Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@08:06:02 GMT

چگونه با ترس کودکان مقابله کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۹۱۱۷۵

چگونه با ترس کودکان مقابله کنیم؟

به طور کلی به هنگام مواجهه با خطر، سیستم فیزیکی و عاطفی بدن احساس امنیت خود را از دست داده و از خود واکنش نشان می‌دهد که این‌گونه واکنش هیجانی به این شرایط را ترس می‌نامند و به دو دسته ترس طبیعی و فوبیا تقسیم می‌شوند.

به گزارش ایسنا،بنابراعلام کتاب هدهد، ترس طبیعی به واکنشی گفته می‌شود که مواردی همچون شنیدن صدای مهیب یا قرار گرفتن در ارتفاع زیاد، خود را نشان می‌دهد و این‌گونه ترس برای بیشتر افراد، ترسناک است و این امر کاملاً طبیعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مفهوم کلی و شناخت ترس

اما فوبیا،  ترسی غیرمنطقی و افراطی است، و افراد در مواجهه با این نوع ترس، مثلاً سوسک یا گربه، به گونه‌ای غیرطبیعی و افراطی واکنش نشان می‌دهند. و البته در مورد این نوع ترس حتماً باید با مشاور صحبت کنید. زیرا ترس بیش از حد، ممکن است تاثیر جدی روی سلامت فیزیکی و عاطفی فرد بگذارد.

از نظر زیست‌شناختی، مغز انسان که اولین واکنش‌های فیزیکی به ترس را کنترل می‌کند، هنگام مواجهه با ترس مواد شیمیایی مانند آدرنالین و هورمون استرس کورتیزول در جریان خون آزاد می‌کند و باعث واکنش‌های جسمی‌ خاصی همچون ضربان قلب شدید، افزایش فشار خون و تعرق زیاد می‌شود.

  عوامل و ریشه ترس در کودکان

برخلاف افراد بزرگسال، کودکان در مواجهه با ترس در معرض آسیب جدی می‌باشند زیرا که قادر به درک درست شرایط نیستند و نمی‌توانند موارد واقعی یا غیرواقعی را تشخیص دهند. این‌گونه تهدیدها و خطرها برای کودکان کاملاً واقعی تلقی می‌شود و نمی‌توانند ترس خود را کنترل کنند.

والدین نیز غالباً توانایی کاملی برای مقابله با ترس در کودکان را ندارند و نمی‌توانند به آنها اطمینان دهند که چیزی برای ترسیدن وجود ندارد. از این رو ترسی که در کودکان نهادینه می‌شود، تاثیر منفی بر رشد کودک گذاشته و او را در معرض مشکلات استرس و اضطراب در ادامه‌ی زندگی قرار می‌گیرد.

در مراحل رشد کودک تجارب و اتفاق‌هایی صورت می‌گیرد که می‌تواند منشاء ترس او باشد. والدین بیشترین نقش و تاثیر را در ماندگاری ترس در ضمیر کودکان دارند. مثل والدینی که به خاطر ترس شخصی خودشان از یک چیز این ترس را در کودک خود به وجود می‌آورند.

یا اینکه از تهدیدهایی برای تربیت فرزند یا آرام کردن او استفاده می‌کنند. مثل «ما می‌ریم بیرون آمپول بزنیم. تو نیا»، «غذاتو بخور وگرنه می‌گم گرگ بیاد».

توقعات بالا از کودک که باعث رشد ترس در او و تاثیرات روانی جدی می‌شود، «اگر نمره ۲۰ نیاری تنبیه می‌شی».

دلایل و علائم ترس در کودکان

به طور کلی دلایل بسیار زیادی از ترس وجود دارد که برخی از آنها بیشتر شناخته شده‌اند و در کودکان و حتی بزرگسالان اشتراکات زیادی در این ترس‌ها وجود دارد. مثل ترس از ارتفاع، تاریکی، خون و امتحانات مدرسه. ولی یکی از شایع‌ترین این ترس‌ها، ترس از حضور در اجتماع و ارتباط گیری اجتماعی است که باعث بروز بیماری روحی و انزوا می‌شود.

از دیگر دلایل و ریشه اصلی ایجاد ترس در کودکان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

. عدم تکامل قوه تشخیص و همچنین قوه عاطفی و مغزی کودک، اصلی‌ترین عامل ترس در کودکان است.

. والدینی که به شدت حمایت‌کننده و محافظه‌کار هستند و اجازه مواجهه کودک با ترس یا خطر را نمی‌دهند.

. مواجهه با افراد ناشناس و نیز جدا شدن از افراد خانواده به خصوص مادر و همچنین تنها ماندن در مکانی جدید نیز از دیگر دلایل ترس کودکان می‌باشد.

