Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، طی احکامی جداگانه از سوی معاون هنری وزارت فرهنگ ‏و ارشاد اسلامی و مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اشرف صندوق آبادی به عنوان دبیر ‏سیزدهمین جشنواره هنرهاس تجسمی فجر و احمد وکیلی به عنوان دبیر هنری و کیوریتور بخش چاپ دستی منصوب شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در حکم سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به علی اشرف صندوق آبادی آمده است:‏
‏«استاد ارجمند جناب آقای علی‌اشرف صندوق آبادی
با عنایت به حسن سوابق علمی و هنری و بهره مندی از شایستگی و تجربیات ارزنده جناب عالی، به موجب این حکم به عنوان ‏دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر منصوب می شوید. امید است با همکاری و هم فکری سایر اعضای شورا ‏در امر برنامه ریزی و برگزاری این رویداد هنری موفق و پیروز باشید.‏»
همچنین در حکم هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی، خطاب به احمد وکیلی آمده است:‏
‏«استاد ارجمند
جناب آقای احمد وکیلی
با استناد به بند دوم از فصل سوم آیین نامه برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر و نیز تجربیات ارزنده جنابعالی در زمینه ‏امور اجرایی و سوابق هنری؛ به موجب این حکم به عنوان دبیر هنری و کیوریتور بخش چاپ دستی(عیدی سازی) سیزدهمین ‏جشنواره هنرهای تجسمی فجر منصوب می شوید.‏
امیدوارم که در تعامل با همکاران و هنرمندان حاضر در جشنواره و همکاری شورای سیاستگذاری و دبیر جشنواره شاهد اتفاقات ‏تاثیرگذار هنری باشیم. بدیهی است همکاران اداره کل هنرهای تجسمی و موسسه توسعه هنرهای تجسمی برای اجرای بهترین ‏جشنواره، همراه شما خواهند بود.‏»
علی اشرف صندوق آبادی خوشنویس و از پیشکسوتان هنر خوشنویسی و از چهره های برتر این هنر در کشور ‏محسوب می شود که در این عرصه صاحب آثار متعدد و موفقیت های فراوان است‎.‌‏ وی متولد ۱۳۳۹ در ایلام است که هنر ‏خوشنویسی را زیر نظر استادان برجسته خوشنویسی ایران نظیر استاد عبدالله جوادی، غلامحسین امیرخانی و یدالله کابلی ‏خوانساری فراگرفته است‎.‌‏ وی دارای تحصیلات فوق لیسانس مدیریت، گواهی نامه استادی انجمن خوشنویسان ایران و دکترای تخصصی هنر درجه یک است.‏
وی در حال حاضر قائم مقام انجمن خوشنویسان ایران با ۳۴۰ شعبه در ایران و خارج از کشور، عضو شورای عالی این انجمن و بازرس شورای عالی خانه هنرمندان ‏ایران است که در کارنامه خود موسس و مدیر انجمن خوشنویسان ایلام، داوری جشنواره های مختلف بین المللی، ملی، منطقه ای ‏و استانی را دارد. وی در مدت فعالیت کار هنری تاکنون موفق به کسب ۱۷ رتبه برگزیده در جشنواره های ملی و بین المللی در ‏رشته خوشنویسی (میرعماد ترکیه – میرعماد ایران قزوین - کیش – غدیر تبریز- علوم قرآنی تهران و...) شده است‎.‌‏ صندوق ‏آبادی همچنین بیش از ۱۰ نمایشگاه خوشنویسی داخلی و خارجی شرکت و چندین  نمایشگاه خوشنویسی انفرادی نیز برپا کرده ‏است‎.‎
احمد وکیلی متولد ۱۳۴۰ و اهل اردبیل یکی از چهره‌‌های شاخص هنر نقاشی و طراحی ایران است. وی از شاگردان مکتب ‏الخاص (هانیبال الخاص) بوده است. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته نقاشی و دارای مدرک درجه یک هنری است. ‏وکیلی در کارنامه خود عنوان  بهترین تصویرگر سال در اینوال، بلانیا را در سال ۱۹۹۱ دارد که آثارش در ایتالیا و توکیو به ‏نمایش درآمد. او هم چنین در نمایشگاه آسیایی و در سال ۱۳۷۲ برگزیده نمایشگاه بین المللی تهران شد. او در بیش از ۱۰ ‏سمپوزیوم بین المللی حضور موثر داشته است.‏
وکیلی با بیش از ۲۰ سال تدریس نقاشی در تربیت و آموزش بسیاری از نقاشان امروز نقش مهمی داشته است‌. برپایی ده ها نمایشگاه انفرادی و انتشار کتاب طراحی های بر گزیده از جمله فعالیت های هنری ‏اوست. همچنین او عضو هیئت مدیره دوره ی سوم (انجمن هنرمندان نقاش ایران)، عضو هیئت ارزشیابی هنرمندان (وزارت فرهنگ و ‏ارشاد اسلامی)، عضو هیئت انتخاب بنیاد نخبگان ایران، دبیر اولین نمایشگاه چاپ دستی در موزه هنرهای معاصرایران، داور بی ینال ‏هفتم تهران، دبیر هشتمین دوسالانه نقاشی ایران، داور جشنواره تجسمی فجر و... را در کارنامه خود دارد.‏
همچنین وکیلی در زمینه چاپ دستی نیز نقش پررنگی در هنر ایران داشته است بطوری که امروزه او یکی از مهم‌ترین هنرمندان ‏ایران در چاپ دستی است. ‏
سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بهمن ماه سال ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد.

