Web Analytics Made Easy - Statcounter

دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس به تازگی گزارش پایش امنیت سرمایه گذاری در فصول سال ۱۳۹۸ را به تفکیک ۳۱ استان، ۳۸ مؤلفه، ۷ نماگر و ۹ حوزه کسب و کار منتشر کرده است که به بررسی مندرجات آن پرداخته ایم.

امیر سیاح، کارشناس اقتصادی و عضو دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در این باره بیان می کند: برای سنجش حس امنیت سرمایه گذاری توسط تولیدکنندگان کشور، یک شاخص وجود دارد که از هفت (۷) زیرشاخص به نام نماگر تشکیل شده که خود نماگر هم از چند زیرشاخص دیگر به نام مؤلفه تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاح افزود: این زیرشاخص‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ یک دسته آمار‌های رسمی منتشر شده توسط نهاد‌های معتبر (مؤلفه‌های آماری یا Hard Data) است و دسته دیگر از سنجش اداراک فعالان اقتصادی (مؤلفه‌های پیمایشی یا Survey Data) به دست می‌آیند که ترکیب این دو دسته، شاخص امنیت سرمایه گذاری را به دست می‌دهد.

جدول مؤلفه های پیمایشی یا Survey Data

وی همچنین بیان کرد: در سال ۹۵ و ۹۶ مطالعات گسترده‌ای برای تعیین نماگر‌ها و مؤلفه‌های مورد نیاز سنجش شاخص امنیت سرمایه گذاری در ایران انجام شد که ۲۱ مؤلفه و ۷ نماگر برای سنجش اداراک فعالان اقتصادی استخراج شد که تمام فعالان اقتصادی ثبت شده در اتاق‌های اصناف، اتحادیه‌ها و سایر تشکل‌های اقتصادی ثبت شده سراسر کشور به طور فصلی در مورد آن‌ها مورد پرسش قرار می‌گیرند.

عضو مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: در این مطالعه پیمایشی، جامعه هدف مورد مطالعه ما حدود چهارصد هزار فعال اقتصادی با هویت مشخص است؛ برای این که نتایج این مطالعه قابل تعمیم به کل جامعه هدف باشد، در هر فصل حدود ۱۱ هزار نفر باید مورد پرسش قرار بگیرند که برای فصل تابستان ۹۹ تا کنون حدود ۱۰ هزار نفر به پرسشنامه ما پاسخ داده اند که قابل تعمیم به کل کشور نیست به همین دلیل در سال ۹۹ فقط گزارش سال ۹۸ منتشر شده و به زودی فصل تابستان هم منتشر خواهد شد؛ گزارشی که به تازگی منتشر شده مربوط به چهار فصل سال ۹۸ است.

روند تغییرات شاخص امنیت سرمایه گذاری از زمستان ۹۶ تا زمستان ۹۸

پیش بینی بدتر شدن شاخص امنیت سرمایه گذاری در سال ۹۹

وی در مورد این که چگونه با وجود شرایط اقتصادی سخت حاکم در کشور، امنیت سرمایه گذاری سال ۹۸ نسبت به ۹۷ بهبود داشته است بیان کرد: امنیت سرمایه گذاری با محیط کسب و کار کمی متفاوت است یعنی امنیت سرمایه گذاری بیشتر به مؤلفه‌ها و نماگر‌های معرفی شده وابسته است؛ در سال ۹۷ امنیت سرمایه گذاری به دلایلی مثل جهش ارزی و تورم غیرقابل پیش بینی (که در سال ۹۹ در حال تکرار است) بسیار پایین بود، اما در سال ۹۸ به دلیل این که این موارد کمی به ثبات رسید، شاخص امنیت سرمایه گذاری کمی بهتر شد و در سال ۹۹، چون شرایط ارز و تورم مجدد دچار مشکلات متعددی شده است، به احتمال بسیار زیاد، شاخص امنیت سرمایه گذاری برای این سال خیلی بدتر خواهد شد.

