Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سازمان مالیاتی اظهار داشت: در راستای تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم مالیات بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار مودی خرد بدون رسیدگی قطعی شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،محمد مسیحی در خصوص نقش و اهمیت مالیات در اداره کشور گفت: مالیات قدرت ذاتی دولت‌ها است و در همه کشورها و دولت‌ها با مبانی اقتصادی متفاوت، بهترین راه اداره کشور تامین درآمد از طریق درآمدهای پاک مالیاتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در کشور ما در سال‌های گذشته به دلیل وابستگی به درآمدهای نفتی، به مالیات کمتر پرداخته‌شده است، ولی تحریم‌ها این فرصت را برای کشور فراهم کرده است که به درآمدهای مالیاتی به‌عنوان یک منبع درآمد امن داخلی پرداخته شود؛ بنابراین سعی و هدف ما به‌عنوان کارگزاران مالیاتی این است که از این فرصت استفاده کنیم و وصول و باز توزیع عادلانه مالیات را تحقق‌بخشیم.

معاون درآمدهای مالیاتی سازمان با اشاره به سخنان حضرت علی (ع) در نامه ۵۳ خود به مالک اشتر اعلام کرد: امر وصول مالیات به‌درستی در این نامه تبیین شده است و این بیان گوهربار بایستی سرلوحه کار ما باشد. در این نامه یکی از موارد مهم عنوان‌شده اعتماد به مردم است و این امر به‌عنوان یک عنصر مهم در برنامه‌ریزی‌ها و اهداف سازمان امور مالیاتی کشور همیشه مدنظر قرار می‌گیرد؛ بنابراین اعتماد مردم در کنار تکریم ارباب‌رجوع به‌عنوان مهم‌ترین بخش سیستم کنترل داخلی نظام مالیاتی تعریف‌شده است.

وی اظهار داشت: سازمان امور مالیاتی کشور مانند بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و موفق در نظام مالیاتی که درصد کمی از فعالان اقتصادی عمده درآمدهای مالیاتی را تامین می‌کنند، از ابزار ریسک و تمکین استفاده می‌کند و برای سایر بخش‌ها نیز به‌عنوان یک ابزار حاکمیتی به دنبال باز توزیع عادلانه منابع و ثروت خواهیم بود.

مسیحی ادامه داد: یکی از برنامه‌های محوری سازمان امور مالیاتی کشور در سال جاری اجرای ماده ۹۷ قانون مالیات‌های مستقیم است که بر مبنای سه ضلع ریسک، تمکین و اهمیت پرونده‌های مالیاتی و مودیان مالیاتی بناشده است.

وی گفت: بر اساس قانون به سازمان امور مالیاتی اجازه داده‌شده که اظهارنامه فعالان اقتصادی را بپذیرد و آن درصدی که پر ریسک هستند و صادقانه اظهارنامه و درآمدهای خود را ابراز نکرده‌اند، بررسی و رسیدگی می‌کند. ما امسال برای اولین ماده ۹۷ را اجرا می‌کنیم و می‌خواهیم اظهارنامه مودیان مالیاتی کم ریسک را بدون رسیدگی قطعی کنیم.

معاون سازمان ادامه داد: در همین راستا هم‌زمان از اختیار ماده تبصره ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم استفاده نموده و کسانی که این شرایط را قبول کرده‌اند، مالیات آن‌ها قطعی شده است. با این کار بیش از یک‌میلیون و هفتصد هزار مودی خرد از دور خارج شدند و اظهارنامه و پرونده ایشان نیاز به رسیدگی ندارد، مگر اینکه مدارک و اطلاعات مستندی به دست آید.

وی افزود: می‌خواهیم اعتماد سرلوحه کار ما باشد و بر مبنای شاخص ریسک اظهارنامه‌ها را راستی آزمایی کنیم. با این سیاست راهبردی، بخش زیادی از انرژی و فرصت همکاران ما آزاد می‌شود تا در بخش‌های دیگر خصوصا فرار مالیاتی و موارد اجتناب از پرداخت مالیات تمرکز کنیم و این‌گونه افراد را شناسایی کنیم.