 

 

* انتصاب مدیران جشنواره «هنر زنده است»

بهروز غریب‌پور رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره «هنر زنده است» در احکامی مازیار رضاخانی را به‌عنوان مدیر جشنواره، سیروس سلیمی مدیرهنری و سمیرامیس محمدی را به‌عنوان مدیر روابط عمومی و سایت جشنواره «هنر زنده است» منتصب کرد. 

پیش‌تر هم کمال تبریزی، بهروز غریب‌پور، فردین خلعتبری و محمود کلاری به ترتیب به‌عنوان دبیر بخش فیلم، تئاتر، موسیقی و دیجیتال آرت جشنواره «هنر زنده است» معرفی شدند.    

نخستین دوره جشنواره «هنر زنده است» به شکل رقابتی در شبکه‌های اینترنتی با حمایت مادی بخش خصوصی و حمایت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ۳۰ بهمن‌ماه تا ۱۰ اسفندماه سال جاری برگزار می‌شود.

انتهای پیام /

منبع: فارس

کلیدواژه: هنرهای تجسمی احمد وکیلی جشنواره تجسمی فجر هنر زنده است جشنواره هنرهای تجسمی فجر سیزدهمین جشنواره ارشاد اسلامی عنوان دبیر وزارت فرهنگ هنر زنده جشنواره هنر احمد وکیلی بین المللی چاپ دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۵۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نمایشگاه «روایت باران» خلاقیت است/ نشر قرآن با زبان هنر

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» سه‌شنبه ۲۸ فروردین ماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

در این نشست خبری، محبوبه کاظمی دولابی مدیر مسؤول نگارخانه ترانه باران، علی اشرف صندوق آبادی و احمد شفیعی‌ها از اعضای شورای هنری و انتخاب آثار این نمایشگاه حضور داشتند.

محبوبه کاظمی در ابتدای نشست گفت: در پی هتک حرمت به قرآن که سال گذشته و قبل‌تر اتفاق بوده بود، نگارخانه ترانه باران این وظیفه را بر گردن خود احساس کرد که اقدامی موثر انجام دهد و سال گذشته این قول را دادم برای خادمان قرآن از زبان هنر که مهمترین محتوای فرهنگی کشور محسوب می‌شود، کاری انجام دهم. به همین دلیل درصدد برآمدیم نمایشگاه «روایت باران» را برگزار کنیم و با نظر مثبت مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، تصمیم گرفتیم این نمایشگاه را در روز ۳۱ فروردین ماه برگزار کنیم.

