Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-24@00:58:46 GMT

باردار شدن در همه گیری کرونا خطرناک است؟

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۳۶۶۹

آفتاب‌‌نیوز :

فاطمه نوروزی با اشاره به شرایط همه گیری کووید۱۹، اظهار کرد: عامل ایجاد بیماری کووید۱۹ یک ویروس جهش یافته از خانواده کروناویروس هاست که با علائمی همچون تب، لرز، گلودرد، سرفه های خشک و تنگی نفس ظاهر می شود.

وی دوره نهفتگی کووید۱۹ را دو تا ۱۴ روز دانست و افزود: بیمار مبتلا به کرونا به طور متوسط بین سه تا هفت روز نیز علائم بیماری را از خود بروز می دهد لذا در دوره نهفتگی بیماری، فرد آلوده بدون علامت به راحتی ویروس را انتقال می دهد و افراد سالم را آلوده می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس مامایی، با بیان اینکه خطر مستقیم ناشی از کووید۱۹ بیشتر سلامت مردان را تهدید می کند، گفت: متاسفانه تاثیر طولانی مدت ناشی از این همه گیری می تواند به سلامت جسمی، روحی و اجتماعی زنان در خانواده و جامعه آسیب های جدی وارد کند.

نوروزی، با اشاره به وظایف و مسئولیت های زنان در خانه در زمینه اقدامات پیشگیرانه از ابتلا به کرونا برای اعضای خانواده، تصریح کرد: علاوه بر مدیریت بهداشتی خانه و رسیدگی به امورات فرزندان در دوران تعطیلی مدارس، پرستاری از همسر مبتلا نیز بر عهده زنان است لذا باز سنگین این مسئولیت ها می تواند زنان را از نظر روحی و روانی دچار مشکل کند.

وی با بیان اینکه براساس یافته های علمی ۴۰ درصد مبتلایان به کووید۱۹ بدون علامت یا دارای علائم خفیف هستند، خاطرنشان کرد: این امر اهمیت خودمراقبتی جهت جلوگیری از انتقال ویروس را نشان می دهد و لذا زنان به عنوان همسر و مادر باید پیشگام عرصه خودمراقبتی باشند.

این کارشناس مامایی، در ادامه به نگرانی های حوزه سلامت مادر و نوزاد حین و پس از زایمان در این همه گیری اشاره کرد و یادآور شد: در حال حال شواهدی مبنی بر انتقال بیماری کووید۱۹ از مادر باردار به جنین وجود ندارد و تاکنون نوزاد مبتلا به دنیا نیامده است، اما مادران باردار بعد از مثبت شدن تست کرونای خود باید تحت نظر پزشک باشند.

نوروزی، نوزاد متولد شده از مادر مشکوک یا مبتلا به کرونا را نیز مشکوک دانست و اضافه کرد: کرروناویروس از طریق شیردهی به نوزاد منتقل نمی شود، اما مادر در زمان شیردهی باید پروتکل های بهداشتی به ویژه شست وشوی ۲۰ ثانیه ای دست ها با آب و صابون و استفاده از ماسک حین شیردهی به نوزاد را رعایت کند.

وی اقدام به بارداری در شرایط همه گیری کرونا را در صورت سلامت زوجین بلامانع دانست و گفت: زوجینی که هیچگونه علائم ابتلا به کرونا را ندارند می توانند اقدام به فرزندآوری کنند؛ البته در حال حاضر یافته های علمی تاثیر منفی کروناویروس بر فرزندآوری را نشان نداده است، یعنی کووید۱۹ بر باروری زن و مرد اثرگذار نیست.

این کارشناس مامایی، از زوجین خواست در صورت مبتلا شدن به کووید۱۹ قرنطینه دو هفته ای را رعایت کنند و ادامه داد: یک ماه بعد از بهبودی و منفی شدن تست کرونای زوجین، اقدام به فرزندآوری خطری ندارد.

وی رابطه صمیمانه و محبت آمیز زوجین را عامل مهمی در کاهش تنش زندگی زناشویی دانست و عنوان کرد: ماندن در خانه یک تجربه غیر قابل پیش بینی برای خانواده ها بود و همین مسئله موجب افزایش تنش ناشی از اضطراب و نگرانی در خانواده ها شده است لذا رابطه محبت آمیز زن و شوهر ترشح هورمون اکسی توسین را به دنبال دارد و ترسح این هورمون با ایجاد آرامش در افراد، تقویت سیستم ایمنی را موجب می شود که نتیجه آن مهار ورود ویروس به بدن است.

نوروزی، با بیان اینکه فشارها و نگرانی های ناشی از مشکلات اجتماعی و اقتصادی در همه زندگی ها وجود دارد، اظهار کرد: این روزها کرونا نیز بر مشکلات خانواده ها افزوده شده و لذا تنها مهارتی که می تواند به برقراری روابط صمیمانه همسران کمک کند، سازگاری است و سازگاری به معنی تسلیم شدن نیست، بلکه سازگاری پاسخ مناسب به مسائل و مشکلات در زندگی خانوادگی است.

