Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@03:16:06 GMT

همه‌ی ابعاد مرگ یک کودک در بوشهر

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۲۱۵۹۵

ایسنا/بوشهر طی دو روز گذشته خبر فوت دانش آموز ۱۱ ساله در بندر دیّر از طریق خودکشی و آن هم با طناب دار بازتاب وسیعی در بر داشت، برانگیختن احساسات و افکار عمومی، واکنش تند جامعه، اظهارات تلخ و گمانه‌زنی‌ها و اظهار نگرانی برای آینده این نسل...

با این حال روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر، اخبار منتشر شده مبنی بر خودکشی دانش‌آموز ۱۱ ساله اهل شهرستان دیّر به علت دسترسی نداشتن به تلفن همراه و کلاس‌های آموزش مجازی را نادرست دانست و اعلام کرد: "بر اساس اعلام آموزش و پرورش شهرستان دیّر و تحقیق و بررسی‌های میدانی و مستندات جمع‌آوری شده، این مرحوم از روز بازگشایی مدرسه‌ها در ۱۵ شهریور ماه تا روز حادثه بنا به درخواست ولی دانش‌آموز به دلیل شرایط کرونایی در مدرسه حضور نداشته و آموزش‌های خود را از طریق شبکه شاد پیگیری می‌کرده ‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

در مقابل مادر سید محمّد در گفت‌وگو با رسانه‌ها عنوان کرده علت خودکشی پسرش نداشتن گوشی هوشمند بوده برای استفاده و حضور در آموزش‌های مجازی در کنار سایر دوستانش بوده است.  

پیامدهای سوء یک حادثه ناگوار

معاون سیاسی استاندار بوشهر روز گذشته در نشست شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره حادثه ناگوار پیش آمده برای دانش‌آموز دیّری عنوان کرد: "انتشار چنین اخباری سلامت روان جامعه را خدشه‌دار می‌کند، دفتر امور اجتماعی با همکاری بهزیستی در کنار دستگاه قضایی و نیروی انتظامی این مسئله را بررسی کرده و اطلاع‌رسانی شفاف با هدف پیشگیری از پیامدهای سوء این حادثه صورت گیرد."

همچنین یکی از بستگان این کودک می‌گوید: "سیدمحمد به علت زندگی سخت خانواده‌اش در یک خانه اجاره‌ای، و نداشتن یک تبلت یا گوشی برای شرکت در کلاس‎های آموزش آنلاین دست به خودکشی زده و خود را به دار آویخته است."

وی گذران زندگی خانواده سیدمحمد را از طریق کمک دیگران و همچنین کار کردن مادر خانواده در منزل دیگران عنوان کرده است. وضعیت مالی نامساعد، داشتن فرزند معلول، و ناتوانی در تهیه وسایل اولیه زندگی مانند کولر و اجاق گاز از دیگر مسائل عنوان شده در اظهارات پسردایی محمد است. او همچنین نداشتن امکان حضور مستمر محمّد در شبکه شاد به دلیل نداشتن گوشی را تایید کرده است.

حضور مقطعی در شاد با گوشی قرضی!

به گزارش ایسنا، آموزش و پرورش نیز برای اثبات ادعای خود مبنی بر اهدای گوشی به سیدمحمد و ارتباط این کودک با معلمش دست به انتشار اطلاعیه‌ای به پیوست تصاویر زد. این تصاویر نشان می‌دهد که سید محمد موسوی‌زاده توسط گوشی فردی به نام سید عادل موسوی در گروه‌های مجازی آنلاین (نه به شکل مستمر و مقطعی) حضور می‌یافته و از روند کلاس و درس‌ها می‌پرسیده است.

پسر ۱۱ ساله با حضور در کلاس‌ها خود را سیدمحمد موسی‌زاده معرفی کرده و پرسیده آیا درس به میزان زیادی پیش رفته و باید از کجا شروع کند. البته این گواه حضور نداشتن دانش‌آموز در کلاس‌ها و عقب افتادن او از درس است. ضمن اینکه شماره و یا تلفن مخصوص نداشته و با گوشی فرد دیگری اقدام به ارسال پیام کرده است.

