Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، مدتی پیش طرح ساخت خانه‌های 25 متری در تهران مطرح شد. گلپیایگانی معاون شهردار تهران معتقد بود که حداقل مساحت واحد مسکونی که برای شهر تهران در طرح تفصیلی مصوب و تصویب شده 35 متر مربع است، اما در سازمان نوسازی شهر تهران پیشنهاد داده‌ایم که کف مساحت این واحدها 25 متر باشد و در صورت تأئید وزارت کشور، مشوق‌هایی برای اجرای آن از جمله ساخت و استفاده از آن وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معماری خوب فقط برای ثروتمندان نیست
وی در خصوص  ساختمان های کوچک مقیاس و عدم تطابق آن با معماری اصیل ایرانی گفت: معماری خوب فقط برای ثروتمندان نیست. افرادی که نگران خانه های کوچک اندازه هستند و می گویند با فرهنگ ایرانی منطبق نیست اگر به محله کن سری بزنند  خواهند دید که خیلی از محله های تاریخی خانه های کوچکی دارد و منطبق بر فرهنگ ایرانی است. اندازه ساختمان را نباید معیار معماری خوب دانست.

در قانون شهرداری ها که ساخت مسکن کوچک‌مقیاس و حمایتی آمده است و شهرداری ها می توانند در این زمینه به اقشار آسیب پذیر کمک کنند.

ساخت مسکن های حمایتی به عنوان مأموریت مهم تلقی نشده است

پیروز حناچی شهردار تهران در این باره گفت: ساخت مسکن حمایتی در تمام دنیا برعهده شهرداری‌هاست و در قانون شهرداری‌های ایران هم اشاره‌ای به این موضوع شده است، اما به عنوان مأموریت مهم تلقی نشده است. 

به گفته شهردار تهران، دولت هم مایل است که شهرداری‌ها در این زمینه ورود کنند و شهرداری‌ها هم ظرفیت اجرای این طرح را دارند. 

شهردار تهران تأکید کرد: می‌توانیم خانه‌های کوچکی را طوری طراحی کنیم که اندازه مسکن 80 متری از آن استفاده شود. 

وی در خصوص متراژ ساخت واحدهای کوچک‌مقیاس گفته بود از آنجا که این طرح نوعی اقدام سوبسیدی و یارانه‌ای محسوب می‌شود، نمی‌تواند مساحت بالایی داشته باشد. 

بعد از صحبت‌های مدیران شهرداری تهران، اعضای شورا به کلی اعلام کردند از این موضوع خبر ندارند و قطعا طرح ساخت خانه‌های کوچک‌مقیاس در حد پیشنهاد بوده و به شورای اسلامی شهر تهران نیامده است. 

کاوه حاج علی‌اکبری هم که رئیس سازمان نوسازی شهر تهران است گفته بود که دستورالعمل‌های لازم این کار به وزارت کشور ارسال شده است و خانه‌های 25 متری محدود به یک نکته خاص نیست و در تمام نقاط می‌توان آن را ساخت و اجاره داد.

وی در ادامه افزود: در مورد مسکن‌های 25 متری موضوعاتی مطرح شد.  این خانه‌های کوچک مقیاس برای برخی از گروه‌ها ازجمله دانشجویان، افرادی که برای کار به تهران می‌آیند و... ساخته شود. قرار بود این خانه‌ها مساحت‌شان کوچک باشد اما با مساحت کوچکی که دارند تمام امکانات در آن دیده شود. مساحت متوسط واحدهای مسکونی در تهران بالای 100 مترمربع است و حتی در بافت فرسوده هم مساحت به طور متوسط 80 مترمربع است. طرح مسکن‌های کوچک مقیاس برای کمک به برخی اقشار جامعه بود.

یکی از راه حل‌های تأمین مسکن کم کردن مساحت بدون کم کردن کارایی است

به گفته این مقام مسوول، بر اساس تجارت جهانی یکی از راه حل‌های تأمین مسکن کم کردن مساحت بدون کم کردن کارایی است و با استفاده از ابزار طراحی و یا برخی فضاها به صورت اشتراکی می‌توان مسکن‌های کوچک‌مقیاس را ساخت.

دولتی‌ها در خصوص ساخت خانه‌های 25 متری مخالفت خود را اعلام کردند و تأکید کردند که ساخت این خانه‌های کوچک‌مقیاس پیشنهاد شهرداری است. 

