Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-23@20:09:16 GMT

اعطای تسهیلات مالی در حوزه حمل و نقل ریلی

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۴۱۳۲۵

تفاهم‌نامه توسعه همکاری و اعطای تسهیلات مالی در حوزه حمل و نقل ریلی به ارزش ۵۰ هزار میلیارد ریال بین بانک صادرات ایران و گروه مپنا امضا شد.

خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابط‌ عمومی بانک صادرات ایران، تفاهم‌نامه توسعه همکاری و اعطای تسهیلات مالی در حوزه حمل و نقل ریلی به ارزش ۵۰ هزار میلیارد ریال بین بانک صادرات ایران و گروه مپنا امضا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تفاهم‌نامه در نشستی با حضور مدیرعامل و مدیران ارشد بانک صادرات ایران و گروه مپنا، به امضای حجت‌اله صیدی مدیرعامل بانک صادرات ایران و عباس علی‌آبادی، مدیرعامل گروه مپنا رسید که بر اساس آن بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات و انواع خدمات مالی بانک صادرات ایران برای توسعه همکاری و اعطای تسهیلات مالی در حوزه حمل‌ونقل ریلی به گروه مپنا پرداخت خواهد شد.

حجت‌اله صیدی گفت: همکاری بانک صادرات ایران با گروه مپنا در قالب این تفاهم‌نامه در جهت توسعه حمل و نقل ریلی به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه کشور است. این طرح در ماه‌های آینده در قالب ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات عملیاتی می‌شود. ضمن اینکه برای توسعه ریل و راه‌آهن برقی نیز تفاهم شد. این پروژه‌ها که نزدیک به سه میلیارد دلار منابع مالی را جذب خواهد کرد، قدمی موثر در مسیر توسعه اقتصادی کشور خواهد بود.

وی افزود: مپنا گروه بزرگی است که در زمینه‌های مختلف به ویژه در صنایع بالادستی، نیروگاهی و فلزات اساسی فعالیت می‌کند و بانک صادرات ایران برای تأمین مالی و همکاری با این گروه آمادگی دارد و با وجود زمینه‌های مختلف فعالیت در گروه مپنا، حجم تامین مالی پروژه‌های این گروه توسط بانک صادرات ایران چند برابر رقمی است که امروز توافق شد.

صیدی اظهار کرد: همکاری بانک صادرات ایران با گروه مپنا یک همکاری استراتژیک بوده و بانک از تأمین مالی پروژه‌های این شرکت با تمام توان استقبال کرده و با تمام توان در کنار مپنا ایستاده است.

مدیرعامل بانک صادرات ایران با اشاره به دستاورد‌های برنامه‌ریزی ۳۰ ماهه در بانک صادرات ایران، خروج از زیان، سودآوری و پوشش زیان انباشته در صورت‌های مالی شش ماهه بانک، تاکید کرد: با بهبود کفایت سرمایه بانک، سقف تسهیلات‌دهی به دو تا سه برابر افزایش خواهد یافت و مشکل مجوز برای اعطای تسهیلات و حمایت از واحد‌های تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی برطرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه در پس هر تحریمی، فرصت‌هایی برای اقتصاد کشور وجود دارد، افزود: بانک صادرات ایران با استفاده از طرح‌های طراوت «تولید»، «توسعه» و «مسکن»، تامین مالی زنجیره تولید تا مصرف را حمایت می‌کند و از تحریک تقاضای کل تا عرضه مواد اولیه در کنار تولید کشور قرار گرفته است.

صیدی در این مراسم بر آمادگی بانک صادرات ایران برای حمایت از تولید خودروی برقی توسط گروه مپنا تاکید کرد و افزود: بانک صادرات ایران برای تحقق این هدف از طریق بازار پول و سرمایه در کنار گروه مپنا خواهد ایستاد.

در این مراسم عباس علی‌آبادی، مدیرعامل گروه مپنا نیز با قدردانی از حمایت بانک صادرات ایران در تحقق یک همکاری استراتژیک طی سال‌های اخیر، گفت: تلاش‌های انجام شده در گروه مپنا یک تلاش مجاهدانه بوده و علاوه بر فعالیت در حوزه‌های تولید برق، تولید شمش آلومینیوم در شش ماه اول سال جاری دو برابر سال گذشته بوده و سال ۹۸ نیز دو برابر سال ۹۷ تولید شمش توسط گروه مپنا رقم خورده است. گروه مپنا بیش از کشور آلمان تولید برق دارد و با وجود سابقه نه چندان زیاد در حوزه حمل و نقل ریلی کشور، نزدیک به ۴۰ درصد سهم بازار در این حوزه را به خود اختصاص داده است.

