Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اوایل همین هفته بود که محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش به این موضوع اشاره داشت که «گام نخست هوشمندسازی مدارس است که با کمک وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شد و تمام مدارس کشور به اینترنت متصل شده‌اند، اما همانطور که می‌دانیم هوشمندسازی دارای مراتب مختلف است، بنابراین باید بتوانیم در گام‌های بعدی شبکه‌سازی مدارس را انجام دهیم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نگاه کلی هوشمندسازی مدارس کلاف سردرگمی است که طرح اولیه آن حدود ٢ دهه‌ای است که مطرح شده است و همچنان هر از گاهی زمزمه‌هایی از گوشه وکنار آن به گوی می‌رسد؛ طرحی که هنوز هم به سرمنزل مقصود نرسیده و اندر خم زیرساخت‌ها و امکاناتی است که گویی عزمی راسخ برای تحقق آن وجود ندارد.

بیشتر بخوانید

مدارس اجازه ندارند از پیام‌رسان‌های خارجی استفاده کنند

طبق قانون برنامه ششم توسعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (سازمان فناوری اطلاعات) با رعایت مصوبات شورای عالی فضای مجازی مکلف است با همکاری وزارت آموزش‌وپرورش تا پایان سال دوم اجرای قانون برنامه هوشمند سازی مدارس، امکان دسترسی الکترونیک (سخت‌افزاری- نرم‌افزاری و محتوا) به کتب درسی، کمک‌آموزشی، رفع اشکال، آزمون و مشاوره تحصیلی، بازی‌های رایانه‌ای آموزشی، استعداد سنجی، آموزش مهارت‌های حرفه‌ای، مهارت‌های فنی و اجتماعی را به‌صورت رایگان برای تمام دانش‌آموزان شهر‌های زیر ٢٠ هزار نفر و روستا‌ها و حاشیه شهر‌های بزرگ فراهم کند. دولت برای تأمین هزینه‌های این ماده می‌تواند از مشارکت بخش غیردولتی استفاده نماید. هزینه‌های مذکور به‌عنوان هزینه‌های قابل‌قبول مالیاتی تلقی می‌شود.

با این وجود آخرین تغییر و تحولات مربوط به پیشرفت هوشمندسازی مدارس به انعقاد قرار داد میان وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش در سال ٩٨ بر می‌گردد که به موجب آن مقرر شد تا پایان سال، مدارس به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.

شیوع کرونا و ورود به فصل جدید دنیای مجازی

شیوع کرونا فصل جدیدی در بخش‌های مختلف زندگی ایجاد کرد و شاید یکی از مهم‌ترین تغییرات می‌توان به تغییر در سیستم آموزشی اشاره کرد؛ تغییراتی که سرعت کند پیشرفت در حوزه فناوری را تسریع کرد و گام‌های بلند‌تر و تندتری برای رسیدن به وضعیت مطلوب را نشان داد هرچند که در مواردی این سستی جایش را به شتاب بی رویه‌ای داد که نتیجه آن شیکه شاد یا مشکلات زیرساختی نرم افزاری و سخت افزاری شد.

البته که در این میانه آموزش و پرورش صرفا در مظان اتهام نیست و سایر دستگاه‌های مرتبط هم گام‌های چندان مهمی برنداشته اند یا آنکه در ابتدای مسیر هستند.

آنطور که امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات در پستی اینستاگرامی مطرح کرده بود شبکه اختصاصی مدارس ایران با نام شبکه دانا شکل خواهد گرفت که اتصال ٧۶ هزار و ٢٠٠ مدرسه به این شبکه نقطه آغاز خلق خدمات تخصصی حوزه آموزش است.

بیشتر بخوانید

تولید تبلت دانش آموزی ساخت داخل از چند ماه دیگر

شبکه‌ای که هنوز معلوم نیست جزئیات آن و روند اجرایی چه سمت و سویی خواهد داشت و تا چه حد دانش آموزان سراسر کشور را تحت کوشش خواهد داشت.

