Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-25@00:40:01 GMT

اولتیماتوم یکساله برای واگذاری « عدالت »

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۲۳۵۲۳

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  همه چیز به اوایل خردادماه باز می‌گردد. پس از کش و قوس فراوان دولت به واگذاری سهام عدالت رضایت داد و از همان زمان مردم برای فروش ۳۰ درصد از سهام مذکور بین کارگزاری‌ها و بانک‌ها در رفت و آمدند. بیش از چهار ماه از آن زمان می‌گذرد. اگرچه تاکنون ۶۰ درصد از سهام عدالت واگذار شده اما بخش عمده‌ای از دارندگان این سهام هنوز پول فروش ۳۰ درصد اول را به‌طور کامل دریافت نکرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این در شرایطی است که دولت وعده داده بود ۴۰ درصد باقیمانده را نیز تا ۲۲ بهمن‌ماه آزاد کند. این در حالی است که به گفته سرپرست مدیریت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس، طبق توافقاتی که توسط مسوولان صورت گرفته ۳۰درصد سوم سهام عدالت تا پایان سال جاری و ۱۰ درصد باقیمانده تا مردادماه ۱۴۰۰ واگذار خواهد شد.

 

سهام عدالت باید تا مرداد واگذار شود

بازار سهام عدالت از همان روزهای اول با مشکلات بسیاری دست به گریبان بود. فروش قطره‌چکانی سهام عدالت، موجی از انتقادات سهامداران را به دنبال داشت این در حالی است که از گوشه و کنار اخبار ضد و نقیضی در مورد واگذاری مابقی سهام عدالت غیرقابل فروش به گوش می‌رسد. عقبگرد بورس از روزهای اوج، ابهاماتی را در واگذاری این ۴۰ درصد به وجود آورده، زمزمه واگذار نشدن باقیمانده سهام عدالت حاکی از آن است که سرنوشت واگذاری سهام باقیمانده عدالت به وضعیت آتی بازار سرمایه گره خورده و اگر وضعیت بازار سهام به تعادل نرسد، سهام باقیمانده در تاریخ وعده داده شده واگذار نمی‌شود.

 

اگرچه وزیر اقتصاد و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در مورد این اخبار تاکنون واکنشی نشان نداده‌اند اما پیگیری‌ها نشان می‌دهد حرکت بورس بر مدار نزولی، واگذاری باقیمانده سهام عدالت را تحت تاثیرقرار می‌دهد و با وجود اینکه گفته می‌شد ۲۲ بهمن امکان واگذاری ۴۰ درصد باقیمانده فراهم می‌شود ممکن است این اتفاق رخ ندهد.

 

راضیه صباغیان سرپرست مدیریت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس در همین رابطه می‌گوید: براساس مصوبه شورای عالی بورس بعد از تصویب دستورالعمل آزادسازی سهام عدالت، ظرف یک سال این سهام باید واگذارشود، از این رو با توجه به اینکه تاریخ ابلاغ و تصویب دستورالعمل مردادماه است، واگذاری کامل سهام عدالت تا مردادماه می‌تواند انجام شود.

 

وی با اشاره به وعده واگذاری ۳۰ درصد سوم سهام عدالت در ۲۲ بهمن خاطرنشان می‌کند: در مصوبه مذکور یک سال فرصت برای واگذاری ذکر شده است، اما طبق توافقاتی که توسط مسوولان صورت گرفته ۳۰درصد سوم تا پایان سال و ۱۰ درصد باقیمانده تا مردادماه واگذار می‌شود. در حال حاضر ۶۰ درصد سهام عدالت واگذار شده و ۴۰ درصد باقیمانده نیز نهایتا تا مرداد‌ماه باید واگذارشود.راضیه صباغیان اظهار می‌کند: برای آزاد‌سازی سهام عدالت، سیاست‌گذاران قطعا شرایط بازار را در نظر می‌گیرند و در بهترین زمان ممکن برای واگذاری آن اقدام می‌کنند.

 

این مقام مسوول در پاسخ به اینکه آیا عرضه پی در پی سهام عدالت با حجم‌های سنگین بازار را از روند منطقی خارج نمی‌کند،مصوبات این حوزه زیر نظر شورای عالی بورس انجام می‌شود. از این رو واگذاری سهام عدالت باید تا پایان موعد مقرر انجام شود. با توجه به برنامه‌ریزی شورای عالی بورس، عرضه متوالی سهام عدالت، بازار را با تنش مواجه نمی‌کند. این اتفاق باید ۱۰ سال قبل رخ می‌داد و سهام عدالت باید زودتر از اینها به مردم واگذار می‌شد اما به بهانه‌ها و دغدغه‌های مختلف از این امر امتناع می‌کردند.