محمود محمدزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: فلسفه اعلام این پیشنهاد از سوی شهرداری براساس برداشت آنها از موضوعی با نام خانه‌های کوچک در دنیا بوده است. 

وی ادامه داد: پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی در این خصوص، راه‌اندازی نظام اجاره‌داری حرفه‌ای است که به زودی بسته آن تدوین می‌شود. 

دولتی ها مخالف  ساخت خانه های ۲۵  متری هستند

وی تأکید کرد: ما از نظر مسائل اجتماعی با ایده شهرداری موافق نیستیم و درباره آن نظراتی داریم، ضمن اینکه دولت هم هیچ موضعی درباره این پیشنهاد اعلام نکرده است و موافقتی با آن نداشته است. براساس تجربیاتی که از ساخت واحدهای مسکونی کوچک در تهران داشتیم، نظر ما با ساخت خانه‌های 25 متری منفی است. 

البته با توجه به وضعیت بازار مسکن و گرانی ملک و بالا رفتن اجاره‌ها، شهروندان تهرانی دچار مشکلات زیادی شده‌اند، حتی اخباری مربوط به پشت‌بام‌خوابی یا انبارخوابی در تهران هم مطرح شد، البته این اخبر از سوی مدیران تکذیب شد.

امادگی ساخت مسکن استجاری را داریم

اخیراً شهردار تهران تأکید کرده است که شهرداری آمادگی دارد مسکن استیجاری بسازد و در صورت اعطای تسهیلات، این آمادگی در ما وجود دارد.

پیروز حناچی شهردار تهران با بیان اینکه در این زمینه ما وظیفه‌ای نداریم، گفته ‌است: اما اعلام آمادگی در این باره می‌کنیم. 

حناچی اضافه کرد: هزینه مسکن در سبد خانوار از اهمیت بالایی برخوردار است. ما آمادگی داریم تا با همین تسهیلات که به سازندگان داده می‌شود، در صورت پرداخت این تسهیلات به شهرداری با امکانات خودمان اقدام به ساخت مسکن استیجاری کنیم.

در کل دنیا شهرداری‌ها ساختمان‌هایی را به شکل عام برای اقشار کم‌درآمد می‌سازند

اما به نظر می‌رسد که اعضای شورای شهر تهران در این باره بی‌اطلاع هستند. زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران و عضو  کمیسیون شهرسازی و معماری شورا می‌گوید: در کل دنیا شهرداری‌ها ساختمان‌هایی را به شکل عام برای اقشار کم‌درآمد می‌سازند، البته این اقدام با کمک دولت صورت می‌گیرد و شهرداری‌ها هم از امکانات خود استفاده می‌کنند. 

عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: این اقدامات مشارکتی است و بعد از ساخت، خانه‌ها در اختیار اقشار کم‌درآمد قرار می‌گیرد. فعلا ما چنین برنامه‌ای در دستورکار در شورای شهر نداریم. اما فکر می‌کنم نظر شهرداری، طرح الگوی مسکن ملی است که دولت آن را انجام می‌دهد که فکر می‌کنیم بهترین حالت است. 

شهرداری لایحه ای در خصوص ساخت مسکن استیجاری به شورا نیاورده است/بی خبریم

وی در خصوص بحث مسکن استجاری که از سوی شهردار تهران مطرح شده است گفت: ‌شهرداری لایحه‌ای در این باره به شورا نداده است، البته بهتر است بگویم نه لایحه‌ای آمده و نه طرحی داشته‌ایم. 

براساس این گزارش، قیمت مسکن و اجاره بهای مسکن در پایتخت بالا رفته است. برخی از شهروندان دیگر توان پرداخت کرایه‌ها را ندارند، به همین دلیل به حاشیه شهر کوچ کرده‌اند. شهرداری تهران ابتدا طرح  ساخت مسکن‌های کوچک مقیاس را مطرح کرد، اما با مخالفت دولتی‌ها روبه‌رو شد، حال هم اعلام آمادگی برای مسکن‌های استیجاری کرده است، اما شورای شهری‌ها تأکید دارند که در این زمینه بی‌اطلاع هستند و طرح و لایحه‌ای به شورا نیامده است. شهرداری تهران با توجه به امکاناتی که دارد می‌تواند تسهیلات خوبی در خصوص ساخت مسکن برای اقشار کم‌درآمد جامعه ارائه کند. حال باید دید که برنامه مدیریت شهری در این زمینه چیست.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شهردار تهران شهرداری تهران شهر تهران تهران خانه های 25 متری کوچک مقیاس اقشار کم درآمد مسکن استیجاری خانه های کوچک ساخت خانه شهردار تهران ساخت خانه ها شهرداری ها شورای شهر شهر تهران ساخت مسکن لایحه ای کم کردن مطرح شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۶۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد خاص عضو شورای شهر برای نامگذاری یک پل