فاصله زمین تا آسمان حرف تا عمل برای هوشمندسازی مدارس

عادل برکم معلم و کارشناس مسائل آموزشی در گفتگو با خبرنگار آموزش و پرورش درباره روند هوشمندسازی مداری بیان کرد که باید دید برای هوشمندسازی مدارس چه استاندارد و آیین نامه‌ای وجود دارد؟ آیا امکان دسترسی همه ذینفعان طرح مورد توجه قرار گرفته است؟ شرایط سخت افزاری دسترسی به این موضوع چگونه است و بسیاری از سوالات دیگر که هنوز برای آن پاسخی نیست.

او ادامه داد: اگر به سوالات مطرح شده پاسخ داده نشود نمی‌توان صرفا اتصال مدارس به شبکه اینترنت را هوشمندسازی دانست چراکه برای این امر به زیرساخت‌های مهمی نظیر محتوای مناسب، ابزار لازم، آموزش معلمان، میزان دسترسی به اینترنت، نسبت دانس آموزان و سیستم‌های هوشمند و... نیاز داریم.

برکم با اشاره به اینکه متاسفانه در سال‌های اخیر درسی به نام علوم کامپیوتر که در مقطع شوم دبیرستان برای دانش آموزان رشته ریاضی حذف شده است، اظهار کرد: در بسیاری از کشور‌ها توجه به علوم کامپیوتر و برنامه نویسی در مدارس و میان دانش آموزان شدت گرفته است، اما ما معکوس عمل کردیم.

بیشتر بخوانید

امیدواریم با همکاری وزارت ارتباطات موضوع اینترنت پاک را حل کنیم

این کارشناس تصریح کرد: حذف این درس در مداری عادی در واقع نوعی تبعیض هم است چراکه در مدارس سمپاد این درس و موضوعات تکمیلی تدریس می‌شود، اما دانش آموزان مدارس عادی از آن بی بهره هستند و این در حالی است که بسیاری از آن‌ها علاقه‌مند آموزش این علم روز هستند.

جای خالی سند هوشمندسازی مدارس

آنطور که شرایط نشان می‌دهد هنوز جمع بندی تعریق واحدی از اوضاع روند هوشمندسازی مدارس در مدارس وجود ندارد و دیدگاه‌های مختلفی برای این موضوع وجود دارد.

برکم جبران این خلا را داشتن سند جامعی در حوزه هوشمندسازی مدارس می‌داند تا معیار‌ها و سخاص‌های مورد نیاز برای هوشمندسازی مدارس را تعیین کند.

این کارشناس مسائل آموزش و پرورش معتقد است در قانون برنامه ششم برنامه‌ای برای هوشمندسازی وظایفی بر عهده وزارت ارتباطات تعریف شده است، اما در تدوین استاندار‌ها آموزش و پرورش بابد جدی‌تر عمل کند تا شعار هوشمندسازی به عمل تبدیل شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش مدارس هوشمندسازی مدارس برای هوشمندسازی وزارت ارتباطات آموزش و پرورش دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۷۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند

مدیر آموزش و پرورش بیرجند از تجلیل ۲۴ معلم نمونه این شهرستان خبر داد و گفت: ۸۸ مدرسه مرکز استان دو نوبته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مجید بهدانی صبح امروز در نشست خبری، اظهار داشت: رشد و پیشرفت جامعه در گرو پیشرفت آموزش و پرورش است.

وی با اشاره به هفته بزرگداشت هفته معلم، گفت: در این هفته تاکید ما بر ارتقای جایگاه معلمان است و اگر پیشرفت کشور را می‌خواهیم در گرو توسعه آموزش و پرورش و توجه به جایگاه معلمان است.

مدیر آموزش و پرورش بیرجند افزود: سال گذشته پویش به احترام معلم برپا داشتیم و این پویش را امسال هم داریم و همچنین مراسم غبارروبی مزار شهدا و سپاس معلم برای تقدیر از معلمان و حضور مسئولان در مدارس متوسطه و ابتدایی را داریم.

