Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌اکبر حسین‌رضا معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره فعالیت‌های اجرایی در حوزه فرهنگی این واحد دانشگاهی اظهار کرد: سوق دادن برنامه‌های فرهنگی به بستر فضای مجازی برمبنای مسائل فرهنگی، اجتماعی، دینی و قرآنی، جشنواره‌های هنری، برگزاری مسابقات کتابخوانی، برگزاری وبینار و ساخت کلیپ و محتوای فرهنگی، فعال کردن کانون‌های دانشجویی، تشکل‌های اسلامی و در اختیار قرار دادن فضا و امکانات مناسب جهت فعالیت‌ها را از برنامه‌های فرهنگی در این معاونت ذکر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین‌رضا افزود: همچنین ایجاد تعامل مثبت و اثر بخش در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی و شرع مقدس بین اساتید و کارکنان و دانشجویان در راستای احیای فرهنگ اسلامی از طریق اقامه نماز و اجرای مصوبات ستاد اقامه نماز در راستای زنده نگه داشتن فرهنگ اسلامی، برگزاری مراسمات مذهبی، برنامه‌های عزاداری، جشن‌ها و یادواره‌ها، برگزاری آموزش‌های حضوری و مجازی با موضوعات مختلف جهت نشر فرهنگ زندگی اسلامی و انسانی، ایجاد تعامل بین دانشگاه و دانشجویان مومن و مذهبی از طریق ایجاد تشکل‌های فرهنگی و حمایت از ایده‌های نو و اثر گذار در زمینه‌های فرهنگی است.

وی در رابطه با فعالیت‌های فرهنگی در حوزه فضای مجازی، تصریح کرد: ایجاد کانال‌های اطلاع‌رسانی فرهنگی در پیام رسان‌های داخلی، اینستاگرام، واتس‌اپ، ایتا و جایگزینی این فضاها جهت امور تبلیغاتی بجای بنر، بروشور و پوستر، تهیه کلیپ‌ها و فایل‌های فرهنگی و بارگذاری آن در فضای مجازی مانند ساخت کلیپ درباره شهدای دانشگاه از عمده فعالیت‌ها در فضای مجازی است. همچنین برای پیشبرد اهداف و فعالیت‌های فرهنگی در این حوزه از استادانی که در عرصه فضای مجازی مهارت دارند، را شناسایی کرده و از ایده‌ها و نظرات آنها استفاده می‌کنیم.

حسین‌رضا معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، گفت: چالش‌های پیش روی فضای مجازی که البته مشکلی سراسری است و مختص دانشگاه نیست و مهم‌ترین آن سرعت بسیار پایین اینترنت و گرانی هزینه بیش از حد و دور شدن خانواده‌ها از یکدیگر به واسطه وقت‌گیری زیاد فضای مجازی در هر ساعت از شبانه روز است. همچنین بزرگترین چالش آن عدم انگیزه دانشجویان به مشارکت در برنامه‌های مجازی است هرچند که برنامه جذاب طراحی شود و در صورت امکان برای انجام برنامه‌ها در فضای مجازی بسته‌های اینترنتی در نظر گرفته شود. غالب برنامه‌ها از طریق گوشی‌های شخصی انجام می‌شود که با هزینه شخصی این یک چالش است.

حسین‌رضا، ارائه خدمات مشاوره تحصیلی به پذیرفته‌شدگان و خانواده آنها در رابطه با رشته‌های تحصیلی، معرفی رشته‌های تحصیلی و شرایط تحصیل در دانشگاه، معرفی و ارائه برنامه حضور مشاوران دانشگاه در حیطه‌های مختلف، گزارش و ارائه برنامه‌های مرکز مشاوره در زمینه برگزاری همایش، کارگاه و وبینار، توزیع بروشور با موضوعات نحوه سازگاری با محیط دانشگاهی-ارائه راهکارهای موفقیت در تحصیل در دانشگاه-راهکارهای تعامل دانشجو و استاد، در اختیار گذاشتن کانال ارتباطی به صورت مجازی و تلفنی جهت ارتباط خانواده‌ها با مر کز مشاوره، طرح غربالگری و سلامت روان برای دانشجویان جدیدالورود را از عمده خدمات مشاوره‌ای در این واحد دانشگاهی مطرح کرد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد، گفت: تبیین و روشنگری جوانان از طریق ایجاد دوره‌های آموزشی توسط استادان دانشگاه برای آگاهی دانشجویان جهت انتخاب آگاهانه و به دور از احساسات  در دفتر مشاوره یکی از برنامه‌های مهم در راستای تسهیل جوانان به ازدواج است. همچنین پیشنهاد ایجاد سرفصل درسی مهارت‌های زندگی و دانش خانواده و اصول مدیریت خانواده و اصول زندگی در اجتماع برای دانشجویان در قالب ۱۵ واحد درسی برای بالا بردن سطح فرهنگ عمومی در کنار آموزش مطالب درسی مرتبط با رشته تحصیلی چرا که تحصیل در هر رشته‌ای نیاز انسان به آگاهی مسایل خانواده و یک زندگی انسانی را کامل نمی‌کند.

حسین‌رضا ادامه داد: در خصوص تخفیف شهریه ازدواج دانشجویی ضمن اطلاع‌رسانی در سایت دانشگاه به کلیه دانشجویانی که در حین تحصیل ازدواج کرده باشند براساس ضوابط و بخشنامه مربوطه تخفیفات دانشجویی تعلق می‌گیرد که با استقبال دانشجویان مواجه شده است.

وی اضافه کرد: تا کنون کرسی‌های زیادی در دانشگاه با موضوعات مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی برگزار شده که میزان استقبال ازآن با توجه به موضوع کرسی متغیر بوده است. در برخی از کرسی‌ها که با موضوعات روز مانند ارتباط دختر و پسر، ازدواج، حجاب و موضوعاتی از این قبیل برگزار شده  که با استقبالی بیشتر از حد انتظار روبرو شده‌ایم و در بقیه موارد استقبال متوسط یا کم بوده است. کرسی آزاد اندیشی اگر با رعایت تمام موارد مندرج در آیین نامه برگزار شود و یک طرفه نباشد و افراد مباحثه کننده اطلاعات کافی در زمینه بحث کرسی داشته باشند و نیز اطمینان از اینکه می‌توان در فضایی آرام و بدون لکنت به بیان نظرات پرداخت، می‌تواند نقشی اساسی در معرفت افزایی دانشجویان داشته باشد.

حسین‌رضا تأکید کرد: برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در بروز و ظهور استعدادهای دانشجویان و اعتماد به نفس آنها نقش موثری خواهد داشت. چنانچه موضوعات با حضور اساتید متخصص برگزار شود، نقش موثری در ایجاد مسیر فکری مشخص و سالم برای جوانان دارد. در سال ۱۳۹۷ حدود ۴۰ کرسی آزاد اندیشی با حضور دانشجویان برگزار شد که شاید در هیچ واحد دانشگاهی چنین آماری وجود نداشته باشد وجمعا از سال ۹۴ تا کنون بیش از ۶۰ کرسی برگزار و مورد استفاده دانشجویان واقع شده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد گفت: اطلاع رسانی صحیح و گسترده اولین قدم است و تبیین موارد مندرج در آیین‌نامه به متقاضیان برگزاری کرسی از اهمیت بالایی برخوردار است که در این زمینه اقدامات لازم انجام خواهد شد. استفاده از استادان مختلف دانشکده‌ها با موضوعات سیاسی، روانشناسی، پزشکی، اقتصادی، هنری، آسیب‌های اجتماعی و عناوین مورد نیاز روز را طراحی کرد تا در فضای مجازی با مشارکت دانشجویان بصورت آنلاین برنامه کرسی آزاد اندیشی را برگزار کرد.  بهتر از هرکسی  این خود دانشجوست که احساس نیاز نسبت به بعضی موضوعات دارد، بنابراین در برنامه‌های آتی جهت توسعه کرسی‌ها لازم است نظرات دانشجویان اخذ و مطابق آنها برنامه‌ریزی شود. در برخی موارد کارشناسان و استادان تبیین برخی موضوعات را نیاز دانشجو می‌دانند که لازم است در این موضوعات هم کرسی برگزار شود و چنانچه دانشجو تمایل به شرکت نداشته باشد لازم است برگزار کنندگان فاکتورهای تشویقی برای شرکت کنندگان فعال قرار دهند تا آمار شرکت شرکت کننده بالا برود و این امر هزینه‌بر است.

انتهای پیام/

حبیبه رحیمیان کد خبر: 1077389 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد کرسی‌های آزاداندیشی علی‌اکبر حسین‌رضا فضای مجازی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد کرسی های آزاداندیشی علی اکبر حسین رضا فضای مجازی کرسی آزاد اندیشی فضای مجازی فعالیت ها برنامه ها حسین رضا کرسی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۴۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ زلفي گل افزود: بر اساس آن امروز دقیق می‌توانیم بگوییم، دانشگاه علامه‌طباطبائی در سال ۱۴۰۲ در مجموع هزار و ۳۰۰ فعالیت فرهنگی داشته است. همچنین در ارزیابی روسای دانشگاه‌ها فعالیت‌های فرهنگی ثبت شده بر اساس سامانه فرنما معیار مهمی است و از روی همین سامانه کارنامه فرهنگی برای دانشجویان صادر می‌شود.

وي گفت: برگزیدگان جشنواره بین‌المللی حرکت و جشنواره رویش به عضویت بنیاد ملی نخبگان در می‌آیند و از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند. روند جذب افراد نخبه و مستعد در دولت و دستگاه‌های اجرایی نیز تسهیل شده است. تولید علم باید برونداد داشته باشد. تولید مقاله، کتاب، اختراع و دستاوردهای علمی یا هنری یکی از این بروندادها است و استادان باید برخی از این بروندادها را داشته باشند. این موضوع در آیین‌نامه ارتقای جدید استادان و اعضای هیئت علمی که در حال تدوین است، قید شده است که استاد می‌تواند به هر شکلی دستاورد علمی خود را نشان دهد و فقط مقاله مد نظر نیست. کاربردی بودن مقالات را نیز در نظر داریم؛ به همین دلیل مقالات بنیادین ۷ امتیاز، مقالاتی که نیازی از جامعه رفع کنند، ۱۴ امتیاز برای ارتقای استادان خواهد داشت.

زلفي گل افزود: فردی که رساله‌های بنیادی داشته باشد به اندازه حقوق استاد پایه یک پژوهانه دریافت می‌کند، فردی که رساله‌های کاربردی دارد دو برابر و فردی که رساله فناوری داشته باشد، سه برابر حقوق استاد پایه یک پژوهانه می‌گیرد. استادان ارتباط با صنعت نیز به صورت ویژه تشویق می‌شوند. همچنین از علوم نوظهور و نوپدید مانند هوش مصنوعی در حد توان حمایت مالی می‌کنیم.

وزیر علوم درباره مطالبه دانشجویان در خصوص قانون حمایت از خانواده و ایجاد خوابگاه‌های متاهلی گفت: در همه دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هزار واحد خوابگاه متاهلی داشتیم ولی ما در مدت مسئولیت، ۳۵۰ واحد اضافه کردیم، ۳۲۰۰ واحد تا آخر سال نیز اضافه می‌شود که احداث ۲۶۰۰ آن شروع شده است. ساخت خوابگاه بودجه می‌خواهد. یکی از این کارها طرح تهاتر و مولدسازی است. به دانشگاه‌ها اجازه داده شده است املاکی که دارند را تغییر کاربری دهند و از آن‌ها برای ساخت خوابگاه‌های متاهلی استفاده کنند. ما پول نداریم و سازمان برنامه به ما اعتبار نمی‌دهد ولی سرمایه و امکانات بدون استفاده‌ای که داریم را می‌توانیم به گونه‌ای دیگر مورد استفاده قرار دادیم.

وی افزود: در وزارت علوم ۷۵ اقدام جدید ايجاد كرديم، كه افزایش پایه‌های تشویقی استادان به ۶۰ پایه، بورسیه رتبه‌های برتر کنکور هر سال و المپیادی‌ها، تعیین کارانه (جهش علمی) بر مبنای عملکرد، اختصاص پژوهانه به استادانی نو استخدام، اختصاص پژوهانه برای دانشمندان یک‌درصد و دودرصد، قید شدن پژوهانه جامع در برنامه توسعه هفتم، تخصیص ۱۵ درصد بودجه کل دانشگاه برای فعالیت‌های پژوهشی و پنج درصد برای فعالیت‌های فرهنگی، راه‌اندازی بورسیه صنعت با همکاری صنایع، حمایت از مجلات تحت نمایه‌های بین‌المللی، تاسیس صندوق عالی عتف از جمله این فعالیت‌ها است‌.

وزیر علوم به راه‌اندازی سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان) اشاره کرد و گفت: تا امروز بیش از 15 هزار نیاز در این سامانه ثبت شده و استادانی که روی رفع نیازهای ثبت شده در این سامانه کار کنند، پژوهانه دریافت می‌کنند. برای حمایت از پژوهشگران نیز سامانه پژوهشگران مستقل را راه‌اندازی کردیم که بتوانند از مزایای بیمه و حقوق بهره‌مند شوند. سامانه دانا (درگاه آشنایی با نخبگان و آینده‌سازان) نیز تاسیس شد تا همه دانشمندان در این سامانه صفحه خانگی داشته باشند و دستاوردهای علمی و مقالات خود را در این صفحه ثبت ‌کنند. پژوهانه بر این اساس و روزآمد بودن صفحه به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

وزیر علوم در پایان این نشست از دانشجویان خواست راهکارهای جدید خود را برای اداره بهتر آموزش عالی ارائه دهند.

دیگر خبرها

  • باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه آزاد چه گفتند؟
  • برگزاری دوره های سواد رسانه برای کاهش آسیبهای فضای مجازی
  • برگزاری رویداد ریورس پیچ صنعت حمل و نقل
  • تاکید بر بهره گیری از توان نخبگان دانشگاهی در حل مشکلات استان کرمانشاه
  • برگزاری ۹۰ رویداد در نود سالگی دانشگاه تهران
  • تجلیل از دانشجویان فعال در برگزاری انتخابات اسفندماه شیراز
  • رویکردی نوین در آموزش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی 
  • لزوم عضویت استادان کارگروه جغرافیا در کمیته‌های ارتقای اساتید/ محور‌های ۱۰ گانه خروج از ساختار معیوب جغرافیا
  • همکاری دانشجویان در برگزاری انتخابات نمادی از مشارکت اجتماعی فعال نسل جوان