وی درباره شورای هنری نمایشگاه توضیح داد: شورای هنری نمایشگاه «روایت باران» با حضور اساتیدی همچون غلامحسین امیرخانی، علی اشرف صندوق آبادی، مهدی فلاح، یدالله کابلی، احمد فلسفی و احمد شفیعی‌ها تشکیل شد. پس از فراخوان دریافت آثار برای نمایشگاه، صدها اثر قرآنی به گالری ارسال و به تبع آن، تعداد قابل توجهی از آثار برای نمایشگاه انتخاب شد که در حال حاضر حدود ۱۷۰ انتخاب شده اما این امکان وجود دارد آثار اضافه شوند.

کاظمی بیان کرد: جنبه حمایتی نمایشگاه نیز از اهمیت برخوردار است که در جهت حمایت کلی هنرمندان این حوزه، آثار را بر اساس ظرفیت مکانی نمایشگاه انتخاب کردیم.

علی اشرف صندوق آبادی عضو شورای هنری نمایشگاه نیز گفت: نمایشگاه هنرهای قرآنی «روایت باران» اولین حرکتی است که در بخش خصوصی در حوزه فعالان فرهنگی و هنری انجام می‌شود و ارزشمند است و این حرکت ارزشمند قطعاً باید تقویت شود.

اگر بخواهیم فرهنگ قرآنی در جامعه همه‌گیر شود باید با زبان هنر آن را نشر داد، چون بسیار نافذتر است و جلوه‌های بهتر و تأثیرگذارتر دارد. در واقع اگر قرآن و مفاهیم قرآنی با زبان و شیوه هنرمندانه ارایه شود، قطعاً تاثیر به‌سزایی دارد.

وی افزود: بر این اساس، شورایی از صاحبان اندیشه و اساتید بنام خوشنویسی برای انتخاب آثار این نمایشگاه تشکیل شد. این نمایشگاه انگیزه‌ای برای هنرمندان است تا نگاه‌شان بیشتر به سوی قرآن سوق پیدا کند.

صندوق آبادی همچنین اظهار کرد: وقتی قانون شود که درصدی از بودجه یک سازمان به خرید آثار هنری اختصاص پیدا کند اما خریدی نبینیم، مشکل از مدیریت آن است؛ یعنی وقتی هیچ خریدی جدی انجام نشده به نظرم مشکل مدیریتی است و بهتر است دولت دست کارآفرینان را باز بگذارد. نگاه ما این است که دولت حمایتی عملی‌تر را ایفا کند تا بتوانیم از هنرمندانی که فعال هستند، حمایت بیشتری کنیم.

احمد شفیعی‌ها دیگر عضو شورای هنر نمایشگاه نیز گفت: تاریخ ادیان و تاریخ هنر در یک جا نقطه مشترکی دارند و آنجایی است که رشد و نمو هنر را شاهدیم و همچنین آن را مرهون حمایت و انگیزش‌های دینی و معنوی می‌دانیم. خوشنویسی نقشی بی بدیل در ارتقای هنر قرآنی داشته است و این را نمی‌توان انکار کرد و از این جهت خودم را مفتخر می‌دانم در این نمایشگاه که اولین نمایشگاه اختصاصی متون قرآنی است، حضور دارم.

وی بیان کرد: نکته غیر قابل انکار این است که معتقدم در طول تاریخ بیشتر از هنرمندان، افراد هنردوست و مدیرانی که حمایت می‌کنند، بیشتر موثر بودند. یعنی اگر حامیان قدیم نبودند آثار اساتید برجسته همچون امثال میرعماد به دست ما نمی‌رسید. بنابراین این نمایشگاه، نقطه عطفی برای هنرمندان جامعه قرآنی است. بنابراین اگرچه اولین حرکت است و ممکن است کاستی‌هایی داشته باشد اما با پیشنهادها و نظرات حرفه‌ای در قدم‌های بعدی بهتر خواهد شد و امیدوارم اجر و ثوابش به دوستان برگردد.

کاظمی در ادامه نکاتی را برشمرد و گفت: امیدوارم در بحث کارآفرینان هنری با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری، توجه بیشتری شود. هم‌چنین، ابعاد میراث فرهنگی حوزه خوشنویسی مهم است چون ما با تعداد هنرمندانی مواجهیم که از ابتدای اسلام تاکنون اهمیت ویژه‌ای داشتند و امروز نیز باید این اهمیت بیشتر به مردم انتقال پیدا کند. همچنین امیدواریم اعتراض مان نسبت به هتک حرمت به قرآن را با زبان هنر به صدای جهانیان برسانیم.

