Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌اکبر حسین‌رضا معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره فعالیت‌های اجرایی در حوزه فرهنگی این واحد دانشگاهی اظهار کرد: سوق دادن برنامه‌های فرهنگی به بستر فضای مجازی برمبنای مسائل فرهنگی، اجتماعی، دینی و قرآنی، جشنواره‌های هنری، برگزاری مسابقات کتابخوانی، برگزاری وبینار و ساخت کلیپ و محتوای فرهنگی، فعال کردن کانون‌های دانشجویی، تشکل‌های اسلامی و در اختیار قرار دادن فضا و امکانات مناسب جهت فعالیت‌ها را از برنامه‌های فرهنگی در این معاونت ذکر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین‌رضا افزود: همچنین ایجاد تعامل مثبت و اثر بخش در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی و شرع مقدس بین اساتید و کارکنان و دانشجویان در راستای احیای فرهنگ اسلامی از طریق اقامه نماز و اجرای مصوبات ستاد اقامه نماز در راستای زنده نگه داشتن فرهنگ اسلامی، برگزاری مراسمات مذهبی، برنامه‌های عزاداری، جشن‌ها و یادواره‌ها، برگزاری آموزش‌های حضوری و مجازی با موضوعات مختلف جهت نشر فرهنگ زندگی اسلامی و انسانی، ایجاد تعامل بین دانشگاه و دانشجویان مومن و مذهبی از طریق ایجاد تشکل‌های فرهنگی و حمایت از ایده‌های نو و اثر گذار در زمینه‌های فرهنگی است.

وی در رابطه با فعالیت‌های فرهنگی در حوزه فضای مجازی، تصریح کرد: ایجاد کانال‌های اطلاع‌رسانی فرهنگی در پیام رسان‌های داخلی، اینستاگرام، واتس‌اپ، ایتا و جایگزینی این فضاها جهت امور تبلیغاتی بجای بنر، بروشور و پوستر، تهیه کلیپ‌ها و فایل‌های فرهنگی و بارگذاری آن در فضای مجازی مانند ساخت کلیپ درباره شهدای دانشگاه از عمده فعالیت‌ها در فضای مجازی است. همچنین برای پیشبرد اهداف و فعالیت‌های فرهنگی در این حوزه از استادانی که در عرصه فضای مجازی مهارت دارند، را شناسایی کرده و از ایده‌ها و نظرات آنها استفاده می‌کنیم.

حسین‌رضا معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، گفت: چالش‌های پیش روی فضای مجازی که البته مشکلی سراسری است و مختص دانشگاه نیست و مهم‌ترین آن سرعت بسیار پایین اینترنت و گرانی هزینه بیش از حد و دور شدن خانواده‌ها از یکدیگر به واسطه وقت‌گیری زیاد فضای مجازی در هر ساعت از شبانه روز است. همچنین بزرگترین چالش آن عدم انگیزه دانشجویان به مشارکت در برنامه‌های مجازی است هرچند که برنامه جذاب طراحی شود و در صورت امکان برای انجام برنامه‌ها در فضای مجازی بسته‌های اینترنتی در نظر گرفته شود. غالب برنامه‌ها از طریق گوشی‌های شخصی انجام می‌شود که با هزینه شخصی این یک چالش است.

