Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد صدری پژوهشگر موسیقی معتقد است که امروزه موسیقی پاپ در بین مردم محبوبیت یافته است و موسیقی های نواحی و آیینی در تلویزیون کمرنگ شدند و همین مسئله ذائقه مخاطب را تغییر داده است ولی خوشبختانه در حوزه صدا و سیما رادیو توانسته این فراموشی را اندکی از بین ببرد و رویکرد بهتری نسبت به سیما داشته باشد.

 احمد صدری ،پژوهشگر موسیقی در خصوص اینکه در رسانه ملی اتفاق خوبی در حوزه موسیقی های محلی و فولکلور رقم نخورده است به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر برنا  گفت:  به دنبال استقبال عموم مردم از موسیقی پاپ، توجه به سایر موسیقی ها کمرنگ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه  شاخه های موسیقی کمی وجود دارد اما عدم توجه رسانه ملی به انواع موسیقی نواحی و سنتی ذائقه ی مخاطب را پایین می آورد. موسیقی دایره خاصی دارد و خیلی طبیعی است که از سیاست گزاری های خاصی پیروی می کند. رادیو به عنوان رسانه ی ملی در ایام وفات برای مخاطبان اغلب از موسیقی های خوب و اثر گذاری استفاده می کند؛ یکی از موسیقی های ایرانی که پخش آن  بسیار مورد توجه مردم قرار گرفت، موسیقی نینوا اثر استاد حسین علیزاده است.

صدری در پایان گفت : باید بین صدا و سیما تفکیک قائل شد، به نظر می رسد که در رسانه ملی  رادیو رویکرد بهتری نسبت به موسیقی دارد ولی بخش سیما کمتر به موسیقی اهمیت می دهد. سینما می تواند با ایجاد تنوع در برنامه ها و استفاده از موسیقی بومی و محلی  مناطق مختلف  و موسیقی های مناسبتی در ایام عزا و ماه رمضان بهتر و موثرتر شروع به فعالیت کند تا مردم با این نوع موسیقی بیشتر آشنا شوند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلویزیون رسانه ملی موسیقی محلی مذهبی فولکلور احمد صدری آیینی سنتی رسانه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۲۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدرضا شجریان، خواننده محبوب و استاد آواز موسیقی اصیل ایران در سال ۱۳۱۹ در شهر مشهد در خانواده‌ای مذهبی متولد شد. پدرش قاری قرآن بود و صوت قرآن را از ۸ سالگی به محمدرضا که صدای خوشی داشت نیز آموخت.

به گزارش ایلنا، شجریان با اولین معلم موسیقی خود در سال ۱۳۳۶ زمانی آشنا شد که برای تحصیل به دانشسرای مقدماتی مشهد وارد شد. وی دو سال بعد علاوه بر تلاوت قرآن، برای رادیو خراسان آوازهای بدون موسیقی را نیز اجرا کرد.

شجریان که پس از دریافت دیپلم از دانشسرای عالی، به استخدام آموزش و پرورش درآمده بود از سال ۴۶ پس از چند سال تدریس در دبستان‌های مشهد به تهران منتقل شد. وی در تهران نزد اسماعیل مهرتاش درس آواز آموخت و همزمان خوشنویسی و نوازندگی سنتور را نیز پی گرفت.

اولین اجرا و ضبط صدای شجریان در پاییز سال ۴۶ در غالب برنامه «برگ سبز شماره ۲۱۶» از رادیو ایران پخش شد. اما او به دلیل اینکه پدرش می‌خواست نام «شجریان‌ها» با قرائت قرآن شناخته شود، در برنامه‌های رادیویی خود را با نام «سیاوش بیدکانی» معرفی کرد. تا اینکه در سال ۱۳۵۰ پدرش به خوانندگی آواز توسط وی رضایت داد و شجریان با نام خود در رادیو و تلویزیون حاضر شد. او در سال ۱۳۵۰ با فرامرز پایور آشنا شد و آموزش سنتور و ردیف آوازی «صبا» را نزد وی آغاز کرد.

شجریان همزمان با هوشنگ ابتهاج، شاعر پرآوازه متخلص به «سایه» آشنا شده و به واسطه وی همکاری با برنامه «گلها» در رادیو را آغاز کرد. محمدرضا شجریان در این مدت در رادیو با بزرگان موسیقی نظیر احمد عبادی، حسن کسایی، جلیل شهناز، فرهنگ شریف و فرامرز پایور قطعات بسیاری را اجرا کرد.

شجریان آموزش سبک آوازی «طاهرزاده» را از سال ۱۳۵۱ نزد «نور علی خان برومند» آغاز کرد و در سال ۱۳۵۲ نیز با عبدالله دوامی آشنا شد و ردیف آوازی وی را آموخت. او در همان سال در کنار هنرمندان بی نظیر موسیقی سنتی ایران نظیر محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، جلال ذوالفنون و ناصر فرهنگ‌فر به عضویت مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به سرپرستی داریوش صفوت پیوست.

سال ۱۳۵۴ شجریان به همراه محمرضا لطفی و ناصر فرهنگ‌فر در «جشن هنر شیراز» کنسرت «راست پنجگاه» را اجرا کردند. محمدرضا شجریان که پیش از انقلاب سال ۵۷ رادیو ملی را مانند بسیاری دیگر از هم دوره‌های خود ترک کرد. وی به همراه محمدرضا لطفی و حمایت هوشنگ ابتهاج که او هم پس از رویداد تلخ میدان ژاله از کار در رادیو دست کشیده بود، کانون «چاووش» را بنیان گذاشت.

شجریان با کانون چاووش که اکثر اعضای آن از گروه شیدا و عارف بودند آثار بسیاری را خواند که تعداد زیادی از آن‌ها محتوای انقلابی و ملی داشتند. «شب نورد» یا (برادر نوجوونه) از چاووش ۲ و «سپیده یا ایران‌ای سرای امید» و «ایرانی به سر کن خواب مستی» از چاووش۶، «همراه شو عزیز» و «ایران خورشیدی تابان دارد» از چاووش، از جمله این آثار هستند.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899158

دیگر خبرها

  • توجه به نیروی انسانی رویکرد قوه قضائیه است
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان/ عکس
  • رویکرد اردن نسبت به مساله فلسطین
  • برنامه‌های تولیدی رادیو بوشهر کیفی شود
  • مردم پنج دهه از صدای اسکویی خاطره دارند
  • گزارشی از تولد رادیو در ایران؛ از هیاهوی مردم در میدان توپخانه تا نخستین آوازخوانان
  • پوشش‌دهی موج FM در استان کرمان ارتقا یافت
  • توجه ویژه به معماری ایرانی_اسلامی در شهر تهران
  • رادیو ۸۴ ساله شد/ اینجا تهران است، رادیو ایران