Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهوری موقت قرقیزستان که اخیرا و در پی یک ناآرامی مردمی روی کار آمده امروز (دوشنبه) گفت، قصد دارد برای یک دوره کامل ریاست جمهوری کاندیدا شود، در صورتی که این کشور قانون اساسی خود را برای مجاز کردن آن اصلاح کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این جاه طلبی "سادیر جباروف"، رئیس جمهوری موقت قرقیزستان به مذاق برخی از احزاب سیاسی این کشور که به روی کار آمدن وی کمک کرده‌اند، خوش نیامده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها در برهه‌ای به جباروف کمک کردند که زمام امور این کشور را به دست بگیرد که بحران سیاسی در قرقیزستان در پی انتخاباتی مناقشه برانگیز به وجود آمد.

بر اساس قانون اساسی قرقیزستان، رئیس جمهوری موقت نمی‌تواند در انتخاباتی که خودش ناظر بر آن است، شرکت کند و کاندیدا شود. جباروف ۵۱ ساله هفته گذشته و پس از ناآرامی که باعث سرنگونی دولت سورونبای جینبکوف، رئیس جمهوری سابق شد، روی کار آمد.

جباروف در گفتگو با کانال خبری روسیا ۲۴ گفت: پارلمان اکنون در حال اصلاح قوانین حاکم بر انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری است. اگر بتوانم بر اساس تغییرات قانون اساسی در انتخابات کاندیدا شوم، این کار را می‌کنم.

جباروف به عنوان شخصیت برجسته اپوزیسیون ملی گرا که بابت تلاش برای ربودن یک مخالف سیاسی در حال گذران حکم حبس خود بود، از سوی حامیانش در جریان اعتراضات خشونت بار به انتخابات مناقشه آمیز پارلمانی چهارم اکتبر، آزاد شد.

پارلمان قرقیزستان وی را در سمت نخست وزیر منصوب کرد و جینبکوف پیش از آنکه از سمتش کناره گیری کند، تصدی وی را تایید کرد. روی کار آمدن جباروف به نظر از سوی روسیه خوش آمده چون حمایتش را از کابینه وی اعلام کرده است. ناآرامی‌ها در قرقیزستان سومین انقلاب مردمی بود که به سرنگونی رئیس جمهوری در این کشور از ۲۰۰۵ انجامید.

جباروف هم به عنوان نخست وزیر و هم حالا به عنوان رئیس جمهوری موقت این کشور باید بر انتخابات پارلمانی و رای گیری برای انتخابات ریاست جمهوری قرقیزستان نظارت کند. تاریخ و زمانی برای این دو انتخابات هنوز مشخص نشده است. اصلاحات قانون اساسی نیز نیاز به رفراندوم دارند.

جباروف اخیرا "کامچیبک تاشیف"، نزدیکترین متحد خود را به عنوان رئیس امنیت کشور انتخاب کرده و یک برنامه طولانی مدت را منتشر کرد که پیامی واضح در تبدیل شدن به بیش از یک رهبر موقت محسوب می‌شود.

جباروف همچنین به مسکو تاکید کرد که قرقیزستان همچنان متحد نخست روسیه است و بازبینی در توافقات دو جانبه را رد کرد. قرقیزستان با چین هم مرز و میزبان پایگاه نیروی هوایی روسیه است.

رئیس جمهوری موقت قرقیزستان ادامه داد: روابط ما با روسیه چندجانبه است و ما نمی‌توانیم خودمان را از روسیه در حوزه‌های ژئوپلیتیکی، همکاری نظامی یا اقتصادی دور و جدا بدانیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قرقيزستان رئیس جمهوری موقت قرقیزستان قانون اساسی روی کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۰۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد

به گزارش خبرآنلاین، رسانه آمریکایی گزارش داد دیدار «دونالد ترامپ» نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا با «خاویر میلی» رئیس‌جمهور آرژانتین، خشم کاخ سفید و «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده را به همراه داشته است.

میلی و ترامپ در حاشیه «کنفرانس کنش سیاسی محافظه‌کاران» در ماه فوریه با یکدیگر دیدار کردند و مسئولان تبلیغاتی ترامپ تصاویر این دیدار را در فضای مجازی منتشر کردند.

به گزارش ایسنا؛ خبرگزاری آکسیوس به نقل از دو مقام آگاه گزارش داد ملاقات میلی و ترامپ از قبل برنامه‌ریزی نشده بود؛ بلکه پس از ورود رئیس‌جمهور آرژانتین به واشنگتن، مسئولان این کنفرانس به او اعلام کردند ترامپ قصد دارد قبل سخنرانی‌اش، با وی دیدار کند.

بر اساس این گزارش، مسئولان وزارت خارجه آمریکا از این دیدار که در سال انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برگزار شد، متعجب شدند. همچنین آکسیوس گزارش داد سفیر آمریکا در آرژانتین بعدها درباره این دیدار در یک نشست خصوصی به وزیر خارجه آرژانتین گلایه و اظهار کرده است که کشورهای خارجی نباید در انتخابات آمریکا مداخله کنند.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا امسال در پنجم نوامبر (۱۵ آبان) برگزار خواهد شد و از حزب جمهوری‌خواه دونالد ترامپ و از حزب دموکرات جو بایدن رقبای اصلی این انتخابات محسوب می‌شوند.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898431

دیگر خبرها

  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در جمهوری اسلامی قانون است، همه پیروی کنند | دست اجانب دنبال برداشتن حجاب است
  • روز تحلیف پوتین مشخص شد
  • گام اساسی دولت سیزدهم در عرصه دیپلماسی اقتصادی
  • واکاوی اصل ۲۲ قانون اساسی در سلسله جلسات شرح مبسوط قانون اساسی
  • قیمت طلا در کشور برچه اساسی تغییر می کند؟ | پیش بینی از قیمت طلا و سکه در روزهای آینده
  • فقط نیم درصد از مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند
  • درخواست زلنسکی برای تغییر توجه غرب از اسرائیل به اوکراین
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد
  • حسینی، نماینده مجلس: به جای تغییر در تیم اقتصادی دولت باید به دنبال بهبود سیاست‌ها بود/ اتفاقات بین‌المللی در قیمت ارز به شدت تاثیرگذار است