جعفر شربیانی، عضو هیئت‌رئیسه شورای شهر، در حاشیه یکصد و شانزدهمین پویش امید و افتخار در رابطه با افتتاح پروژه دسترسی جنوبی به حرم حضرت عبدالعظیم از بزرگراه شهید آوینی و رونمایی از ناوگان ماشین آلات سنگین، گفت: بخشی از فعالیت‌های دوره ششم مدیریت شهری متمرکز بر ری و جنوب تهران است. بدون شک باید گفت که مجموعه اتفاقاتی که در ری رخ داده است از یک اندیشه نو نشأت گرفته بود چرا که مقرر شد از اعتبارات عظیم شهرداری تهران در حوزه‌های مختلف در شهرستان ری استفاده کنیم.

به گزارش ایسنا، او با اشاره به افتتاح پروژه دسترسی به جنوبی به حرم حضرت عبدالعظیم، افزود: درخواست دادیم تا این پل به نام یکی از شهدای مدافع حرم شهر ری نامگذاری شود. امروز که این دسترسی افتتاح می‌شود، همکاران ما در شهرداری تهران در باقرشهر در حال اجرای پروژه دیگر هستند که ترافیک محور شهید رجایی و بهشت زهرا (س) کاهش خواهد داد. همچنین پروژه‌ای در کهریزک درحال اجراست که توسط شهرداری تهران دنبال می‌شود، این پروژه دسترسی مردم کهریزک به بزرگراه خلیج فارس را فراهم خواهد کرد و جزء پروژه‌های مهم محسوب می‌شود.

شربیانی گفت: یکی از موضوعات مطرح شده، مربوط به چالش‌ها و نیاز‌های جنوب تهران است، بر همین اساس دست به هدفگذاری زده شد و قرار است بخشی از پروژه‌ها در دوره فعلی پیگیری شود تا فاصله جنوب تهران با شمال تهران کاهش پیدا کند. متأسفانه شاهد پدیده «انتقال آلودگی تهران به شهرری» هستیم که باید بتوانیم با تعریف پروژه‌های بیشتر و تخصیص اعتبارات مضاعف این مسئله را رفع و رجوع کنیم. موضوع دیگر مقوله عدالت است که در دوره فعلی مدیریت شهری آن را دنبال می‌کنیم.

عضو شورای شهر تهران افزود: حرم حضرت شاه عبدالعظیم در تاریخ، اقتصاد و گردشگری منطقه بسیار اثر گذار است و از ابتدای این دوره تاکید کردیم هر نوع توسعه در شهرری باید با محوریت حرم انجام شود در همین رابطه مصوبه کمیسیون ماده ۵ را داریم که سند ابلاغی بالادستی است، برای نمونه می‌توان به اجرای پروژه ساخت پارکینگ اشاره کرد.

او توضیح داد: امسال شهرداری منطقه ۲۰، ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبارات نقدی و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبارات غیرنقد دارد، عددی که شهرداری در یکسال در منطقه ۲۰ هزینه می‌کند از درآمد بالاتر است، بنابراین از دولت می‌خواهم در تقسیمات بخشی از شهرری دقت لازم را داشته باشد.

دیگر خبرها

  • تقسیم شورای شهر تهران به موافقین و منتقدین زاکانی
  • از تاکسی‌ها برقی تا ساخت تقاطع‌های غیر همسطح در نشت شورا
  • از تاکسی ها برقی تا ساخت تقاطع های غیر همسطح در نشت شورا
  • جزییات افزایش هزینه خدمات بهشت زهرا در سال جدید
  • گزارش دهی معاون شهردار تهران به شورا در جلسه آتی
  • ۲۰ خانه نورانی در یک محله تاریخی | رسم ماندگار وقف زمین یا خانه در کن برای ساخت مسجد
  • با کارمندان متخلف شهرداری برخورد قاطع صورت گیرد
  • مسجد قیطریه آزمونی برای شهردار تهران
  • کوچک‌سازی و انبوه‌سازی در کنار استحکام بنا مورد توجه باشد
  • پیشنهاد خاص عضو شورای شهر برای نامگذاری یک پل