Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-23@09:49:17 GMT

کرونا در کمین مبتلایان به سینوزیت

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۳۳۰۸۲

هزاران نفر از مشکلات سینوسی رنج می‌برند که این مشکلات به وضوح با تغییر فصول یا نوسانات آب و هوایی آشکار می‌شوند. ناطقان: عماد عبدالله، جراح گوش و حلق و بینی در مصر نسبت به خطر ابتلای بیماران سینوسی به ویروس کووید ۱۹ هشدار داده و می‌گوید این بیماران به دلیل وجود مشکلات در سیستم تنفسی بیشتر در معرض این خطر قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او روش‌های استفاده از ماسک و الکل را به گونه‌ای که حساسیت آن‌ها را تشدید نکند، تشریح کرد و به سوالاتی در این خصوص پاسخ داد.
آیا سینوزیت یک بیماری است؟

سینوس‌ها یک بیماری نیستند بلکه یک موضوع عادی هستند و باید در هر شخصی وجود داشته باشند. سینوس‌ها اغلب در فضا‌های خالی بینی و چشم‌ها قرار دارند و دو سینوس نیز در خارج از  بینی و پایین چشم وجود دارد که به آن‌ها «سینوس‌های ضایگوماتیک» می‌گویند. دو سینوس نیز بالای چشم و زیر مغز به نام سینوس‌های پیشانی وجود دارد. دو سینوس دیگر در پشت بینی و چشم با نام «سینوس اسفنوئید» قرار دارد و در انتها گروهی از سینوس‌های کوچک به نام «سینوس اتموئید» وجود دارند که بین بینی و چشم یافت می‌شوند. هرکس یک یا چند مورد از این سینوس‌ها را نداشته باشد از نقص مادرزادی رنج می‌برد، اما تا مشکلی در سلامتی ایجاد نشود نیازی به مداخله پزشکی نیست.

مبتلایان به سینوزیت بیشتر مراقب خطر ابتلابه کرونا باشند
عملکرد سینوس‌ها چگونه است؟

سینوس‌ها نقش مهمی دارند و اولین نقش آن‌ها عملکرد زیبایی شناختی است، زیرا به فرد زیبایی ظاهری می‌بخشند و بدون این سینوس‌ها چهره حالت صاف به خود می‌گیرد. دومین عملکرد سینوس‌ها، تنظیم دمای هوا متناسب با دمای بدن و سومین کارکرد آن‌ها تنظیم آهنگ صداست که بدون آن‌ها صدایی خارج نمی‌شود.
دلایل اصلی مشکلات سینوسی چیست؟

ممکن است سینوس‌ها به دلایل مختلفی از جمله آلرژی یا تهویه نامناسب بینی ناشی از شکستگی تیغه بینی یا انحنای آن یا به دلیل نقص مادرزادی ملتهب شوند. سینوس‌ها می‌توانند به دلیل مشکلات دندانی، با توجه به اینکه در بالای دندان‌ها و تحت تاثیر آن‌ها قرار دارند، دچار مشکل شوند. تغییرات آب و هوا و استنشاق گرد و غبار، دود، بو، مواد شیمیایی و هر آنچه ممکن است باعث تحریک غشای داخلی بینی شود از جمله عوامل مشکل آفرین هستند، اما دو مشکل اصلی که ممکن است بروز پیدا کند، آلرژی و سینوزیت طبیعی و مزمن است.

مبتلایان به سینوزیت بیشتر مراقب خطر ابتلابه کرونا باشند
تفاوت بین آلرژی سینوس‌ها و سینوزیت طبیعی و یا مزمن چیست؟

آلرژی، واکنشی اغراق آمیز به محرک طبیعی است و هنگامی اتفاق می‌افتد که غشا‌های مخاطی بینی در نتیجه هرگونه علامت تحریک کننده مانند دود، گرد و غبار، بو و ... متورم می‌شوند. عوامل ژنتیکی، محیطی و آناتومیکی نیز در این موضوع دخیل هستند و علائم آن عدم توانایی تنفس به دلیل مسدود شدن سوراخ‌های بینی و همچنین عطسه و سردرد مداوم است.

