Web Analytics Made Easy - Statcounter

  تحریریه پارسینه: خبر کوتاه بود و دردناک. خیلی زود تکذیب شد. اما کودک ۱۱ ساله اهل شهرستان دیر به خاطر مشکلات مالی و نداشتن ابزار مناسب برای حضور در کلاس‌های آنلاین خودکشی کرده باشد، چه به دلیلی غیر از این، این حقیقت که در حال حاضر کودکانی زیادی در کشور از امکانات حضور در کلاس‌های آنلاین بی‌بهره مانده‌اند را کم نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وقتی هفته گذشته صبح زود خبر رسید که محمد موسوی زاده ۱۱ ساله خودکشی کرده و دلیل هم نداشتن گوشی تلفن همراه برای حضور در کلاس‌های آنلاین معرفی شد، جامعه و به ویژه فضای شبکه‌های اجتماعی پر شد از سوگواری‌هایی که هشدارهایش پیش تره هم داده شده بود. مردم از این نوشته بودند که چرا نباید امکان بهره برداری برابر برای همه کودکان کشور وجود داشته باشد. چند ساعتی طول نکشید که البته این خبر تکذیب شد. اداره آموزش و پرورش استان تکذیب کرد و خیلی زود، مدارکی نشان داد که از حضور محمد در کلاس‌های آنلاین خبر می‌داد. حتی مدیر مدرسه هم مصاحبه‌ای کرد و گفت: فروردین ماه همان سال، موبایلی به محمد داده بود.

خانواده، اما نگاه دیگری داشتند و ادعا می‌کردند وعده موبایل دادن به محمد از سوی مدرسه عملی نشده بود.

اینها، اما همه ماجرا نیست، چرا که اگر حتی محمد هم موبایلی داشته، کودکان زیادی هستند که چنین امکانی ندارند. موضوعی که مدیر آموزش و پرورش شهرستان دیر، یعنی همان شهری که محمد در آن زندگی می‌کرد هم تاییدش کرد. احمد عبدالله‌زاده در همین باره به «پارسینه» گفت: البته که همینطور است. حتما کودکانی در سطح کشور هستند که از امکانات لازم برخوردار نیستند و ما هم این موضوع را به خوبی می‌دانیم. حتی خود مسئولان آموزش و پرورش کشور هم درباره دانش اموزانی که دسترسی به شاد ندارند، آمار‌هایی داده اند، اما به هر حال کرونا و خطری که برای مردم ایجاد کرده، جهانی است. باید به روش‌های متفاوت سعی کنیم تا با آن کنار بیاییم.

او با توضیح اینکه راه‌های زیادی برای آموزش وحود دارد، ادامه داد: تنها گزینه شاد نیست. والدین می‌توانند حتی برخی روز‌ها فرزندان خود را به مدرسه بیاورند چرا که معلمان ظیفه دارند حتی برای یک دانش آموز هم کلاس را برگزار کنند. از طرف دیگر، تلویزیون که دیگر در هر خانه‌ای پیدا می‌شود. شبکه آموزش هم کلاس‌های درسی را به در طول روز برگزار می‌کند و آن برنامه‌ها هم برای همه قابل دسترس است.

پسرم هم مثل خودم به خاطر بی‌پولی باید از درس محروم شود

این مسئول آموزش و پرورش کشور اگرچه تلاش داشت تا راه‌های دیگر را معرفی کند، اما وقتی در توضیحاتش می‌گوید در هر خانه‌ای دیگر یک تلویزیون پیدا می‌شود، به نظر می‌رسد که درک درستی از وضعیت اقتصادی خانواده‌ها ندارد.

رضا ۲۵ سال دارد و پسرش کلاس دوم است. او که به تازگی و در همین وضعیت کرونا کارش را که سرایداری در یک کارگاه بوده، از دست داده می‌گوید: «کارگاه شرایط خوبی نداشت. کرونا که آمد بدتر هم شد. شروع به تعدیل نیرو کردند و نوبت به من هم رسید. گفتند وقتی کار نیست، سرایدار می‌خواهیم چه کار؟ من هم مجبور شدم آنجا را ترک کنم. با کارگری روزمزد هم نمی‌توانم به خرج خانه برسم. اوضاع به جایی کشید که مجبور شدم از اردیبهشت ماه چند قلم از وسایل خانه را هم بفروشم.»

او که دوست دارد پسرش درس بخواند، از وضعیت ایجاد شده نگران است: «بی‌پولی فرصت درس خواندن را از من و خواهر و برادرهایم گرفت. حالا نمی‌خواهم همان داستان برای پسرم تکرار شود. ۱۶ سالم بود که ازدواج کردم. یک پسر دارم و همه امیدم به او است. اما از وقتی کرونا آمده او هم از درس افتاده است.»

چند روزی است که دختر همسایه کمی در درس‌ها به پسر رضا کمک می‌کند: «نه موبایل و تبلت داریم و نه تلویزیون که بتواند درس بخواند. خودش هم بعد از چند ماه دوری از درس و مدرسه بی توجه شده است و می‌ترسم هوای درس خواند به طور کلی از سرش بیفتد. خوشبختانه چند روزی است که دختر همسایه به خانه ما می‌آید و کمی به پسر من هم درس می‌دهد، اما اینکه درس خواندن درست و حسابی نمی‌شود. سواد خوبی ندارم، اما این‌ها را می‌فهمم.»

به گفته رضا فقط او نیست که چنین شرایطی را تجربه می‌کند. کودکان برخی از همکاران قدیمی ترش هم از درس خواندن محروم مانده اند. حتی برخی از آن‌ها که سن و سال بیشرتی دارند، علنا گفته اند که می‌خواهند ترک تحصیل کنند و سراغ کار بروند.

اوضاع دانش آموزان عشایر چگونه است؟

این شرایط به نحوی دیگر برای کودکان روستایی و عشایری هم مشکل ایجاد کرده است. استان خوزستان جمعیت دانش‌آموزی عشایری بیشتری نسبت به سایر استان‌ها دارد و در زمستان میزبان بیشترین جمعیت عشایری کشور می‌شود. یکی از خبرگزاری‌ها برای پیگیری وضعیت دانش آموزان عشایر، سراغ «مراد علی سعیدی‌پور» مدیرکل آموزش و پرورش عشایری خوزستان رفت، اما مشخص شد که تلفن همراه این مسئول حدود دوساعت در دسترس نبود و علتش هم این بود که او برای برای سرکشی به عشایر خوزستان راهی منطقه عشایرنشین همدان شده بود. پاسخی قابل توجه به وضعیت پوشش آنتن دهی و اینترنت برای کودکانی که قرار است در همین مناطق درس بخوانند.

خوزستان در مجموع ۱۳ هزار و ۵۱۸ دانش آموز دارد و بخش اعظم این کودکان، در صورتی که اجازه و فرصت درس خواندن داشته باشند، در شرایط فعلی به صورت حضوری در کلاس‌ها شرکت می‌کنند، چون عملا امکانی برای کلاس آنلاین وجود ندارد.

چند میلیون دانش آموز ایرانی محکوم به ترک تحصیل شده‌اند؟

محمدجواد اذری جهرمی، وزیر ارتباطات با انتشار آماری در توییتر نوشت: ‏این آخرین آماری است که در خصوص سامانه ‎شاد به من دادند، خوشحالم که تلاش‌ها برای تحقق یک آموزش مجازی فراگیر به نتیجه می‌رسد. از وزیر آموزش و پرورش ممنونم. از تیم شاد نیز خواسته‌ام که مشکلات موجود را رفع کنند. اگر پیشنهادی برای بهبود و توسعه شاد دارید لطفا اینجا بفرمایید.

بر اساس این آمار، ۱۱.۶۱۶.۰۵۳ دانش آموز، ۶۷۰.۲۷۱ معلم و ۱۰۵.۹۸۹ مدیر به شاد دسترسی دارند. از نظر وزیر ارتباطات، این آمار از افزایش چشم‌گیر دسترسی خبر می‌دهد، اما چه تعداد دانش آموز از این آمار جا مانده اند. طبق اخرین آماری که سال گذشته از تعداد دانش آموزان کل کشور در شهریور ماه منتشر شده است، ۱۴ میلیون و ۴۶۸ هزار و ۷۴۴ نفر در ایران وجود دارند. با همین بررسی ساده هم می‌توان دریافت که بیش از ۳ میلیون دانش آموز هنوز در این کشور جزو این آمار نبوده اند. آیا این به معنی عدم دسترسی این تعداد دانش‌آموز از تحصیل و آموزش است؟

منبع: پارسینه

کلیدواژه: شاد وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان معلمان معلم خودکشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۶۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۵۰ درصد از دانش آموزان شیر دریافت می‌کنند

حسین اسداللهی، دبیر كمیته ملی شیر وزارت آموزش و پرورش در ارتباط تلفنی با برنامه صبح و گفتگو رادیو گفت و گو در مورد توزیع شیر مدارس در ۱۴۰۳ ضمن تبریک سال نو گفت:  طرح توزیع شیر در مدارس پس از توقف ده ساله از سال گذشته مجددا احیا شد.در این طرح بیش از ۸ میلیون دانش‌‌آموز دوره ابتدایی تحت پوشش شیر رایگان قرار گرفتند. امسال نیز این طرح با برنامه منسجم تری پیگیری می‌شود.

وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ میانگین توزیع ۲۸ نوبت وعده شیر رایگان در اختیار دانش آموزان ابتدایی مدارس قرار گرفت و در نیمه پایانی سال تحصیلی از پس از تعطیلات عید نوروز، توزیع شیر در مدارس آغاز شده و تا پایان امتحانات نیز شاهد توزیع میانگین ۱۵ نوبت شیر در مدارس خواهیم بود.

دبیر كمیته ملی شیر وزارت آموزش و پرورش اظهار كرد: این برنامه در سال تحصیلی جدید منسجم تر و قوی تر از گذشته برگزار می‌شود و امیدواریم زنگ مهر و مدرسه با زنگ شیر آغاز شود.

وی افزود: از ۲۳ مهر سال گذشته وزارت آموزش و پرورش تمام زیرساخت‌های خود را برای اجرای این طرح فراهم كرد و شركت‌های لبنی در استان‌های مختلف برای كسب آمادگی فرصت خواستند. در برخی از استان‌ها شاهد توزیع شیر از دی آغاز شده اما ۷۰ درصد كشور از آذر تحت پوشش قرار گرفت.

وی با بیان این كه بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد دانش آموز ابتدایی مدارس دولتی كشور شیر دریافت می‌كنند، گفت: در كشور ۵۰۰ واحد تولید لبنی وجود دارد و استانداردهای شیر مدارس بسیار سختگیرانه از شیر بازار است. از بین ۵۰۰ شركت ۸۴ شركت واجد شرایط شدند كه براساس رتبه بندی و تمایل آن‌ها ۲۰ تای آن‌ها وارد طرح شده‌اند. برخی از شركت‌های لبنی نیز در صف انتظار قرار دارند تا در صورت عدم توانایی شركتی در تامین شیر، این مسئولیت بر عهده شركت دیگری نهاده شود.

دبیر كمیته ملی شیر وزارت آموزش و پرورش بابیان این که عمده چالش در تامین شیر مدارس، تامین پاكت استریل است؛ تصریح کرد:  سهم تولید شیر مدارس در كشور تنها ۲۰۰ میلیون پاكت استریل است.  در حالی  كه برای تامین شیر مدارس به ۴۰۰ میلیون پاكت استریل نیاز داریم.

وی افزود: به واسطه تامین شیر مدارس، چند واحد لبنی كه با ظرفیت كمتری كار می‌كردند به ظرفیت آن‌ها اضافه شده و تولید پاكت نیز افزایش یافته است. به دلیل كمبود این پاكت‌ها در هفته‌های منتهی به سال ۱۴۰۳ در شهر تهران به جای توزیع شیر در پاكت ۲۰۰ سی‌سی از پاكت یك لیتری استفاده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • مدارس ما و مدارس آن‌ها
  • برگزاری جشنواره دختران آفتاب در شهرستان گچساران
  • برگزاری مسابقه ادبی تاسیمرغ در کشور
  • نام نویسی دانش آموزان برای تحصیل در حوزه‌های علمیه هرمزگان
  • نیمی از دانش‌آموزان مقطع متوسطه به سمت تحصیل در هنرستان رفتند
  • آزمون‌های نهایی دانش آموزان به سازمان جدید سنجش واگذار می شود
  • بیش از ۵۰ درصد از دانش آموزان شیر دریافت می‌کنند
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان کشور
  • مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور صادر شد
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور