Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سرویس دفاع و امنیت مشرق، با توجه به اینکه برخی اقشار جامعه علاقمند هستند معادل هر نوع هزینه داخلی و خارجی را به دلار محاسبه و درباره مصارف آن مبلغ، فرضیه مطرح کنند، شاید اکنون نیز برای بسیاری از مردم جالب باشد که بدانند این بدهکاری دانه درشت ها به بانک متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان، به صورت دلاری معادل چه مقدار است و البته شاید جالب باشد بدانند که برای مثال در بخش دفاعی و خریدهای نظامی با این پول چه می توان کرد؟ در بحث ارزش دلاری این رقم باید گفت با محاسبه هر دلار به میزان ۴ هزار تومان، به عدد تقریبی ۲ میلیارد دلار می رسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال باید توجه داشت که بخش قابل توجهی از این معوقات، مربوط به سالهایی است که رقم دلار در کشورمان، نیمی از ارزش فعلی آن بود. اما در بخش نظامی چه کارهایی می توان به این پول کرد؟
روسیه؛ از زیردریایی های ویتنامی تا میگ های مصری
در ابتدا باید گفت که در چند سال اخیر همیشه بحث خریدهای نظامی ایران خصوصا از روسیه و تا حدی چین نیز مطرح بوده و مسئولین نیز در این باره صحبت هایی را مطرح کرده اند. ماجرای خرید تانک های تی ۹۰ و جنگنده های سوخو ۳۰ از جمله شناخته شده ترین این بحث ها در سالهای اخیر بین دو طرف بوده است. در عین حال کشور روسیه و همچنین چینی ها نیز در سالهای اخیر در بازار سلاح شدیدا فعال بوده و قراردادهای زیادی را به امضاء رساندند که اعداد و ارقام مربوط به آنها بسیار جالب است.
زیردریایی کیلوی روسی از جمله محصولات موفق این کشور در بازار صادرات محصوب می شود که کشور ما نیز از جمله دارندگان ۳ فروند از مدل های اولیه این زیردریایی به حساب می آید. کشور ویتنام در سال ۲۰۰۹ میلادی قراردادی به ارزش ۲ میلیارد دلار برای خرید ۶ فروند مدل جدید زیردریایی کیلو که به اسم پروژه ۶۳۶ شناخته می شود را به همراه ساخت زیرساخت های لازم در این کشور و پشتیبانی، تسلیحات و آموزش خدمه به امضاء رساند که تحویل این شناورها به نیروی دریایی ویتنام در سال ۲۰۱۶ میلادی به پایان رسید. از جمله تسلیحات نصب شده بر روی این زیردریایی ها موشک های کروز کلاب است که در زمره پیشرفته ترین موشک های ضد شناور حال حاضر دنیا محسوب می شوند.
زیردریایی کیلو از جمله پیشرفته ترین شناورهای زیرسطحی دیزل الکتریک محسوب می شود و مشخصا سخت نخواهد بود رسیدن به این تفکر که اضافه شدن چنین توانی به کشورمان، باعث چه تغییر مشخصی از توازن قوا در منطقه خلیج فارس تا اقیانوس هند خواهد شد.  
زیردریایی های کلاس کیلوی ویتنام   از دیگر مثال های جالب در این زمینه قرارداد خرید جنگنده های میگ ۲۹ ام ۲ توسط مصر است. در سال ۲۰۱۶ میلادی کشور مصر قراردادی به ارزش ۲ میلیارد دلار را با روسیه به منظور خرید ۵۰ فروند جنگنده میگ ۲۹ ام ۲ با این کشور به امضاء رساند که اخیرا تحویل این جنگنده ها به مصر نیز آغاز شده است. جنگنده ای چند منظوره با رادار پیشرفته از سری ژوک، سامانه شناسایی فروسرخ، توان حمل انواع تسلیحات هوا به هوا و هوا به سطح در اندازه ۵ و نیم تن توان انجام ماموریت های گسترده از رزم هوا به هوا تا سرکوب پدافند هوایی ، حملات ضد کشتی و حمله بر علیه اهداف زمینی را دارد.
کشور از جمله کاربران مدل اولیه میگ ۲۹ است و با کلیت این جنگنده و نحوه استفاده از آن آشنایی دارد. مشخصا اضافه شدن این تعداد از هواپیما نیز می تواند نقش بسیار مهمی در توان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران داشته باشد. هواپیمای سوخو ۳۵ در حال حاضر پیشرفته ترین شکاری عملیاتی روسها به شمار می آید. کشور اندونزی ۱۱ فروند از این جنگنده را به بهای ۱.۵ میلیارد دلار خریده است و البته به جای پرداخت پول محصولات کشاورزی به روسیه تحویل خواهد داد. پیش از این نیز این کشور اقدام به خرید جنگنده سوخو ۳۰ و ۲۷ کرده بود که جمعا ۱۶ فروند هستند.