 

تاثیر سهام عدالت بر رونق بازار

حواشی واگذاری سهام عدالت در حالی ادامه دارد که غلامرضا کرد زنگنه، رئیس سابق سازمان خصوصی‌سازی بر واگذاری تمام و کمال این سهام تاکید می‌کند. وی در این خصوص به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: آزاد‌سازی سهام عدالت منجر به رونق بازار می‌شود. در پرتفوی سهام عدالت، بهترین سهام کشور قرار گرفته‌اند که برای خرید آنها همیشه صف وجود دارد.

 

از این رو امتناع از واگذاری سهام عدالت به بهانه از رونق افتادن بازار استدلالی بی‌پایه و اساس و منفعت‌طلبانه است که به ضرر مردم تمام می‌شود. متاسفانه برخی می‌خواهند بر نحوه فروش سهام عدالت نظارت داشته باشد این در حالی است که بارها بر این نکته تاکید کرده‌ایم که دولت قیم مردم نیست و مال مردم باید به خودشان واگذار شود.

 

وی با بیان اینکه برخی سهامداران برای تبدیل این سهام به سهامی دیگر یا گذران زندگی مجبورند سهام‌شان را بفروشند، اظهار می‌کند: افراد زیادی به سهام عدالت به چشم سرمایه نگاه می‌کنند بنابراین واگذاری کامل این سهام باید هرچه زودتر انجام شود تا سهامداران بتوانند درمورد دارایی خود تصمیم بگیرند. کرد زنگنه با انتقاد از حبس چند ساله سهام عدالت عنوان می‌کند: این سهام باید ۱۰ سال قبل آزاد می‌شد اما دولت اجازه واگذاری آن را نمی‌داد.

 

دولت در آن زمان خود را متولی سهام عدالت می‌دانست این در حالی است که هم‌اکنون نیز که قراراست سهام عدالت واگذار شود باز هم آن را به شیوه‌ای آزاد کردند که هیچ سنخیتی با خصوصی‌سازی ندارد و پول مردم در کارگزاری‌ها و بانک‌ها حبس شده است.وی ضمن اشاره به نحوه آزادساری سهام عدالت اظهار می‌کند: بسیاری از افرادی که سهام آزاد شده خود را فروخته‌اند، هنوز پول فروش سهام‌شان را دریافت نکرده‌اند.

 

مصائب وجوه پرداختی

با اینکه بیش از چهار ماه از واگذاری سهام عدالت می‌گذرد، اما مصائب فروش آن بر قوت خود باقیست. برخی کارشناسان معتقدند سیاست‌گذاران بانکی از تجربه کافی در معاملات بازار سرمایه برخوردار نیستند؛ در چنین شرایطی منافع بانک‌ها نیز می‌تواند منجر به تصمیماتی شود که با منافع سهامداران در تضاد است. بسیاری از دارندگان سهام عدالت از واریز نشدن پول فروش سهام‌شان گلایه دارند و کارگزاری‌ها نیز پاسخ روشنی درخصوص واریز پله پله وجوه حاصل از فروش آن به سهامداران نمی‌دهند.

 

«پول سهامداران کجاست؟» این رایج‌ترین پرسش این روزهای بازار سهام عدالت است. به گفته فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه، قضیه سهام عدالت با سهام دیگری که به فروش می‌رسد و پول آن بلافاصله واریز می‌شود متفاوت است.

 

وی در همین رابطه می‌گوید: مطابقت شماره حساب افراد و تطبیق آن با اطلاعات داده شده در لیستی که ممکن است ۲هزار نفر در آن حضور داشته باشند زمان بر است، بر همین اساس احتمال دارد پروسه پرداخت به تاخیر بیفتد. بعد از دستور فروش، ارسال سفارش به دست کارگزاری می‌رسد و اگر کارگزاری همان روز اقدام کند بعد از دو روز کاری اطلاعات مربوطه در سپرده‌گذاری تطبیق داده می‌شود و بعد از حدود ۵ روز اگر در لیست فروش مشکل و تناقضات اطلاعاتی وجود نداشته باشد وجوه پرداخت می‌شود.

 

در پایان معاملات بازار سهام روز گذشته ۲۱ مهر ماه، ارزش سبد سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی  به ۱۴ میلیون و ۸۳۰ هزار تومان رسید. ارزش ۶۰ درصد سهام عدالت قابل فروش (میانگین سهام موجود در پرتفو) نیز به ۸ میلیون و ۸۹۸ هزار تومان رسیده است.

