Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: استفاده از سوختهای فسیلی، محیط زیست جهان را به خطر انداخته و اگر فکری به حال آن نشود، زندگی بشر در آینده روی کره زمین مختل خواهد شد. چین، امریکا و هند سه کشور اول در استفاده از سوختهای فسیلی هستند و ایران در بین کشورهای جهان در رده یازدهم قرار دارد.
به گزارش شهر، پیروز حناچی، شهردار تهران در مراسم رونمایی از سامانه ملی پایش اطلاعات انرژی در ساختمان گفت: بر اساس آمارهای انرژی در جهان به ترتیب سه کشور چین با 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 و آمریکا با 2.2 میلیون تن و هند با 913 هزار تن مصرف نفت خام در سال 2019 در جهان بیشترین مصرف را دارند و ایران هم با 258 هزار تن در رده یازدهم قرار دارد و به نظر می رسد سلطه سوخت انرژی در افق 2040 به 74 درصد خواهد رسید.
به گفته شهردار تهران، سرانه مصرف بنزین در کشورهای آمریکا ، کانادا ، کویت، عمان، ژاپن و عربستان به ترتیب 5.19 ، 4.16، 3.8، 3، 1.4 و 3.22 برابر بیشتر از ایران است. درباره ترکیه که همسایه ماست مصرف بنزین 8.52 برابر کمتر از ایران است چون در ترکیه هیچ یارانه ای به سوخت تعلق نمی گیرد، حتی مالیات بر مصرف هم می گیرند.
او درباره مصرف برق در تهران گفت: در تهران حدود 20 هزار کیلووات ساعت برق مصرف می شود که معادل مصرف تبریز، مشهد، اصفهان و شیراز است. متوسط مصرف گاز 77 میلیون مترمکعب است که بخش عمده ای در بخش خانگی است و بخش عمده ای از اتلاف انرژی هم در این بخش است. فعالیت های زیادی در کشور برای کنترل مصرف سوخت انجام شده و قوانین متعددی تا سال 1396 وضع شده ولی به نظر می رسد هنوز در این زمینه جای کار زیادی وجود دارد. در برنامه سوم شهرداری هم شورای شهر وظایفی را برای شهرداری تهران تعیین کرد که مستقیما به کاهش مصرف انرژی و مدیریت مصرف انرژی اشاره کرده است.
حناچی در ادامه گفت: به هر حال موانع جدی در این زمینه وجود دارد همان کسی که در مقیاس جهانی با کنترل گازهای گلخانه ای مخالف است در کشور ما هم نقش دارد و تحریم های زیادی را تحمیل کرده. مثلا در بحث واقعی سازی قیمت حامل های انرژی در شرایط حاد اقتصادی فعلی نمی توان بیشتر از این به مردم فشار آورد.
او به برنامه های دولت برای کاهش گازهای گلخانه ای اشاره کرد و گفت: تعهد دولت این بوده که در حالت عادی کاهش چهار درصد گازهای گلخانه ای داشته باشیم و اگر تحریم ها برداشته شود کاهش 12 درصدی تضمین شود. ما در شهرداری تلاشمان این است که با هدف کاهش آلودگی و کنترل گازهای گلخانه ای اقدام کنیم. هم اکنون میزان اتلاف انرژی در کشور معادل 300 هزار بشکه است که رقم بالایی است.
شهردار تهران با اشاره به وجود سیاست هایی مانند برقی کردن موتورهای دوچرخ و اتوبوس ها، توسعه مسیرهای پیاده و دوچرخه و استفاده از سوخت پاک که جزو برنامه هایی است که در تهران دنبال می شود، گفت: همچنین امیدوارم موضوع اجباری شدن بیمه در صنعت ساختمان کشور تحقق پیدا کند که گام بزرگی در کاهش اتلاف انرژی است‌.
خبرنگار: اکبر بیاتی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: گازهای گلخانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۷۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین دانش کاهش گاز‌های گلخانه‌ای در کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری

مجید عباسپور دبیر نخستین کنفرانس بین المللی تاب آوری انرژی و پایداری در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا، درباره این رویداد گفت: موضوع انرژی و آب یک موضوع با اهمیت جهانی است و فقط مختص کشورمان نیست. در ماه دسامبر ۲۰۲۳ یک رویداد جهانی با نام کاپ ۲۸ برگزار شد که در آن ۱۵۰ کشور شرکت کرده بودند و اقدام به انتشار بیانیه‌ای مبنی بر تشکیل صندوقی کردند که در آن سعی شود تا استفاده از سوخت‌های فسیلی را به سمت کاهش و حتی صفر شدن ببرند.

وی ادامه داد: در کنوانسیون کیوتو که در سال ۱۹۹۸ شکل گرفت بر مکانیزم توسعه پاک و توجه کشور‌های توسعه یافته به برنامه ریزی برای کاهش گاز‌های گلخانه‌ای و توسعه تکنولوژی زیست محیطی در کشور‌های در حال توسعه تأکید شد.

وی در خصوص هدف از برگزاری این کنفرانس که در روز‌های ۲۹ و ۳۰ فروردین جاری برگزار می‌شود، خاطر نشان کرد: سعی داریم تا در این کنفرانس ارتباط‌های خوبی میان دانشگاه‌های داخلی با پژوهشگران و اساتید کشور‌های منطقه بوجود آید و با توجه به NGO سازمان ملل که در ایران فعالیت جدی دارد بتوانیم این حلقه ارتباطی و همکاری‌های بین المللی را با استفاده از جدیدترین دانش روز در جهت بهره وری دانش زیست محیطی و استفاده از انرژی‌های پاک در کشورمان فراهم کنیم.

استاد مکانیک دانشگاه شریف بیان داشت: در حوزه دانش فنی و تکنیکی این همکاری‌ها به شدت احساس می‌شد و با توجه به این نیاز سعی شده تا با حضور اساتید و پژوهشگرانی از کشور‌های مجارستان، اسکاتلند، ایرلند، روسیه، ترکیه، اتریش، مالزی، عراق، ازبکستان و پاکستان در قالب ۲ روز و در کتابخانه ملی نشست‌هایی را در زمینه‌ی انرژی پایشی یا مسائل مربوط به سرمایه گذاری و حکمرانی در حوزه انرژی با حضور نماینده‌هایی از دستگاه‌های دولتی و پژوهشگران و متخصصان داخلی و بین المللی داشته باشیم.

دبیر کنفرانس بین المللی تاب آوری انرژی و پایداری تصریح کرد: در این کنفرانس در قالب ورکشاپ و TEDTALK برنامه‌هایی با حضور کارشناسانی از یاسا (موسسه بین المللی تجزیه و تحلیل نظام‌های کاربردی) و با هدف نزدیک‌تر کردن بخش‌های دولتی و دانشمندان و پژوهشگران داخلی با جدیدترین دستاورد‌های حوزه انرژی، آب و محیط زیست فراهم شده است. همچنین در نظر داریم تا در پژوهشگاه انرژی و آب هم دبیرخانه‌ای دائمی برای همکاری‌های دائمی داخلی و بین المللی تعریف کنیم تا در طول سال این حلقه ارتباطی میان جامعه دانشگاهی وجود داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جدیدترین دانش کاهش گاز‌های گلخانه‌ای در کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری
  • کاهش مصرف انرژی در فرودگاه شهید باکری ارومیه
  • هشدار به مصرف کنندگان | هوای برق را داشته باش
  • تنش‌های ناشی از کمبود برق کاهش می‌یابد
  • دایره شوم تولید تورم و پیامدهای آن
  • استاندار تهران خواستار کاهش هشت درصدی مصرف آب در حوزه کشاورزی شد
  • تاکید استاندار تهران بر کاهش مصرف آب
  • استاندار تهران خواستار کاهش ۸ درصدی مصرف آب در حوزه کشاورزی شد
  • ضرورت تغییر سبد انرژی برای کاهش آلودگی هوای اصفهان
  • چرا کپنهاگ پایتخت سبز جهان است؟