حسین‌رضا، ارائه خدمات مشاوره تحصیلی به پذیرفته‌شدگان و خانواده آنها در رابطه با رشته‌های تحصیلی، معرفی رشته‌های تحصیلی و شرایط تحصیل در دانشگاه، معرفی و ارائه برنامه حضور مشاوران دانشگاه در حیطه‌های مختلف، گزارش و ارائه برنامه‌های مرکز مشاوره در زمینه برگزاری همایش، کارگاه و وبینار، توزیع بروشور با موضوعات نحوه سازگاری با محیط دانشگاهی-ارائه راهکارهای موفقیت در تحصیل در دانشگاه-راهکارهای تعامل دانشجو و استاد، در اختیار گذاشتن کانال ارتباطی به صورت مجازی و تلفنی جهت ارتباط خانواده‌ها با مر کز مشاوره، طرح غربالگری و سلامت روان برای دانشجویان جدیدالورود را از عمده خدمات مشاوره‌ای در این واحد دانشگاهی مطرح کرد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد، گفت: تبیین و روشنگری جوانان از طریق ایجاد دوره‌های آموزشی توسط استادان دانشگاه برای آگاهی دانشجویان جهت انتخاب آگاهانه و به دور از احساسات  در دفتر مشاوره یکی از برنامه‌های مهم در راستای تسهیل جوانان به ازدواج است. همچنین پیشنهاد ایجاد سرفصل درسی مهارت‌های زندگی و دانش خانواده و اصول مدیریت خانواده و اصول زندگی در اجتماع برای دانشجویان در قالب ۱۵ واحد درسی برای بالا بردن سطح فرهنگ عمومی در کنار آموزش مطالب درسی مرتبط با رشته تحصیلی چرا که تحصیل در هر رشته‌ای نیاز انسان به آگاهی مسایل خانواده و یک زندگی انسانی را کامل نمی‌کند.

حسین‌رضا ادامه داد: در خصوص تخفیف شهریه ازدواج دانشجویی ضمن اطلاع‌رسانی در سایت دانشگاه به کلیه دانشجویانی که در حین تحصیل ازدواج کرده باشند براساس ضوابط و بخشنامه مربوطه تخفیفات دانشجویی تعلق می‌گیرد که با استقبال دانشجویان مواجه شده است.

وی اضافه کرد: تا کنون کرسی‌های زیادی در دانشگاه با موضوعات مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی برگزار شده که میزان استقبال ازآن با توجه به موضوع کرسی متغیر بوده است. در برخی از کرسی‌ها که با موضوعات روز مانند ارتباط دختر و پسر، ازدواج، حجاب و موضوعاتی از این قبیل برگزار شده  که با استقبالی بیشتر از حد انتظار روبرو شده‌ایم و در بقیه موارد استقبال متوسط یا کم بوده است. کرسی آزاد اندیشی اگر با رعایت تمام موارد مندرج در آیین نامه برگزار شود و یک طرفه نباشد و افراد مباحثه کننده اطلاعات کافی در زمینه بحث کرسی داشته باشند و نیز اطمینان از اینکه می‌توان در فضایی آرام و بدون لکنت به بیان نظرات پرداخت، می‌تواند نقشی اساسی در معرفت افزایی دانشجویان داشته باشد.

حسین‌رضا تأکید کرد: برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در بروز و ظهور استعدادهای دانشجویان و اعتماد به نفس آنها نقش موثری خواهد داشت. چنانچه موضوعات با حضور اساتید متخصص برگزار شود، نقش موثری در ایجاد مسیر فکری مشخص و سالم برای جوانان دارد. در سال ۱۳۹۷ حدود ۴۰ کرسی آزاد اندیشی با حضور دانشجویان برگزار شد که شاید در هیچ واحد دانشگاهی چنین آماری وجود نداشته باشد وجمعا از سال ۹۴ تا کنون بیش از ۶۰ کرسی برگزار و مورد استفاده دانشجویان واقع شده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد گفت: اطلاع رسانی صحیح و گسترده اولین قدم است و تبیین موارد مندرج در آیین‌نامه به متقاضیان برگزاری کرسی از اهمیت بالایی برخوردار است که در این زمینه اقدامات لازم انجام خواهد شد. استفاده از استادان مختلف دانشکده‌ها با موضوعات سیاسی، روانشناسی، پزشکی، اقتصادی، هنری، آسیب‌های اجتماعی و عناوین مورد نیاز روز را طراحی کرد تا در فضای مجازی با مشارکت دانشجویان بصورت آنلاین برنامه کرسی آزاد اندیشی را برگزار کرد.  بهتر از هرکسی  این خود دانشجوست که احساس نیاز نسبت به بعضی موضوعات دارد، بنابراین در برنامه‌های آتی جهت توسعه کرسی‌ها لازم است نظرات دانشجویان اخذ و مطابق آنها برنامه‌ریزی شود. در برخی موارد کارشناسان و استادان تبیین برخی موضوعات را نیاز دانشجو می‌دانند که لازم است در این موضوعات هم کرسی برگزار شود و چنانچه دانشجو تمایل به شرکت نداشته باشد لازم است برگزار کنندگان فاکتورهای تشویقی برای شرکت کنندگان فعال قرار دهند تا آمار شرکت شرکت کننده بالا برود و این امر هزینه‌بر است.

انتهای پیام/

حبیبه رحیمیان کد خبر: 1077389 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد کرسی‌های آزاداندیشی علی‌اکبر حسین‌رضا فضای مجازی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد کرسی های آزاداندیشی علی اکبر حسین رضا فضای مجازی کرسی آزاد اندیشی فضای مجازی فعالیت ها برنامه ها حسین رضا کرسی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۳۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه ازاد چه گفتند؟

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در این نشست محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد در خصوص چرایی تشکیل این رویداد گفت: در دانشگاه، نظام اجرایی و دسته‌بندی داریم بطوریکه مدیران و کارمندان در سلسله مراتبی که قرار دارند با همدیگر ارتباط کاری دارند و نسبت به هم شناخت دارند در  حالی که در نظام علمی اساتید همدیگر را نمی‌شناسند و خیلی نسبت به هم شناخت ندارند و برای این‌که این ارتباط‌ها و همفکری میان اساتید و هیئت‌علمی برقرار شود سعی کردیم تا این نشست را برگزار کنیم. باید گفت که گروه‌های رشته‌ای در دانشگاه آزاد در ۱۸ دسته‌بندی قرار می‌گیرند و با توجه به این حجم از گستردگی؛ هدایت و جمع‌بندی نسبت به موضوعات و مشکلات دانشگاه و رشته‌ها و همچنین شنیدن صحبت‌های اساتید کار سختی است که نیاز به برگزاری این چنین برنامه‌ها و شنیدن نقطه نظرات بیش‌ازپیش احساس می‌شود.

 
وی ادامه داد: برای این‌که نبض کاری و مسیر راه دانشکده‌ها را تعریف کنیم سعی کردیم تا بر اساس الگوی تمدن نوین اسلامی رهبری که به ۵ مرحله اشاره کردند بر آن اساس گام برداریم. در این مسیر سه مرحله را برای تحول علوم انسانی، اسلامی در پیش داریم که مرحله اول آن سازمان‌دهی است که بر اساس آن قرار است علوم انسانی را به عرصه رسانه و هنر متصل کنیم.

در نظام دانشی جدید در نظر داریم که با تخصیص دانشکده‌های جدید به واحد‌ها (به‌اصطلاح دانشکدگان) به سازمان‌دهی بهتری دست پیدا کنیم تا تعامل‌ها در سطح حداکثری خود قرار گیرند و دائم در حال سنجش مبانی تحول رشته وضعیت رشته‌ها هستیم تا بر اساس یک سیاست گذرای صحیح اقدام به تصمیم‌گیری کنیم. باید گفت که هنر و رسانه همه موجودیت ما را تقویت می‌کند و باید همه علوم را ذیل این رشته‌ها قرار دهیم.

وی خاطر نشان کرد: در صدد هستیم تا با پیوند هنر و رسانه یک معنای جدید را رقم بزنیم و در این مکان با حضور شما اساتید با تجربه تقاضا دارم تا اگر راهکار و پیشنهادی برای این پیوند میان هنر و رسانه با سایر رشته‌های علوم انسانی دارید حتماً بیان کنید. حتی می‌توان فراتر از آن به سراغ معنا و ارتباط‌هایی با رشته‌های مهندسی و پزشکی هم رفت.

