Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‎ها ـ گزارش ارزیابی عملکرد ستادهای استانداری‌های کشور از سوی وزارت کشور در سال ۹۸ و قرار گرفتن استانداری خوزستان با بالاترین بودجه در قعر رتبه‌بندی، واکنش‌های فعالان سیاسی استان خوزستان را در پی داشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، استانداری خوزستان در دو روز گذشته پس از انتشار گزارش بازرسی وزارت کشور به یکی از موضوع‌‌های پربحث رسانه‌ای استان تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوری که کنشگران اجتماعی این گزارش را نشانه ضعف در مدیریت استان ارزیابی کرده و در فضای مجازی به مقایسه بین مدیریت استان‌های برتر این گزارش با خوزستان کردند.

نمره وزارت کشور به استانداری خوزستان!

بر اساس فهرستی که از سوی وزارت کشور به استانداری‌ها اعلام شده است، استانداری‌های مختلف کشور در شاخص‌های عمومی و اختصاصی سال 98 رده بندی شده‌اند که استانداری خوزستان در رده آخر این فهرست قرار گرفته است.

عملکرد استانداری خوزستان در سال‌های اخیر همواره مورد انتقاد برخی نخبگان، نمایندگان و فعالان استان خوزستان قرار داشته ولی به رغم تمامی این مشکلات، دولت و برخی دیگر از فعالان سیاسی و رسانه‌ای همواره بر حمایت از استاندار تاکید کرده‌اند.

همچنین برخی چالش‌های اساسی و جدی که در استان بوجود آمد این نگرانی ها را بیشتر کرده است، هرچند وقت گذاری و حضور میدانی و پیگیری موضوعات از نزدیک از ویژگی‌های خوب استاندار کنونی خوزستان بوده است، اما در بزنگاه های مهم مجموعه استانداری نتوانسته به سئوالات جدی افکار عمومی پاسخ به موقع و قانع کننده ای ارائه دهد.

شاخص های ارزیابی استانداری ها چه بوده است؟

وزارت کشور در ارزیابی صورت گرفته شاخص های مختلفی را مورد ارزیابی قرار داده است که براساس این گزارش استان خوزستان در بسیاری از شاخص ها نمره حداقل را کسب کرده و با وجود داشتن اعتبارات مناسب، در پایین ترین رتبه ممکن قرار گرفته است.

استانداری خوزستان در 8 محور؛ ارتقاء امنیت پایدار داخلی، توسعه مشارکت و نشاط سیاسی، هماهنگی امور اجتماعی و فرهنگی، محور توسعه شهری و روستایی، مدیریت بحران، هماهنگی امور اقتصادی و زنان و خانواده مورد ارزیابی و نسبت به سایر استان‌ها در متزلزل‌ترین جایگاه ممکن قرار گرفت.

کرونا، علت اصلی جایگاه 31 ام خوزستان در کشور است!

شهاب رزمی مدیرکل مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری خوزستان با اشاره به این گزارش و ارزیابی ستادهای استانداری از سوی وزارت کشور، درباره قرار گرفتن استانداری خوزستان در قعر رتبه بندی، بیان داشت: تداخل بازه زمانی ارسال مستندات اجرای شاخص های عمومی و اختصاصی به سامانه وزارت کشور با شیوع ویروس کرونا و به تبع آن تعطیلی استانداری خوزستان امکان ارسال مستندات را از استانداری سلب کرد.

رزمی درباره علت دوم این وضعیت اظهار داشت: این ارزیابی، توصیفی است و استانداری خوزستان با اینکه در رتبه 31 ام کشور قرار دارد؛ از نظر توصیفی در سطح خوب است.

گزارش وزارت کشور توصیفی است و خوزستان در وضعیت خوب است!

مدیرکل مدیریت عملکرد ، بازرسی و امور حقوقی استانداری خوزستان گفت: در گزارش اخیر وزارت کشور؛ علی‌رغم شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دربازه زمانی بارگذاری مستندات، استانداری خوزستان در شاخص‌های اختصاصی 84 درصد و همچنین در شاخص‌های عمومی 71 درصد محقق شده است .

وی تصریح کرد: در سال 97 ستاد استانداری در شاخص‌های اختصاصی رتبه اول و در شاخص‌های عمومی رتبه ششم در میان استانداری‌های کشور کسب کرد.

باباخانی: ابلاغیه اربعینی وزارت کشور خلاف مصوبه ستاد ملی کرونا استاستاندار تهران: پیشنهاد دورکاری کارمندان ‌شهرستان‌های تهران‌ به وزارت کشور فرستاده شدکولیوند:وزارت کشور مخالف طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری است

مدیرکل مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری خوزستان یادآور شد: سرجمع در سال 97 ستاد استانداری رتبه ششم در کشور را به خود اختصاص داد. این شاخص‌ها براساس خوداظهاری واحدهای مربوطه ستاد استانداری ارزیابی می‌شود.

این مدیر استانداری خوزستان گفت: البته در این زمینه نباید از ضعف برخی از معاونین ذیربط استانداری خوزستان در انعکاس و بارگذاری مستندات نیز چشم پوشی کرد که در این زمینه استاندار محترم تذکرات لازم را به معاونین ذیربط ابلاغ کرده است.

رتبه 31 ام خوزستان ربطی به عملکرد استاندار ندارد!

رزمی یادآور شد: براین اساس نمی‌توان این ارزیابی به عملکرد استانداران در سطح استان تعمیم داد. چرا که مسئولیت اجرای این شاخص‌ها و ارسال مستندات بر عهده معاونین ذیربط استانداری خوزستان بوده است و اساسا با ارزیابی عملکرد مدیریت ارشد استان‌ها که مربوط به شاخص‌های کلان توسعه‌ای می‌باشد، متفاوت است.

رد اظهارات مدیر استانداری خوزستان از سوی کنشگران فضای مجازی

این اظهار مدیر بازرسی استانداری خوزستان در فضای مجازی بازخوردهای زیادی داشته است. به طوری که برخی با رد این اظهارات، بیان داشتند: اگر شرایط کرونا و تعطیلی علت این وضعیت است، مگر در سایر استان‌ها، کرونا شیوع نداشته است؟

فرار به جلو، دیگر واکنش کنش‌گران سیاسی و اجتماعی به اظهارات رزمی مدیرکل مدیریت عملکرد ، بازرسی و امور حقوقی استانداری خوزستان بود. برخی افراد فعال سیاسی با غیر واقعی و فرار به جلو خواندن این اظهارات مدیر میانی استانداری، اظهار داشتند: در تمام دستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی؛ پیگیری ارسال مستندات واحدهای مختلف به وزارت متبوع بر عهده‌ی واحد ارزیابی عملکرد و تحول اداری همان دستگاه است. اگر مستنداتی ارسال نشده، خود آقای رزمی باید پاسخگو باشد؟

مدیران میانی استانداری خوزستان در این وضعیت سهیم هستند

برخی دیگر از فعالان فضای مجازی با اشاره به رتبه پایین نمره معاونت اقتصادی (81 نمره از 2000 نمره) بیان داشتند: مدیران میانی استانداری در این وضعیت نیز سهمی دارند و سوق دادن این شاخص به سوی خاص نشان از مسئولیت ناپذیری برخی مدیران است.

به نظر می‌رسد با توجه به اهمیت این موضوع که برای افکار عمومی نیز سوالات زیادی را ایجاد کرده است جا داشت تیم پر تعداد رسانه ای و روابط عمومی این مجموعه نیز با عملکردی چابک زمینه‌ ارتباط مستقیم نخبگان و اهالی رسانه را با استاندار و معاونان وی فراهم می‌کرد تا حداقل در این زمینه مباحث به خوبی طرح و بررسی می‌شد.

شاید با شنیدن دیدگاههای دلسوزان رسانه و نخبگان دانشگاهی بتوان برای ماه‌های باقیمانده اقدامات موثری انجام داد.

انتهای پیام/341/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بازرسی و امور حقوقی استانداری خوزستان استانداری خوزستان شاخص های عمومی ارسال مستندات مدیریت عملکرد استانداری ها فضای مجازی وزارت کشور استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۱۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی قرارگاه شعار سال در خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر محمد راضی جلالی در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه خوزستان افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال‌های اخیر در راهبرد اصلی و محوریت شعار‌های سال را بر موضوع اقتصاد قرار داده اند.

وی افزود: از سوی مقام معظم رهبری سال ۱۴۰۳ به نام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری کردند و در همین راستا قرارگاه تحقق شعار سال در استانداری خوزستان تشکیل شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان ادامه داد: در نشست این قرارگاه مصوب شد هر دستگاه اجرایی استان سه اولویت و کلان خود را در جهت تحقق شعار سال تدوین   و زمان بندی اجرای آنها را آن را به استانداری اعلام نمایند و این برنامه‌ها به رسانه‌ها نیز ارسال خواهد شد.

جهش تولید با مشارکت مردم 

دکتر راضی جلالی  اظهار کرد: استان خوزستان را یک  استان صنعتی و کشاورزی می‌شناسند و عمده صنایع استان مادر و دولت هستند و تعداد صنایع پایین دستی بسیار کم می‌باشد.

وی ادامه داد: باید با  توسعه صنایع پایین دستی در استان با ایجاد جهش تولید ضمن افزایش درآمدزایی و ارزآوری زمینه اشتغال در خوزستان فراهم شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان بیان کرد: جهش تولید با مشارکت مردم تحقق می‌یابد و باید موانع سرمایه گذاری  در استان برداشته شود.