مسیحی گفت: هدف ما از این اعتماد همه‌جانبه تمکین مالیاتی است. تمکین مالیاتی یک مفهوم حرفه‌ای در نظام‌های مالیاتی است و ارزیابی یک نظام مالیاتی با تمکین سنجیده می‌شود. معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص نقش نیروی انسانی در سازمان امور مالیاتی کشور گفت: کار همکاران ما در حوزه‌های مالیاتی یک کار قضاوتی بر مبنای دانش تخصصی، حرفه‌ای و تجربه است و باید روزبه‌روز این توانمندی‌های خود را بهتر کنیم. با توجه به حساسیت سازمان امور مالیاتی کشور روی تضییع حقوق عمومی و بیت‌المال سعی نموده است نیروی انسانی خود را به‌عنوان بزرگ‌ترین سرمایه سازمانی رهبری و هدایت نموده و شرایط رشد و بالندگی آنها را فراهم نماید.

وی ادامه داد: ما باید در چارچوب تکالیف قانونی خود و با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی، مردم را به‌درستی راهنمایی کنیم و ایشان را به حقوق و تکالیف مالیاتی آشنا کنیم. مردم ما باید بدانند که مالیات یک هزینه اجتماعی است نه یک زیان اجتماعی. ما از امکانات کشور استفاده می‌کنیم و باید مالیات بدهیم تا فضا و بستر امکانات و خدمات در کشور روزبه‌روز بیشتر و بهتر شود و از همه مهم‌تر این امکانات در اختیار مناطق محروم و کم برخوردار نیز قرار گیرد.

مسیحی در پایان گفت: سازمان امور مالیاتی کشور بسترهای الکترونیک مناسبی جهت ارائه خدمات شایسته به مردم استان و فعالان محترم اقتصادی فراهم نموده است. یکی از کارها و اقدامات خوب، ایجاد بستر ابلاغ الکترونیک و برون‌سپاری مالیات نقل‌وانتقال املاک است. در شش‌ماهه نخست سال جاری، نزدیک به ۵۰ درصد مراجعه مردم به ادارات امور مالیاتی کشور جهت پرداخت مالیات نقل‌وانتقال املاک کاهش‌یافته است. هدف ما از پیاده‌سازی این امکانات، توسعه خدمات غیرحضوری و کاهش رابطه رودرروی همکاران با مودیان مالیاتی به‌منظور به حداقل رساندن هزینه‌های اجتماعی و بهبود فضای کسب‌وکار است. وصول با اصول ما همچنان ادامه دارد و امیدواریم بتوانیم این امر را به نحو شایسته‌ای در کشور محقق کنیم.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: امور مالیاتی سازمان امور مالیاتی مالیات سازمان امور مالیاتی کشور درآمدهای مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۵۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش نخی سیگار، ممنوع

قیمت پایین دخانیات در ایران و سود هنگفت صنایع دخانی در شرایط مالیاتی فعلی، جرائم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست و همچنین مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات از جمله مباحثی است که رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات نسبت به آن هشدار و توضیح داد.

به گزارش ایسنا، مهندس بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه «مالیات» به عنوان مهم‌ترین راهکار کاهش مصرف دخانیات در جهان شناخته می‌شود، اظهار کرد: نرخ ۷۵ درصدی مالیات بر خرده‌فروشی سیگار به عنوان موثرترین نرخ بازدارنده و کاهشی برای مصرف دخانیات معرفی شده است.

مالیات ۷۵درصدی بر خرده‌فروشی؛ راهکاری موثر برای کنترل مصرف سیگار

وی با بیان اینکه اگرچه نرخ مالیات ۷۵ درصدی بر خرده‌فروشی به عنوان یک راهکار موثر برای کنترل مصرف دخانیات معرفی شده اما این نرخ در کشور اجرا نمی‌شود، افزود: میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور ۲۵ درصد قیمت خرده فروشی از سوی سازمان جهانی بهداشت اعلام شده است. آمار و ارقام بیانگر این است میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور با نرم جهانی حدود ۵۰ درصد فاصله دارد. 

قیمت پایین دخانیات در ایران

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: قیمت محصولات دخانی کشور بسیار ارزان و مصرف‌کنندگان در هر سطح درآمدی می‌توانند یک محصول دخانی را به راحتی تهیه کنند. صرف نظر از قیمت نازل روی پاکت محصولات دخانی، سیگار در مراکز عرضه محصولات دخانی به صورت نخی فروخته می‌شود که بر توانایی افراد در خرید این محصولات نقش دارد. 