الجزایر از دیگر مشتریان قدیمی تسلیحات روسی است که در سالهای اخیر خصوصا خریدهای سنگینی را از این کشور انجام داده است. به دو مورد از خریدهای این کشور در سال ۲۰۱۵ میلادی از روسیه توجه کنید. این کشور در یک قرارداد به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار ۱۴ فروند جنگنده چند منظوره SU-۳۰MKA را خریداری کرده است و در قرارداد دیگری نیز به ارزش ۱ میلیارد دلار، ۲۰۰ دستگاه تانک تی ۹۰ را در کشور خود اسمبل می کند.
به زبان ساده اگر قرار بود این ۲ میلیارد دلار خرج ارتقاء توان دفاعی و امنیتی کشورمان شود، می توان از روسیه ۲۸ فروند جنگنده سوخو ۳۰ با نیمی از این پول خرید و با نیم دیگر تاسیسات تانک را در کشور راه اندازی کرده و ایجاد اشتغال کرد. البته فراموش نکنیم که در این میان کشور ما دارای تاسیسات اسمبل تانک روسی نیز هست و به احتمال فراوان ایران می تواند با مبلغ ۱ میلیارد دلار حجم بسیار بیشتری از تانک را از روسیه به صورت قطعات جدا تهیه کرده و در داخل کشور سر هم کند.  
جنگنده سوخو ۳۰ الجزایر   در بخش پدافند هوایی نیز به اعداد و ارقام جالبی می رسیم. سامانه پدافندی اس ۴۰۰ روسیه در حال حاضر پیشرفته ترین سامانه دفاع هوایی برد بلند این کشور محسوب می شود. هندی ها برای خرید ۵ گردان از سامانه پدافندی اس ۴۰۰ از روسیه قراردادی به ارزش ۵ میلیارد دلار امضاء کردند که می توان آن را به حدود هر گردانی ۱ میلیارد دلار ترجمه کرد. با ۲ میلیارد دلار می توان ۲ گردان (حداقل ۸ آتش بار) از این سامانه را تهیه کرد که نقش بسیار مهمی می تواند در افزایش توان دفاع هوایی کشور داشته باشد.
سامانه پانتسیر اس ۱ روسیه که اخیرا در سوریه عملکرد درخشانی داشته است نیز از جمله اقلامی است که واقعا می توان با قیمت مناسبی تهیه کرد. هر سامانه پانتسیر در حدود ۱۵ میلیون دلار قیمت دارد. این سیستم در سوریه موفق شده است از راکت های گراد و خمپاره های ارتقاء یافته تروریستها تا پهپادهای ترکیه ای ، اسراییلی و آمریکایی را سرنگون کند. تحرک بالا ، زمان واکنش بسیار پایین و مقاومت بالا در برابر جنگ الکترونیک دشمن از جمله خاصیت های مناسب این سامانه دفاع هوایی محسوب می شود.
چین؛ از فروش زیردریایی تا تولید مشترک جنگنده
کشور چین نیز در این سالهای اخیر در بخش فروش تسلیحات فعال ظاهر شده است. این کشور اخیرا قراردادی را با کشور تایلند برای فروش زیردریایی به امضاء رسانده است. زیردریایی های تایپ ۰۳۹ که در چند مدل در ارتش چین توسعه پیدا کردند به کشور تایلند نیز صادر خواهند شد. تایلندی ها قراردادی را برای خرید ۳ فروند از این شناورها به ارزش ۳۹۰ میلیون دلار برای هر زیردریایی به امضاء رساندند.
پاکستانی ها نیز از دیگر مشتریان این زیردریایی هستند. آنها ۸ فروند از این زیردریایی را به قیمت کلی ۵ میلیارد دلار خریداری کردند که البته ۴ فروند از این زیردریایی ها نیز بر اساس همین قرارداد ۵ میلیاردی در داخل پاکستان ساخته می شود.
البته پاکستانی ها همکاری های مهم زیاد دیگری را نیز با چینی ها داشتند. در دهه ۱۹۹۰ میلادی این دو کشور با هم برای توسعه جنگنده FC-۱ چینی به توافق رسیدند که در پاکستان به اسم JF-۱۷ شناخته می شود. پاکستانی ها با پرداخت ۵۰۰ میلیون دلار در آن دوران وارد برنامه ساخت این جنگنده شدند و با وارد کردن تاسیسات مربوط به مونتاژ این هواپیما در داخل پاکستان موفق شدند دانش بخش هواپیماسازی را نیز در کشور خود گسترش بدهند.  
جنگنده جی اف ۱۷ پاکستانی   امروز جنگنده های جی اف ۱۷ با قیمتی بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون دلار تبدیل به انتخابی مناسب برای کشورهایی با تهدید کمتر یا دارای نیازی به جنگنده ای در نقش مکمل شده است و در کنار ارز آوری و اشتغال زایی، دانش هوانوردی در پاکستان را نیز بهبود بخشیده است.
البته این نکته نیز باید مد نظر قرار بگیرد که قطعا در بحث خرید سامانه های پیشرفته نظامی، موضوعات بین المللی و سیاسی نیز به اندازه در اختیار داشتن منابع مالی اهمیت دارد، اما در عین حال توجه و بررسی این موضوع که فقط با معوقات کلان و دانه درشت یک بانک درجه دوم در کشور، چه کارهای بزرگ و موثری در ارتقاء توان دفاعی و در عین حال، افزایش امنیت پایدار انجام داد؛ چه برسد به آنکه این معوقات اعلام شده، با بدهی های کلان برخی افراد و شرکت ها به بانک های بزرگتر کشور جمع و سپس محاسبه شود.


منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: جنگنده تانک زیردریایی ۲ میلیارد دلار جنگنده سوخو ۳۰ زیردریایی ها پیشرفته ترین سالهای اخیر میلیون دلار عین حال جنگنده ها ۵ میلیارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۴۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

5 درس از مواجهه ایران با رژیم صهیونیستی

1-افکارعمومی همیشه مهم است. در این یک هفته مشخص شد که برداشت شهروندان عادی هر یک از طرفین و حس غرور یا شکست آنها چقدر می تواند در عملکرد رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی موثر باشد. 

در ایران بخش عظیمی از مردم به خاطر اعتراضات عمده، واکنش یا فرصتی برای فکر کردن به این مواجهه ی نظامی نداشتند و اگر نیم نگاهی هم داشتند از این منظر بود که پول این درگیری از کجا تأمین می شود یا آیا شعله هایش دامن آنها را هم می گیرد یا نه؟! البته بخش های قابل توجهی از جامعه، چه آن گروهی که در هر شرایط تابع نظام و وفادار به انقلاب محسوب می شوند و چه کسانی که دارای فهمی کلان تر از وضع موجود هستند، بی شک حس غرور و افتخار کردند. در ایجاد چنین حالتی، گرایشات مذهبی/ ایدئولوژیک، میزان تحصیلات، سطح رفاه، سواد رسانه ای و منابغ تغذیه اطلاعاتی و... عامل مهم و موثری است.

در آن سو، رژیم صهیونیستی وضعی پیچیده دارد. فارغ از اینکه مقایسه جامعه ای چون ایران با تاریخی کهن و رژیم صهیونیستی که بر مبنای یک دروغ از حدود 75 سال قبل شکل گرفته به جا نیست، اما عملیات 7 اکتبر خودش به تنهایی حس امنیت و «کشور بودن» را تا حدی قابل ملاحظه ای از ساکنان سرزمین های اشغالی گرفت. حالا اگر همین عملیات را در کنار شکاف های داخلی در رأس اسرائیل بگذاریم وضع به مراتب وخیم تر می شود؛ وضعی که «رونین برگمن» در توصیفش می گوید، اگر مردم از جزئیات جلسه کابینه بعد از حمله ایران مطلع می شدند نصفشان ایرائیل را ترک می کردند!

منفی شدن نرخ رشد اقتصادی، کساد شدن گردشگری پس از 7 اکتبر، غیرقابل سکونت شدن و آوارگی ساکنان مناطق شمالی و جنوبی و خطر جنگ با حزب الله، تداوم اعتراضات خیابانی و شکاف های عمیق داخلی حتی پس از 7 اکتبر(و اضافه شدن خانواده اسرا به آنها) نیز در این وضع بغرنج موثرند. 