علی‌آبادی اظهار کرد: هدف از امضای تفاهم‌نامه با بانک صادرات ایران، آغاز یک فعالیت جدید در حوزه ریلی است. امروز روز مبارکی است و برداشتن یک گام مهم در وضعیت فعلی اقتصادی، به نفع صنعت حمل و نقل ریلی رقم خواهد خورد.

وی انجام خدمات فنی، مهندسی گروه مپنا در کشور‌های منطقه را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: آماده هستیم با ریال در خارج از کشور انواع خدمات فنی و مهندسی را ارائه کنیم که کمترین دستاورد آن خلق ثروت و تولید دلار برای کشور است.

مدیرعامل گروه مپنا با تشکر از بانک صادرات ایران تاکید کرد: همواره آماده همکاری صادقانه و حرفه‌ای با بانک صادرات ایران هستیم که سال‌هاست در کنار مپنا بوده است.

تفاهم‌نامه توسعه همکاری و اعطای تسهیلات مالی در حوزه حمل و نقل ریلی به منظور تحقق شعار جهش تولید و با توجه به مشکل کمبود نقدینگی تولیدکنندگان ناوگان ریلی و با هدف بالا بردن توان خریداران در زمینه‌های مرتبط و ارائه انواع خدمات مالی و بانکی، اعطای انواع تسهیلات، صدور ضمانت‌نامه و گشایش اعتبارات اسنادی ریالی و ارزی بین گروه مپنا و بانک صادرات ایران روز چهارشنبه ٢٣ مهر ماه ٩٩ نهایی و امضاء شد.

این تسهیلات که تا سقف ٥٠ هزار میلیارد ریال ارائه می‌شود با هدف تسهیل در تأمین مالی پروژه‌های صنعت حمل و نقل ریلی کشور در شرکت‌های تابعه گروه مپنا و نیز برای مشتریان گروه مپنا ارائه خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی تسهیلات

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی تسهیلات بانک صادرات ایران بانک صادرات ایران ۵۰ هزار میلیارد ریال بانک صادرات ایران حمل و نقل ریلی تفاهم نامه گروه مپنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۱۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲

به گزارش قدس آنلاین، سید روح اله لطیفی در خصوص صادرات محصولات غذایی و کشاورزی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ بیش از هشت میلیون و ۸۰۳ هزار تن محصولات دامی شیلاتی، زراعی، گلخانه‌ای، لبنی و فرآورده‌های مرتبط به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۶۵۴ دلار صادر شد که این میزان با حدود یک میلیون تن کالای بیشتر، بیش از یک میلیارد دلار ارزآوری بیشتر نسبت به مدت مشابه برای کشور داشته که ۱۲.۲ درصد در وزن و ۲۰.۴ درصد در ارزش نسبت به سال ۱۴۰۱ با افزایش همراه بوده است.

ارزآوری ۱۳ درصدی صادرات کشور با محصولات غذایی و کشاورزی

وی افزود: سهم محصولات کشاورزی و غذایی از صادرات ۱۳۶.۴ میلیون تنی کالای غیر نفتی به ارزش ۴۹ میلیارد و ۳۲۹ میلیون و ۴۴۶ هزار دلار، ۶.۴۵ درصد وزن و ۱۲.۸ درصد ارزش بود که نشانگر سهم بالای محصولات کشاورزی و غذایی در سبد ارزآوری برای کشور است.

لطیفی گفت : از کل صادرات هشت میلیون و ۸۰۳ هزار و ۵۵۹ تنی محصولات کشاورزی و غذایی به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲، گروه محصولات زراعی، گلخانه ای و باغی با ۶ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۶۳۸ تن به ارزش سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار، سهم ۷۴.۵ درصدی در وزن و ۶۱.۹ درصدی در ارزش را از کل این نوع محصولات به خود اختصاص داده و پس از آن، گروه محصولات دامی، شیلاتی و لبنی با ۸۵۶ هزار و ۱۰۱ تن، به ارزش یک میلیارد و ۲۳۲ میلیون و ۳۰۶ هزار دلار، سهم ۹.۷ درصدی وزن و ۱۹.۵۶ درصدی ارزش و گروه محصولات فرآوری شده، کنسروجات و غذای آماده و نیمه آماده با یک میلیون و ۴۰۲ هزار و ۸۱۹ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار، سهم ۱۵.۹ درصدی وزن و ۱۸.۵ درصدی ارزش کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی را شامل شده است.