این کارشناس مامایی، ورزش کردن، تغذیه مناسب و گفت وگو در محیط خانواده را یک سبک زندگی مناسب دانست و اضافه کرد: زوجین با نشان دادن علاقه به یکدیگر و مهرورزی می توانند همه مشکلات را از بین ببرند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کرونا ویروس بارداری بارداری های پرخطر کارشناس مامایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۳۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم پس از کرونا چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، معمولاً افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند ظرف چند هفته بهبود می‌یابند. اما بعضی از افراد، حتی کسانی که علائم زیادی ندارند و بیماری‌شان خفیف است ممکن است علائمی داشته باشند که پس از مدت طولانی ادامه پیدا کند. این مشکلات گاهی سندرم پس از کرونا یا کووید طولانی مدت نام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: ویروسی که موجب بی‌خوابی می‌شود سندرم پس از کووید ۱۹

سندرم پس از کووید-۱۹ شامل انواع علائم جدید، برگشتی یا مداوم است که افراد بیش از چهار هفته پس از ابتلا به کووید-۱۹ تجربه می‌کنند. در بعضی افراد، سندرم پس از کووید، ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشد؛ به گونه‌ای که در بعضی موارد باعث ناتوانی فرد می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که بین یک ماه تا یک سال پس از ابتلا به کووید-۱۹، از هر ۵ فرد ۱۸ تا ۶۴ ساله، حداقل یک نفر یک دچار مشکلاتی می‌شود که ممکن است ناشی از کووید باشد.

ضمن آنکه در میان افراد ۶۵ ساله و بالاتر هم اغلب از هر چهار نفر حداقل یک نفر دچار عوارض پس از بیماری می‌شود بیماری پزشکی دارد که ممکن است ناشی از کووید باشد.

دکتر مصطفی نوری‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گروه بیوتکنولوژی در مورد ابتلای جدید افراد به کرونا می‌گوید: بیماری کرونا ویروس که از اواخر سال ۲۰۱۹ شروع شد تا امروز حدوداً موجب ابتلای ۷۰۴ میلیون نفر به این بیماری شده و در این بین نیز تقریباً ۷ میلیون نفر جان خود را از دست دادند.

به غیر از آنکه این بیماری از لحاظ روانی، سلامت و اقتصاد موجب مشکلاتی زیادی شد؛ این مشکلات همچنان هم ادامه دارند.


آلرژی بعد از کووید

به گفته این استاد دانشگاه یکی از عوارضی که تا به امروز در مورد آن صحبت نشده بوده به وجود آمدن آلرژی بعد از دوران کووید است. این نظریه را مطالعه‌ای که به تازگی در نیچر چاپ شد ثابت کرده است.

این مطالعه که در کشورهای کره جنوبی، ژاپن و انگلستان انجام شد و در آن ۲ میلیون نفر شرکت کردند ثابت کرد کووید ۱۹ موجب افزایش آلرژی در افراد شده است.

افزایش بیست درصدی ابتلا به آلرژی

دکتر نوری زاده می‌گوید: نتایج مطالعات نشان داد افرادی که در این ۴ سال به کرونا مبتلا شدند به میزان ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد مشکلات آلرژی را تجربه کردند؛ یعنی ویروس کرونا احتمال به وجود آمدن آلرژی را ۲۰ درصد افزایش داده است.

یکی از مشکلات عمده‌ای که بعد از کووید به میزان قابل توجهی افزایش داشت آسم است؛ یعنی افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شده‌اند دو برابر بیشتر از افرادی که به کرونا مبتلا نشدند می‌توانند مشکلات آسم را تجربه کنند.

یکی از واکنش‌های آلرژیک نیز رینیت یا آبریزش بینی است. این مطالعه همچنین ثابت کرده احتمال اینکه افراد مبتلا به کرونا به رینیت مبتلا شوند ۲۵ درصد افزایش داشته است.

مشکلات دو برابری عوارض ابتلای سخت به کرونا

به گفته این استاد دانشگاه در حالت کلی افرادی که بعد از ابتلا به کرونا علائم شدیدتری را تجربه کردند نسبت به افرادی که علائم خفیفی داشته‌اند با احتمال ابتلای بیشتری به مشکلات آلرژیک مواجه شده‌اند. این نسبت در افرادی که علائم شدیدتری را تجربه کردند ۵۰ درصد و در افرادی که علائم خفیف‌تری را تجربه کرده‌اند ۱۴ درصد است.

تشکیل لخته و ابتلا به سکته

نتیجه دیگری که این پژوهشگران حاصل کردند این بود که تزریق واکسن توانسته به میزان قابل توجهی موجب کاهش واکنش‌های آلژیک بعد از کووید شود.

احتمال می‌رود این تأثیر به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن سلول‌های تی از سیستم ایمنی باشد که مطالعات بعدی این نظر را تأیید یا رد خواهند کرد. همچنین تشکیل لخته یا سکته نیز از عوارض دیگر ابتلا به بیماری کرونا به شمار می‌رود.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1227939 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • آکنه نوزادی چیست؟
  • مهارت کارشناسان اورژانس ناجی مادر و نوزاد دوقلویش
  • تولد ۷۰ نوزاد در مرکز درمان ناباروری رویش بیرجند
  • تلف شدن ۸۰درصد نوزادان حیات وحش که بوی انسان گرفتند
  • هوس لاکچری در ۰۳/۰۳/۰۳
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • فیلم| تولد یک نوزاد فلسطینی پس از شهادت مادرش در بمباران
  • فیلم| انتقال هوایی مادر باردار گرفتار در سیل بلوچستان