علاوه بر اینها، فرار سربازان از دوره خدمت ضروری و اخیرا آغاز موج استعفای فرماندهان ارتش اطلاعات این رژیم حکایت؛ از وضعیت ناپایدار اجتماعی آن است.

 

2-ایران در کنترل تندروها موفق تر از اسرائیل بود. اگر بگوییم توئیت بن گویر وزیر امنیت داخلی اسرائیل کل عملیات روز جمعه اسرائیل علیه ایران را(هرچه که بود و هر اندازه که بود) را سوزاند و آن را به نفع ایران تغییر داد، گزافه گویی نیست. چنین گاف هایی را این بار در ایران شاهد نبودیم که علت آن را در 2 عامل می توان یافت؛ یکی در «حاکمیت یگانه» که باعث شد تیری به سمت دولت شلیک نشود. دیگری هم ایدئولوژیک بودن منازعات در اسرائیل؛ در حالی که این اختلافات در ایران از جنس قدرت و رقابت های داخلی است و در زمانی که این جنس غالب باشد، با کنترل و توجیه و برگزاری جلسات می توان فضا را کنترل کرد.

البته اکنون که عملیات نظامی تمام شده، توییت های یکی از نمایندگان مجلس در مورد توان نظامی و هسته ای کشور در صورت عدم کنترل توسط مسئولان مربوطه می تواند در ایران هراسی کمک شایانی کند که امری نگران کننده است.

 

3-بی تردید برنده ی تصویر سازی این جنگ ایران بود. ایران توانست تصویری از مانور موشک هایش بر بالای قبه الصخره را خلق کند. تصویری که هم دلگرم کننده ی فلسطینیان اشغال زده و جنگ زده بود و هم خونی در رگ های تمام کسانی تزریق کرد که دل به ایده و آرمان مبارزه با اسرائیل داده اند و حالا برای اولین بار شمایی در دسترس و خیلی نزدیک به هدف را دیدند. این اتفاقی مهم بود. 

از طرفی، این نزدیکی القاءکننده ی ترس و ناتوانی به صهیونیست ها هم بود، فارغ از اینکه از نظر عملیاتی درصد ضربه ای که به آنها وارد شد چقدر بود. البته اصابت چند موشک به «نواتیم» و انتشار تصاویرش در تمعیق و تحکیم آن تصویر نمادین موثر بود.

در مقابل اما، اسرائیل روز جمعه هرچه انجام داد، تصویری خلق نکرد و حرکتی کرد که هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد و رنگ و بوی انفعال و ترس می دهد.

 

4-همه دریافتند تعهد غرب-اعم از آمریکا و قدرتمندان اروپایی-به امنیت اسرائیل به حفظ موجودیت و امنیت اسرائیل امری غیرقابل خدشه است؛ حداقل فعلا! تصویب کمک 23/5 میلیارد دلاری امریکا به اسرائیل گواه این گزاره است. 

از این رو، کسانی که مبارزه با اسرائیل را به عنوان یک آرمان و استراتژی مدنظر دارند باید بدانند که ابین مسیر نیازمند برنامه ای ترکیبی و بلندمدت است و صرفا با ابزار موشک و پهپاد و سوخن منظق شهادت طلبی نمی توان به این هدف نائل آمد و انتظار برای یک جنگ آخرالزمانی بیهوده استف بلکه ترکیبی از امر نظامی، اطلاعاتی، رسانه ای و دیپلماتیک را باید شامل شود.

البته درگیری های درون اسرائیل و معضل رادیکالیسم مذهبی که منجر به خشونت های بی سابقه در حق مردم فلسطین می شود حتما در این معادله اثری چشمگیر دارد. به تعبیر شهید حاج قاسم سلیمانی، «اعمالی که رژیم صهیونیستی انجام می‌دهد بیانگر ناپایداری این رژیم صهیونیستی است و ما این آثار را دیده و حس می‌کنیم. ما این وحشت و دست و پا زدن‌ها و دیوانه‌وار عملیات‌های غیرانجام را می‌بینیم و این‌ها آثار تلاش‌های مذبوحانه آخرین است. به همین دلیل این نظام پایدار نخواهد بود».