اما التهاب سینوس‌ها یا همان بیماری سینوزیت در نتیجه ابتلای غشای اطراف سینوس‌ها به یک عفونت باکتریایی رخ می‌دهد که پس از تجمع در نتیجه انسداد مجاری تکثیر می‌شوند و علائم آن مانند آلرژی است که تشخیص آن بدون مراجعه به متخصص دشوار است.
چگونه متخصصان بین علائم آلرژی و سینوزیت تفاوت قائل می‌شوند؟

این دو نوع مشکل دارای تعدادی از علائم مشترک هستند، از جمله انسداد و ترشح بینی، چه از جلو و چه از پشت و در آخر نیز فرد دچار سردرد می‌شود اما در حساسیت، انسداد اغلب بین دو سوراخ در حال تبادل است و در طول روز برای مثال، هر دو ساعت یک بار به سرعت رخ می‌دهد و ترشحات آن نیز آبکی و شفاف است.

سردرد مهمترین وجه تمایز بین این دو مورد است که در آلرژی گاهی شدید گاهی خفیف است و هنگام خم شدن افزایش می‌یابد.

اما در سینوزیت، انسداد باعث کیپ شدن یک یا هر دو سوراخ بینی می‌شود و  رنگ ترشحات مخاطی بین زرد و سبز متفاوت است. دلیل بروز سردرد با قرار گرفتن در معرض یک ماده تحریک کننده، مثل گرد و غبار یا بو مرتبط است.

مبتلایان به سینوزیت بیشتر مراقب خطر ابتلابه کرونا باشند
آیا اقدامات پیشگیری از ابتلا به کرونا به کاهش عفونت‌های سینوزیت کمک می‌کند؟

در اصل کسانی که به مشکلات سینوزیت یا آلرژی سینوسی مبتلا هستند به دلیل رنج ناشی از مشکلات تنفسی بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کووید ۱۹ قرار دارند و باید در مصرف الکل و ماسک احتیاط کنند، زیرا این دو مورد مشکلات حساسیت سینوس‌ها را دو چندان می‌کنند و البته این به مفهوم عدم استفاده از آن‌ها به ویژه در سایه نبود گزینه‌های جایگزین برای مقابله با شیوع ویروس کرونا نیست.
بیماران مبتلا به آلرژی سینوسی چگونه می‌توانند از الکل و ماسک استفاده کنند؟

ماسک باید در مکان‌های بسته یا در صورت ازدحام و اختلاط با افراد استفاده شود اما در مکان‌های خالی و یا دارای تهویه مناسب که باعث ایجاد فاصله اجتماعی می‌شود، می‌توان ماسک را برداشت. در صورت استفاده از الکل، نیز نباید دست را روی صورت یا کنار بینی قرار داد تا از تحریک سینوس‌ها جلوگیری شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: کرونا ، مبتلایان ، سینوزیت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کرونا مبتلایان سینوزیت مبتلایان به سینوزیت قرار دارند سینوس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۳۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران

به گزارش تابناک، زنان مبتلا به این سندروم مکرر به دلایل اشتباه، مردان اشتباه را به عنوان شریک عاطفی خود انتخاب می‌کنند. همچنین علاقه‌مندی به مردان مسن‌تر، رفتار چسبنده و کنترل‌کننده، داشتن روابط خارج از عرف متعدد، نیاز به تأیید زیاد و اطمینان‌بخشی از عشق و دوست‌داشتنی بودن، ناتوانی در تنها بودن و انتخاب شریک‌های عاطفی آسیب‌رسان یا سودجو از دیگر علایم ابتلا به این اختلال است. همچنین اعتمادبه‌نفس پایین هم از نشانه‌های مبتلایان به این اختلال است. چنین افرادی معمولا اعتمادبه‌نفس پایینی دارند و به دلیل نابرخورداری از محبت کافی پدر در دوران کودکی احساس پوچی و افسردگی می‌کنند. 

