Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-19@07:56:05 GMT

رواق کتاب در حرم امام رضا (ع)

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۹۰۳۹۱

رواق کتاب در حرم امام رضا (ع)

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس این روزها در حرم مطهر رضوی شاهد برگزاری برنامه‌ای با عنوان «رواق کتاب» هستیم که به صورتی متفاوت به معرفی آثار می‌پردازد.

با ورود به صحن قدس، جمعی را نشسته بر فرش پای منبری می‌بینیم که به موضوع کتاب می‌پردازد. استادان دانشگاه و برخی نویسندگان کتاب مهمانان همیشگی این منبر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دورهمی، علاوه بر معرفی کتاب، حاضران به حلقه‌های معرفت کتاب نیز وارد می‌شوند.

در این برنامه، نویسنده متناسب با موضوع محوری مشخص‌شده به معرفی محتوای اثر می‌پردازد و به پرسش‌های مخاطبان درباره آن پاسخ می‌دهد. در این برنامه، انتشارات معتبر کشور همچون سوره مهر، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، به‌نشر و دیگران حضوری فعال دارند.

پرسش و پاسخ دانشجویی درباره عزاداری امام‌حسین (ع) با حضور حجت‌الاسلام منصوری، خوانش و معرفی کتاب‌های «فرصت زیبای زیارت» و «چشمه حکمت رضوی» با حضور حجت‌الاسلام محمدباقر پورامینی، معرفی بلندترین رمان انقلاب با حضور منصور انوری، نویسنده اثر، و هم‌نشینی و گفت‌وگو با محمدرضا سرشار که صدایش در قصه ظهر جمعه برای ما تداعی‌کننده خاطرات کودکی است درباره اثر «آنک آن یتیم نظرکرده» که به زندگی پیامبر اکرم (ص) اشاره دارد، محمداسماعیل حاجی‌عیان درباره رمان «آتون‌نامه» و مصطفی رحمان‌دوست، نویسنده کتاب «ترانه‌های نیایش»، برخی از لحظات ناب این برنامه هستند.

بلندترین رمان انقلاب

یکی از برنامه‌های «رواق کتاب» به معرفی بلندترین رمان انقلاب اختصاص داشت که نگارش آن 10 سال به طول انجامید و در پایان مورد توجه و تفقد مقام معظم رهبری قرار گرفت. منصور انوری، نویسنده اثر، درباره بلندترین رمان انقلاب که «جاده جنگ» نام دارد می‌گوید: این اثر یک رمان بلند تاریخی است که در کنار داستانی پرکشش و عاشقانه، بخشی از تاریخ پرفرازوفرود کشور را از آغاز جنگ جهانی دوم تا پایان جنگ تحمیلی به تصویر می‌کشد.

وی انگیزه نگارش کتاب «جاده جنگ» را مربوط به دوران نوجوانی‌اش می‌داند و می‌گوید: موضوعات رمان «جاده جنگ» بر اساس واقعیات تاریخی شکل گرفته‌ و گویای نیم ‌قرن از حوادث تاریخ ایران ‌است. از آنجا که این رمان‌ یک تاریخ پنجاه‌‌ساله را در بر می‌گیرد، کتابی مطول شده که تاکنون ۱۲ جلد آن منتشر شده است. سایر جلدها نیز در آینده منتشر خواهد شد.

از نویسنده بلندترین رمان تاریخ انقلاب اثر دیگری با عنوان «بر فراز آشیانه عنقا» نیز در «منبر کتاب» به مخاطبان معرفی می‌شود که حاوی نگاهی اجمالی از وقایع کردستان با محوریت شهید محمود کاوه از ابتدای مبارزه این شهید بزرگوار با دشمنان داخلی و خارجی تا لحظه شهادت زیبای ایشان است.

حمایت از آثار دینی هنرمندان

صادق کرمیار، دیگر نویسنده حاضر در «رواق کتاب»، نیز یکی از آثار خود به نام «نامیرا» را به مخاطبان معرفی می‌کند که محتوای آن درباره امام حسین (ع) است. وی معتقد است: کار کردن برای ائمه اطهار (ع) بسیار دشوار است اما زمانی که با نیت خالص کار را شروع کنیم، با عنایت خود آن بزرگواران، کار بسیار آسان می‌شود.

این نویسنده جدا از فضای معرفی کتاب، اقدام آستان قدس رضوی را در برگزاری این برنامه تحسین‌برانگیز می‌داند و می‌گوید: آستان قدس رضوی کانون فرهنگ دینی و مذهبی کشور است و می‌تواند بر عوام و خواص تأثیرگذار باشد. امروز خوشبختانه آستان قدس رضوی از مدیریتی فعال و جدی برخوردار است و می‌تواند در حمایت از هنرمندانی که به ارائه آثار دینی و مذهبی علاقه‌‌مند هستند، برای ایشان زمینه‌ای فراهم آورد که خادم فرهنگی امام رضا (ع) باشند و در عرصه فرهنگی به مردم خدمت‌رسانی کنند.

نویسنده کتاب «نامیرا» معتقد است وقتی انسان برای ائمه اطهار (ع) کار می‌کند خود آن بزرگواران راه را برای به ثمر رسیدن آن هموار و هدایت می‌کنند.

 قصه‌گویی در «رواق کتاب»

این رواق مخاطبان متعددی از گروه‌های سنی مختلف دارد و برای اینکه به  همه مخاطبان خدمات ارائه شود، بخشی از رواق به خوانش کتاب‌های کودکانه برای مخاطبان کودک با حضور مربیان کبوترانه اختصاص داده شده است. روزانه تعدادی از کودکان و نوجوانان با حضور در این آیین از برنامه‌های آن بهره‌مند می‌شوند و در پایان، کتاب خوانش‌شده به کودکان هدیه داده می‌شود. امام رضا (ع) و سایر ائمه معصوم (ع) و پیامبر اکرم (ص) محورهای موضوعی انتخاب داستان برای کودکان در این رواق است.

تبلیغ چهره‌به‌چهره

طرح «رواق کتاب» که هم‌زمان با ۱۷ مهر مصادف با اربعین سیدالشهدا (ع) در صحن قدس آغاز شده است با رویکرد بزرگداشت ایام سوگواری ائمه عصمت و طهارت (ع) از سوی اداره تولیدات فرهنگی معاونت تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی در ایام پایانی دهه آخر صفر طراحی شده و در صحن قدس حرم مطهر رضوی به اجرا درمی‌آید. محور این برنامه تبلیغ چهره‌به‌چهره است که با همکاری پایگاه «مقر کتاب» به صورت روزانه و در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار می‌شود.

برپایی نمایشگاه پوستر در حاشیه «رواق کتاب»، دریافت اطلاعات مخاطبان و زائران برای تشکیل شبکه فعالان حوزه کتاب، رونمایی از کتاب‌ها با همکاری انتشارات سوره مهر، به‌کارگیری و معرفی نرم‌افزارهایی نظیر طاقچه، پژوهان و قائمیه، استفاده از ظرفیت سامانه بلوفای و چند دقیقه مطالعه برای مخاطب از دیگر برنامه‌های اجرایی در حاشیه «رواق کتاب» است که مخاطبان می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب آستان قدس رضوی فرهنگ کودکان آستان قدس رضوی رواق کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۰۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه بیشتر به مشاهیر ادبی در نمایشگاه کتاب به گردشگری ادبی کمک می‌کند

امیرحسین حکمت نیا گفت: توجه بیشتر به مشاهیر ادبی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران کتاب موجب رونق گردشگری ادبی خواهد بود.

امیرحسین حکمت‌نیا، مسئول میز ملی گردشگری ادبی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: گردشگری همچون دیگر عرصه‌های تخصصی از بخش‌های بسیاری تشکیل شده است و به عنوان یک صنعت شناخت زوایای مختلف آن راهگشا خواهد بود. دانش ما نسبت پدیده‌های نوظهور گردشگری و شناخت همه جانبه از ارکان این حوزه موجب رشد و شکوفایی است. قطعا کتاب‌های تخصصی یکی از ارکانی است که می‌تواند به فعالان حوزه گردشگری ادبی کمک کند تا با آخرین روش‌ها و آموزه‌های این حوزه آشنا شوند.

وی افزود: گردشگری ادبی از زیر مجموعه‌های صنعت گردشگری و یکی از ارکان گردشگری خلاق است که از سال ۲۰۰۰ میلادی به صورت حرفه‌ای وارد صنعت گردشگری شده و پیرامون آن کتاب و مقالات بسیاری به زبان‌های زنده دنیا به رشته تحریر درآمد. در کشور ما نیز در همایشی به مقوله گردشگری ادبی به خوبی پرداخته شد.

نویسنده کتاب «گردشگری ادبی در شیراز» ادامه داد: در این کتاب ظرفیت‌ها، توانمندی‌های و نقاط قوت و ضعف گردشگری ادبی شیراز را بررسی و معرفی کرده‌ام. همچنین پیشنهاداتی برای توسعه گردشگری ادبی شیراز به انضمام مسیر‌های گردشگری ادبی در شهر شیراز را ارائه دادم.

نیازمند حمایت از کتاب‌های تخصصی گردشگری ادبی هستیم

حکمت‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این موضوع که حوزه گردشگری ادبی نیازمند تحقیق و معرفی است، عنوان کرد: حوزه کتاب و نشر می‌تواند با انتشار آثار تخصصی در این زمینه به گردشگری ادبی کمک کند و لازم است که انتشارات تخصصی به حوزه گردشگری ادبی ورود کنند و در زمینه چاپ کتاب، حمایت‌های مطالعاتی دانشگاهی در این رابطه انجام شود.

