Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مشاور و روانشناس گفت: از لحاظ علمی ثابت شده که ریشه بیش از نیمی از بیماری‌های جسمانی، به ویژه آنهایی که ریشه ژنتیکی کمتری دارند به دلیل مشکلات روانی بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی راکی در گفت‌وگو با خبرنگار  صاحب نیوز با بیان اینکه بسیاری از بیماری‌های جسمانی ریشه در سلامت روان دارد، اظهار کرد: متاسفانه مردم به‌دلیل فوبیای روانشناس و برچسب خوردن، به روانشناس مراجعه نمی‌کنند گرچه بسیاری از بیماری‌های جسمانی نشأت گرفته از مشکلات روانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از بیماران پیش از مراجعه برای مشاوره، جهت بیماری قلبی ساعت‌ها تحت جراحی بوده که پزشکان متوجه می‌شوند که قلب وی مشکلی ندارد و باید به روانشناس مراجعه کند.

دکتری تخصصی مشاوره با تاکید بر اینکه در گذار به سوی مدرنیته هنوز مردم دچار فوبیای روانشناس بوده و دلیل اصلی آن روانشناسان و سیستم آموزشی است، ادامه داد: بسیاری از روانشناسان اصول و فنون مشاوره را به صورت عملی یاد نمی‌گیرند و تنها با تکیه بر کتاب‌های آموزشی دانشگاهی وارد بازار کار شده و هنگام فعالیت کاری موفق نیستند، بنابراین از سوی مراجعه کننده ناراضی تبلیغات منفی انجام می‌شود این در حالی است که برای به دست آوردن مهارت کافی برای مشاوره خبره شدن، ماه‌ها و گاهی سال‌ها زمان نیاز است.

وی با بیان اینکه عدم فرهنگ‌سازی در خصوص فعالیت‌های مشاوره موجب شده مردم بر این باور باشند که رویکرد برنامه‌های مشاوره در قالب نصیحت است، اضافه کرد: فعالیت یک مشاور در در چارچوب نصیحت نیست اما متاسفانه برخی از روان شناسان نیز با محوریت نصحیت به درمان مراجعه کننده می‌پردازند که سبب نارضایتی مردم می‌شود.

راکی با بیان اینکه مباحث مالی یکی دیگر از دلایل عدم مراجعه مردم به روانشناس است، گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا خدمات روانشناسی و مشاوره تحت حمایت خدمات بیمه‌ای است اما متاسفانه در ایران این چنین نیست گرچه در فرهنگسراها و برخی مراکز آموزشی مشاورانی وجود دارند اما همه آنها افراد حاذق نیستند.

وی با تاکید بر اینکه مشاوره یک فرایند است و عدم مراجعه مردم به مشاوره به این دلیل بوده که آنها به دنبال راهکارهای زود بازده و قابل پیش بینی هستند که با دو جلسه تمام مشکلات آنها برطرف شود، افزود: مشاوره در کوتاه مدت قادر نخواهد بود که مشکلات روانی فرد را ریشه یابی و حل کند. تفکر اشتباه مردم، نگاه سطحی به مشاور و ضعف‌های اجتماعی موجب شده که افراد به دنبال حل مشکلات روانی خود نباشند این در حالی است که مشاوران خبره در سطح شهر کم نیستند.

وی با تاکید بر اینکه مراجعه مردم به مشاوره در درمان بیماری‌های روانی و جسمانی بسیار تاثیرگذار است، تصریح کرد: از لحاظ علمی ثابت شده که ریشه بیش از نیمی از بیماری‌های جسمانی، به ویژه آنهایی که ریشه ژنتیکی کمتری دارند به دلیل مشکلات روانی بوده گرچه در بیماری‎های شدید روانی مسائل ژنتیک بسیار تاثیرگذار بوده و به آسانی قابل پیشگیری یا درمان نیست اما بیماری‌های خفیف روانی مانند استرس‌‌ها، اضطراب‌ها، تعارض‌ها که بر اثر مشکلات خانوادگی و اجتماعی به وجود آمده قابل درمان است.

وی با بیان اینکه شیوه‌های غلط تربیتی، سنت و فرهنگ‌ها یکی از دلایل ایجاد اختلالات شخصیتی است، افزود: خانواده‌های سختگیر کودکان وسواسی و خانواده‌هایی سهل گیر کودکان خودشیفته تربیت می‌کنند که عدم تربیت صحیح موجب اختلال‌های شخصیتی در کودکان می‌شود.

دکتری تخصصی با تاکید بر اینکه آنچه تاکنون در تحقیقات اثبات شده این است که نقش واسطه‌گری بین بیماری‌های جسمانی و روانی را سیستم ایمنی بدن ایفا می‌کند از طرفی سیستم ایمنی بدن با پوست، قلب، غدد داخلی، هورمون‌ها و با واسطه‌های ذهنی و شیمیایی در ارتباط است، افزود: گرچه هنوز باید تحقیقات تکمیلی انجام شود اما هر آسیبی در روان فرد موجب اختلال در سیستم ایمنی شده و بلافاصله بر جسم‌ بیمار تاثیرگذار است؛ به عنوان مثال افسرده‌ها زودتر دچار بیماری‌های عفونی یا قلبی شده چون سیستم ایمنی آنها دچار نقص می‌شود.

