Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جریان حواشی پیش آمده در رابطه با قاچاق محموله چند صد هزار دلاری دارو از ایران به عراق، گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد در سال جاری حدود ۱۶۵۴ تن دارو از کشور‌های صادرکننده و از خاک ایران به سمت عراق ترانزیت شده، ولی دارویی از کشورمان صادر نشده است. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، طی روز‌های گذشته توقف محموله دارویی در یکی از استان‌های عراق و به ظن قاچاق از ایران حاشیه ساز شد و واکنش‌هایی را در پی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر حال صادرات کالا‌های اساسی از جمله دارو ممنوع است، آن هم در شرایط موجود که کشور نیازمند تامین دارو است.

این در حالی بود که در فاصله کوتاه، سازمان غذا و دارو چنین موضوعی را تکذیب و به دنبال آن گمرک ایران نیز اعلام کرد که قطعا هیچ گونه صادرات دارویی از طریق مرز‌های رسمی انجام نشده است و هر آنچه بوده، ترانزیت دارو از کشور‌های دیگر به عراق است.

اما جزئیات بیشتر در رابطه با دارو‌هایی که از ایران به سمت عراق ارسال شده نشان می‌دهد که این دارو‌ها فقط به صورت ترانزیت از ایران وارد عراق شده است؛ به طوری که عراق از کشور‌های صادرکننده خریداری کرده و بعد از انجام تشریفات از خاک ایران به این کشور ترانزیت شده است که البته هیچ کدام از این دارو‌ها ایرانی یا برای مصرف در ایران نبوده است.

آنطور که سید روح الله لطیفی - سخنگوی گمرک ایران - در این رابطه توضیح داد، از ابتدای سال جاری تا ۲۶ مهرماه ۱۶۵۴ تن دارو از پنج کشور ترکیه، هندوستان، اندونزی، چین و امارات متحده عربی توسط عراق خریداری شده که از مرز‌های بازرگان و منطقه ویژه شهید رجایی وارد و سپس به مقصد عراق ترانزیت شده است.

دارو‌های ترانزیت شده نیز عمدتا شامل پتاسیم کلاولانات، انسلین، واکسن‌های دامپزشکی، پنی سیلین و مشتقات آن، آنتی بیوتیک ها، باند‌های استریل و پانسمان، الکل، زینک اکساید، چسب لویکوپلاست بوده است.

همچنین حجم داروی ترانزیت متعلق به عراق نشان می‌دهد از ۱۶۵۴ تن کالای ترانزیت شده بیش از ۹۷۶تن از ترکیه و از مرز بازرگان، ۲۱۳تن از هندوستان و از طریق بندر شهید رجایی، نزدیک به ۲۰۰تن دارو نیز از اندونزی و ۱۶۰تن از چین و ۹۲تن از امارات متحده عربی پس از ورود به گمرک شهید رجایی و ترانزیت از کشورمان از طریق مرز‌های غربی به کشور عراق منتقل شده است.

این در حالی است که بررسی دارو‌های خریداری شده تجار عراقی از پنج کشور ترکیه، هندوستان، اندونزی، چین و امارات متحده عربی، از این حکایت دارد که حدود ۶۴ درصد لیست دارو‌های خارجی عراق در ایران امکان تولید داشته است. با این وجود داروی ایرانی در بین این کالا‌های ترانزیت شده وجود نداشته و همه داروی خارجی بوده اند.

ظن قاچاق و صادرات دارو از ایران در حالی مطرح شده که مسئولان گمرک ایران در واکنش‌هایی تاکید داشتند تجار عراقی از کشور‌های دیگر برای مصرف در عراق خریداری کردند و صرفا این محموله‌ها از کشورمان طبق قوانین بین المللی ترانزیت شدند و تمام اسناد و کالا‌ها در ورودی و خروجی در ایران کنترل شده و با انجام کامل تشریفات ترانزیتی و کنوانسیون‌های بین المللی ترانزیتی و رعایت استاندارد‌ها اجازه عبور از قلمرو کشورمان به مقصد عراق را دریافت کرده اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دارو محموله دارو سازمان غذا و دارو صادرات دارو مرز رسمی ترانزیت شده دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۳۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید ایران و عراق بر پیشبرد توافقنامه امنیتی دو کشور

علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و قاسم الاعرجی همتای عراقی وی در دیدار با یکدیگر ضمن مرور میزان اجرای توافق امنیتی، بر تشکیل هر چه سریعتر کمیته‌های فرعی و عالی به منظور پیشبرد توافقنامه امنیتی دوجانبه تاکید کردند.

قاسم الاعرجی با راهبردی دانستن روابط عراق با جمهوری اسلامی ایران بر اجرای مصوبه‌ پارلمان عراق در اخراج نیرو‌های نظامی ائتلاف تأکید کرد.

مشاور امنیت ملی عراق در این ملاقات از نقش جمهوری اسلامی ایران در تامین امنیت منطقه و ایجاد صلح و ثبات منطقه تقدیر کرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • تهدیدهای ترانزیت دریایی در ۱۴۰۳
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد
  • تاکید ایران و عراق بر پیشبرد توافقنامه امنیتی دو کشور
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • ۱۹۰هزارتن کالا از گمرک ریلی رازی به خارج از کشور ترانزیت شد
  • افزایش ترانزیت ریلی کالا از گمرک رازی در مرز ایران وترکیه 
  • واکنش رضا نصری به اظهارات شبهه برانگیز کریمی‌قدوسی
  • واکنش نصری به اظهارات شبهه برانگیز کریمی‌قدوسی
  • حقابه ایران از افغانستان چه شد؟