وی افزود: در طول مدتی که در فرهنگسرای نیاوران نمایشگاه داریم ورک شاپ‌هایی را در این راستا برگزار خواهیم کرد.

شفیعی‌ها در پاسخ به پرسشی درباره تنوع آثار نمایشگاه گفت: آثار با محتوای قرآنی داریم نه روایات و احادیث. خطوطی همچون خط عثمانی و عربی نداریم اما هر خطی که قرآنی باشد به نمایشگاه راه پیدا کرده است. آثار متعددی از شکسته، نسخ و نستعلیق داریم. رویکرد بر این بوده که حتی از کاتبان نیز آثاری داشته باشیم که اهتمام و نیت کتابت قرآن را دارند.

مدیر نگارخانه ترانه باران در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره استفاده از واژه «نخستین» برای این نمایشگاه و اینکه نمایشگاه چه ویژگی‌هایی دارد که از دیگر نمایشگاه‌های مشابه (نمایشگاه قرآن و هنرهای قرآنی) تفکیک می‌شود، گفت: محتوای قرآنی در نمایشگاه قرآن با گستره موضوع قرآن برگزار می‌شود که شاید بازدیدکنندگان دستاورد تخصصی نتوانند به دست بیاورد چراکه با دیدگاه‌های مختلفی ارایه می‌شود اما ما به این دلیل نمایشگاه را «هنرهای قرآنی» نامگذاری کردیم چون تخصصی کار می‌کنیم و آن را به عنوان اصیل‌ترین هنر نامگذاری کردیم تا بتوانیم با محتوای قرآنی و هنر خوشنویسی هنرهای دیگر همچون جلدسازی، تذهیب و … را جذب کنیم تا خلاقیت‌هایی را که هنرمندان دارند، شناسایی کنیم.

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر درباره توجه به بحث هنرهای خلاق قرآنی بیان کرد: در بحث خلاقیت تمرکز داریم و یکی از اهداف مان شناسایی و معرفی هنرمندان خلاق است که امیدوارم با حمایت‌هایی که از دولت می‌گیریم، بتوانیم موثر باشیم. خلاقیت فقط در خلق صنایع نیست بلکه خلاقیت می‌تواند یک روش باشد و برگزاری چنین نمایشگاهی خودش یک خلاقیت است که خلاقیت‌های قرآنی را به نمایش می‌گذارد.

کاظمی در پایان گفت: یکی از موضوعات مهمی که از طریق آن می‌توان به این نمایشگاه و نمایشگاه‌های مشابه توجه کرد، تاثیرات آن و پیوندش با گردشگری است که سال‌هاست مورد پیگیری من است. این موضوع باید مورد توجه قرار بگیرد و امیدوارم در این نمایشگاه بتوانیم در حوزه گردشگری قرآنی نیز کاری انجام دهیم.

کد خبر 6079781

دیگر خبرها

  • گشایش نمایشگاه هنر‌های تجسمی بنا‌های تاریخی ایران در عمارت مسعودیه  
  • نمایشگاه هنرهای تجسمی بناهای تاریخی ایران افتتاح شد
  • انتصاب دبیر شورای راهبردی اقوام، مذاهب و ادیان ریاست‌جمهوری
  • تاکید مدیر کل هنر‌های تجسمی وزارت ارشاد بر رونق اقتصاد هنر
  • کارگاه تجسمی «وعده صادق» در حوزه هنری قم برگزار شد
  • برپایی کارگاه تجسمی وعده صادق در قم
  • برگزاری کارگاه تجسمی «وعده صادق» در قم
  • هنرهای قرآنی می‌تواند موضوع گردشگری هنری باشد
  • برگزاری نمایشگاه «روایت باران» خلاقیت است/ نشر قرآن با زبان هنر
  • ۲ انتصاب در انجمن سینمای جوانان ایران