Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، عبدالناصر همتی در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: امروز شرایط کشور را همه می‌دانند؛ به دلیل تحریم محدودیت‌هایی ایجاد شده که مجبور هستیم سخت‌گیری‌ها را بیشتر کنیم و این مسئله به معنای این نیست که ما به دنبال ایجاد فشار به صادرکنندگان هستیم.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: صادرات غیرنفتی برای ما بسیار مهم است زیرا در صورت رشد این بخش کشور نیز به مراحل بالاتری از توسعه و رفاه عمومی می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: اما واقعیت این است که طی ۲ سال و سه ماهی که من به بانک مرکزی آمده‌ام با بی‌سابقه‌ترین تحریم‌ها مواجه شده‌ایم که روز به روز هم فشار بیشتر می‌شود. الان من از این جلسه بیرون بروم از همه بخش‌ها به بانک مرکزی درخواست فرستاده می‌شود. این طور نیست که فقط صادرکنندگان ارز بخواهند بلکه همه دستگاه‌ها و بخش‌ها از بانک مرکزی ارز، کالا و نهاده‌ها می‌خواهند؛ از سوی دیگر نیز بانک مرکز باید برای ارزش پول ملی، توان مردم، توزیع درآمد، نقدینگی و … نیز فکری بکند، همه این فشارها به بانک مرکزی وارد می‌شود و اگر یک دستگاهی دقیق کار نکند باقی دستگاه‌ها به مشکل می‌خوردند.

۱۰۸ صادرکنندگان ۲۶ میلیارد دلار ارز به کشور آوردند

همتی با اشاره به سخنان پورابراهیمی در مورد صادرکنندگان خوشنام تصریح کرد: بنده با صادرکنندگان خوشنام مشکل ندارم حتی هفته گذشته با این افراد جلسه‌ای گذاشتیم و به دلیل حجم ارزی که آورده بودند مورد قدردانی قرار گرفتند.

وی افزود: طی دو سال ۱۰۸ صادرکننده ۲۶ میلیارد دلار ارز به کشور آوردند که این مسئله نشان می‌دهد این بخش در حال اداره کشور است.

افزایش نرخ ارز به دلیل کاهش درآمدهای ارزی است

رئیس کل بانک مرکزی گفت: برخی از افراد می‌گویند که به دلیل صدور بخشنامه‌های متعدد، نرخ ارز افزایش یافته است. این در حالی است که اگر هر متغیری را کنار متغیر دیگر قرار دهیم می‌توانیم به هر نتیجه‌ای که خواستی برسی اما واقعیت این است که دلیل افزایش نرخ ارز، صدور بخشنامه‌های بانک مرکزی نیست بلکه کاهش درآمدهای ارزی کشور است.

وی افزود: یک زمانی کشور ۵۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشت اما امروز ما این درآمد را نداریم. دوستان باید حتما این مسائل را مورد توجه قرار دهند.

۲۵۰ نفر ۷ میلیارد دلار ارز را برنگرداند

همتی با اشاره به بازگشت ارز حاصل از صادرات گفت: از ۲۷ میلیارد دلار ارزی که بازنگشته بود تا تیرماه ۸ میلیارد دلار به کشور بازگشت. صادرکنندگان خوب عمل کردند.

وی افزود: اینکه معاون قوه قضائیه از ما بابت معرفی صادرکنندگان به این نهاد گلایه دارند باید بگویم که بانک مرکزی به قانون عمل کرد. در جلسه شورای هماهنگی سران قوا به بانک مرکزی تکلیف شده بود که اگر در مورد بازگشت ارز حاصل از صادرات به نتیجه نرسید موضوع را به قوه قضائیه ارجاع دهد. من حتی در مواردی مورد سوال بودم که چرا این مسئله را به قوه قضائیه ارجاع نداده‌ام.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: ۲۵۰ نفر را در اواخر سال‌های ۹۷ و ۹۸ به قوه قضائیه معرفی کردیم. این افراد حتی یک دلار به کشور برنگرداندند و از طرفی هیچ‌کدام تولید کننده نبودند. در واقع حدود ۷ میلیارد دلار ارز به کشور بازنگشت. این در حالی است که صادرات این افراد بین ۱۰۰، ۲۰۰ و ۵۰ میلیون دلار بود.

۷۰ نفر از بازداشتی‌ها کارتن خواب هستند

همتی ادامه داد: باید بگویم که از این بازداشت شدگان ارزی، ۷۰ کارتن خواب هستند و یا در حاشیه روستاها زندگی می‌کنند.

وی افزود: این افراد کارت بازرگانی را به کسانی دیگر دادند و صادرکننده نیز ارز را به کشور وارد نکرد.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: من به رئیس قوه قضائیه گفتم که اصلا تمایلی به ارجاع صادرکنندگان به قوه قضائیه ندارم. فقط باید خواهش کنیم که ارز را به کشور برگردانند.

۸۰ میلیون نفر از ناحیه ارز آسیب می‌بینند

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: ما از دولت و صادرکنندگان می‌خواهیم که دغدغه بانک مرکزی را ببینند؛ وقتی جلوی بانک مرکزی تجمع می‌کنند که چرا ارز تخصیص داده نمی‌شود ما باید چه جوابی بدهیم. آیا بگوییم ارز را به کشور برنمی‌گردانند. نظر دولت و شخص رئیس‌جمهور، حمایت از صادرکنندگان است اما صادرکننده نیز باید ارز را به کشور بازگرداند.

وی تاکید کرد: من سوال می‌کنم آیا فردی بین کسی که ارز را با ۱۲ هزار تومان آورده و کسی که به دلیل تعلل ارز را با ۲۵ هزار تومان آورده فرقی نیست؟

رئیس کل بانک مرکزی گفت: با کسی که به دلیل تعلل در بازگشت ارز موجب پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه شده چه رفتاری باید کرد؟

همتی تصریح کرد: ۸۰ میلیون نفر از ناحیه نرخ ارز آسیب می‌بینند. از این رو نباید اجازه دهیم که مشکلات این حوزه بیشتر شود. باید بدانیم که صرفا خروج سرمایه نمی‌تواند کمکی به کشور کند. تزریق و نشر ارز باید تعادل داشته باشد.

از دلایل کاهش صادرات خبر دارم

همتی در ادامه با بیان اینکه پیشنهادات صادرکنندگان را به بانک مرکزی بدهید تا در کمیته مربوطه بررسی کنیم، گفت: هم اکنون شرایط ما روان شده و بهتر هم خواهد شد؛ به دلایلی که خبر دارم صادرات در نیمه نخست سال کاهش یافته است و این مسئله ربطی به بخشنامه ندارد.

وی تاکید کرد: وقتی که صادرکنندگان عرضه روان داشته باشند محدودیت هم کم می‌شود. بر اساس آماری که چند روز پیش گرفتم روزی ۱۵۰ میلیون دلار عرضه داشتیم که روند خوبی تلقی می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: شرایط تحریم اوج خود را گذرانده است. افرادی که در مورد صدور بخشنامه‌ها گلایه دارند باید شکایت خود را به ترامپ ببرند. چرا که تحریم‌ها روز به روز جدیدتر می‌شود و ما مجبور به تغییر بخشنامه‌ها می‌شویم؛ به ما حمله می‌شود و ما باید دفاع کنیم.

همتی در پایان تاکید کرد: مشکلات ناشی از تحریم و اثرات آن بر صادرات را اطلاع دارم و علت کاهش صادرات ما در 6 ماهه ابتدای سال دقیقا مشخص است و انشاء‌الله در نیمه دوم سال جهش خوبی در این زمینه خواهیم داشت و انشاء‌الله نرخ ارز نیز کنترل می‌شود و شرایط بازار در خصوص نرخ ارز مثبت‌تر شده است و نکته دوم اینکه عرضه ارز در سامانه نیما بسیار بهتر شده است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی سامان بخشی بازار ها ارز بازگشت ارز صادرات دلار رئیس کل بانک مرکزی میلیارد دلار ارز ارز را به کشور بانک مرکزی قوه قضائیه بخشنامه ها نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۵۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم انگلیس ماندگار است؟

عضو کمیته سیاست پولی بانک مرکزی انگلیس اظهار کرد: بانک مرکزی با کاهش نرخ بهره فاصله زیادی دارد.

به گزارش ایسنا، جاناتان هسکل، عضو کمیته سیاست پولی بانک مرکزی انگلیس (BoE) گفت که کاهش نرخ بهره در مسیر طولانی قرار گرفته است.

وی بیان کرد: داده‌های تورم دریافتی در مورد آنچه واقعا برای ما اهمیت دارد حاوی اطلاعات مفیدی نیست و بیانگر تورم مداوم و زمینه‌ای است.

هسکل می‌گوید که رشد دستمزدها بسیار بالاست و احتمالا خودش به آرامی کاهش می‌یابد.

وی همچنین نسبت به بازار کار ابراز نگرانی کرد که نشان دهنده افزایش تعداد مشاغل خالی برای همان تعداد افراد جویای کار است که نشان می‌دهد جویندگان کار ممکن است در مسیر اشتباهی قرار گرفته یا مهارت‌های مغایر با کار ارائه شده داشته باشند.

هسکل نتیجه گرفت که به نظر نمی‌رسد ارقام سرفصل تورم فعلی راهنمای خوبی باشد و هشدار داد که کاهش نرخ‌ها فرآیندی طولانی و آهسته خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تورم انگلیس ماندگار است؟
  • نرخ جدید سود سپرده های بانکی در سال جاری + جزئیات
  • جزییات مرگ «پرستو بخشی» دکتر جوان + توضیحات رسمی
  • سامانه نظارت بر قراردادها و دعاوی دولتی راه‌اندازی می‌شود/ بخشی از مشکلات اقتصادی بدلیل فاصله گرفتن از قانون اساسی است
  • دوره‌ تیره و تار بانک مرکزی آمریکا
  • فروش آزاد ۱۷ میلیون دلار در افغانستان
  • توضیحات مهم درویش درباره واگذاری پرسپولیس
  • توضیحات مهم درویش درباره واگذاری پرسپوليس
  • آمار اقتصادی رئیس جمهور و واکنش بازارها
  • آمارهای اقتصادی رئیس جمهور وواکنش بازارها