خانواده محمّد درباره این اسناد گفته‌اند محمّد گاهی از اقوام گوشی قرض می‌کرده و با آن سعی می‌کرده از وضعیت درس و کلاس مطلع شود.

مدیر به قولش عمل نکرد

برخلاف گفتگوی صبح دیروز مادر سیدمحمد مبنی بر نداشتن گوشی و اینکه از طرف هیچ نهادی گوشی و یا تبلت به آنها اهدا نشده است، شب گذشته به یکی از خبرگزاری‌ها گفتگوهایی از مدیر مدرسه محمد و مادر او منتشر کردند که در آن مادر محمّد ضمن تشکر از مدیر مدرسه از حمایت‌های مدیر دبستان گفته است: "ایرج قاسمی، مدیر مدرسه فرزندم در این سال ها کمک هایی به فرزندم داشته است که متوجه نبوده ام و از وی کمال تشکر را دارم."

 این در حالی است که روز دوشنبه و در حالی که یک روز از مرگ دانش‌آموز دیّری می‌گذشت گفته بود فرزندم دوست داشته گوشی هوشمند داشته باشد تا بتواند عکس و صوت‌های خود را برای معلمش بفرستد. مدیر محمّد چند بار گفته بود به محمد و چند دانش آموز دیگر گوشی می‌دهد اما به قولش عمل نکرد!

خودکشی یا قتل؟

تناقض میان اظهارات مادر سید محمّد در یک روز و اطلاعیه آموزش و پرورش موضوع مرگ کودک را پیچیده کرده است. به گفته‌ی مجید اجرایی، مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش استان بوشهر در واکنش به این خبر عنوان کرده مدیر مدرسه به محمّد گوشی هدیه داده و در قبال آن رسید دریافت نکرده است.

وی همچنین از کمک‌های مالی مدیر مدرسه به خانواده محمد گفته و اینکه درباره قتل و یا خودکشی بودن مرگ دانش‌آموز دیّری صحبت به میان آورده و عنوان کرده بررسی ابعاد جنایی پرونده ادامه دارد و اظهار نظر قطعی درباره خودکشی یا قتل پسربچه نشده است.

اجرایی با اشاره به اعتیاد پدر سیدمحمّد، گفته است شاید از ترس او برخی حقایق از سوی مادر کودک پنهان می‌شود.  

هنوز دادگستری و یا دادستانی استان بوشهر اظهار نظر رسمی درباره ابعاد این پرونده نکرده است. روابط عمومی دادگستری بوشهر از اعلام ابعاد جدیدی از پرونده در روز جاری خبر داد اما با وجود پخش اعلامیه (مراسم تشییع یکشنبه ۲۰ مهرماه و مراسم هفتمین روز پنجشنبه ۲۴ مهر) هنوز گزارش پزشکی قانونی برای فهمیدن علت دقیق مرگ منتشر نشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دستگاه قضایی سید محمد موسوی استان بوشهر بندر دیر گوشی هوشمند مرگ دستگاه قضائی بهزیستی دولت آموزش و پرورش نیروی انتظامی روابط عمومي شبکه شاد اعتیاد استانی اجتماعی آموزش و پرورش دانش آموز دی عنوان کرده مدیر مدرسه کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۱۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تک ماده» برای ۴ درس؛ کمک به دانش‌آموز یا پوشاندن ضعف آموزش در مدارس؟/ «کاهش معدل از سخت‌تر شدن سوال‌ها نیست از کاهش سطح آموزشی است»

به گزارش خبرآنلاین، دانش‌آموزان می‌توانند برای ۴ درس از قانون «تک ماده» استفاده کنند و قبول شوند، این را معاون متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفته است. از این پس برای فارغ التحصیلی دانش‌آموزان، چنانچه آخرین نمره دانش‌آموزی در ۴ عنوان درس «نهایی» (از مجموع دروس دوره دوم متوسطه) حداقل ۷ و معدل کل آن نیز بیش از ۱۰ باشد (حدنصاب قبولی را در ۴ عنوان درسی نهایی کسب نکرده باشد) می‌تواند با استفاده از تبصره و یا همان «تک ماده» فارغ‌التحصیل شود.