جرائم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست

وی با بیان اینکه فروش سیگار به صورت نخی یک اقدام غیرقانونی است، خاطرنشان کرد: جرائمی برای فروش سیگار به صورت نخی تعریف شده و متخلفان باید به مراجع قضایی معرفی شوند. اگرچه قوانینی در حوزه دخانیات وضع شده اما بازدارنده نیستند و جوانان به راحتی و با کمترین هزینه می‌توانند سیگار تهیه کنند. اگر سیگار به صورت نخی فروخته نشود، مصرف‌کنندگان برای تهیه محصولات دخانی می‌بایست قیمت بیشتری پرداخت کنند. علاوه بر افزایش هزینه مصرف محصولات دخانی به صورت بسته‌ای، این احتمال وجود دارد که جوانان و نوجوان برای پنهان کردن بسته سیگار با محدودیت‌هایی مواجه شوند که باعث منصرف شدن افراد از خرید محصولات دخانی می‌شود. 

سود هنگفت شرکت‌های دخانی در شرایط مالیاتی فعلی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه مالیات بر دخانیات در کشور دارای یک ایراد ساختاری است، افزود: اگرچه علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده که از سال اجرای این قانون هر ساله پنج واحد درصد افزایش یافته است و در حال حاضر برای محصولات تولید داخل با نشان ایرانی به ۴۰ درصد و نشان بین‌المللی به ۵۵ درصد رسیده است، تلاش شد نرخ‌های مالیاتی قانون بودجه ۱۴۰۲ بر محصولات دخانی نیز در برنامه پنج ساله هفتم توسعه در نظر گرفته شود، اما در نهایت میزان این مالیات نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۲ بسیار کمتر مصوب شد.

لزوم اجرای پوزهای اختصاصی فروش سیگار و محاسبه مالیات بر خرده‌فروشی

وی ادامه داد: برای اثر بخشی قانون مالیات ارزش افزوده بر محصولات دخانی نیاز است مراکز فروش محصولات دخانی به پوزهای اختصاصی مجهز شوند؛ به نحوی که نرخ‌های مصوب مالیات محصولات دخانی به صورت خرده‌فروشی محاسبه و اخذ شود. به طور قطع، اجرای پوزهای اختصاصی مراکز عرضه محصولات دخانی و محاسبه مالیات بر مبنای خرده‌فروشی می‌تواند تا حدودی بر کاهش میزان مصرف اثرگذار باشد. شرایط کنونی مالیاتی سود هنگفتی را نصیب شرکت‌های دخانیات می‌کنند و راه های فرار مالیاتی فراهم است. 

ولی‌زاده گفت: همچنین لازم است سازمان امور مالیاتی کشور نیز میزان درآمد وصولی از محل مالیات بر دخانیات را اعلام کند و مشخصا درآمد حاصل از قانون ارزش افزوده مالیات محصولات دخانی که مستقیما به حساب وزارت کشور واریز می‌شود را بصورت ستاره دار مشخص کند تا در اجرای سیاست‌های اعلام شده شورای عالی سلامت کاملا هزینه شود و وزارت کشور، گزارشی درباره هزینه‌کرد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده محصولات دخانی به ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ارائه دهد.

مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات

ولی‌زاده با بیان اینکه امیدواریم با اجرای صحیح قوانین مالیاتی و سایر راهکارهای کاهش عرضه و تقاضای محصولات دخانی بتوانیم معضل مصرف دخانیات را حل کنیم، گفت: آمار و ارقام بیانگر این است که سالانه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جهان در پی مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند. میزان مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات در کشور ما نیز معادل ۵۰ هزار نفر در هر سال است.

دیگر خبرها

  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • ۳۶ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیات بر ارزش افزوده در زنجان هزینه شد
  • ۲ هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی به سلامت گلستان اختصاص یافت
  • کاهش ۱۷۰ هزار میلیاردی مالیات با دستکاری دولت و مجلس
  • تکلیف مجلس به سازمان امور مالیاتی برای قبول هزینه‌های دارای صورتحساب الکترونیکی
  • تکالیف سازمان امور مالیاتی در باره صورتحساب الکترونیکی
  • سازوکار تعیین هزینه‌های قابل قبول مالیاتی مشخص شد
  • اظهارنامه پیش فرض ثمره اجرای سامانه مودیان
  • فروش نخی سیگار، ممنوع
  • ۱۴۰ مودی دارای رفتار مشکوک به شرکت صوری شناسایی شدند