همایون بیان کرد: بدون شک اگر به حلقه مفقوده ارتباطی میان گفتگو‌های علوم انسانی با بقیه علوم جدی‌تر نگاه شود می‌توان امیدوار بود که تأثیرگذاری بسزایی را میان سایر قالب علوم شاهد باشیم و به نتایج خوبی دست پیدا کنیم. همان‌طور که زیست‌فناوری تمدن غرب، بدون مبانی علوم انسانی امکان‌پذیر نبود و با تلفیق آن در علوم انسانی در هم تنیدگی ایجاد شده است ما هم باید به سراغ اجرایی کردن این موضوع برویم چون امتحان خود را پس داده است و نشان داده که چقدر این ترکیب می‌تواند موفق ظاهر شود. باید همه ظرفیت‌ها را یکپارچه کنیم و دیوارکشی‌های میان رشته‌های مختلف را برداریم و با مدیریت صحیح وارد بحران‌ها نشویم.

گفتنی است در این نشست شریف‌زاده مدیر کارگروه کشوری، حمیده جعفری رئیس دانشکده هنر و معماری تهران جنوب، قیومی معاون اندیشکده مطالعات راهبردی دانشگاه آزاد، خانم شاه منصوری رئیس دانشکده ارتباطات، خانم مجیدی رئیس دانشکده بین‌الملل و جمعی دیگر از اساتید به ارائه پیشنهاد‌ها و نقطه نظرات خود در خصوص مسائل مختلف پرداختند.

مطرح شدن ترسیم سند نقشه راه برای دانشکده و هماهنگ نبودن ضوابط خلق اثر هنری با معیارهای دانشگاه آزاد، احیای هنرهای سنتی و احترام به هنرمندان و فراهم کردن فرصت ارائه و تبلیغ آثار هنری آن‌ها از هر تریبون رسانه‌ای به مخاطب، رفع نواقص و قوانین مدون نشده در حوزه رسانه که به جرائم رسانه‌ای منجر شده، تعیین تکلیف رسانه در حوزه مدرنیته و دنیای تکنولوژی و ارتباط آن با شبکه‌های اجتماعی، فراهم شدن فرصتی برای استفاده کاربردی و عملیاتی از  تحقیقات و دستاوردهای اساتید و پژوهشگران و پایان‌نامه‌های دانشجوهای مقاطع دکتری، تعیین سازوکاری درست از رشته‌های موجود در دانشگاه آزاد اسلامی و ارتباط آن با گفتمان اسلامی، مخالفت با ادغام دانشکده هنر و رسانه و ایجاد دانشکده‌ای با این عنوان، راه‌اندازی  پلاتو برای دانشجویان سینما در دانشگاه علوم تحقیقات از جمله موارد مورد بحث در این نشست بود که توسط اساتید و اعضای هیئت‌علمی با رئیس و معاون علوم انسانی دانشگاه آزاد مطرح شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری میزگرد پوشش دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه آزاد چه گفتند؟
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه ازاد چه گفتند؟
  • برگزاری دوره های سواد رسانه برای کاهش آسیبهای فضای مجازی
  • برگزاری رویداد ریورس پیچ صنعت حمل و نقل
  • تاکید بر بهره گیری از توان نخبگان دانشگاهی در حل مشکلات استان کرمانشاه
  • برگزاری ۹۰ رویداد در نود سالگی دانشگاه تهران
  • تجلیل از دانشجویان فعال در برگزاری انتخابات اسفندماه شیراز
  • رویکردی نوین در آموزش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی 
  • لزوم عضویت استادان کارگروه جغرافیا در کمیته‌های ارتقای اساتید/ محور‌های ۱۰ گانه خروج از ساختار معیوب جغرافیا