انواع شایع ترس با توجه به سن فرزندان

ترس از جدایی

ترس از جدایی یکی از طبیعی‌ترین ترس‌های کودکان به‌خصوص در سن ۲ سالگی می‌باشد. این ترس با بزرگ شدن کودکان شدت می‌یابد زیرا وارد دنیایی جدید شده و باید وقت زیادی را با معلم یا پرستار به جای مادرشان بگذرانند. گاهی ممکن است این ترس علائمی‌ همچون سردرد یا معده‌درد به‌همراه داشته باشد و او را به سمت افسردگی سوق دهد.

ترس از تنهایی

معمولاً در گروه سنی ۲ تا ۵ سال کودکان با جیغ و فریاد و حتی پرخاشگری ترس خود را از تنها ماندن یا جدا شدن از والدین نشان می‌دهند. این ترس‌ها باید توسط والدین درک و پیگیری شود زیرا عدم مدیریت ترس می‌تواند روی سلامت عاطفی کودک تاثیر منفی بگذارد.

وظایف والدین

والدین می‌توانند برای کاهش ترس و استرس کودکان‌شان با او صحبت و او را درک کنند. به او بفهمانند که او تنها کسی نیست که می‌ترسد. در مقابل به او اعتمادبه‌نفس دهند و او را تشویق به انجام کارهای پرهیجان کنند.

یکی از موثرترین راهکارهای کاهش استرس، کتاب و کتابخوانی است که می‌توان با استفاده از کتاب‌هایی با موضوع مرتبط و شخصیت‌های داخل داستان به کودک کمک کرد. به گونه‌ای که کودک با الگوگیری از شخصیت داستان بفهمد که تنها کسی نیست که می‌ترسد و همچنین راه مقابله با ترس را از شخصیت داستان یاد بگیرد.

اهمیت کتابخوانی برای کودک

یکی از زیباترین و مهم‌ترین روش‌های پرورش ذهن کودکان، خواندن کتاب با موضوع ترس در کودکان توسط والدین برای او می‌باشد. جایگاه موثر کتابخوانی برای کودکان به‌گونه‌ای‌ست که نه تنها کودک لحظات با کیفیتی را در کنار والدین سپری می‌کند بلکه این روش می‌تواند تاثیر به‌سزایی در رشد فکری و شخصیت آینده او داشته باشد.

والدین می‌توانند با انتخاب کتاب‌های مناسب و تداوم در امر کتابخوانی برای فرزندان‌شان، آنها را به تدریج به کتاب علاقمند کنند و قدم بزرگی در رشد فکری فرزندان‌شان بردارند.

فواید کتابخوانی برای کودک

. بهبود قدرت تکلم و استفاده از کلمات مناسب هنگام صحبت کردن.

. شناخت بهتر و گسترش دید کودک نسبت به دنیای بیرونی و اجتماع.

. سهولت در بیان منظور و نیازهایشان.

. بالا رفتن اعتمادبه‌نفس و حضور پیدا کردن در اجتماع.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کتاب هدهد ترس در کودکان کتاب ترس در کودکان برای کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۱۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده‌ای درخشان از آن فرزندان شماست!

مهد کودک جایی برای رشد شخصی و پرورش ابعاد مختلف روحی و جسمی فرزندان شماست. مهد کودک آغازی برای درخشیدن استعدادهای فرزندانتان است؛ جایی که به فرزندتان اجازه رشد و پرورش می‌دهد و کودکانی منحصر به فرد و آموزش دیده را تربیت می‌کند.

اگر به دنبال یک مهد کودک ایده‌آل برای مراقبت، نگهداری و آموزش و پرورش کودکان خود هستید، بهتر است تا در ادامه این مطلب همراه ما باشید و با ویژگی‌های یک محیط پویا و درجه یک برای رشد فرزندان خود آشنا شوید.

یک مهدکودک پویا و ایده‌آل چه ویژگی‌هایی دارد؟

برخورداری از برنامه‌های آموزشی مدرن:

امروزه در مهدکودک‌ها برنامه‌های آموزشی متنوع و مدرنی ارائه می‌شود که هر کدام به رشد و پرورش یک بعد خاص جسمانی و روحی کودکان می‌پردازد. به عنوان مثال، کلاس‌های آموزش ریاضیات و هندسه، می‌تواند ذهن ریاضی کودکان را پرورش دهد و خلاقیت آن‌ها را افزایش دهد.

فضایی برای فعالیت جسمی و آزادانه:

مهد کودکی پویا و ایده‌آل دارای یک فضای باز، مجهز به فضاهای سبز و وسایل بازی می‌باشد تا کودکان بتوانند آزادانه فعالیت داشته باشند و حرکت کنند. بازی کردن و فعالیت در فضای آزاد به افزایش انرژی و بالا بردن روحیه در کودکان کمک کرده و می‌تواند تاثیر مثبتی بر روی روح و روان کودک داشته باشد.

خانه کودک پیشروپلاس نه تنها از تجهیزات بای در داخل فضای مهد برخوردار است، بلکه حیاطی بزرگ و دلباز دارد تا کودکان بتوانند در زیر نور خورشید، فعالیت آزادانه داشته باشند.