دکتر راضی جلالی گفت: یکی از مصوبات قرارگاه تحقق شعار سال تسهیل در فرآیند صدور مجوزهاست و یکی از عوامل تاخیر در پاسخ به استعلامات دستگاه‌های مختلف است و مقرر شد این پاسخ‌ها در یک محدوده زمانی داده شود.

تعاونی‌ها، تجلی اقتصاد مردمی 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان بیان کرد: تجلی و مشارکت  مردم در اقتصاد و  مردمی سازی اقتصاد و تحقق شعارسال تعاونی‌ها می‌باشد.

دکتر راضی جلالی گفت: میزان تاثیرگذاری تعاونی‌ها باید ۲۵ درصد از اقتصاد کشور باشد ولی این میزان کمتر از ۵ درصد است و یکی از مشکلات تعاونی‌ها نبود بازار، تامین مالی و نداشتن مهارت‌های لازم است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ قرارگاه مهارت در استان با محوریت اداره کل فنی و حرفه‌ای شکل گرفت و براساس آن آموزش مشاغل مختلف در دستور کار قرار گرفت

بازگشت ۱۳۰ واحد راکد به چرخه تولید

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان اظهار کرد: با پیگیری‌های انجام شده در سال گذشته ۱۳۰ واحد صنعتی راکد در استان به چرخه تولید بازگشته اند.

دکتر راضی جلالی ادامه داد: یکی از علت‌های راکد شدن واحد‌های تولیدی مشکلات مالی می‌باشد که در سال‌های اخیر به دلایل تورم سرمایه در گردش کفاف مواد اولیه را نمی‌دهد.

وی بحث نقدینگی یکی دیگر از مشکلات واحد‌های راکد را بیان کرد و گفت: براساس میانگین کشوری میزان اعطای تسهیلات به منابع در بانک‌ها ۸۵ درصد است که این میزان در استان ۶۷ درصد است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان افزود: صنایع بزرگی که در استان حضور دارند بییشتر دفاتر آنها در تهران می‌باشد و بر این اساس منابع مالی آنها در بانک‌های این شهر قرار دارد و اگر این گردش مالی در استان باشد کمک خوبی برای بانک‌های خوزستان خواهد داشت.

دکتر راضی جلالی گفت: براساس مصوبه هیات دولت بانک‌ها که از هر استان منابع خود را جمع آوری می‌کنند باید  ۵۰ درصد منابع خود را در همان استان به صورت تسهیلات هزینه نمایند.

راه اندازی دو مرکز پرتوافشانی در خوزستان 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان بیان کرد: بیشتر کشور‌های جهان استفاده از مواد شیمیایی برای ضدعفونی کردن محصولات را ممنوع کرده اند و از واردات آن جلوگیری می‌نماید.

دکتر راضی جلالی افزود: با پیگیری‌های انجام شده دو مرکز پرتوافشانی برای ضدعفونی کردن محصولات از سوی سازمان انرژی اتمی در اهواز و دزفول راه اندازی  می‌شود که زمین این مرکز در شهرک صنعتی شماره ۲ اهواز مشخص و در حال نصب می‌باشد.

وی ادامه داد: فرودگاه دزفول نیز که مجوز حمل بار و مسافر را دارد محصولات صیفی جات را به مقصد کشور روسیه صادر می‌کند و در همین راستا مرکز پرتوافشانی نیز در این شهرستان نصب خواهد شد.

راه اندازی پالایشگاه خرما در خوزستان 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان  گندم و خرما را یکی از محصولات مهم کشاورزی استان که به عنوان قطب تولید در کشور می‌باشد دانست و گفت: محصول خرمای استان برای بسته بندی به سایر استان‌ها ارسال می‌شود که در این زمینه راه اندازی پالایشگاه خرما در خوزستان در دستور کار قرار گرفته است.

دکتر راضی جلالی افزود: یکی دیگر از محصولات مهم استان ماهیان گرم آبی است که برنامه ریزی‌ها برای راه اندازی زنجیره‌های این محصول فراهم شده است.

 

دیگر خبرها

  • جهاد کشاورزی نیشابور رتبه نخست ارزیابی عملکرد در خراسان رضوی
  • راه اندازی قرارگاه شعار سال در خوزستان
  • معرفی دو زنجیره ارزش در غرفه استانداری خوزستان در نمایشگاه اکسپو
  • رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس بیان کرد؛ نمره ضعیف کشور در برخی شاخص های محیط زیستی
  • میانجیگری خود را مورد ارزیابی مجدد قرار می‌دهیم
  • نوآوری و تاب‌آوری، موتور جهش تولید
  • دست‌یابی دو نشریه علمی دانشگاه یزد به جایگاه بین‌المللی و رتبه علمی
  • کسب رتبه اول توسط مرکز مدیریت راه های استان یزد در ارزیابی عملکرد
  • چهارمحال‌وبختیاری رتبه اول کشور در عملکرد محیط طبیعی و تالاب‌ها را کسب کرد
  • رکورد جوجه ریزی مازندران شکسته شد.