Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قزوین مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین گفت: قزوین رتبه نخست را از نظر تعداد آثار تاریخی و رتبه سوم دنیا را در این زمینه دارد ولی متأسفانه هنوز هویت فرهنگی آثار تاریخی برای شهروندان تبیین نشده است. هفته گذشته ساباط تاریخی عبید زاکان و بخشی از یک اثر تاریخی دیگر شهر قزوین تخریب شد که باید جلوی این روند را گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریم بیدخام شب گذشته ۲۷ مهر در کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان، اظهار کرد: استفاده از فضاهای تاریخی قزوین برای راه‌اندازی مراکز فرهنگی، موجب احیا و حفظ آثار تاریخی استان و اشتغال‌زایی می‌شود و هم خانه‌های تاریخی استان را از تبدیل شدن به مراکز حاشیه‌نشینی دور می‌کند.

وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی استان به تنهایی نمی‌تواند این هدف را محقق کند و باید سایر دستگاه‌های عضو کارگروه هم همکاری لازم را داشته باشند و تسهیلات و تمهیدات مورد نظر را برای حفظ این آثار تاریخی فراهم کنند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین افزود: استان قزوین مملو از آثار تاریخی و میراث فرهنگی است و نگهداری از آن‌ها به مسئولیت اجتماعی تک‌تک شهروندان و عزم جدی دستگاه‌های متولی نیاز دارد.

بنابراعلام روابط عمومی استانداری، وی خاطرنشان کرد: قزوین رتبه نخست را از نظر تعداد آثار تاریخی و رتبه سوم دنیا را در این زمینه دارد ولی متأسفانه هنوز هویت فرهنگی آثار تاریخی برای شهروندان تبیین نشده است. هفته گذشته ساباط تاریخی عبید زاکان و بخشی از یک اثر تاریخی دیگر شهر قزوین تخریب شد که باید جلوی این روند را گرفت.

بیدخام افزود: بناهای تاریخی از کلاه فرهنگی، سعد السلطنه، آب انبارها و مساجد هویت شهر قزوین هستند که باید امانت‌داری کرده و آن‌ها را برای نسل‌های آینده حفظ کنیم.

وی اضافه کرد: اگر به این مسئله بی‌توجه باشیم خیلی از خانه‌های تاریخی خراب شده و قسمتی هم به محل سکونت افاغنه، حاشیه‌نشین‌ها تبدیل خواهد شد.

این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع ساماندهی متکدیان اشاره کرد و گفت: هفته گذشته با همکاری شهرداری، دستگاه قضا و دفتر امور اجتماعی یک متکدی میلیاردر در قزوین دستگیر و مشخص شد با سوء‌استفاده از عواطف مردم به تکدی‌گری می‌پرداخته است.

بیدخام گفت: دستگیری این فرد نشان داد اگر دستگاه‌ها همراه باشند فضا برای تکدی‌گری ناامن می‌شود و شهری عاری از متکدیان را خواهیم داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آثار تاریخی متكديان مراکز فرهنگی میراث فرهنگی استانی فرهنگی و هنری فرهنگی استان امور اجتماعی آثار تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۶۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه هنرهای تجسمی بناهای تاریخی ایران افتتاح شد

نمایشگاه بناهای تاریخی ایران به مناسبت روز جهانی بناهای تاریخی در عمارت مسعودیه افتتاح شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، ابراهیمی قائم مقام صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی یا قدردانی از خانه هنر دل‌افکن در برگزاری این نمایشگاه، نقش هنرمندان را در راستای معرفی بناهای ارزشمند تاریخی موثر دانست.

او افزود: صندوق توسعه و احیا همواره تلاش خود را بر احیا و نگهداشت آثار تاریخی گذاشته است و این مهم در سال جاری نیز با جدیت ادامه می‌یابد‌.

مریم دل‌افکن مدیر اجرایی این نمایشگاه نیز با قدردانی از حمایت‌های صندوق توسعه و احیا در برگزاری این نمایشگاه اظهار داشت: در نمایشگاه آثار بناهای تاریخی ایران حدود 50  هنرمند آثار خود را در رشته‌های مختلف هنری از جمله مجسمه‌سازی، صنایع دستی، دیجیتال آرت، نقاشی خط، نقاشی با مداد رنگی، رنگ روغن، آبرنگ و پاستل با موضوع بناهای تاریخی به نمایش گذاشته‌اند. 

چهره برگزیده هنر انقلاب در سال 1402 معرفی شد

او افزود: علاقه‌مندان به هنر  می‌توانند امروز پنج شنبه 30 فروردین و فردا جمعه از ساعت 11 تا 17 با مراجعه به مجموعه تاریخی مسعودیه واقع در میدان بهارستان از آثار هنرهای به نمایش گذاشته شده بازدید کنند.  

دل‌افکن برپایی این نمایشگاه را پلی برای ارتباط بین گذشته و حال، تاریخ وهنر و فرهنگ غنی کشورمان دانست و گفت: رویکرد اصلی ما، معرفی بناهای تاریخی و کمک به بازسازی این بناها و کاروانسراها و ثبت بیشتر بناهای مذکور است.

دل‌افکن با اشاره به اینکه کارهای تحقیقاتی، نوشتاری و هنری نمایشگاه حدود دو ماه به طول انجامید، گفت: هنرمندان تا 20 فروردین برای ارائه آثار خود مهلت داشتند و از میان تعداد زیادی آثار، بهترین تابلوها را برگزیدیم. در کنار نمایش آثار، کارگاه‌های آموزشی و پژوهشی هم برگزار می‌شود.

ویدا کوشا پژوهشگر و فعال فرهنگی و اجتماعی نیز در سخنانی با اشاره به اهمیت هنر اظهار داشت: هنر می‌آید که مرهم زخم‌ها باشد و تاثیر آن نیز در جامعه در برخی مواقع بیش از آن است که تصور می‌کنیم.

او با بیان اینکه اگر هنرمند تاریخ را نداند نمی‌تواند اثر فاخری را تولید کند بیان کرد:  اگر عقبه هنری و تاریخی را نسل به نسل منتقل کنیم اتفاقات خوبی رخ می‌دهد.

این فعال فرهنگی و اجتماعی گفت: بن‌مایه هر هنرمند یک مسئولیت اجتماعی است که خلق زیبایی کند و طوری این زیبایی را خلق کند که حس خوب منتقل شود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه
  • ‌سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس: اگر افرادی حجاب را قبول ندارند ناگزیر هستند از قانون تبعیت کنند
  • خسارت صد میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به بنا‌های تاریخی سیرجان
  • استان فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است
  • همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی برای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه
  • گشایش نمایشگاه هنر‌های تجسمی بنا‌های تاریخی ایران در عمارت مسعودیه  
  • هزینه۱۳ میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه
  • نمایشگاه هنرهای تجسمی بناهای تاریخی ایران افتتاح شد
  • بناهای تاریخی، مُهر تاییدی بر فرهنگ و تمدن ایران زمین
  • ثبت رکود تاریخی در جشنواره ‌مدرسه عشق با ارسال ۷۵ هزار اثر