Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-19@15:50:17 GMT

معما: چرا کالاها در ایران گران و در اروپا ارزان شد؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۶۹۵۶۸

معما: چرا کالاها در ایران گران و در اروپا ارزان شد؟

ساعت 24 - درحالی که ایرانیان شاهد تورم افسارگسیخته ای در بازار کالاها هستند و روند فزاینده رشد قیمت ها امان مردم را بریده است مرکز آمار اتحادیه اروپاخبر داده است قیمت کالاها در 19 کشور اروپایی ارزان شده و متوسط تورم کشورهای عضو منطقه یورو به منفی ۰.۳ درصد رسید.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ماه منتهی به سپتامبر با ۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ درصد کاهش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به منفی ۰.۳ درصد رسید اما نرخ تورم هنوز در فاصله زیادی از سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه باقی مانده است. همچنین متوسط نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ۰.۳ درصد اندازه‌گیری شده که ۰.۱ درصد کمتر از رقم ثبت شده ماه قبل بوده است.در این ماه، بخش تنباکو و مواد غذایی با تورم ۰.۳۴ درصدی پیشتاز گروه‌های مختلف بوده است و مواد خدمات با ۰.۲۴ درصد در رده بعدی قرار دارد. از سوی دیگر انرژی با تورم منفی ۰.۸۱ درصدی بیشترین تاثیر را در کاهش تورم داشته است.

بانک مرکزی اروپا برای پیشبرد اهداف خود دستیابی به تورم دو درصدی را هدفگذاری کرده و باقی ماندن تورم در چنین سطحی کار کریستین لاگارد، رئیس جدید این بانک را دشوار خواهد ساخت.در بین کشورهای عضو منطقه یورو، بالاترین تورم مربوط به لهستان با ۳.۸ درصد بوده است و پس از این کشور نیز مجارستان با ۳.۴ درصد  و جمهوری چک با ۳.۳ درصد قرار دارند. از طرف دیگر کمترین تورم ثبت شده مربوط به یونان با منفی ۲.۳ درصد بوده است و پس از این کشور، قبرس با منفی ۱.۹ درصد و استونی با منفی ۱.۳ درصد قرار دارند.

در بین دیگر کشورهای اروپایی نیز نرخ تورم آلمان منفی ۰.۴ درصد، فرانسه صفر درصد، اتریش ۱.۳ درصد و هلند یک اندازه‌گیری شده است.

در بین کشورهای اروپایی که عضو اتحادیه اروپا نیستند نیز نرخ تورم ایسلند ۰.۳ درصد، سوییس منفی ۱.۱ درصد و نروژ ۱.۴ درصد اندازه گیری شده است. 

منطقه یورو شامل ۱۹ کشور بلژیک، آلمان، استونی، ایرلند، یونان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قبرس، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، اتریش، پرتغال، اسلوونی، اسلواکی و فنلاند است که از یورو به عنوان واحد پولی خود استفاده می‌کنند. اتحادیه اروپا نیز دارای ۲۷ عضو است که شامل ۱۹ کشور عضو منطقه یورو به علاوه بلغارستان، مجارستان، لهستان، دانمارک، سوئد، کرواسی، جمهوری چک و رومانی است.

کاهش نسبی تقاضا در اروپا و افزایش رقابت برای فروش کالها راه را برای کاهش قیمت بازکرده است و این نشانه رکود است. درایران اما گره خوردن زلف قیمت کالاها به نرخ تبدیل دلار به ریال ونیز تجارت خارجی نا آزاد وکاهش واردات و همچنین انحصارگری در عرضه شمار قابل اعتنایی از کالاها و ناکار آمدی شرکتهای بزرگ دولتی اجازه کاهش قیمت را نمی دهد. علاوه براین پمپاژ پول به بازار از سویدولت راه را برای افزایش نقدینگی و افزایش تورم بازکرده است.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد عضو منطقه یورو اتحادیه اروپا نرخ تورم ۰ ۳ درصد منفی ۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۹۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه مجمع کارآفرینان به رئیس‌جمهوری؛ چالش‌های گمرکی را برطرف کنید

به گزارش همشهری آنلاین، در نامه مجمع کارآفرینان به سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری، برخی کم‌توجهی‌ها از سوی دستگاه‌های مسئول در اجرای تکالیف قانونی به‌عنوان تشدیدکننده چالش‌های بزرگ زیر سایه تحریم‌های بین‌المللی و فشار تورم عنوان شده و از دولت خواسته‌اند تدابیری برای حل‌وفصل و آنها بیندیشد.