وی در رابطه با برگزاری سی‌وپنجمین دوره برگزاری نمایشگاه کتاب به عنوان یک ظرفیت گردشگری ادبی، گفت: نشست‌های تخصصی که در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود می‌تواند یکی از فرصت‌های ترویجی و آموزشی گردشگری ادبی باشد. این ظرفیت در نمایشگاه گردشگری که هر ساله در بهمن ماه برگزار می‌شود اتفاق افتاده و در چهار دوره گذشته نشست‌های تخصگردشگری ادبی را با حضور فعالان حوزه گردشگری ادبی برگزار کردیم.

ترویج رسانه‌ای گردشگری ادبی ضروری است

مسئول میز ملی گردشگری ادبی همچنین پیشنهاد کرد: تقاضا دارم از فعالان حوزه گردشگری ادبی که در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز نشست‌های تخصصی پیرامون گردشگری ادبی را برگزار کنند و به مفهوم حرفه‌ای گردشگری ادبی، افراد صاحب قلم و اثر این شاخه صنعت گردشگری را در نمایشگاه کتاب توجه رسانه‌ای کنند تا جامعه نسبت به شان و ضرورت گردشگری ادبی آگاه شود. در کنار فعالیت‌هایی که می‌توان در نمایشگاه کتاب انجام داد به طور کلی لازم است که صدا و سیما و دیگر رسانه‌های مکتوب و برخط نیز به معرفی گردشگری ادبی بپردازند.

مشاهیر ادبی ایران نقطه قوت گردشگری ادبی‌اند

حکمت‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود توجه به میراث مکتوب جهانی را حلقه ارتباط نمایشگاه کتاب به عنوان یک رویداد بزرگ و مهم در حوزه کتاب با گردشگری ادبی دانست و گفت: مشاهیر ادبی میراث مکتوب ما را شکل داده‌اند مانند سعدی و آثارش و ابوریحان بیرونی و کتاب التفهیم او که راجع به ستاره‌شناسی است و در حافظه جهانی یونسکو ثبت شده است، کتاب مشهور المسالک و الممالک اثر ابراهیم‌ بن محمد اصطخری کتابی پیرامون جغرافیا و تاریخ جهان است و حدود ۱۰ قرن از تالیف آن می‌گذرد. این کتاب‌ها بارها چاپ شده و میراث مکتوب ما در حافظه جهانی به شمار می‌روند. ما باید در معرفی مشاهیری که قلم آنها امروز دارای آوازه میراث جهانی است، در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیشتر بکوشیم و در گردشگری ادبی آنها را معرفی کنیم.

وی اضافه کرد: هر نوع تولید رسانه‌ای اعم از پادکست در حوزه آموزه‌های ادبی و معرفی پیام‌های آثار ادبی می‌تواند به مقوله گردشگری ادبی نیز کمک کند. چه بسا لازم است شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب در اتاق فکر خود پیوست گردشگری نیز لحاظ کند تا گردشگری ادبی به طور تخصصی از طریق نمایشگاه کتاب پیگیری شود. در واقع علاوه بر گردشگری ادبی می‌توان زیرساخت‌های ترویجی سایر حوزه‌های گردشگری را نیز در نمایشگاه کتاب رقم زد.

این مدرس حوزه گردشگری ادامه داد: در بعد گردشگری روایت محور و توسعه گردشگری خلاق و گردشگری ادبی در کشورهای همسایه ما و بازارهای گردشگری اروپایی شکل گرفته است و لازم است کشور ما ایران نیز با ظرفیت‌های بسیار ارزشمند گردشگری ادبی، بازار تثبیت شده‌ای در این رابطه داشته باشد. آمادگی داریم تا در نمایشگاه کتاب تهران چنانچه فرصتی فراهم شود نشست‌های تخصصی گردشگری ادبی را برگزار کنیم و در این مهم نیز از برترین صاحب نظران بهره خواهیم گرفت.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • «رئالیست‌ها» وارد بازار نشر شدند
  • توجه بیشتر به مشاهیر ادبی در نمایشگاه کتاب به گردشگری ادبی کمک می‌کند
  • تازه‌ترین اخبار کتاب معرفی شد
  • کتاب «سه چهارده» رونمایی شد
  • ساره خسروی؛ مترجم: روانشناسان خواندن «سلام زیبا» را به مراجعین خود پیشنهاد می‌کنند
  • نگاهی به اندیشه‌های عرفانی اُشو، در «کتاب فرهنگ»
  • اجتماع وعده صادق با نوای حیدر حیدر در حرم رضوی+ تصاویر
  • «تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می‌شود
  • اجتماع مردمی وعده صادق با مداحی حسین طاهری برگزار می شود
  • شنیدن رنج‌ مردم برایم عادی نشده!