Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند از تولید فیلتر غیرقابل تعویض اتومبیل توسط دانشجو، مخترع و عضو باشگاه پژوهشگران این دانشگاه خبر داد.

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان مؤسسه‌ای غیرانتفاعی است که از سال ۱۳۷۷ فعالیت خود را آغاز كرد و تاکنون تعداد زیادی از اعضای فعال جوان بین سنین 15 تا 35 سال در مقاطع تحصیلی مختلف اعم از دانش‌آموزی و دانشجویی در تمام مراكز آموزشی و مؤسسات آموزش عالی دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی توانسته‌اند در این باشگاه جذب و از خدمات علمی مشاوره‌ای، فرهنگی و تحقیقاتی این مركز بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از اهداف باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی شامل شناسایی و جذب جوانان بااستعداد در رشته‌های مختلف علمی، برگزاری مسابقات علمی برای شناسایی افراد مستعد، تشکیل جلسات سخنرانی و بحث و نقد علمی از طریق دعوت از استادان و صاحب‌نظران و ایجاد شرایط و تسهیلات مناسب برای مطالعات و تحقیقات علمی و تهیه، تولید و عرضه نتایج حاصل است.

**بیشتر بخوانید:

طراحی و ساخت دستگاه CNC و برد الکترونیکی توسط پژوهشگران جوان

از اجرای 38 طرح پژوهشی تا چاپ 700 مقاله

اداره همزمان انجمن‌های علمی و باشگاه پژوهشگران كار دشواری است

خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گفتگوهای «در مسیر نخبه‌پروری» و در این شماره با حمید بهلولی رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان جنوبی و واحد بیرجند درباره اهداف، برنامه‌ها، اقدامات، دستاوردها و مأموریت‌های این باشگاه گفتگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.

آنا: خلاصه‌ای از روند راه‌اندازی باشگاه در واحد دانشگاهی بیرجند را بیان کنید.

بهلولی: همزمان با راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در سال 1377 به‌عنوان یک بازوی کارآمد در شناسایی، جذب و هدایت جوانان بااستعداد در رشته‌های مختلف علمی، دفاتر مختلف این باشگاه در واحدهای دانشگاهی به‌تدریج آغاز به کار کرد.

دفتر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند جزء نخستین دفاتری بود که فعالیت‌های علمی خود را در راستای اهداف تعریف شده آغاز کرد. محسن پویان به‌عنوان نخستین رئیس باشگاه در واحد بیرجند کار خود را آغاز کرد. وی نقش مهمی در راه‌اندازی و جذب دانشجویان نخبه و کارآمد و شکل‌گیری باشگاه به‌عنوان یک نهاد علمی بین دانشجویان برعهده داشت و تا سال 1385 به فعالیت خود ادامه داد.

از سال 1385 تاکنون این‌جانب مسئولیت باشگاه را در واحد بیرجند برعهده دارم که از این حیث جزء یکی از باسابقه‌ترین‌ها بین رؤسای باشگاهی در واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی هستم.

آنا: فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد متبوع شما در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟

بهلولی: برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان تا حدودی برنامه‌های مشخص و از پیش تعیین‌شده‌ بوده که شاید از مهم‌ترین وظایف رئیس باشگاه اجرای این فعالیت‌ها در زمان مشخص‌شده آن است.

کمک‌گرفتن از نیروی جوانی دانشجویان در رشته‌های مختلف و همراه‌کردن آنان در انجام این فعالیت‌ها از نکات مهمی است که مسئول باشگاه باید بتواند آن را به نحو احسن انجام دهد. بین فعالیت‌های معمول و روتین باشگاه، گاه با دانشجویان نخبه و کارآمد مواجه می‌شویم که حمایت باشگاه می‌تواند نقش مهمی در موفقیت آنان و در مرحله بعد برای واحد دانشگاهی به ارمغان بیاورد.