به گفته محمدمهدی کاظمی، این مصوبه جدید از سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ اجرا می‌شود و دانش‌آموزان، در امتحانات خرداد ماه از مزایای این مصوبه بهره‌مند می‌شوند. بنابراین پایه دوازدهمی‌ها و دانش آموزان دوره دوم متوسطه بزرگسالان، از راه دور و داوطلب آزاد، می‌توانند از سال تحصیلی فعلی از این تبصره استفاده کنند.

البته تصمیم اخیر آموزش و پرورش با واکنش‌هایی در فضای مجازی همراه شده است، یک کاربر در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که: «در امتحانات نهایی دوره متوسطه دانش‌آموزان در ۴ درس می‌توانند تک ماده کنند! زمان ما فقط یک درس را می‌شد تک ماده کرد، هر روز بیسوادتر از قبل!»

کاربر دیگری هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که : «اون موقع‌ها تک ماده یعنی بزرگ‌ترین گناه، برای همین ما بالاخره درس‌ها را هرجور شده می‌خوندیم؛ الان دارن بی‌سواد می‌کنن همه رو»

فرد دیگری هم دراین‌باره نوشته: «دانش‌آموزان نسبت به ۱۵ سال پیش بسیار ضعیف هستن، اینکه یک دانش‌آموز دهمی نتواند تقسیم دو تا کسر را بدست بیاورد اصلا طبیعی نیست. اینکه نتواند مسئله را درست بخواند اصلا طبیعی نیست، فهم مسئله را باید دوم دبستان یاد بگیرن و آن مدل تقسیم را سال چهارم دبستان.»

رنگ‌بندی معدل دانش‌آموزان در وضعیت قرمز

این تصمیم آموزش و پرورش درحالی گرفته شده است که از مدت‌ها قبل انتقادهایی درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان متوجه این وزارتخانه شده بود و حالا برخی معتقدند تصمیم‌هایی از این قبیل نه برای کمک به دانش‌آموزان بلکه برای پوشاندن ضعف آموزش در مدرسه‌ها است.

انتشار میانگین معدل قبولی‌های خرداد سال گذشته نشان دهنده افت تحصیل دانش‌آموزان است. آن‌طورکه در گزارش‌ها آمده میانگین کشوری نمرات دانش‌آموزان در امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ بدین شرح است: رشته تجربی(۱۱.۲۳)، رشته ریاضی (۱۰.۷۹)، رشته انسانی (۸.۷۵)، رشته معارف (۱۰.۵۶)، معدل‌هایی که براساس آمارها نسبت‌ به سال‌های گذشت افت کرده‌اند، جدول زیر نشان دهنده سیر نزولی معدل دانش‌آموزان در چند سال گذشته است.

مسائل اقتصادی آسیب جدی به آموزش زده است

همان‌طورکه از جدول مشخص است میانگین معدل دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸ در رشته علوم تجربی، ۱۳.۷۷ بود که در سال ۱۴۰۲ به ۱۱.۲۳ رسیده است. در رشته علوم ریاضی، میانگین معدل دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸، ۱۳.۲۸ و در سال ۱۴۰۲، ۱۰.۷۹ است. در رشته علوم انسانی، میانگین معدل دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸، ۱۰.۷۶ بود که در سال ۱۴۰۲ به ۸.۷۵ رسید. در رشته علوم و معارف اسلامی، میانگین معدل دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸، ۱۲.۸۸ بود که در سال ۱۴۰۲ به ۱۰.۵۶ رسیده است. تصویر زیر وضعیت معدل در استان‌های مختلف را نشان می‌دهد، همان‌طورکه از رنگ‌بندی‌ها معلوم است جز چند استان وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان در سایر استان‌ها قرمز و نارنجی است، یعنی میانگین معدل دانش‌آموزان ۱۰ و کمتر از ۱۰ است، رنگ‌بندی‌ای که معنای دیگری هم دارد، مثلاً رضا امیدی، جامعه‌شناس، در کانال تلگرامی خود درباره آن نوشت: «نقشه وضعیت معدل استان‌ها تا حد زیادی منطبق با نقشه فقر کشور است.»