 

5-اصولگرایان رسما پذیرفتند که در صورت وحدت دیپلماسی و میدان است که می توان توفیق یافت. در این مورد 3 نکته قابل تأمل و بیان است:

الف) پذیرفته اند که این وحدت قبلا وجود نداشته است و جناح گرایی در امور مهم و کلان کشور نیز وارد می شد.

ب) اگر روزی دوباره دولت به دست جریانی متفاوت از جریان فعلی افتاد نیز طبعا باید به این وحدت ملتزم بود. البته همین هم جای نگرانی دارد که به همین دلیل دیگر هیچ وقت شاهد انتخابات رقابتی و معنادار نباشیم تا کارها با وحدت یاد شده انجام شود!

اما همانطور که در بند اول به موضوع افکارعمومی اشاره شد، اگر مردم همراهی کافی نداشته باشند دامنه عملیاتی میدان و قدرت مانور دیپلماسی هم کاهش می یاید و نمی توان اقدامات بزرگ که هزینه های بزرگی هم دارند انجام داد و کارها در حد تاکتیک و مقاطع کوتاه باقی می ماند. برخلاف جنگ 8 ساله که هم مسیرش بزرگ و پر هزینه بود و هم اتخاذ آن تصمیم بزرگ توسط امام خمینی در پذیرش قطعنامه کاری بسیار بزرگ بود که شخصیتی پر نفوذ جز ایشان قادر به اتخاذ آن نبود. همه اینها به خاطر پشتوانه مردمی بود. غرض اینکه هر تصمیم بزرگ، چه جنگ و چه مصالحه، بدون همراهی افکارعمومی میسر نیست. ج) ادعای مشاور وزیر کشور مبنی بر احضار سفیر سوئیس به سپاه به جای وزارت خارجه، توسط وزارت امور خارجه تکذیب شد. اما نفس چنین زمزمه هایی در کنار برخی اتفاقات دیگر، باید این دغدغه را ایجاد کند که نکند وحدت دیپلماسی و میدان به معنای انحلال یکی در دیگری گرفته شود! چنانکه برخی دیپلمات های با سابقه بارها نسبت به این موضوع تذکر داده اند.

 

در پایان چند توصیه:

1-اسرائیل معمولا بی سروصدا و سخن عمل می کند و نمی توان به تصویرسازی موفق خرسند و قانع بود. باید نگران برنامه ریزی های بلندمدت و پیچیده اسرائیل در تضعیف ایران بود.

2-نباید گذاشت در سایه موشک ها و پهپادها نهاد دیپلماسی و امر مصالحه و توافق تضعیف شود. چون ما با اسرائیل به تنهایی ظرف نیستیم؛ بلکه حداقل در همین عملیات وعده صادق با ده کشور مواجه بودیم. لذا با استفاده از تمام ابزارهای امنیت ملی خود را تقویت کنیم. اگر صرفا بر ابزار نظامی متکی باشیم ضربه پذیر می شویم.

3-ائتلاف های منطقه ای و رفع نگرانی از کشورهای منطقه را جدی بگیریم. در غیر این صورت، ایران هراسی می تواند آنها را بیش از پیش به سمت صهیونیست ها سوق دهد. این نیز محتاج نهاد دیپلماسی قوی است. در غیر این صورت، تصویرسازی موافق ذکر شده در جهت معکوس عمل می کند.

دیگر خبرها

  • بنگاهداری بانک‌ها زنجیری به پای چرخ تولید
  • انهدام دو انبار بزرگ نفت روسیه توسط پهپادهای اوکراین/ استقرار ۱۶۰۰۰ سرباز و جنگنده انگلیسی در لهستان/ چرا اوکراین فقط ۶ ماه وقت دارد؟
  • انهدام دو انبار بزرگ نفت روسیه توسط پهپادهای اوکراین/ استقرار ۱۶۰۰۰ سرباز و جنگنده انگلیسی در لهستان 
  • ابراز تمایل نیجر به خرید سلاح از روسیه به موازات برنامه‌ریزی برای خروج نظامیان آمریکا
  • 5 درس از مواجهه ایران با رژیم صهیونیستی
  • قیمت جهانی طلا کاهش یافت یا افزایش؟
  • قیمت جهانی طلا امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۴
  • ۸۰ واحد بزرگ صنعتی در استان قزوین در دست اجراست
  • عملیات ساخت جنگنده‌های فوق پیشرفته سوخو ۵۷ در روسیه (فیلم)