6 رفتار اشتباه پدرها با دختران‌شان 

انواع مختلفی از رفتارهای پدرها وجود دارد که عامل آسیب‌های دوران کودکی و مسائل مربوط به روابط بزرگ سالی دختران‌شان هستند. این اشتباهات باعث می‌شود تا ابتلا به سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران باشد. 

1 پدری که از نظر عاطفی در دسترس نیست 

آن‌ها از نظر فیزیکی در خانه حضور دارند اما از نظر عاطفی در دسترس دختران‌شان نیستند. کودک با وجود داشتن والدینی که از نظر فیزیکی در دسترس هستند اما به نیازهای روانی و عاطفی اش پاسخ نمی‌دهند، احساس ناقص‌بودن و رهاشدن می‌کند. 

2 پدر بدرفتار و خشن آن‌ها

با دخترانشان تکانشی، تندخو و ناپایدار رفتار می‌کنند. هر دختری ممکن است در زندگی اشتباهاتی داشته باشد اما رفتارهای تند و توهین آمیز باعث می‌شود تا شخصیت او به درستی شکل نگیرد و آسیب ببیند. 

3 پدر نازپرورده 

در کنار چنین پدرانی، فرزندان بسیار لوس و نازپرورده می‌شوند و به دنبال شریکی خواهند بود که با آن ها مانند یک ملکه رفتار کند. بیشتر این دخترها خواهان افرادی هستند که از نظر مالی توانایی ارائه زندگی مجللی را داشته باشند و فکر می‌کنند سزاوار آن هستند. 

4 پدر سمی و کنترل‌کننده 

والدینی هستند که به شدت بر فعالیت‌ها و تصمیمات فرزندان خود به خصوص دختران‌شان تمرکز می‌کنند. این والدین بیش از حد درگیر زندگی فرزندان خود هستند و آن‌ها را از ناامیدی محافظت می‌کنند. دختران این والدین اغلب در مقابله با چالش‌های زندگی شکست می خورند و توانایی مدیریت اوضاع را ندارند. 

5 پدر ویران و وابسته 

این ها پدرانی هستند که برای بقای روزمره خود به دختران شان وابسته هستند. مراقبت از پدری که کار نمی‌کند و درگیر آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد و ... است، می‌تواند منجر به اعتمادبه‌نفس پایین در فرزندان شود. چنین دخترانی در آینده به راحتی توسط مردان استثمار می شوند. 

6 پدر مضطرب و ناآشنا با حمایتگری 

در یک رابطه معمولی پدر و دختر، دختر به پدرش نگاه و او را تحسین می‌کند. اگر دختری در کنار پدری بزرگ شود که همیشه نگاه منفی دارد، ایمانش به توانمندی‌هایش کاهش می یابد. همچنین ممکن است سرکش و احتمالاً افسرده شود. تکرار دلسرد شدن از حمایت مردان زندگی اعم از پدر یا شریک عاطفی ممکن است زنان مبتلا به این سندروم را به این نتیجه برساند که مردان موجودات بی‌عاطفه و غیرقابل اعتمادی‌اند. بنابراین از مردان فاصله می گیرند و تا حد امکان از برقراری ارتباط با آنان خودداری می کنند. 

نکته پایانی 

هرچند  این سندروم یک اصطلاح بالینی یا پزشکی نیست و تا امروز به‌طور رسمی توسط روان شناسان یا روان پزشکان به رسمیت شناخته نشده است ولی تاثیر رابطه پدر و فرزند مخصوصا برای دختران در زندگی بزرگ سالی آن‌ها بسیار خواهد بود و می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در روابط آتی دختران   بازی کند.

منبع: خراسان

دیگر خبرها

  • سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران
  • کاهش آلرژی فصلی با این ۵ روش
  • ۵ راهکار که علائم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد
  • آلرژی و حساسیت فصلی رو به این میوه کوچک و خوشمزه بسپارید
  • افزایش مبتلایان به سرطان در بلخ
  • ۵ روش برای تسکین علائم آلرژی فصلی
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • نشانه‌ها و راه‌های درمانی حساسیت به گردو را بدانید
  • خبر تاج در مورد مراسم برترین‌های لیگ