وی ادامه داد: بعضی از بیماری‌های ساده و مزمن جسمی همچون نقابی برای سرکوب بیماری‌های روانی شده به ویژه با توجه به اینکه در فرهنگ ما بخاطر فرار از برچسب «بیمار روانی» خوردن، سعی در انکار یا مخفی کردن بیماری دارند زیرا مشکلات ساده روانی موجب بیماری‌های بزرگ جسمانی می‌شود.

راکی اضافه کرد: تعارضات، دغدغه‌ها، نگرانی‌ها، فشارها، ضربه‌های آگاهانه یا ناگاهانه و شکست‌ها در کنار یکدیگر در سیستم ایمنی بدن اختلال یا ضعف ایجاد می‌کند که زمینه ساز بیماری‌های جسمانی را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه افکار افراد زمینه ساز بیماری‌های جسمانی است، گفت: بیماری‌ افسردگی که ناشی از فشارها و شکست‌های زندگی بوده پس از مدتی موجب کاهش انرژی، ضعف در عملکرد بدن و علائم مختلف در افراد می‌شود نشانه‌های از قبیل پرخوری، کم‌خوری، پرخوابی و کم‌خوابی در افراد که اثرات طولانی مدت این علائم بیماری روانی را در افراد نهادینه می‌کند.

دکتری تخصصی مشاوره افزود: افکار به صورت مستقیم و غیرمستیقم بر جسم تاثیر می‌گذارد «لوییز هی» در کتاب شفای درون می‌نویسد: «تمام بیماری‌های ما از افکار ما سرچشمه می‌گیرند مثلاً تیروئید در اثر بغض در گلو، انواع سرطان بخاطر نبخشیدن خود و دیگران، ام اس از نبخشیدن طولانی و سردرد از انتقاد زیاد می‌آید.»

وی اظهار کرد: تدوین برنامه‌های ویژه در زمینه مشاوره نظیر تبلیغات، رسانه‌ها سمینارهای رایگان و انتشار کتاب توسط مسئولان و اجرایی شدن آنها موجب آگاهی مردم و سوق آنها به سوی روانشناسان خواهد شد تا بیماری‌های روانی خود را درمان کنند.  گرچه صدا و سیما نیز در این زمینه ضعیف عملکرده اما گاهی برنامه‌هایی در شبکه آموزش اجرا می‌شود که کافی نیست و باید یک شبکه جداگانه ویژه روان یا روانشناسی وجود داشته باشد تا مردم با رویکردها و راهکارهای ممکن برای ریشه کن کردن بیماری‌های روان آشنا شوند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بیماری های جسمانی بیماری های روان مشکلات روانی سیستم ایمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۳۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی علل مهاجرت و پیامدهای آن در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی

ایسنا/سیستان و بلوچستان در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی در دانشگاه سیستان و بلوچستان پیرامون علل مهاجرت و پیامدها و راهکارهای پیشگیری از آن بحث و بررسی شد.

در دومین روز از برگزاری این همایش، چنگیز رحیمی عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز در زمینه "ساماندهی مدیریت خدمات مشاوره برای مدیران" و اسکندری عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در زمینه "راهکارهای حل چالش های روانی - اجتماعی دانشجویان، به ارائه سخنرانی پرداختند.

 باباپور عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز نیز درباره " علل مهاجرت و پیشگیری از آن اظهار کرد: برخی از کشورها تلاش دارند نخبگان و یا دانشجویان ما را به دلایل مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی و .. به مهاجرت وادار کنند که لازم است دانشجویان را نسبت به پیامدهای مهاجرت هوشیار کنیم.

وی همچین به تشریح چالش های ترویج سبک زندگی سالم پرداخت و گفت: با پیشگیری از افراط و تفریط در زمینه های مختلف می توانیم چرخ زندگی را متعادل کنیم.

پرسش و پاسخ شرکت کنندگان پیرامون مشاوره، سلامت و سبک زندگی از دیگر برنامه های دومین روز همایش ملی بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گردهمایی موسسات مردمی گلستان در زمینه خانواده، جمعیت و هویت زن امروز در گرگان
  • بررسی علل مهاجرت و پیامدهای آن در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی
  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • فعالیت روانشناسان بدون پروانه اشتغال حرفه‌ای تخلف تلقی می‌شود + فیلم
  • لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن
  • زاهدان میزبان گردهمایی کشوری مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند
  • زاهدان میزبان گردهمایی مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌ها
  • زمینه‌های فرهنگ‌سازی حجاب؛ گرایش ذاتی به حیا و خانواده‌دوستی
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی