Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@01:35:09 GMT

اصلاح ساختار بودجه فرایندی مستمر و همیشگی است

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۵۱۵۴۱

اصلاح ساختار بودجه فرایندی مستمر و همیشگی است

«محمد خدابخشی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا و درباره اقدامات کمیسیون برنامه و بودجه برای اصلاح ساختار بودجه اظهارداشت: پیش ازاین طرح احکام کلی بودجه سال ۱۴۰۰ بعد از اعلام وصول توسط هیات رئیسه مجلس برای بررسی جزئیات به کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ارجاع شد.

 وی افزود: در کمیسیون دو بند "عدالت تقسیم بودجه‌ای میان استان‌ها" و "وظایف شورای پول و اعتبار برای تقسیم تسهیلات بین استان‌ها" به طرح افزوده شد اما همه این مسائل به معنای اصلاح کامل ساختار بودجه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درباره اینکه آیا اصلاح ساختار بودجه برای سال ۱۴۰۰ محقق خواهد شد یا خیر؟ افزود: اصلاح ساختار بودجه کار یک شب و دو شب و حتی یک سال نیست بلکه باید به صورت همیشگی و مستمر این موضوع پیگیری شود. ممکن است مجلس پیشنهادهایی در بودجه داشته باشد ولی این موارد به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم در ۶ ماه، یک سال و حتی بیشتر از آن به درآمد نرسد و زمان بیشتری بطلبد.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی افزود: برخی از پیشنهادها حساسیت‌های اجتماعی به همراه می‌آورد و بدون تحلیل درست و دقیق نمی‌توان آن را وارد بودجه کرد. به عبارتی در روند اجرای اصلاح ساختار بودجه نباید احکامی قید شود که تبعات منفی برای مردم داشته باشند بلکه باید با یک کار مستمر کارشناسی شده این موضوع را پیشبرد.

اولویت اصلاح ساختار بودجه قطع وابستگی به نفت و گاز است

وی یادآورشد: در اصلاح ساختار بودجه مهمترین کاری که باید انجام شود، قطع وابستگی بودجه به نفت و گاز است و باید منابع پایدار و جایگزین نفت و گاز در بودجه پیش بینی و درآمد حاصل از این بخش به جای مصرف در بودجه عمومی کشور در توسعه زیرساخت‌های کشور استفاده شود.

جلوگیری از فرار مالیاتی در اصلاح ساختار بودجه لحاظ می‌شود

عضو کمیته اصلاح ساختار بودجه مجلس جلوگیری از فرار مالیاتی را از مهمترین موارد در اصلاح ساختار بودجه ذکر کرد و یادآور شد:‌ کسب مالیات‌های مغفول مانده، شناسایی و کشف پایه‌های جدید مالیاتی، جلوگیری از موازی کاری، کاهش مصرف بودجه عمومی کشور از جمله اقداماتی است که باید با نگاه برنامه‌ای برای اصلاح ساختار بودجه انجام شود. زیرا بودجه تابعی از برنامه است و باید در این راه نظام برنامه‌ریزی نظام مطلوبی باشد.

نماینده مردم الیگودرز همچنین درباره مولد سازی دارایی‌های دولت در ساختار بودجه گفت: مولدسازی صرفا به معنای فروش و انتشار اوراق نیست بلکه منظور از مولد سازی این است که برای یک دارایی مشخص یک طرح بهره برداری قرار داده شود؛ در واقع باید بخشی از دارایی با هدف تقویت بخش دیگر به فروش برسد که این مساله در دارایی‌های منقول و سهام و … منعکس می‌شود.

خدابخشی ادامه داد: در واقع برای مولدسازی اموال غیرمنقول باید به بهره برداری تمرکز کرد نه اینکه از دارایی‌ها فروخته شده برای پرداخت حقوق و دستمزد استفاده  شود و باید در ازای فروش املاک و مستغلات دولت، باید طرح‌های زیربنایی و زیرساختی ایجاد کرد.

نایب رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی در مولدسازی را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: به رغم اینکه دولت بر خصوصی‌سازی تاکید دارد ولی هنوز به این موضوع به درستی پرداخته نشده و از مواردی است که باید در اصلاح ساختار بودجه لحاظ شود.

خدابخشی درباره اخذ مالیات از بخش های تولیدی هم گفت: در اصلاح ساختار بودجه اگر گرفتن مالیات از بخش تولید کاهش نیابد قطعا افزایش هم نخواهد داشت و این نگاهی است که همکاران در کمیسیون برنامه و بودجه دارند.

 وی خاطرنشان کرد: مالیات بر عایدی سرمایه یکی از اجزای مالیات بر درآمد است که امروزه در بسیاری از کشورها اعمال می‌شود و این مالیات بر بازدهی حاصل از سرمایه‌گذاری در تملک دارایی‌های سرمایه‌ای وضع شده و باید در اصلاح ساختار بودجه هم لحاظ شود.

شفاف‌سازی حلقه مفقود شده بودجه است

وی شفاف سازی را از موارد مهم و مفقود مانده در بودجه عنوان کرد و گفت: الزام دولت به تعریف شناسه پرداخت و پرداخت آن به ذینفع نهایی مهمترین موضوع در اصلاح ساختار بودجه است که موجب شفافیت بالای بودجه می‌شود.

نایب رییس کمسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: با این اقدام پول به ذینفع نهایی پرداخت می‌شود و وارد دستگاه‌ها و بعد استانداری‌ها و شهرستان‌ها و ... نمی‌شود. یعنی باید مشخص شود پولی که دولت پرداخت می‌کند به چه فرد و نهادی و برای چه مواردی پرداخت شده که به افزایش شفافیت کمک می‌کند.

عضو کمیته اصلاح ساختار بودجه مجلس با تاکید بر اینکه برای بررسی بودجه کشور کمیته تلفیق شکل می‌گیرد، عنوان کرد:  باید توسط این کمیته تلاش شود منابع درآمدی در بودجه به صورت واقعی پیش بینی شود. یعنی اگر مقدار فروش نفت و میعانات گازی برای بودجه در نظر گرفته شود با توجه به نوساناتی که در این بخش وجود دارد پیش بینی درستی داشته باشد

 وی تصریح کرد: هر برآوردی از منابع در بودجه در نظر گرفته می‌شود مانند برآورد از منابع مالیاتی یا فروش اوراق مالیاتی و دیگرآمدها، باید واقع بینانه بوده و بودجه‌ریزی براساس عملکرد انجام شود.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی شورای پول و اعتبار سازمان برنامه و بودجه مجلس یازدهم دولت کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی معاونت حقوقی امور مجلس و تفریغ بودجه دیوان محاسبات کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی شورای پول و اعتبار سازمان برنامه و بودجه مجلس یازدهم دولت کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی شورای پول و اعتبار سازمان برنامه و بودجه مجلس یازدهم دولت کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اخبار کنکور اصلاح ساختار بودجه بودجه و محاسبات مجلس کمیسیون برنامه برنامه و بودجه بودجه مجلس دارایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۱۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیرگذاری فراکسیون اقلیت خیلی سخت است

در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، یکی از وزنه‌های مهم تعیین‌کننده خط سیاسی مجلس، رقابت طیف مستقلین و اصلاح‌طلبان است که به هم‌قطارانی که به مجلس راه یافته‌اند بپیوندند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، یکی از وزنه‌های مهم تعیین‌کننده خط سیاسی مجلس، رقابت طیف مستقلین و اصلاح‌طلبان است که به هم‌قطارانی که به مجلس راه یافته‌اند بپیوندند و با این وجود برخی از کارشناسان گمانه‌زنی‌هایی در قصد این طیف برای تشکیل یک کمیسیون اقلیت در مجلس دوازدهم دارند. در همین راستا با رسول منتجب‌نیا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دبیرکل حزب جمهوریت گفت‌و‌گویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

استقبال سیاسیون و مردم نسبت به دور دوم انتخابات را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟ 
در انتخابات مرحله اول مردم بیشتر شرکت می‌کنند، درحالی‌که در مرحله اول تعداد کاندیداها بیشتر است، ولی در مرحله دوم عموما مشارکت کمتر است، ضمن اینکه تنها دو برابر نمایندگان مورد نظر هر حوزه انتخابیه در مرحله دوم با هم رقابت می‌کنند.  رقابت در دوره  دوم، رقابت تنگاتنگی است و هر کسی هم که در این مرحله رأی بیشتری بیاورد ولو آنکه یک رأی بیشتر باشد، پیروز میدان قاعده انتخابات است. متأسفانه در دوره‌های انتخابات مرحله دوم، حضور مردم خیلی کم است. در شهرهای کوچک که عوامل قومی عشیره‌ای دخالت دارند، مثل دوره‌های گذشته انتخابات رونقی ندارند. در مرحله دوم خیلی کم شرکت می‌کنند و هر چه هم تشویق و دعوت شوند، برخی انگیزه لازم را ندارند.
 به‌خصوص که هیچ‌گونه مشوقی در کشور ما به وجود نیامده است. یعنی اگر بین دو تا مرحله یک حرکتی ایجاد شده بود، هیجان یا امید و کسب رضایتی پیش می‌آمد، امید بود که درصد بهتری شرکت کنند. مسائل اقتصادی هم که روز به روز بدتر و سخت‌تر و وضعیت مردم وخیم‌تر می‌شود، لذا فکر می‌کنم مردم در مرحله دوم کمتر شرکت می‌کنند و طبیعتا بین همین افرادی که رأی بیشتری داشتند، افرادی انتخاب شده و وارد مجلس می‌شوند. 

با توجه به ورود چهره‌هایی از طیف‌های سیاسی مختلف به مجلس، آیا تشکیل یک فراکسیون اقلیت یا مستقل را محتمل می‌دانید؟ 
مجلس که جای بحث، گفت‌وگو، اظهارنظر و تبادل نظر افراد و گروه‌هاست و اگر در آن تبادل نظر و اختلاف نظر نباشد که مجلس مرده و بی‌رمقی است و اصلا فلسفه‌ای در آن وجود ندارد؛ اما اینکه یک اکثریت قوی از جناح اصول‌گرا وارد مجلس می‌شوند و بعد لیستی که ترکیبی از اصلاح‌طلب، مستقلین اعتدال‌گرا و امثال‌ذالک یعنی ته کیسه را تکاندند و همه این‌ها به قول شما 41 نفر شده است. هنوز هم معلوم نیست در نهایت چند نفر باشند که البته درون آنها هم چهره‌های شاخص بسیار کم هستند، وارد مجلس شدند. اگر آقای مطهری یا آقای پزشکیان تأیید نشده بودند که می‌شد قضاوت کرد در مجلس دیگر تریبونی از مستقلین و اصلاح‌طلبان نیست.  به هر حال باز با تذکر رهبری این آقایان تأیید صلاحیت شدند.

ممکن است یک‌صدایی از این جمعیت بلند شود، ولی این صدا بسیار اندک و ضعیف است. به‌خصوص که مشخص نیست مدیریت مجلس هم  به دست چه افرادی بیفتد. اگر میزان و ملاک در انتخاب هیأت رئیسه این آرایشی باشد که چه کسانی بیشترین رأی را به دست آوردند، دیگر مجلس به‌طور کلی آن هویت و  استقلال خودش را از دست خواهد داد. در کنار این مسائل باید اضافه کنم درست است که اکثریت قوی مجلس به یک معنا اصول‌گراها و غیراصول‌گراها اعم از اصلاح‌طلب، اعتدال‌گرا، مستقل و اقلیت بسیار محدودی هستند، اما همان اکثریت، آهنگ واحدی ندارند. هم دارای سلایق مختلف هستند و هم در مقابله با اصلاح‌طلب‌ها و مستقلان دارای وجه مشترک در برابر اصلاح‌طلبان هستند. 
آنها درون خودشان اختلاف‌های بسیار زیادی با  اصول‌گراهای سنتی و اصول‌گرایان غیرسنتی هستند. گرایش‌های رادیکال هم حضورشان قاعدتا پررنگ خواهد بود. این‌ها در نهایت با هم نمی‌توانند بسازند. در انتخابات ممکن بود به‌خاطر هدف مشترک با هم کنار آمده باشند، ولی در مجلس اختلاف نظر فراوان است، چون دیدگاه اصول‌گرایان سنتی و انقلابی کاملا با دیدگاه رادیکال‌ها متفاوت است. به هر حال اصول‌گرایان سنتی بیشتر روی رهبری و ولایت فقیه تأکید می‌کنند. این اختلاف‌ها در مجلس هم ظهور و بروز پیدا می‌کند و در برابر هم جبهه می‌گیرند و نمی‌توانند با هم کنار بیایند. اقلیت محدودی هم از لیست به اصطلاح «صدای ملت» که ترکیب ناهمگونی از اقلیت محدود بود، وارد مجلس خواهند شد.

این فراکسیون چه کمکی را در زمینه کارآمدی مجلس ارائه می‌دهد؟ 
هر چقدر در مجلس تعدد و تکثر آرا و نظرات بیشتر باشد، مجلس زنده‌تر و پویاتر خواهد بود. لذا در کنار آن اکثریتی که در درون اختلافات وجود دارد، بخش‌های مختلف است که این می‌تواند یک‌صدایی باشد. صدایی هرچند کوتاه و کم‌رنگ از ملت در برابر جریان مقابل که در غیاب اکثریت مردم برنده شد. اینکه همان اقلیت، حتی یک نفر هم در مجلس تریبون در اختیار داشته باشد، شاید بهتر از نبودش باشد. درحالی‌که اگر 40 نفر باشند، می‌توانند تلاش بیشتری کنند.
افرادی بودند که قبل از ورود به مجلس، ادعای اصلاح‌طلبی یا استقلال می‌کردند، ولی در مجلس به طرف اکثریت می‌لغزیدند و گفته‌های خودشان را فراموش می‌کردند. من از دوستانی که وارد مجلس می‌شوند انتظار دارم که در این شرایط وانفسا در مجلس فراکسیونی تشکیل بدهند و برنامه‌ریزی کنند؛ چراکه می‌توانند تا حدی اثرگذار باشند، ولو اینکه این امر بسیار سخت خواهد بود. آن اکثریت اجازه نخواهند داد اینها کار کنند، چون تجربه نشان داده که آنها وقتی اکثریت را به دست می‌آورند، جلوی هر نقد و اظهارنظر مخالف را می‌گیرند. فراکسیون اقلیت می‌توانند امیدی را در مجلس به وجود بیاورند.

آرایش سیاسی اصلاح‌طلبان در آستانه دور دوم انتخابات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 
در مرحله اول انتخابات، اصلاح‌طلب‌ها به چند دسته تقسیم شدند که یک مجموعه از احزاب و شخصیت‌های حقیقی بودند، آنها که اعلام کردند ما کاندیدا نداریم و شرکت نمی‌کنیم و به‌عنوان معرفی کاندیدا شرکت فعال نداریم. دسته دیگر ترکیبی از سه حزب بود. این‌ها وارد صحنه شدند، کاندیداهایی را معرفی کردند و تعدادی از کاندیداهایشان وارد مجلس شدند. ما هم که به‌عنوان حزب جمهوریت منتظر بودیم کاندیداهایمان تأیید صلاحیت شوند  که بتوانیم فعال شویم، ولی متأسفانه هیچ‌کدام از کاندیداهای ما در سراسر کشور تأیید صلاحیت نشدند.فعالیت اصلاح‌طلب‌ها  در مرحله دوم هم به همین ترتیب است.  آن ترکیب که گفتم، فعال نخواهند بود. شاید کارگزاران و حزب‌های دیگر فعالیت کنند. باید ببینیم آنها تا چه اندازه موفق هستند.

منبع: صبح نو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسیدگی به چک‌های برگشتی با هوش مصنوعی
  • طرح ساماندهی اجاره بهای املاک اصلاح شد
  • تأثیرگذاری فراکسیون اقلیت خیلی سخت است
  • اصلاح طرح کنترل و سامان‌دهی اجاره بهای املاک مسکونی در مجلس
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • تحقق ۱۰۰ درصدی بودجه عمرانی منطقه ۵ در سال ۱۴۰۲
  • تحقق ۱۰۰ درصدی بودجه عمرانی منطقه پنج در سال ۱۴۰۲
  • طغیانی: اصلاح موانع سرمایه‌گذاری در مصوبه امروز مجلس
  • دارویار ۱۲۰ همت بودجه نیاز دارد
  • دارویار ۱۲۰ همت بودجه نیاز دارد/ ممکن است دچار چالش شویم