Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@06:53:40 GMT

هاید پارک تهران

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۹۸۸۱۲

هاید پارک تهران

خبرگزاری آریا - اولین پارک عمومی تهران در سال 1339 روی بخش شمالی محله سنگلج با عنوان پارک شهر ساخته شد.در میان اولین‌های تهران نام پارک‌شهر را به عنوان نخستین پارک عمومی پایتخت ثبت کرده‌اند. پارکی که البته چندین سال بعد از دو پارک نیمه عمومی اتابک و امین‌الدوله برای مردم شهر تهران ساخته شد.
داستان آشنایی ایرانیان با مقوله پارک هم مانند خیلی دیگر از مظاهر تمدن مدرن با سفرهای ناصرالدین‌شاه به فرنگ گره خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناصرالدین‌شاه در سفرهایش به همه چیزهای جذاب فرنگی دقت می‌کرد و اگر قابل آوردن به ایران بود درنگ نمی‌کرد. یکی از این چیزهایی که توجه او و البته توجه همراهانش را جلب کرد پارک‌هایی بود که ملت فرنگی در آن استراحت می‌کردند و به قول خودشان اردو می‌زدند و بازی می‌کردند و از هوای خوب و امکاناتش بهره می‌بردند. پارک لوکزامبورگ پاریس و هاید پارک لندن آن قدر برای شاه و همراهانش جذاب بود که در بازگشت به تهران در صدد ساختن شبیه آن برآمدند. در میان همراهان شاه اما دو نفر یعنی میرزا علی‌اصغر خان امین‌السلطان صدراعظم و علی‌خان امین‌الدوله بودند که باغ‌های بزرگی را که داشتند تبدیل به پارک کردند. پارک امین‌الدوله در شمال شرقی تهران بالای عمارت سپهسالار و پارک اتابک در نزدیکی دروازه یوسف‌اباد. این دو پارک که شباهت زیادی به پارک‌های فرنگی داشتند و خیلی جنبه عمومی نداشتند. البته هیچ‌کدام هم برای صاحبشان شانس نیاوردند. اتابک که سالهای زیادی بعد از ساخته شدن پارک تبعید بود و بعد هم که به تیر غیب عباس‌اقا صراف دچار شد پارک توسط ورثه‌اش فروخته شد به ارباب جمشید. ارباب جمشید هم مجبور شد پارک را به رهن بانک استقراضی دهد که بانک استقراضی به جای طلبش پارک را مصادره کرد و بعد با وجود اعتراض دولت ایران در اختیار سفارت روسیه گذاشت. هنوز هم پارک اتابک با همان ساختار قدیم سفارت روسیه است.
پارک امین‌الدوله هم بعد از او توسط فرزندنش محسن‌خان فروخته شد و حالا از آن پارک تنها یک سردر باقی مانده است.
اما در دوره پهلوی موضوع پارکی برای استفاده مردم شهر بار دیگر مطرح شد. ایده اولیه این بود که میدان مشق را به باغ ملی تبدیل کنند و اجازه بدهند مردم در آن رفت و آمد کنند. اما معلوم نیست چرا یک دفعه پای ساختمان‌های دولتی به آن جا باز شد و از باغ ملی فقط نامش برای میدان مشق ماند.
در همان زمان رضاشاه به کریم‌آقا بوذرجمهری دستور داده بود تا بخش شمالی محله سنگلج را تخریب کنند. ایده پارک که مطرح بهترین گزینه همین قسمت تخریب شده سنگلج بود. اما تا آمدند این پارک را بسازند متفقین حمله کردند و کار ساخت پارک تا سال 1339 به تاخیر افتاد. در این سال با همت شهرداری پایتخت پارک شهر روی خرابه‌های محله سنگلج شکل‌گرفت. پارکی که در زمینی به وسعت 25 هکتار با هشت در ورودی که به شیوه پارک‌های معروف دنیا طراحی شده بود. در بخشی از این پارک یک دریاچه مصنوعی راه اندازی کرده بودند. دریاچه‌ای که از سال 1384 که شش دختر دانش‌آموز در آن غرق شدند بدون آب رها شده است. پارک شهر در حال حاضر مهمترین پارک مرکز تهران است. پارکی که میزبان موزه صلح تهران و سایت پرندگان و اکواریوم بزرگی از مهمترین گونه‌های ماهیان است.
پژوهشگر:فرزانه ابراهیم زاده

