Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@11:47:14 GMT

هنوز یک سوم همه گیری کرونا طی نشده است

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۷۰۷۴۶

هنوز یک سوم همه گیری کرونا طی نشده است

ایسنا/اصفهان مسئول بیماری های واگیر مرکز بهداشت اصفهان با بیان اینکه با طولانی شدن همه گیری کرونا که شاید هنوز یک سوم آن هم طی نشده، شاهد پدیده عادی شدن این بیماری هستیم و اهمیت موضوع از چشم مردم افتاده است، گفت: در حال حاضر ویروس کرونا با تمام توان در حال سرایت و مبتلا کردن افراد جامعه است و هرگونه تجمعی وضعیت را به مراتب بدتر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا فدایی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص وضعیت فعلی شیوع کرونا در اصفهان و افزایش روز افزون آمار مبتلایان و مرگ و میر بر اثر بیماری کووید۱۹، اظهار کرد: پیش از هر چیز باید به این واقعیت اذعان کرد که بیماری کووید۱۹ از ویروسی نشأت می گیرد که بسیار سرایت پذیر است، بنابراین ذات ویروس و نحوه همه گیری آن، وضعیتی به وجود آورده که امروز می بینیم.

وی افزود: به نظر می رسد در شرایط فعلی سرایت پذیری بالایی که ذاتا در این ویروس وجود دارد، همراه با ترددهای مختلف مردم در سطح اجتماع، دورهمی ها و تجمعاتی که به عناوین مختلف برگزار می شود مانع از مهار بیماری و کنترل آن شده است.

مسئول بیماری های واگیر مرکز بهداشت اصفهان به کاهش رعایت ضوابط بهداشتی فردی در جامعه اشاره و تصریح کرد: اگرچه شاهد ماسک زدن مردم هستیم، ولی رعایت شیوه نامه های بهداشتی کامل نیست و به شستن دست ها و ضدعفونی سطوح توجه کافی نمی شود.

وقتی با ماسک مثل یک لباس رفتار می شود

وی ادامه داد: استفاده از ماسک نیز ضوابطی دارد که متاسفانه به درستی رعایت نمی شود و با ماسک مثل یک لباس رفتار می شود، یعنی ماسک از روی صورت برداشته می شود، زیر چانه قرار می‌دهند، دوباره روی صورت می گذارند، روی سطوح مختلف قرار داده می شود، دست ها و سطوح را آلوده می کند و ... روی هم رفته بالا رفتن سطح ارتباطات اجتماعی بین افراد در عین بی توجهی به اصول پیشگیری از سرایت ویروسی که قدرت سرایت پذیری بسیار بالایی دارد باعث شده با چنین وضعیتی مواجه باشیم.

تا چه حد می توان با برخورد از تجمعات جلوگیری کرد؟

فدایی برخوردهای قاطع با اماکنی که مردم در آن تجمع کرده و ضوابط بهداشتی رعایت نمی شود را بخشی از مقابله با کرونا دانست و افزود: تعطیلی، ممنوعیت، پلمب و برخوردها تا حدودی موثر است، اما فراتر از آن خود مردم باید رعایت کنند، در حالی که متاسفانه شاهد حضور غیرضروری مردم در رستوران ها، مراکز تجاری و تفریحی هستیم و همچنین تجمعاتی که طی دو ماه اخیر داشته‌ایم، اما تا چه حد می توان با برخورد و تعطیلی با این تجمعات مقابله کرد!؟

وی با تاکید براینکه مردم خودشان نباید در اماکن شلوغ تجمع کنند، تصریح کرد: سیستم بهداشتی تا حدودی در این اماکن حضور یافته، بازدید می کند و اخطارهای لازم را می دهد، در صورت تکرار تخلف نیز اقدام به تعطیلی این اماکن می کند، ولی خود مردم هم نباید تجمع ایجاد کنند. وقتی وارد مکانی می شویم که تعداد افراد زیادی جمع شده اند نباید بایستیم و باید بیرون بیاییم، ضمن اینکه متصدیان این اماکن هم باید نوبت بندی را رعایت کنند تا از تجمع افراد جلوگیری شده و منجر به ازدحام مردم زیر یک سقف نشود.

هنوز یک سوم همه گیری کرونا طی نشده است

مسئول بیماری های واگیر مرکز بهداشت اصفهان با تاکید براینکه رعایت اصول پیشگیری از ابتلا به کرونا باید به یک باور در جامعه تبدیل شود، افزود: با طولانی شدن همه گیری که شاید هنوز یک سوم آن هم طی نشده، متاسفانه شاهد پدیده عادی شدن این بیماری هستیم و اهمیت موضوع از چشم مردم افتاده است، در حالی که خود مردم باید نسبت به پیشگیری از ابتلا به این بیماری حساسیت داشته باشند.

هرگونه تجمعی وضعیت را به مراتب بدتر می کند

وی با بیان اینکه رسانه ها هشدارهای لازم در مورد بیماری کووید۱۹ را هر روز به مردم بدهند تا افراد خودشان اهمیت موضوع را درک کرده و از شرکت در هرگونه تجمعی خودداری کنند، ادامه داد: در شرایط فعلی انجام سفر به هر نقطه ای بسیار خطرناک است و به هیچ عنوان توصیه نمی شود، در مجموع هر اقدامی که باعث تجمع افراد در یک نقطه می شود خودداری شود، چون وضعیت را به مراتب بدتر خواهد کرد.

تشخیص زودتر، درمان آسان تر و سرایت پذیری کمتر

فدایی با اشاره به اینکه بیماری های عفونی در شرایط همه گیری به تدریج رفتار خود را تغییر می دهند و این یک اصل مسلم است، تاکید کرد: درحال حاضر مردم باید با شروع هرگونه علائم تنفسی مثل سرفه، تنگی نفس، عطسه و آبریزش بینی و یا علائم دیگری مثل تب، بدن درد و سردرد حتما به پزشک مراجعه کرده و این علائم را به حساب سرماخوردگی یا عوامل محیطی نگذارند.

مسئول بیماری های واگیر مرکز بهداشت اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ویروس کرونا با تمام توان در حال سرایت و مبتلا کردن افراد جامعه است، گفت: هرچقدر بیماری در روزهای اول تشخیص داده شود درمان آن آسان تر و سرایت پذیری آن کمتر خواهد بود، بنابراین با مشاهده هرگونه علائمی، افراد باید بلافاصله به پزشک خود و یا مرکز بهداشت منطقه مراجعه کنند تا زودتر تعیین تکلیف شده و دستورالعمل های لازم را دریافت کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس پروتکل بهداشتی طرح فاصله گذاری اجتماعی من ماسک میزنم وضعیت قرمز محدودیت های کرونایی سرایت پذیری هنوز یک سوم همه گیری طی نشده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۰۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۳ درصد حیوان گزیدگی در استان سمنان مربوط به سگ است

کامران قدس در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه حیوان گزیدگی از جمله مواردی که سالانه افراد زیادی بابت آن به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مراجعه دارند، ابراز داشت: موضوع حیوان گزیدگی می‌تواند موجب بیماری و در صورت عدم درمان به مرگ افراد منتهی شود.

وی ضمن بیان اینکه سال گذشته دو هزار و ۱۰۰ نفر برای حیوان گزیدگی به مراکز تحت پوشش این دانشگاه مراجعه داشتند، افزود: در این میان سگ‌ها بیشترین عامل حیوان گزیدگی را به خود اختصاص دادند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان ضمن بیان اینکه ۸۳ درصد حمله مربوط به سگ‌های صاحب دار بوده است، ابراز داشت: سگ‌های بی صاحب ۱۷ درصد حیوان گزیدگی را شامل می‌شود.

قدس ضمن بیان اینکه مقایسه آمارها از سال ۹۹ رشد حیوان گزیدگی را نشان می‌دهد، تصریح کرد: طی این سه سال گذشته در حوزه مناطق تحت پوشش با رشد حیوان گزیدگی مواجه هستیم به طوری که سال ۱۴۰۱ آمار یک هزار و ۹۹۶ نفر و سال ۹۹ به میزان یک هزار و ۳۷۰ نفر بوده است.

وی افزود: حیوان گزیدگی امکان انتقال بیماری از سگ به انسان همراه دارد لذا باید به دلیل بیماری هاری افراد بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کنند.

کد خبر 6085772

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت دوران میانسالی
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • ۶۳ درصد حیوان گزیدگی در استان سمنان مربوط به سگ است