متن کامل نامه مجمع کارآفرینان به رئیس‌جمهوری

با درود و صلوات بر حضرت ختمی‌مرتبت محمد مصطفی (ص) و خاندان پاک و مطهرش و ضمن آرزوی توفقیات روزافزون برای مجموعه پرتلاش دولت جمهوری اسلامی ایران بر خود لازم می‌دانیم برخی نکات را در راستای هم‌افزایی ایده‌ها یادآور شویم. همان‌طور که مستحضرید، مسئله «تولید»، به‌ویژه تسهیل زمینه‌های آن و رونق وضعیت اقتصاد ایران که توسط رهبر عظیم‌الشان انقلاب اسلامی به‌عنوان شعار سال نیز مورد تأکید قرار گرفته است مهم‌ترین ابزار و روشی است که می‌توان با اتکا بر آن، در راستای بهبود و شکوفایی اقتصاد ایران اقدام کرد.

باوجوداین، برخی کم‌توجهی‌ها موجب شده است تا در هنگامه تشدید تحریم‌های بین‌المللی و فشار تورم، چالش‌های بزرگ‌تری پدیدار شود؛ یکی از این موارد، مسئله اجرای دقیق تکالیف سالانه مقرر در احکام قانون بودجه از سوی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مربوطه توسط سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران است. ازآنجایی‌که هرگونه تأخیر در ارسال آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی تکالیف مقرر نه‌تنها موجب تردید و خودداری صاحبان کالا از اظهار و انجام تشریفات گمرکی می‌گردد بلکه به علت ابهام در مقررات و مأخذ حقوقی ورودی کالاها و عوارض پرداختی، موجب رسوب کالاهای اساسی به‌ویژه مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان به‌عنوان پیشرانان اقتصاد مولد کشور، در انبارها و اماکن گمرکی می‌شود.

مجموعه این تأخیرها نه‌تنها موجب ضایع‌ شدن برخی از این کالاها می‌شود بلکه درنهایت به هدررفت منابع ارزی کشور، افزایش هزینه تولیدکنندگان و اختلال گسترده درحرکت قطار اقتصاد مولد ایران منجر خواهد شد. بروز حجم انبوهی از اختلافات بین تولیدکنندگان و بازرگانان با سازمان گمرک در اثر دوباره‌کاری و یا سوءبرداشت و اختلال در روندهای اداری، وضعیت پیچیده‌تری را به وجود آورده است. در شرایط عادی، اجرای برخی احکام مستلزم ارسال به‌موقع و آنی فهرست کالاها و ردیف‌های تعرفه از سوی مراجع مربوطه در آغاز سال جدید خورشیدی است اما عدم پایبندی به این اصل ضروری، پدیدآورنده حجم عظیمی از اختلافات به‌ویژه در حوزه اقتصاد مولد شده است. درواقع، تأخیرهای چندماهه، (بعضاً بیش از 4 الی 6 ماه پس از آغاز سال جدید) در ارسال فهرست کالاها و ردیف‌های تعرفه‌ای به گمرک ایران، وضعیتی بسیار آشفته در این حوزه را رقم زده است.

ازآنجایی‌که دولت محترم، اصلی‌ترین بازوی اجرای قوانین موضوعه کشور و پیشگام تحقق شعار سال به‌ویژه تمرکز بر تولید و فراهم کردن زمینه‌های لازم برای شکوفایی اقتصاد مولد کشور است خواهشمند است دستور فرمایید این مسئله در دولت به‌طور جد پیگیری و در مورد تأکید بر اهمیت اجرای دقیق و به‌موقع این مسئله، تصمیمات مقتضی گرفته شود.

کد خبر 845311 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها کارآفرینی گمرک

دیگر خبرها

  • گران ترین لیگ فوتبال دنیا در بن بست!
  • گران ترین لیگ فوتبال دنیا در بن بست
  • قم در جایگاه نوزدهم رشد تورم در کشور قرار گرفت
  • این کشور اروپایی بالاترین نرخ تورم را ثبت کرد
  • نامه مجمع کارآفرینان به رئیس‌جمهوری؛ چالش‌های گمرکی را برطرف کنید
  • سکه امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ گران شد یا ارزان ؟
  • گران‌ترین فوتبالیست ایران مشخص شد | دو پرسپولیسی در بین باارزش‌ترین‌ها
  • گران‌ترین فوتبالیست ایران کیست؟
  • جهش واردات برخی کشور‌های اروپایی از ایران در نخستین ماه ۲۰۲۴
  • صادرات ۱۰۰ میلیون یورویی آلمان به ایران در ۱ ماه