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: امین الدوله پارک شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۸۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیصر امین پور ، قیصر شعر انقلاب اسلامی +فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، در دوم اردیبهشت سال ۱۳۸۶ هجری شمسی در شهر گتوند کودکی پای به عرصه گیتی نهاد که نام او را قیصر گذاشتند.

تحصیلات ابندایی خود را در زادگاه خود شهر گتوند گذراند و به علت علاقه به شعر و ادبیات در سال ۱۳۶۳ در دانشگاه تهران در رشته تاریخ و ادبیات فارسی پذیرفته شد و تا مقطع دکترا این رشته را ادامه داد.

از جمله آثار این شاعر گرانمایه می‌توان به  تنفس صبح، طوفان در پرانتز،   منظومه ظهر روز دهم، مثل چشمه، مثل رود   بی‌بال پریدن،   به قول پرستو، آینه‌های ناگهان، گزینه اشعار،   گل‌ها همــه آفتابگردان‌اند، دستور زبان عشق اشاره کرد.

وی یکی از شاعرانِ تأثیرگذار در دوره انقلاب اسلامی و منتخب هفتمین همایشِ چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۷ و برگزیدهٔ اولین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر در بخشِ آئینی بوده است.

 قیصر شعر انقلاب در هشتم آبان  ۱۳۸۶ درگذشت و   پس از تشییع باشکوه  در زادگاهش شهر گتوند به خاک سپرده شد و امروز مزار و یادمان قیصر امین پور میعادگاه علاقمندان به شعر و ادبیات انقلاب اسلامی و کشورمان می‌باشد ..

از جمله اشعار زیبای این شاعر برجسته انقلاب:

سراپا اگر زرد و پژمرده ایم ولی دل به پاییز نسپرده ایم 

سراپا اگر زرد و پژمرده ایم
ولی دل به پاییز نسپرده ایم

چو گلدان خالی، لب پنجره
پُر از خاطرات ترک خورده ایم

اگر داغ دل بود، ما دیده ایم
اگر خون دل بود، ما خورده ایم

اگر دل دلیل است، آورده ایم
اگر داغ شرط است، ما برده ایم

اگر دشنه‌ی دشمنان، گردنیم!
اگر خنجر دوستان، گرده ایم!

گواهی بخواهید، اینک گواه:
همین زخم‌هایی که نشمرده ایم!

دلی سربلند و سری سر به زیر
از این دست عمری به سر برده ایم

دیگر خبرها

  • ابزار کشنده زورگیران دهه هشتادی پارک چیتگر تهران را ببینید | تصویر
  • تهران هفتاد سال پیش از نمای آسمان / چگونه از تلفن همراه هوشمند کمتر استفاده کنیم؟ / چرا بهتر است آپشن پارک اتوماتیک را انتخاب کنید؟ / ژن‌هایی که بعد از مرگ فعال می‌شوند
  • قیصر امین پور ، قیصر شعر انقلاب اسلامی +فیلم
  • رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه! | ویدئو
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟ | واکنش سازمان پسماند شهرداری نسبت به این اتفاق
  • اجرای طرح کاسبان امین در صنوف مختلف قم
  • مدت گارانتی خودرو افزایش می‌یابد
  • حمایت دانشگاه تهران از فارغ التحصیلان و دانشجویان جویای کار
  • نمایشگاه کار دانشگاه تهران برگزار می‌شود
  • ماجرای پرسه‌زنی گرگ‌ها در تهرانپارس چه بود؟