 

دنیای اقتصاد

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: سرمایه گذاری بورس اقتصاد جام نیوز دولت واگذاری سهام عدالت درصد باقیمانده سهام عدالت بازار سهام ۴۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۳۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسمی: آزادی پرسپولیس و استقلال از چنگ وزارت ورزش بعداز ۴۰سال / AFC واگذاری را تأیید کرد / ۵درصد سهام به بازیکنان قدیمی سرخابی رسید!

استقلال و پرسپولیس رسما از مالکیت وزارت ورزش و جوانان خارج و به شرکت‌های خصولتی و بانک‌های نیمه خصوصی منتقل شد.

به گزارش تابناک ورزشی، مراسم واگذاری باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی امروز چهارشنبه پنجم اردیبهشت 1403 با حضور کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان و احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی در محل ساختمان این وزارتخانه برگزار شد.

در این مراسم علاوه بر رضا درویش و علی خطیر مدیران دو باشگاه پرسپولیس و استقلال، مسئولان فدراسیون فوتبال حضور داشتند.

بر این اساس ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت‌های تابعه آن شامل پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی شهید تندگویان، پتروشیمی پارس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز به بانک‌های شهر(30 درصد)، ملت (20 درصد)، تجارت (20 درصد)، صادرات (5 درصد)، رفاه (5 درصد) و اقتصاد نوین (5 درصد) انتقال پیدا کرد.

ده درصد سهام دو باشگاه نیز پیش‌تر به هواداران واگذار شده بود. طبق اعلام وزیر ورزش قرار است پنج درصد باقی‌مانده سهام دو باشگاه که در تملک وزارت ورزش و جوانان باقی مانده است نیز به زودی به پیشکسوتان سرخابی واگذار شود.

مالکیت مشترک سرخابی‌ها که در اختیار وزارت ورزش بود مشکل اصلی دو باشگاه برای کسب مجوز حرفه‌ای و حضور در لیگ قهرمانان یا نخبگان آسیا به شمار می‌رفت که این معضل رفع شد.

 

تایید واگذاری استقلال و پرسپولیس از سوی ای‌اف‌سی

زارعی مسوول کمیته مجوز حرفه‌ای، از مهر تأیید کنفدراسیون فوتبال آسیا بر خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس خبر داد و دیگر مشکل مالکیتی، این دو تیم را تهدید نخواهد کرد.

مدیر دپارتمان صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال گفت: با واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بیماری ۴۰ ساله این دو باشگاه درمان شد. امیدوار هستیم هر دو باشگاه مجوز حرفه‌ای بگیرند و سایر مشکلات خود را حل کنند.

زارعی افزود:  اگر یکی از این دو باشگاه واگذار می‌شد از نظر AFC مشکل حل می‌شد. خوشبختانه سهام دو باشگاه به یک اندازه واگذار شد. با کنفدراسیون فوتبال آسیا مسائل را چک کرده‌ایم و مشکلی وجود ندارد و باید سراغ سایر اشکالات برویم و آن‌ها را نیز حل کنیم!

این جمله آخر زارعی نگران کننده است چراکه گفته می‌شد این موضوع آخرین مشکل کلان و اصلی در مسیر کسب مجوز حرفه‌ای دو باشگاه بوده است اما حالا حرف از سایر مشکلات است.

طی چند هفته اخیر، زمزمه‌هایی مبنی بر بدهی جاری باشگاه استقلال به باشگاه سانتاکلارا در پرونده انتقال محمد محبی مطرح شده و هنوز پنجره استقلال به دلیل همین نقل و انتقال بسته است.

دیگر خبرها

  • رسمی: آزادی پرسپولیس و استقلال از چنگ وزارت ورزش بعداز ۴۰سال / AFC واگذاری را تأیید کرد / ۵درصد سهام به بازیکنان قدیمی سرخابی رسید!
  • سهم پنج درصدی استقلال و پرسپولیس به چه کسانی می‌رسد؟
  • مراسم واگذاری رسمی استقلال و پرسپولیس برگزار شد
  • استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • سهام استقلال و پرسپولیس به فروش رفت + جزئیات
  • قیمت فروش سهام استقلال و پرسپولیس اعلام شد
  • دولت سرخابی‌ها را به صورت قطعی واگذار کرد؛ پرسپولیسِ بانکی، استقلال پتروشیمی
  • استقلال و پرسپولیس واگذار شدند
  • مزایده برای واگذاری استقلال و پرسپولیس شروع شد
  • سهام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس واگذار شد | واگذاری ۸۵ درصد از سهام پرسپولیس به ۶ بانک