Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: ۸ هزار کیلومتر از رودخانه‌های استان از مناطق جمعیت شهری و روستایی عبور می‌کند در اولویت ساماندهی و لایروبی قرار دارند.

"مجید سعیدی" با توجه به در پیش بودن فصل بارش‌ها و احتمال وقوع سیلاب‌ در مناطق مختلف استان عنوان کرد: کرمان یکی از حادثه‌خیزترین استان‌های کشور است که همواره از سوی حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی مورد آسیب و تهدید قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به افزایش میزان بارندگی‌ها در سطح کشور طی سال‌های اخیر و تغییرات اقلیمی بیان کرد: براساس قانون مدیریت بحران کشور در تمام استان‌ها ستادهای پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران به ریاست استانداران و در شهرستان‌ها به ریاست فرمانداران تشکیل می‌گردد.

سعیدی افزود: ستادهای مذکور در استان کرمان به صورت مستمر تشکیل جلسه داده و آخرین وضعیت استان را در مورد حوادث مورد ارزیابی و رصد قرار می‌دهد و تصمیات لازم اتخاذ می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان ادامه داد: کرمان یکی از استان‌های با شدت سیل‌خیزی بالا است و مناطق بسیار زیادی از استان به ویژه جنوب و شرق آن مورد سیلاب واقع می‌شوند.

وی تصریح کرد: براساس اعلام شرکت آب منطقه‌ای در استان کرمان ۱۲هزار کیلومتر رودخانه داریم که ۸ هزار کیلومتر آن از مناطق جمعیت شهری و روستایی عبور می‌کند و در اولویت ساماندهی و لایروبی قرار دارند.

سعیدی با بیان اینکه وزارت نیرو براساس قانون، متولی اصلی مطالعات و ساماندهی رودخانه‌ها است و شرکت‌های آب منطقه‌ای وظیفه اصلی را به عهده دارند، گفت: در استان کرمان با توجه به مصوبات ستاد مدیریت بحران، دیگر دستگاه‌های اجرایی نیز در کنار شرکت آب منطقه‌ای اقدامات پیشگیرانه را در خصوص لایروبی رودخانه‌ها و دهانه پل‌ها، دیواره‌سازی رودخانه و اطراف پل‌ها، احداث بندهای سنگی ملاتی و سیل‌بند در حوزه بالادست آبریز رودخانه‌ها را طی چند سال اخیر در دستور کار دارد و توانسته به خوبی بحث سیلاب‌ها را در استان مدیریت کند.

وی شاهد این ادعا را عدم تلفات و مصدومیت‌های مستقیم ناشی از سیلاب‌های دو سال اخیر دانست و خاطرنشان کرد: آمار اورژانس کشور این امر را نشان می‌دهد که مصدومیت‌هایی نیز که وجود داشته مربوط به حوادث ثانویه است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان به ورود و فعالیت‌ انجمن‌های خیریه متعدد با توجه به محرومیت در مناطق جنوبی و شرقی استان کرمان اشاره کرد و ابراز داشت: قدردان زحمات این گروه‌های خیر هستیم و از آنها می‌خواهیم این خدمات خداپسندانه در مناطق محروم را ادامه دهند.

سعیدی اضافه کرد: به تمام فرمانداران اعلام شده تا همکاری‌ها و پشتیبانی‌های لازم را از این انجمن‌های خیریه در جهت خدمت‌رسانی به مناطق محروم داشته باشند.

وی اجرای طرح دفع اضطراری سیلاب‌ها در استان کرمان را یادآور شد و عنوان کرد: این طرح در راستای اقدامات پیشگیرانه توسط شرکت آب منطقه‌ای کرمان تعریف و به کمک دستگاه‌های اجرایی عضو ستاد مدیریت بحران استان به ویژه راهداری‌های شمال و جنوب، سپاه، قرارگاه مهندسی رزمی ارتش، قرارگاه خاتم‌الانبیاء، شرکت‌های پیمانکاری و شرکت‌های صنعتی و معدنی و کمک‌های مالی آنها آغاز شد و لایروبی و اقدامات پیشگیرانه کماکان ادامه دارد.

سعیدی ادامه داد: اخیرا انجمن حمایت از توسعه مناطق محروم کشور اقداماتی در جنوب استان آغاز کرده و مکاتباتی با دفتر ریاست جمهوری داشته تا بتوانند از امکانات شرکت‌های صنعتی و معدنی استان جهت افزایش ضریب ایمنی روستاها و مناطق جمعیتی در معرض خطر سیلاب استان کمک بگیرند و با دو دستگاه بلدوزر، لایروبی و ایجاد سیل‌بندها را در مناطق روستایی داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: در راستای اقداماتی که استان از قبل داشته این موضوع را هم به اقدمات اضافه کردیم و در شهریور ماه با امضای استاندار با شرکت‌های صنعتی و معدنی استان مکاتبه و تقاضا شد تعدادی ماشین‌آلات و یا کمک‌های مالی در راستای طرح دفع اضطراری سیلاب‌ها داشته باشند که شرکت صنعتی و معدنی گل‌گهر مبلغ ۱۰ میلیارد تومان به حساب سازمان همیاری شهرداری‌ها استان واریز کرده و شرکت صنایع ملی مس ایران به مدت دو ماه تعداد زیادی ماشین‌آلات در اختیار قرار داده تا براساس برنامه‌ها در مناطق اولویت‌دار مورد استفاده قرار گیرند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: شرکت آب منطقه‌ای کرمان به عنوان متولی اصلی رودخانه‌ها موظف شد تا اولویت‌بندی مناطق تحت تاثیر و تحت خطر استان را مشخص و اعلام کند و براساس آن برنامه‌ریزی داشته باشیم.  