معرفی خوب‌ها و بد‌های امنیت سرمایه گذاری

در این گزارش همچنین استان‌های کشور از نظر امنیت سرمایه گذاری دسته بندی شده اند که در تصویر زیر قابل مشاهده است؛ بر این اساس خراسان جنوبی و یزد امن‌ترین و تهران نیز ناامن‌ترین استان‌ها برای سرمایه گذاری هستند.

تصویر دسته بندی استان‌ها از نظر امنیت سرمایه گذاری

همچنین بررسی دقیق مؤلفه‌های آماری و پیمایشی حاکی از این است که خلف وعده مسئولان و بی ثباتی تصمیمات مدیریتی بیشتر از تحریم‌های به شاخص امنیت سرمایه گذاری در ایران ضربه زده است.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: سرمایه گذاری سرمایه گذاری مجلس شورای اسلامی سرمایه گذاری مجلس شورای اسلامی شهر های ایران شاخص امنیت سرمایه گذاری امنیت سرمایه گذاری سال ۹۹ مؤلفه ها سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۴۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به دنبال برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با سریلانکا هستیم

سید ابراهیم رئیسی بامداد امروز دوشنبه پیش از عزیمت به پاکستان و سریلانکا، با بیان اینکه این سفر به دعوت روسای جمهور دو کشور دوست انجام می‌شود، تصریح کرد: کشور پاکستان از جمله کشور‌های مهم جنوب آسیا و دارای روابط دیرینه تاریخی و تمدنی با ایران است که همواره روابط سیاسی و اقتصادی و نیز همکاری‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای مورد توجه دو کشور بوده است.

رئیس جمهور با اشاره به نگاه مشترک جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در زمینه حقوق بشر، دفاع از مردم مظلوم فلسطین و مبارزه با تروریسم تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست همسایگی و توسعه روابط با کشور‌های اسلامی و همسو، علاقمند به ارتقای روابط با کشور پاکستان است و در این سفر مسائل مختلفی از جمله مسائل اقتصادی و تجاری، انرژی و مسائل مرزی با دولت پاکستان مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.

رئیسی همچنین با بیان اینکه سطح روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان به میزان سطح روابط سیاسی نیست، از هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری و اقتصادی با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه دو کشور در این زمینه خبر داد و گفت: مردم پاکستان، مردمی مومن، متدین و علاقمند به ارزش‌های انقلاب اسلامی بویژه به امام خمینی (ره) و رهبری معظم انقلاب اسلامی هستند و محبت و ارادت خود به ایران اسلامی را بار‌ها به اثبات رسانده‌اند، ما امنیت این کشور را امنیت خود می‌دانیم و معتقدیم تثبیت و ارتقای امنیت نقاط مرزی به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود.

رئیس جمهور همچنین توسعه روابط اقتصادی و تجاری با سریلانکا را از جمله اهداف سفر خود به این کشور عنوان کرد و با اشاره به رشد قابل توجه همکاری‌های دو کشور در حوزه فنی و مهندسی ابراز امیدواری کرد این سفر نقطه عطفی در ارتقای سطح روابط میان ایران و سریلانکا باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • تعرض به امنیت سیستان و بلوچستان را بی پاسخ نمی‌گذاریم
  • : تعرض به امنیت سیستان و بلوچستان را بی پاسخ نمی‌گذاریم
  • حضور تولید کنندگان بوشهری در نمایشگاه ایران اکسپو
  • ظرفیت‌های اقتصادی استان بوشهر معرفی می‌شود
  • «امنیت» و «تجارت» محور رایزنی ایران و پاکستان
  • اگر سر نترس دارید این کسب و کار پرسود است
  • شهر خلاق، فرصتی برای مشارکت مردم
  • کاسبی با ترس و لرز/ چرا کاسبان در هر معامله بخشی از سرمایه خود را از دست می‌دهند (فیلم)
  • تردید‌های تداوم رشد
  • به دنبال برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با سریلانکا هستیم