Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، راه حل سیاسی فراگیر را تنها مسیر پایان درگیری در یمن دانستند و بر از سرگیری سریع گفت‌وگوهای یمنی تأکید کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، در بیانیه روز جمعه «واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد و رئیس دوره‌ای شورای امنیت آمده است: اعضای شورای امنیت بار دیگر تأکید کردند که تنها یک راه حل سیاسی فراگیر می‌تواند درگیری را در یمن پایان دهد و بر حمایت قاطع خود از مارتین گریفیث فرستاده ویژه سازمان ملل در یمن تأکید ورزیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: آنها از طرف‌ها خواستند تا برای دستیابی به صلح فراگیر و پایدار، پیشنهادات بیانیه مشترک تسهیل شده توسط سازمان ملل را بدون تأخیر تأیید کنند. آنها بر ضرورت توافق فوری بر بیانیه مشترک تأکید کردند تا امکان مذاکره در مورد توافق انتقال  جامع جایی که قدرت بین اجزای مختلف سیاسی و اجتماعی تقسیم می شود، برای پایان دادن به درگیری فراهم شود.

رئیس دوره‌ای شورای امنیت اضافه کرد: آنها بر اهمیت فرآیند سیاسی فراگیر و مشارکت کامل و موثر زنان و جوانان تأکید کردند. آنها همچنین خواستار از سرگیری سریع گفت‌وگوها بین طرفین، در تعامل کامل با میانجیگری به رهبری فرستاده ویژه سازمان ملل شدند.

نبنزیا اظهار کرد: آنها با تأیید تعهد خود را نسبت به یک فرآیند سیاسی یمنی و متعلق به یمن که در قطعنامه‌های مربوطه سازمان ملل متحد، بار دیگر بر تعهد قاطع جامعه جهانی در حمایت از حاکمیت، اتحاد، استقلال و تمامیت ارضی یمن تأکید کردند.

وی خاطرنشان کرد: اعضای شورای امنیت از دولت یمن و شورای انتقالی جنوب خواستند تا فوری توافقنامه ریاض را اجرا کنند.اعضای شورای امنیت از توافق طرفین در تاریخ 27 سپتامبر برای آزادی 1081 زندانی استقبال کردند که گام مهمی در اجرای توافقنامه استکهلم و اقدام مهم اعتماد سازی است.

رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد تصریح کرد: اعضای شورای امنیت بر ضرورت تنش زدایی در سراسر یمن و آتش بس سراسری تأکید کردند و خواستار اجرای فراخوان آتش بس جهانی دبیرکل به شرح مفصل در قطعنامه 2532 (2020) و همچنین فراخوان 25 مارس وی برای توقف فوری درگیری‌ها شدند.

نبنزیا در این بیانیه مطبوعاتی اظهار کرد: آنها تشدید در مارب را به دلیل قرار دادن ساکنان و آوارگان داخلی در معرض خطر جدی و تهدید به از بین بردن روند صلح سازمان ملل محکوم کردند. آنها با ابراز نگرانی از ادامه خشونت در درگیری‌های یمن، ادامه حملات حوثی‌ها به عربستان را که تهدیدی جدی برای امنیت منطقه است، به شدت محکوم کردند.

وی تأکید کرد: آنها همچنین تشدید اوضاع نظامی اخیر در استان حدیده را محکوم کردند و آن را نقض توافقنامه حدیده دانستند و هشدار دادند که روند صلح را به خطر انداخته‌ است. آنها خواستار توقف فوری جنگ و تعامل با نماینده سازمان ملل برای حمایت از سازوکارهای اجرای مشترک توافقنامه حدیده (UNMHA) شدند. آنها همچنین بر اهمیت پیروی کامل از تحریم تسلیحاتی شورای امنیت در یمن تأکید کردند.

در بیانیه رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد ادامه داد: اعضای شورا بر لزوم پیروی طرف‌ها از تعهدات خود در قوانین بین‌المللی بشردوستانه از جمله تعهدات مربوط به دسترسی بشردوستانه و حفاظت از زیرساخت‌های شهری و غیرنظامی و حمایت از پرسنل اقدامات بشردوستانه و بهداشت و امکانات آنها تأکید کردند.

نبنزیا اضافه کرد: آنها بار دیگر بر ضرورت محافظت از کودکان و زنان در برابر انواع خشونت و بر لزوم جلوگیری طرف‌ها از نقض حقوق بشر و سوء استفاده‌های جدی تأکید کردند. اعضای شورای امنیت ابراز نگرانی عمیق کردند که گرسنگی در سال جاری در صورت ایجاد اختلال طولانی مدت در واردات مواد غذایی یا ایجاد موانع در توزیع، یا ادامه سقوط اقتصادی که با شیوع کووید-19 و هجوم ملخ تشدید می‌شود ، یک چشم‌انداز واقعی در یمن است.

وی در این بیانیه، اقدامات نخستین حوثی‌ها در رفع مشکلات دسترسی کمک‌های بشردوستانه که برای نجات ده‌ها میلیون آسیب‌پذیر یمنی ضروری است، قابل توجه دانسته شده و آمده است: اعضای شورای امنیت از همه طرف‌های یمنی خواستند دسترسی انسان‌دوستانه کامل، ایمن و بدون مانع را برای همه افراد نیازمند تسهیل کنند.

رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی از شرایط نفتکش سافر که در صورت بدتر شدن وضعیت آن، فاجعه زیست محیطی، اقتصادی و انسانی را برای یمن و منطقه رقم خواهد زد، گفت: اعضای شورا از حوثی‌ها خواستند تا دسترسی فوری و بی‌قید و شرط را برای کارشناسان سازمان ملل متحد به منظور انجام یک مأموریت ارزیابی و ترمیم تسهیل کنند.

این بیانیه همچنین از همکاری‌های اخیر عربستان سعودی، انگلیس، آلمان، هلند و فرانسه و بسیج تسهیلات حمایت از صلح استقبال می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: یمن شورای امنیت سازمان ملل متحد واسیلی نبنزیا توافقنامه حدیده UNMHA شورای امنیت سازمان ملل متحد اعضای شورای امنیت سیاسی فراگیر تأکید کردند طرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۱۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه‌های سفر خود به پاکستان عصر دوشنبه در دیدار «آصف علی زرداری» رئیس‌جمهور این کشور، اشتراکات مذهبی، فرهنگی و تمدنی دو ملت ایران و پاکستان را از جمله عوامل مهم در تحکیم پیوندها و زمینه‌ساز توسعه و تعمیق روابط میان دو کشور عنوان کرد.

رئیس‌جمهور در ادامه با تأکید بر عزم مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان بر توسعه و ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی، حفظ ثبات و امنیت پایدار را از جمله زمینه‌ها و ملزومات تحقق اهداف اقتصادی عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند، بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت و فرصت مرزهای مشترک میان دو کشور در جهت انتفاع دو ملت تأکید کرد.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله فلسطین به‌عنوان مسئله اول جهان اسلام که اکنون مسئله نخست جهان بشریت شده اشاره کرد و گفت: امروز آرمان بلند امام خمینی (ره) مبنی بر آزادسازی قدس شریف به مطالبه همه ملت‌های مسلمان و آزاده تبدیل شده و همه دولت‌های اسلامی باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

آصف علی زرداری رئیس‌جمهور پاکستان نیز در این دیدار عشق و دلدادگی دو ملت ایران و پاکستان به اهل‌بیت علیهم‌السلام به‌ویژه حضرت رضا (ع) را موجب تعمیق برادری میان دو کشور دانست و با تأکید بر علاقمندی کشورش به توسعه و ارتقای روابط با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها، بر اراده مسئولان پاکستان برای گشودن فصل جدیدی از روابط با ایران در این راستا تأکید کرد.

رئیس‌جمهور پاکستان همچنین ضمن محکومیت جنایات رژیم غاصب صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع غزه، بر مخالفت دولت پاکستان نسبت به هرگونه دخالت خارجی در منطقه تأکید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس برای مصوبه تشکیل سازمان سپند
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • ورود جدی ساترا به فرایندهای اقتصادی شبکه نمایش خانگی
  • سرپیچی رژیم صهیونیستی از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل
  •  تأسف فرانسه از افزایش استفاده از حق وتو در شورای امنیت
  • بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای تحقق توسعه پوشش‌های بیمه‌ای در خوزستان
  • قالیباف: بانک مرکزی در پایان سال ۱۴۰۲ به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد
  • رئیسی: ایران امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند
  • دادگاه رسیدگی به اتهامات اعضای منافقین فردا برگزار می‌شود