محیطی امن و بهداشتی:

ایمن بودن فضای یک مهد کودک از واجبات است!‌ چرا که کودکان در سنین ۳ تا ۶ سال کنجکاو هستند و تمایل به یادگیری از طریق لمس اجسام دارند. به همین جهت است که اغلب مهد کودک‌ها فضاهای خطرناک مانند پریز برق‌، لبه دیوار یا پله و یا کف زمین را که می‌توانند برای سلامتی کودکان خطرناک باشند را به کمک محافظ و یا کفپوش نرم و ضد حساسیت می‌پوشانند.

پس لازم نیست تا نگران سلامتی کودک باشید و می‌توانید با خیال راحت فرزندتان در یک مهدکودک ایده‌آل و ایمن ثبت نام کنید.

کادر مربیان مجرب و باسابقه:

در تمامی مهدکودک‌ها مربیانی باسابقه، با تجربه و دارای صلاحدید وزارت آموزش و پرورش حضور دارند تا نه تنها از کودکان شما مراقبت کنند، بلکه کلاس‌های آموزشی متنوعی را برای فرزندان شما برگزار کنند. اغلب مربیان مهدکودک‌ها علاوه بر سابقه کار با کودک، سابقه تحصیل در رشته‌های مربوط به کودکان را دارند و بسیار قابل اعتماد هستند.

برخورداری از برنامه غذایی سالم:

یک مهد کودک خوب و ایده‌آل از نظر والدین، مهد کودکی است که برنامه غذایی اختصاصی تحت نظارت متخصص تغذیه داشته باشد. در یک برنامه غذایی مناسب برای کودکان، از غذاهایی با ارزش غذایی بالا و سرشار از مواد مغذی استفاده می‌شود تا منابع معدنی و منابع ویتامین در بدن کودکان، به طور کامل تغذیه شود. همچنین یک برنامه غذایی سالم به فرزند شما کمک می‌کند تا سیستم ایمنی قوی تری داشته باشد.

مجهز بودن به تجهیزات ایمنی و لوازم کمک‌های اولیه:

تمامی مهدکودک‌هایی که به عنوان محیطی ایمن شناخته می‌شوند، نه تنها محیطی امن دارند، بلکه از تجهیزات ایمنی و لوازم کمک‌های اولیه نیز برخوردار هستند. وجود این تجهیزات در مهدکودک‌ها ضروری است، چرا که اگر اتفاق ناگوار و غیر منتظره‌ای رخ داد، بتوان به کمک تجهیزات از آن‌ها جلوگیری کرد.

هزینه ثبت نام در یک مهد کودک لاکچری و ایده‌آل چقدر است؟

فاکتورهای متعددی در تعیین قیمت و شهریه‌ی مهدکودک‌ها تاثیر گذار هستند. اما یک شهریه ثابت و پایه به صورت سالانه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین می‌شود. اگر امکانات و برنامه‌های خاصی مانند هر یک از موارد زیر در لیست فعالیت‌های مهد کودک باشد، می‌تواند موجب نوسان شهریه مهدکودک شود:

منطقه قرارگیری مهدکودک هزینه کلاس‌های فوق برنامه ساعات حضور در مهد کودک هزینه صبحانه، نهار و میانوعده

با این حال، برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه و شهریه مهدکودک پیشروپلاس می‌توانید با شماره‌های تماس اینم مجموعه در ارتباط باشید.

چرا پیشروپلاس؟!

مهدکودک پیشروپلاس در شرق تهران، یکی از لاکچری‌ترین مهدکودک‌هایی است که از امکانات و برنامه‌های آموزشی متنوع برخوردار می‌باشد. این مجموعه جایی برای رشد فردی فرزندان شما بوده و مربیانی که در این مجموعه مضغول به فعالیت هستند، ابعاد مختلف جسمی و روحی فرزندان شما را به کمک آموزش از طریق بازی، تقویت می‌سازند.

شما می‌توانید برای آشنایی بیشتر با مهدکودک پیشروپلاس و همچنین کلاس‌های آموزشی این مجموعه، از وبسایت خانه کودک پیشروپلاس به آدرس (kindergarten.city) دیدن کنید.

کد خبر 745078

دیگر خبرها

  • شوآف ممنوع، خودتان باشید
  • شهادت نزدیک به ۱۴ هزار کودک به دست صهیونیست‌ها
  • آمار هولناک کودکان شهید در غزه اعلام شد
  • رفتار صحیح با کودکانی که زیاد کابوس می‌بینند | ۵ اقدامی که باید هنگام کابوس دیدن کودکتان انجام دهید
  • اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟
  • یونیسف:اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل است
  • روش‌های تربیتی مناسب فرزندان اتیسمی + فیلم
  • این درد را در سنین رشد کودکان را جدی بگیرید
  • آینده‌ای درخشان از آن فرزندان شماست!