قبل‌تر هم محمدرضا نیک‌نژاد، کارشناس آموزش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان به خبرآنلاین گفته بود: «مسائل اقتصادی آسیب جدی به آموزش زده است. ما به عنوان شهروند عادی این فشار اقتصادی را حس می‌کنیم. به زبان ساده وقتی شکم بچه‌ی آدم گرسنه است دیگر آدم به‌فکر آموزش و تحصیل نیست.»

عباس عبدی، فعال سیاسی اجتماعی، مدتی قبل در یادداشت به افت تحصیلی دانش‌آموزان واکنش نشان داد و نوشت: «این کاهش شدید معدل ناشی از سخت‌تر شدن سوال‌ها نیست، زیرا همین مطالعه نشان می‌دهد که فقط ۱۱درصد سوال‌ها سخت بوده‌اند و ۲۵ درصد آسان و بقیه متوسط بوده‌اند، پس حتما ناشی از کاهش سطح آموزشی آنان است. در مجموع می‌توان کارنامه دولت کنونی را در مساله آموزش و پرورش نیز از این طریق که نتیجه نهایی هر نوع سیاست و اجرایی است مشاهده کرد، خیلی است که از این پایین‌تر هم بتوان رفت.»

درهمین‌باره محمدتقی فلاحی، کارشناس آموزش به خبرآنلاین گفته بود که: «افت تحصیلی دانش‌آموزان اتفاق جدیدی نیست و سال‌ها در آموزش‌وپرورش وجود داشته است، این مسئله دلایل زیادی دارد، اما بخش زیادی از آن در خود مدرسه است، مثل این‌که دانش‌آموزان ما بی‌انگیزه هستند، علاوه بر این معلم‌ها هم بی‌انگیزه هستند، وقتی یک معلم نارضایتی داشته باشد تسلط کامل خود را موقع آموزش به دانش‌آموزان از دست می‌دهد. با نگاهی که جامعه به موفقیت دارد، این سوال در ذهن دانش‌آموز ایجاد می‌شود که آیا تحصیل کردن واقعاً او را به موفقیت می‌رساند؟ نتایج کنکور را بررسی کنید معلوم می‌شود دانش‌آموزان از کدام مدارس وارد دانشگاه‌ها می‌شوند، لذا تحصیل برای کسب موفقیت در آینده برای یک قشر خاص شده که شاید از نظر مالی هم چندان به آن نیازی نداشته باشند و فقط برای کسب وجهه اجتماعی به دنبال تحصیل هستند، لذا انگیزه دانش‌آموز برای درس خواندن کم شده است.»

سید حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران هم دراین‌باره به خبرآنلاین گفته که: «امروز درس و تحصیل اولویت دانش‌آموزان نیست، میان دانش‌آموزان دیگر انگیزه‌ای وجود ندارد، از خودشان سوال می‌پرسند چرا درس بخوانیم، مادر و پدر ما که درس خواندند آخرش چه شد؟ بنابراین فکر می‌کنند اگر فقط ناخن بکارند درآمد بیشتری دارند.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897068

دیگر خبرها

  • «تک ماده» برای ۴ درس؛ کمک به دانش‌آموز یا پوشاندن ضعف آموزش در مدارس؟/ «کاهش معدل از سخت‌تر شدن سوال‌ها نیست از کاهش سطح آموزشی است»
  • عزل معاون متخلف به‌ دلیل تنبیه دانش‌ آموز | عکس
  • عزل معاون متخلف مدرس به‌دلیل تنبیه دانش‌آموز
  • عزل معاون متخلف به‌دلیل تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی
  • استخر شهدای دانش آموز سمنان به بهره‌برداری رسید
  • ضرورت آموزش حداقل یک رشته ورزشی برای هر دانش آموز
  • آغاز ساخت مدرسه و بهره برداری از ۴ زمین چمن مصنوعی در بهمئی
  • تنبیه دانش‌آموز مرزن آبادی توسط معلم در حال پیگیری است
  • مازندران/ تنبیه بدنی یکی از دانش آموزان دوره متوسطه اول از سوی معلم
  • ۲ میلیون دانش آموز حافظ قرآن هستند