وی در خصوص میزان رشد هر یک از این گروه‌های صادراتی توضیح داد: گروه کالایی محصولات زراعی، باغی و گلخانه‌ای نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۹درصدی در وزن و ۲۶ درصدی در ارزش داشته، گروه کالایی محصولات دامی، شیلاتی و لبنی نیز نسبت به مدت مشابه با رشد ۲۱ درصدی در وزن و ۶ درصدی در ارزش همراه بوده و گروه محصولات فرآوری شده نسبت به سال ۱۴۰۱، بیش از ۲۳ درصد در وزن و ۲۰.۵ درصد در ارزش افزایش داشته است.

ارزش صادرات محصولات غذایی و کشاورزی دو برابر سایر کالاهای صادراتی

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص متوسط ارزش کالاهای صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی گفت: در سال ۱۴۰۲ متوسط ارزش صادراتی کالاها در واحد تن ۳۶۱دلار و ۶۳ سنت بود که این میزان در بخش کشاورزی دو برابر ارزشمند تر(۹۸ درصد بیشتر از سایر کالاها) بود و هر تن کالای صادراتی از کد ۰۱ تا ۲۴ گمرکی به طور متوسط (همه گروه های غذایی ، کشاورزی و دامی ) ۷۱۵ دلار و ۴۱ سنت بود که این میزان در گروه های سه گانه زیر بخش آن کمی متفاوت بود.

وی بیان کرد: در بین محصولات غذایی و کشاورزی صادر شده محصولات دامی، شیلاتی و لبنی با متوسط ارزش ۱۴۳۹ دلار و ۴۴ سنت به ازای هر تن نسبت به متوسط صادرات کشور حدود ۴برابر ارز آوری داشت (۲۹۸ درصد بیشتر)، محصولات فرآوری شده و صنعتی غذایی با متوسط ارزآوری ۸۳۱ دلار و چهار سنت در تن، ۱۳۰ درصد بیشتر از متوسط کالاهای صادراتی کشور و محصولات باغی و زراعی با متوسط ۵۹۵ دلار و ۹۲ سنت در تن ۶۵ درصد بیشتر از متوسط سایر اقلام مالایی صادر شده برای کشور ارزآوری کرده است.

عراق خریدار ۳۱.۵ درصد محصولات غذایی و کشاورزی ایران

لطیفی گفت: از کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۸۷ درصد وزن و ۸۰ درصد ارزش به ۱۵ کشور همسایه ایران صادر شده که عراق با خرید یک میلیارد و ۹۸۶ میلیون دلار، ۳۱.۵ درصد از محصولات صادراتی غذایی و کشاورزی ایران مقصد نخست و امارات با خرید ۷۵۱ میلیون دلار، روسیه با ۵۲۱.۵ میلیون دلار، پاکستان با ۵۰۸ میلیون دلار و افغانستان با ۴۲۹.۴ میلیون دلار ، مقاصد دوم تا پنجم در بین کشورهای همسایه بودند که بعد از آن ترکیه با ۲۵۱ میلیون دلار، ترکمنستان با ۱۱۷ میلیون دلار، آذربایجان با ۱۱۶.۴ میلیون دلار، قزاقستان با ۱۰۲ میلیون دلار، قطر با ۷۰ میلیون دلار، عمان با ۶۷ میلیون دلار، کویت با ۵۵ میلیون دلار، ارمنستان با ۴۵.۵ میلیون دلار، بحرین با ۷ میلیون دلار و عربستان با ۱۷ هزار دلار قرار دارند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بازدید مدیرعامل بانک مسکن از شرکت ناواکو و تاکید بر استفاده از ظرفیت ها، تجارب و دانش بومی شرکت در جهت افزایش نوآوری، درآمدزایی و خودکفایی مالی
  • تفاهم بانک شهر و شرکت ملی صنایع مس در راستای تامین مالی و توسعه صادرات
  • بانک‌های استان سمنان تخصیص بیشتر تسهیلات تبصره ۱۸ را افزایش دهند
  • تفاهم شرکت ملی صنایع مس و بانک شهر در راستای تامین مالی و توسعه صادرات
  • راه‌اندازی پلتفرم آموزشی مهارت‌افزایی برای مشمولان نظام وظیفه/ایجاد نئو بانک صنعتی
  • رونمایی از پست بانک متحول شده
  • برخی از کارکنان موسسه مالی و اعتباری نور همچنان در صف انتظار جذب رسمی در بانک ملی
  • وزیر راه‌ و رئیس بانک مرکزی مسئول اجرای تعهدات دولت در عرضه زمین و تسهیلات مسکن هستند
  • رشد ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • صادرات اولین محموله تجاری افغانستان به اروپا از طریق خط آهن ایران به ترکیه