بهدانی تصریح کرد: برگزاری مراسم یادبود فرهنگیان فقید شهرستان، دیدار با شهدای خانواده فرهنگی، برگزاری جلسه استانی معلمان نمونه، تجلیل از پیشکسوتان حوزه تربیت بدنی، تجلیل از مدیران مدارس بازنشسته، مسابقه کتابخوانی با موضوع آیه‌های زندگی و مسطورا، مسابقات ورزشی از دیگر برنامه‌ها است.

وی با بیان اینکه از 24 معلم، مدیر و معاون نمونه مدارس شهرستان بیرجند تجلیل خواهند شد ادامه داد: پویش این خنده فراموش نخواهیم کرد نیز در هفته بزرگداشت معلم امسال برگزار می‌شود.

مدیر آموزش و پرورش بیرجند خاطرنشان کرد: با نگاه تحول و پویایی وارد فضای آموزش و پرورش شهرستان شدیم و در کنار نیروهای با تجربه نیز به نیروهای جوان و کسانی که فکر نویی دارند تکیه کردیم و تعداد قابل توجه مدیران و معاونان مدارس شهرستان نیروهای جوان هستند.

بهدانی گفت: شعار آموزش و پرورش از ابتدای مهرماه با ایمان و امید آغاز شد و تمام برنامه‌ریزی برای برگزاری نماز جماعت در مدارس بود و روحانیون که در دستگاه‌های اجرایی شاغل هستند در مدارس نیز حضور پیدا می‌کنند و سال گذشته رشد 100 درصدی روحانیون در مدارس را داشتیم.

وی با بیان اینکه 17 مدرسه در شهرستان بیرجند فاقد نمازخانه هستند افزود: یکی از بزرگترین کارها در حوزه آموزش ابتدایی شهرستان، برنامه ارتقای قرآن در دوره ابتدایی است و دانش آموزان از ابتدای مهرماه هر روز به مدت 33 روز زنگ اول را قرآن دارند و برای دوره متوسطه نیز دوره سواد قرآنی برای معلمان و آموزگاران گذاشته شد.

مدیر آموزش و پرورش بیرجند با بیان اینکه 360 محفل کوچک قرآنی در مدارس در سال تحصیلی شهرستان داشتیم گفت: دو کرسی قرآن برای دانش آموزان با حضور قاریان بین المللی در سال تحصیلی 1402 برگزار شده است.

بهدانی با بیان اینکه وسیله ایاب و ذهاب حدود 200 دانش آموز روستایی فراهم شد و از ترک تحصیل آنها جلوگیری شده است بیان کرد: یادواره شهدا در تمام مدارس شهرستان برگزار شده و 13 تریبون آزاد در دبیرستان‌های دخترانه داشتیم. 

وی گفت: 88 مدرسه در شهرستان بیرجند دو نوبته هستند و سرانه آموزشی در بیرجند 4.5 است که پایین‌ترین سطح سرانه آموزشی در استان داریم و 71 کلاس ابتدایی و در مجموع 109 کلاس درس برای ابتدای مهرماه امسال نیاز داریم و بیشترین مشکل را در مهرشهر و حاجی آباد است.

مدیر آموزش و پرورش بیرجند افزود: آزمون استخدامی برگزار شد که برای بیرجند در حوزه ابتدایی 150 نفر و هنری و آموزگاری 79 نفر و و حوزه پرورشی 86 نفر و 29 نفر فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان به مدارس بیرجند در مهرماه امسال اضافه می‌شود.

انتهای پیام/256/

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هدف اصلی طرح «شهید عرب» تجهیز سیستم گرمایشی مدارس استان است
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • ساخت و افتتاح ۲۷ مدرسه طی ۶ ماه در منطقه تبادکان مشهد
  • طرح جدید آموزش و پرورش ؛ کدام مدارس از 10 شهریور باز می شوند ؟
  • براي تقويت و ارتقا جايگاه مدرسه بايد برخي از محدوديت ها را برداشت
  • زجر خلاقیت زیر زنجیر کتاب‌های درسی
  • امسال مدارس از شهریور باز می‌شوند؟
  • زمان آغاز سال تحصیلی 1403 مشخص شد | امسال مدارس کی باز می‌شوند؟