قبول‌شدن تعداد زیادی از اعضای باشگاه پژوهشگران جوان واحد دانشگاهی بجنورد در مقاطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) دانشگاه‌های دولتی و آزاد، راه‌اندازی تیم‌های تخصصی در رشته‌هایی مانند سازه‌های ماکارونی و بتن که در کشور دارای جایگاه و مقام هستند و تربیت دانشجویانی که دارای ایده و ثبت اختراع بوده و جزء بنیانگذاران شرکت‌های دانش‌بنیان هستند، از افتخارات این مؤسسه علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند است.

آنا: فعالیت‌های باشگاه متبوع شما تا چه اندازه اثرگذار بوده و اثربخشی آن در واحد دانشگاهی، منطقه و کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

بهلولی: همانطور که گفته شد، از دل اجرای برنامه‌های باشگاه مانند بازدیدهای علمی، سخنرانی‌های علمی، کارگاه‌های علمی، همایش‌های علمی و فرهنگی، برگزاری مسابقات و ... با افراد و تیم‌های کاری خوبی مواجه می‌شویم که کمی حمایت از این عزیزان می‌تواند منجر به موفقیت‌های خوبی در سطوح مختلف شود. به‌عنوان مثال تیم دانشجویی اپکس سازه‌های ماکارونی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند در هر مسابقه ملی و کشوری که شرکت کرده است، دارای رتبه و مقام بوده است.

آنا: مهم‌ترین فعالیت‌های حال حاضر باشگاه چیست و چه سیاست‌گذاری‌هایی را در پیش گرفته‌اید؟

بهلولی: با توجه به شیوع ویروس کرونا، سیاست باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، انجام فعالیت‌ها در بستر فضای مجازی است. در مراحل اولیه شیوع این بیماری بسیاری از فعالیت‌ها مختل شد؛ ولی برگزاری وبینارهای علمی که به اهتمام واحدهای دانشگاهی و حمایت ستاد مرکزی باشگاه صورت گرفت، توانست تا حد زیادی این خلأ را جبران کند.

از سوی دیگر به‌دلیل اینکه در یک وبینار علمی افراد زیادی از جاهای مختلف می‌توانستند از این فضا استفاده کنند و نیاز به رفت و آمد و صرف هزینه‌های هنگفت نبود، خیلی زود با اقبال مواجه شد. ادامه این روند و آوردن ایده‌های نو در این فضا می‌تواند به انجام فعالیت‌های موفق از سوی باشگاه کمک کند.

برگزاری مسابقات پیامکی به مناسبت‌های مختلف، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و نمایشگاه‌های مجازی و هر برنامه‌ای که در این قالب بتوان آن را انجام داد، از سیاست‌های اصلی باشگاه در واحد بیرجند است.

آنا: چه پیشنهادها و خواسته‌هایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد؟

بهلولی: همیشه کار  ستاد مرکزی باشگاه تبیین سیاست‌ها و ابلاغ آن به واحدهای دانشگاهی بوده که در این امر تا حدود زیادی موفق بوده است. نکته‌ای که در سال‌های اخیر بیشتر با آن مواجه بوده‌ایم، عوض‌شدن افراد در جایگاه مسئولیت‌های باشگاه در ستاد مرکزی بوده است که در درازمدت می‌تواند تأثیر منفی بر روند فعالیت‌های باشگاه داشته باشد؛ بنابراین از این حیث ثبات مدیریتی در ارکان کلیدی باشگاه پیشنهاد می‌شود.

آنا: آیا باشگاه متبوع شما دستاوردها و محصولات شاخصی دارد؟ و اینکه آیا برنامه و دستورکار جدیدی دارید که منجر به تولید محصول شود؟

بهلولی: سال‌های اخیر با هدایت اعضای نخبه و کاوشگر باشگاه پژوهشگران جوان به سمت راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان سعی شده است از آنان به‌صورت ویژه حمایت شود. استقرار چند شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد دانشگاه که اعضای آنها دانشجویان نخبه و بعضاً فارغ‌التحصیل دانشگاه هستند، منجر به تولید محصولات خوب و ایده‌های جدیدی در حوز‌های مختلف شده است.

تولید اپلیکیشن‌های حسابداری و مدیریت در حوزه فناوری اطلاعات، طراحی صندلی دیجیتال امتحانات، تولید بتن با قابلیت‌های ویژه، تولید فیلتر غیرقابل تعویض اتومبیل و ایده‌های جدیدی که در مرحله رشد و توسعه هستند، نمونه‌ای از فعالیت‌ها در این حوزه است.

آنا: در دوره کرونا چه عملکردی داشته و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا هم شده‌اید؟

بهلولی: تا آنجا که امکان داشته است، فعالیت‌های باشگاه در بستر مجازی دنبال شده است و برای فعالیت‌هایی که امکان برگزاری آن وجود نداشته، فعالیت‌های جایگزین مطرح شده است. در هر صورت، ایده‌های نو در این بستر می‌تواند بسیار راهگشا باشد و بسیاری از هزینه‌ها را کاهش دهد.

استفاده از نیروی دانشجویی (البته به‌صورت محدود و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی) در تولید محلول‌های ضدعفونی‌کننده و ژل‌های مخصوص در آزمایشگاه شیمی دانشگاه و ارسال آن به ادارات و داروخانه‌ها در زمانی که دسترسی به این مواد بسیار مشکل بود از کارهای مهمی بود که توسط معاونت پژوهشی و با همکاری اعضای باشگاه صورت گرفت.

آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه، بفرمایید از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروه‌هایی برخوردار هستید.

 

بهلولی: از کارهای مثبتی که سال قبل صورت گرفت، آوردن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه بود. انجمن‌های علمی که قبلاً فعالیت‌های خود را از طریق مدیرگروه‌ها و معاونت پژوهشی دنبال می‌کردند، بعضاً با مشکلاتی مواجه می‌شدند؛ چراکه تعامل نامناسب بین مدیرگروه‌ها و معاونت پژوهشی (به‌دلیل اینکه مدیرگروه‌ها زیر نظر معاونت آموزشی هستند) برای بعضی از انجمن‌ها ایجاد مشکل کرده بود.

با آمدن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه به نوعی انجمن‌های علمی سروسامان پیدا کردند و بسیاری از کارهای موازی حذف شد. دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند داری 16 انجمن علمی ثبت‌شده است که حدود 10 انجمن آن در رشته‌های حسابداری، مدیریت، بهداشت، پرستاری و مامایی، برق، روانشناسی، حقوق، تربیت‌بدنی، مکانیک و کشاورزی فعال است.

دلیل غیرفعال‌بودن بعضی انجمن‌ها نبود دانشجو و بعضاً نداشتن مدیرگروه در آن رشته خاص است.

انتهای پیام/4103/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد انجمن علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند حمید بهلولی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای دانشگاهی انجمن های علمی باشگاه در واحد واحد دانشگاهی رئیس باشگاه راه اندازی فعالیت ها برنامه ها انجمن ها زیر نظر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۷۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران/تقدیر از ۳ پزشک پیشکسوت عرصه پیوند کشور در بیمارستان فرهیختگان

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی صبح ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در آیین افتتاحیه اولین کنگره سراسری پیوند کلیه انجمن علمی پیوند کلیه ایران که در سالن همایش های بیمارستان فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: برای من بسیار جای خوشبختی و خوشحالی است که اولین برنامه انجمن علمی پیوند کلیه ایران در دانشگاه آزاد اسلامی و بیمارستان فرهیختگان برگزار میشود و باعث افتخار ماست که میزبان شما هستیم.

بیشتر بخوانید: تولید ماهانه ۲۵ هزار گیاه زینتی در سرای نوآوری کشت‌بافت رفسنجان

وی ادامه داد: افتخار دیگر ما در دانشگاه آزاد اسلامی قدردانی از پیشکسوتان عرصه پیوند عضو به ویژه پیوند کلیه است که امیدوارم همواره ادامه داشته باشد و توسعه پیدا کند و هر روز شاهد پیوندهای موفق بیشتر در کشور باشیم.

در ادامه این مراسم استاد ناصر سیم فروش رئیس انجمن علمی پیوند کلیه ایران نیز گفت: خداراشاکرم که بعد از گذشت ده سال و انجام ۵۰هزار پیوند کلیه در کشور، انجمن علمی پیوند کلیه ایران به عنوان انجمنی که هدف آن ارتقا علم پیوند کلیه است و دستاورد خوبی برای نجات جان بیماران خواهد بود؛ شکل گرفت.

انجام اولین پیوند کلیه ایران در سال ۱۳۴۷

وی ادامه داد: پیوند کلیه در کشور ما سبقه قدیمی دارد و این آوازه در دنیا و خاورمیانه تاریخ روشنی دارد و دکتر سنادی زاده که حدود ۶۰سال پیش اولین پیوند کلیه را انجام دادند در زمانی که کسی در خاورمیانه چیزی از پیوند کلیه نمی دانست.

سیم فروش خاطرنشان کرد: اما وقفه ای بعد از انجام اولین پیوند کلیه در کشور رخ داد و بعد از انقلاب اسلامی، پیوند کلیه از یک عمل لوکس و تجملی به عمل روزمره تبدیل شد.

وی افزود: در بیمارستان لبافی نژاد شروع آموزش را در کنار عمل پیوند کلیه در نظر گرفتیم که نتیجه کار را شما امروز می بینید.

سیم فروش اضافه کرد: با این آموزش ها پزشکان توانمندی چون دکتر تقی زاده افشاری دیگر پیشکسوت عرصه پیوند تربیت شدند که بیش از سه هزار عمل پیوند کلیه انجام داده اند.

وی تصریح کرد: پیوند کلیه در دنیا مورد توجه زیادی است و امروز در پیوند از مرگ مغزی ایران در خاورمیانه اول است. چرا این اتفاق افتاده است؟ به خاطر بستری که در پیوند زنده در کشور ما ایجاد شد.

رئیس انجمن علمی پیوند کلیه ایران خاطرنشان کرد: خداراشاکرم که انجمن علمی پیوند کلیه ایران ایجاد شده و در طول این سالها کار تیمی پیشرفت کرده و تجربیات هم بیشتر شده است در صورتی که اوائل که کار را شروع کردیم، دشواری های بسیاری داشتیم.

سیم فروش افزود: در شهر کوچکی مثل بابل بیش از هزار پیوند کلیه انجام می‌شود و امیدوارم روزی برسد که به چنان پیشرفتی دست پیدا کنیم که هیچ مریض دیالیزی نداشته باشیم.

پزشکان کشور برای نشان دادن توانایی‌های ایران مقاله تولید کنند

وی بیان کرد: امروز از سه قله ای که این درخت را در کشور کاشتند تقدیر میکنیم. امروز با وجود اینکه ایران بیشترین پیوند کلیه را در خاورمیانه انجام میدهد اما متاسفانه کمترین حضور را در انجمن علمی پیوند کلیه خاورمیانه دارد.

وی تصریح کرد: از همکاران میخواهیم مقالات خود را منتشر کنید اگر میخواهید بمانید و تجربه کشورمان را به دنیا نشان دهید.

گفتنی است در پایان این مراسم سه تن از پزشکان سرآمد و پیشکسوت عرصه پیوند کلیه کشور: دکتر محبوب لسان پزشکی ، دکتر محمد سنادی زاده و دکتر علی تقی زاده افشاری مورد تجلیل قرار گرفتند و از سالها تلاش و مجاهدت آنان در عرصه پیوند کلیه کشور تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/

نرگس موذنیان کد خبر: 1228311 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد
  • دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران به‌میزبانی رفسنجان برگزار می‌شود
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران در رفسنجان برگزار می‌شود
  • دانشگاه آزاد دامغان جنبه‌های علمی و فرهنگی شاخصی دارد
  • انجام ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران/تقدیر از ۳ پزشک پیشکسوت عرصه پیوند کشور در بیمارستان فرهیختگان
  • سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک
  • تولید چهار فیلم کوتاه در انجمن سینمای جوان مهاباد
  • هزینه‌های سرسام‌آور تولید اتومبیل‌های فرمول یک
  • ۴ فیلم کوتاه‌داستانی در سینمای جوان مهاباد تولید شد