدمت کند، عشق وافری به چهارده معصوم داشت و در مدح امیرالمومنین و اباعبدالله اشعار زیادی سرود.

وی با بیان اینکه صغیر اصفهانی به تخلص خود راضی بود و به آن اشاره داشت، افزود: «یک شب وی در دوره نوجوانی و زمانی که زبانشان به شعر باز شده بود در انجمن شعرا، قطعه شعری می‌خواند که برای مهمانان جالب بوده، پس از آن یکی از مهمانان به وی می‌گوید که تو اکنون صغیر هستی و این شعر را گفته‌ای و چه بهتر که همین فامیلی را داشته باشی؛» از این‌رو تخلص وی صغیر شد.

صغیر با اشاره به اینکه صغیر اصفهانی از هر سبکی شعر دارد، گفت: اینکه صغیر اصفهانی همیشه خود را کوچک می‌دانست و خضوع و خلوص داشت، او را بزرگ کرد.

وی با اشاره به بخشی از اشعار صغیر اصفهانی در خصوص قیامت اظهار کرد: قیامت روزی است که هرکس هرچه فرستاده است را می‌بیند، در همین راستا باید گفت که پدر دین باور بود و در اشعار او نیز این مورد تجلی پیدا کرده است.

کد خبر 747367

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (6 اردیبهشت)
  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • تجلیل از پدر دو بیتی لکی لرستان
  • «هاکا مستر» دروازه‌ای برای ورود به دنیای خلق ایده در اینوتکس ۲۰۲۴
  • صغیر اصفهانی، شاعری که اندیشه‌ای کبیر داشت
  • مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (5 اردیبهشت)
  • «اشعار نو از نغمه‌های کهن» شنیدنی می‌شوند
  • جزئیات کنسرت «اشعار نو از نغمه‌های کهن»/ وقتی ملودی‌های قدیمی بازخوانی می‌شوند
  • «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد