Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-19@23:40:56 GMT

با کودکان دروغ‌گو چگونه رفتار کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۶۱۰۷۰

یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: آموختن ارزش راستگویی به کودک بهتر از تنبیه او به خاطر بد رفتاری یا سوء‌ رفتارهای کوچک است، به کودکتان به خاطر صداقت و راستگویی جایزه بدهید. ناطقان: والدین دوست دارند فرزندانی صادق و راستگو داشته باشند و براین اساس از دروغ گفتن فرزندان شان نگران می‌شوند، در حالیکه به اعتقاد کارشناسان اگر فرزندتان زیر چهارسال دارد از دروغ گفتن او نگران نباشید این کار جنبه اخلاقی ندارد چراکه او تعمدا دروغ نمی‌گوید، بلکه بنا به دلایلی اینگونه صحبت می‌کند که کاملا طبیعی است زیرا می‌تواند به دلایلی نظیر قدرت تخیل بالا، رسیدن به خواسته‌هایشان یا پنهان خرابکاری‌ باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آموزش راستگویی به کودکان نیاز به صرف وقت، پشتکار و تمرین راستگویی و درستکاری دارد، اگر کودکی دروغ می‌گوید آن را نباید مشکل شخصیتی وی بدانیم بلکه برحسب فهم و درک وی روش‌هایی را به کار بگیریم تا راستگویی، درستکاری و مفهوم حقیقت را به او آموزش دهیم.

خدیجه کشاورز در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به راهکارهای حل دروغ‌گویی در کودکان، به والدین توصیه کرد: مثبت اندیش باشید و به اهمیت صداقت و راستگویی در خانواده تاکید کنید، می‌توانید به فرزندتان بگویید که شما از گفتن حقیقت قدردانی می‌کنید و وقتی که او به شما دروغ می‌گوید، ناراحت می‌شوید؛ برای مثال به او بگویید "وقتی که حقیقت را به من نمی‌گویی، من احساس غم و اندوه می‌کنم و نا امید می‌شوم".

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی مرکز مشاوره معاونت اجتماعی پلیس گیلان افزود: خانواده‌ها می‌توانند کتاب‌ها یا داستان‌هایی که در آنها اهمیت صداقت به صورت مشخص و موکد بیان شده را برای فرزندشان بخوانند، همچنین داستان «چوپان دروغگو» یک مثال خوب برای این است که چطور دروغ می‌تواند به ضرر خود انسان باشد و او را به دردسر بیندازد.

وی با بیان اینکه به طور کلی آموختن ارزش راستگویی به کودک بهتر از تنبیه او به خاطر بد رفتاری یا سوء‌ رفتارهای کوچک است، گفت: به کودکتان به خاطر صداقت و راستگویی جایزه بدهید، حتی اگر گاهی تهیه آن برای شما وقت‌گیر باشد.

کشاورز ادامه داد: به کودک‌تان کمک کنید که از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که احساس می‌کند نیاز دارد دروغ بگوید اجتناب کند. برای مثال شما می‌بینید که کودکتان مقداری شیر روی زمین ریخته در این شرایط اگر شما به او بگویید که "شما شیر را روی زمین ریخته‌ای؟" او ممکن است در پاسخ بگوید "نه" زیرا فکر می‌کند که دارد توی دردسر می‌افتد. برای اجتناب از چنین موقعیتی باید به او بگویید "من دیدم که با لیوان شیر برخورد کردی و آن ریخت، بیا اینجا را باهم تمیز کنیم".

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی تاکید کرد: هرگز به کودک لقب دروغگو نسبت ندهید زیرا چسباندن برچسب دروغگو به او، اثرات منفی روی عزت نفس کودک خواهد گذاشت و او را به این باور می‌رساند که در واقع دروغگو است.

وی با تاکید بر اینکه والدین هرگز کودک را تحقیر نکنند، اضافه کرد: زیرا در این صورت، کودک تلاش می‌کند که به هر نحوی که شده خود و توانایی‌های خود را نشان دهد و یکی از راه‌ها این است که دروغ بگوید.

کشاورز با تاکید بر اینکه اگر ما بتوانیم به کودکانمان اجازه کودکی بدهیم آنان نیز به ما لذت پدر مادر بودن را خواهند داد، خاطرنشان کرد: گاهی نحوه بیان والدین، دروغگویی را به کودک می‌آموزد. به طور مثال والدین به کودکی که کار خلافی مرتکب شده، اصرار می‌کنند که او این کار را انجام نداده و دوستان یا همسایه‌ها یا یک موجود خیالی آن کار را کرده است.

با توجه به بحث مهم تربیت و الگوی پذیری مستقیم فرزندان از پدر و مادر می‌توان به این نکته اشاره کرد که پدر و مادر مهمترین و اصلی‌ترین الگوی تربیتی بی واسطه برای فرزندان‌شان هستند چرا که کلام غیر صادقانه برگفتار فرزندان تاثیر فراوانی دارد. فرزندان این رفتار را از آنها الگو برداری می‌کنند. منبع: ایسنا برچسب ها: کودکان ، دروغ گو ، رفتار

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کودکان دروغ گو رفتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۱۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یونیسف:اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل است

صندوق کودکان سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه هر دقیقه یک کودک در غزه قربانی جنایات صهیونیست‌ها می‌شود تاکید کرد که اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) با اشاره به وضعیت ناگوار کودکان غزه در سایه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که اجساد متلاشی شده و زندگی از دست رفته کودکان غزه دلیلی آشکار بر توحشی است که علیه آنها تحمیل می‌گردد.

«تز انگرام» سخنگوی یونیسف که به تازگی از ماموریت خود در غزه برگشته در این زمینه اعلام کرد که در هر 10 دقیقه یک کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شود و تنها راه برای جلوگیری از کشتار و معلولیت کودکان غزه، برقراری آتش‌بس فوری در این منطقه است.

وی تاکید کرد که در زمان ماموریت خود در غزه از مشاهده تعداد کودکان مجروح در بیمارستان‌ها و خیابان‌ها و چادرهای آوارگان به شدت شوکه شده بود.

سخنگوی یونیسف اظهار داشت که طبق آمار رسمی صادر شده توسط وزارت بهداشت فلسطین بیش از 12 هزار کودک در غزه به شدت مجروح شده‌اند اما از نظر من آمار واقعی بسیار بیشتر است.

وی در ادامه به داستان غم‌انگیز کودک 14 ساله‌ای اشاره کرد که در بیمارستان خان یونس او را دیده بود و گفت که این پسربچه ساعت‌ها مورد بازجویی و شکنجه شدید توسط نیروهای اسرائیلی قرار داشته و سپس آنها به سمت او تیراندازی کرده بودند.

جنگ اسرائیل علیه کودکان غزهیونیسف: 600 هزار کودک در رفح گرسنه و وحشت‌زده هستند

بر اساس گزارش اداره مرکزی آمار فلسطین، رژیم اشغالگر از زمان آغاز تجاوزات خود به غزه در 7 اکتبر 2023 تاکنون بیش از 15 هزار کودک را قتل عام کرده که شامل 44 درصد کل شهدای غزه می‌شود. همچنین بیش از 70 درصد قربانیان این جنگ ویرانگر رژیم اشغالگر علیه غزه، زن و کودک هستند. به طور کلی هر ساعت حدود 4 کودک فلسطینی در غزه به شهادت می‌رسند.

این آمار نشان می‌دهد که حدود 43 هزار و 349 کودک در غزه بدون والدین خود یا یکی از آنها زندگی می‌کنند. بیش از 30 کودک هم تا امروز به دلیل سوء تغذیه و تشنگی در بیمارستان‌ها جان خود را از دست داده‌اند و شدت گرسنگی در میان کودکان در شمال غزه و رفح همچنان در حال افزایش است.

بر اساس این گزارش، بیش از 816 هزار کودک در غزه از زمان آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی به این منطقه نیاز به کمک‌های روانی دارند و تأثیرات عمیق ترس و اضطراب و افسردگی در نتیجه جنگ وحشیانه‌ای که دشمن علیه غزه به راه انداخته، در ذهن و روان این کودکان به وضوح دیده می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا باید به قول‌هایی که به فرزندتان می‌دهید عمل کنید؟
  • سازمان ملل: هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه زخمی می‌شود یا می‌میرد
  • شوآف ممنوع، خودتان باشید
  • شهادت نزدیک به ۱۴ هزار کودک به دست صهیونیست‌ها
  • آمار هولناک کودکان شهید در غزه اعلام شد
  • رفتار صحیح با کودکانی که زیاد کابوس می‌بینند | ۵ اقدامی که باید هنگام کابوس دیدن کودکتان انجام دهید
  • اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟
  • یونیسف:اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل است
  • روش‌های تربیتی مناسب فرزندان اتیسمی + فیلم