سعیدی اظهار کرد: تاکنون از کمک اهدایی گل‌گهر حتی یک ریال هم هزنیه نشده و در حال برنامه‌ریزی برای حداکثر بهره‌برداری از آن هستیم.

وی عنوان کرد: با استفاده از ظرفیت و امکانات شرکت مس و شرکت‌های پیمانکاری و راهسازی استان در بخش مرکزی و جازموریان شهرستان رودبار جنوب و شهرستان قلعه گنج اقدامات لایروبی رودخانه‌ها آغاز شده است.

سعیدی بیان کرد: شهرستان‌های رودبار جنوب و قلعه‌گنج علاوه بر بارش‌های فصلی خود، تحت تاثیر سیلاب‌ها و روان‌آب‌های جاری از شهرستان‌های جیرفت، عنبرآباد، کهنوج و ارتفاعات جبالبارز جنوبی هستند که شدت سیل‌خیزی آنها را افزایش می‌دهد.  

وی تصریح کرد: شهرستان رودبار جنوب به طور کلی در پهنه سیلابی قرار دارد و جنس خاک آن رس و شن است که با هرگونه بارش و جاری شدن روان‌آب همه اقدامات قبلی از دست می‌رود و مجدد وضعیت به روال قبل بر می‌گردد، لذا لازم است تا در بالادست مناطق و حوزه آبریز اقداماتی صورت گرد.

سعیدی افزود: اداره کل منابع طبیعی جنوب استان در حوزه بالادست شهرستان رودبار جنوب، فاریاب و عنبرآباد و سایر شهرستان‌ها از چند سال قبل احداث بندهای خاکی و سنگی ملاتی را به طول چند کیلومتر آغاز کرده و اعتبارات مربوطه از محل صندوق توسعه ملی یا استانی تامین شده است و تاکنون چندین بند خاکی در شهرستان‌های جنوبی افتتاح شده یا در دست اقدام است که به زودی تا قبل بارندگی‌ها به پایان می‌رسند.  

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: منابع طبیعی شمال استان نیز چنین اقداماتی در دستور کار داشته تا بتوانیم مناطق شمالی و شرقی را تا حدودی ایمن کنیم.

سعیدی با قدردانی از خدمات موثر گروه‌های خیر در مناطق جنوبی استان کرمان عنوان کرد: ما خود را خدمتگزار می‌دانیم و هر اقدامی دستگاه‌های انجام دهند در برابر مردم و محرومیت مناطق بسیار ناچیز است، اما درخواست داریم تا هماهنگی و براساس برنامه‌های استان و فرمانداری‌ها کار صورت گیرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: باید پیمانکارانی انتخاب کنیم که از ظرفیت و توانمندی کافی برخوردار باشند تا کار را در کمترین زمان و با حداکثر بهره‌برداری انجام دهند. پیمانکاران متعددی را شناسایی کردیم و از آنها خواستیم به مناطق بروند و براساس طرح و برنامه شرکت آب منطقه‌ای اولویت‌بندی‌ها را دیده و ظرفیت‌سنجی کنند تا  براساس امکانات لازم و برآور هزینه‌ها تصمیم گیری شود.

سعیدی اظهار کرد: برخی از آسیب‌پذیری مناطق استان در برابر سیل به دلیل اقدمات نامناسب ساکنان است که حریم و بستر رودخانه‌ها را تصرف کردند و در دامنه پل‌ها احداث واحد مسکونی و زمین‌های کشاورزی داشته‌اند.

وی گفت: با وجود تذکرها اما ساکنان مخالفت کرده و با انسداد دهانه پل‌ها یا تغییر مسیر رودخانه، موجب آسیب‌پذیر بیشتر مناطق شده‌اند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان افزورد: براساس قانون و دستور ریاست جمهوری و قانون مدیریت بحران، در برابر افرادی که در مناطق سیل‌خیز اقدام به تصرف حریم و بستر رودخانه کرده و شدت خسارت‌ها را تشدید می‌کنند هیچ‌گونه خدماتی موظف به پرداخت نیستیم، اما امدادرسانی انجام می‌شود.

سعیدی افزود: دولت در برابر بازسازی این نقاط که غیرقانونی بوده تعهدی ندارد و اهالی باید در مناطقی که براساس ضوابط به آنها تعلق می‌گیرد حضور یابند و از گسترش غیرقانونی اراضی و زمین‌های کشاورزی به ویژه در بستر و حریم رودخانه‌ها خودداری کنند.  

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان بیان کرد: در حال حضار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آمادگی لازم را نسبت به جابجایی واحدهای مسکونی از مناطق سیل‌خیز و در مسیر رودخانه‌ها دارد تا از تسهیلات مناطق روستایی استفاده کند که این آسیب‌پذیری را به حداقل برسانیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی کرمان شرکت آب منطقه ای استان کرمان صنعتی و معدنی رودبار جنوب شهرستان ها رودخانه ها سیلاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۰۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ کیلومتر کانال آبیاری دشت قزوین لایروبی شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: ۶۰ کیلومتر کانال آبیاری دشت قزوین در راستای جلوگیری از هدررفت آب و مدیریت آب رهاسازی‌ شده در این کانال لایروبی شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، منصور ستوده امروز -چهارشنبه پنجم اردیبهشت- در جلسه مدیریت آب رهاسازی‌شده سد طالقان جهت مصارف کشاورزی دشت قزوین اظهار کرد: در راستای کمک به رفع مشکلات ناشی از کمبود آب شبکه و کاهش میزان مشکلات کشاورزان از سال گذشته تاکنون جهت راه‌اندازی چاه‌های تلفیقی از محل اعتبارات جاری این شرکت هزینه شده است.

وی با بیان اینکه قطعات اساسی مورد نیاز جهت بهره‌برداری این چاه خریداری و نصب شده است، افزود: ۶۰ کیلومتر لایروبی کانال آبیاری دشت قزوین نیز از دیگر اقدامات انجام شده در راستای جلوگیری از هدر رفت آب و مدیریت آب رهاسازی شده در کانال آبیاری دشت قزوین است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای استان قزوین خاطرنشان کرد: در سال گذشته با رایزنی‌ها و پیگیری‌های به عمل آمده و مساعدت‌های وزیر نیرو و معاون آب و آبفا ۹۰ میلیون مترمکعب آب از سد طالقان جهت مصارف کشاورزی دشت قزوین منتقل شد که با مدیریت مناسب و همکاری و همراهی کشاورزان به خصوص تشکل آب‌بران این میزان برای کشت‌های پاییزه، بهاره و تابستانه مصرف شد.

ستوده اضافه کرد: در سال زراعی جاری با پیگیری‌های به عمل آمده از ۱۵ فروردین‌ماه آب در کانال آبیاری دشت قزوین جاری شده و در حال حاضر نیز دبی آن ۱۰ مترمکعب در ثانیه است و امیدواریم همچون سال گذشته با همراهی و همکاری کشاورزان و تشکل آب‌بران بتوانیم این آب را به صورت مدیریت‌شده توزیع کنیم.

محمدتقی امان‌پور، رئیس کمیته احیا و پایدارسازی دشت قزوین نیز در این جلسه با اشاره به موضوع مدیریت آب رها سازی شده سد طالقان جهت مصارف کشاورزی دشت قزوین عنوان کرد: لایروبی کانال‌های شبکه آبیاری دشت قزوین و اصلاح و بازسازی شبکه آب شرب تهران با هدف جلوگیری از هدر رفت آب و افزایش میزان بهره‌وری باید در دستور کار قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه برای تأمین منابع مالی این موضوعات می‌توان از مولدسازی دارایی‌های دولت استفاده کرد، گفت: باید برای حل مشکلات ناشی از کمبود آب به ویژه در بخش کشاورزی طرح و برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت داشته باشیم.

مشاور استاندار قزوین با بیان اینکه به عنوان یک اقدام کوتاه‌مدت باید خسارت ناشی از خشکسالی و کمبود آب برآورد شود، افزود: این خسارت از طریق صندوق بیمه برای کشاورزان جبران شود که پیگیری این موضوع بر عهده سازمان جهاد کشاورزی استان است.

امان‌پور ادامه داد: پیگیری جهت افزایش سهمیه آب کشاورزی دشت قزوین از سد طالقان برای سال زراعی جاری هم باید توسط شرکت آب منطقه‌ای استان پیگیری شود. در ضمن مطالعه و اجرای طرح آبخیزداری جامع حوضه آبریز دریای خزر هم به عنوان برنامه‌ای بلندمدت و مطالبه مهم استان که می‌تواند بخش عمده‌ای از مشکلات کشاورزان منطقه را حل کند، باید از سطوح بالا پیگیری شود.

کد خبر 747473

دیگر خبرها

  • افزایش ۴ برابر لایروبی رودخانه‌های مازندران
  • ۶۰ کیلومتر کانال آبیاری دشت قزوین لایروبی شد
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر رودخانه‌های استان قزوین برای پیشگیری از سیل
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر از رودخانه‌های استان/صفر شدن آمار تلفات ناشی از سیل در قزوین
  • کاهش طغیان رودهای مازندران با رشد چهار برابری لایروبی
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر از رودخانه‌های قزوین
  • افزایش چهار برابری لایروبی رودخانه‌های مازندران.
  • ۱۶۰ کیلومتر از رودخانه های مازندران لایروبی شد
  • لایروبی ۱۲۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های اولویت‌دار آذربایجان شرقی
  • اجرای بیش از ۳ هزار کیلومتر شبکه گاز در استان کرمان در سال ۱۴۰۲