Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعضای شورای شهر تهران با افزایش دوباره نرخ بلیت اتوبوس و مترو مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در جلسه امروز شورای شهر تهران لایحه افزایش نرخ ۲۵ درصدی بلیت مترو و اتوبوس که مدتی پیش با یک فوریت در صحن شورای شهر تهران به تصویب رسیده بود مورد بررسی قرار گرفت.

محمد علیخانی رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به مخالفت کمیسیون حمل و نقل با این پیشنهاد گفت: درآمد حاصل از این افزایش کمبودهای مالی مترو و اتوبوس را جبران نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیخانی گفت: شهرداری تهران لایحه‌ای را برای بار دوم با توجه به مشکلات حمل و نقل عمومی و کاهش درآمد شدید شهرداری در این حوزه، ارائه کرده که بر اساس آن ۲۵ درصد به قیمت بلیت مترو و اتوبوس اضافه می‌شود.

وی ادامه داد: رقم ۲۵ درصد به طور متوسط ۲۰۰ تومان به قیمت بلیت می‌افزاید که اگر این لایحه را تصویب کنیم مشخص نیست که شورای تأمین برای بار دوم در سال جاری با افزایش قیمت موافقت کند. اگر هم تصویب شود میزان در آمد در ۵ ماهه پایان سال در شهرداری خروجی چندانی ندارد هر چند یک میلیارد هم امروز برای اتوبوسرانی و مترو یک میلیارد است اما در خوشبینانه ترین وضع ۵۰ میلیارد تومان تأمین می‌شود که با توجه به کاهش مسافران و وضع قابل مشاهده این رقم هم حاصل نمی‌شود.

علیخانی گفت: هزینه فایده این کار با هزینه بالا و نفع پایین خواهد بود. از سوی دیگر شهرداری تهران طبق قوانین و مصوبات مطالبات زیادی از دولت دارد که این رقم‌ها وصول نشده است. تنها مطالبه جرایم راهنمایی و رانندگی در سال ۹۸، حدود ۷۲۰ میلیارد تومان سهم شهرداری بوده که تنها ۲۰ یا ۳۰ میلیارد آن را دولت پرداخت کرده است.

وی ادامه داد: در شش ماهه اول سال ۹۹ حدود ۸۰۰ میلیارد تومان وصولی شهرداری از جرایم راهنمایی و رانندگی بوده است که دولت یک ریال هم پرداخت نکرده است. موارد دیگری هم هست که اگر این موارد از سوی دولت پرداخت شود و شورا به شهرداری برای پیگیری کمک کند بهتر است.

علیخانی گفت: در دولت قبل هم سابقه داشته که شورا یک پیشنهاد به دولت داده است که دولت و مجلس سه میلیارد دلار از محل توسعه صندوق ملی به سرمایه گذاران بخش خصوصی در حمل و نقل پرداخت کنند. بر همین اساس ما معتقد هستیم که پیشنهاد جدیدی ارائه کنیم. شهرداری باید ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت حمل و نقل عمومی ناشی از شیوع کرونا را دریافت کند.

رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران افزود: پیشنهاد مشخص ما این است که با توجه به این خسارات و کاهش درآمدها و تأمین نشدن هزینه‌ها از مسافران با عنایت به مجوز مقام معظم رهبری و تأییدیه ریاست جمهوری برای تخصیص اختصاص یک میلیارد ریالی صندوق توسعه برای مقابله با کرونا، سازمان برنامه و بودجه کشور با تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به ایجاد ردیف بودجه تحت عنوان کمک به خسارت‌های ناشی از بحران کرونا در سیستم حمل و نقل همگانی و عمومی شهر تهران به میزان ماهانه ۱۰۰ میلیون تومان موافقت و مراتب را به شورای شهر و شهرداری ابلاغ کند.

وی ادامه داد: شهرداری تهران موظف است با ستاد هماهنگی ستاد مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران نسبت به پیگیری مطالبات جبران ضرر و زیان وارد ه از ابتدای شیوع کرونا به شرکت اتوبوسرانی و شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه و تاکسیرانی و پایانه‌های شهر تهران از محل اعتبارات در اختیار ستاد ملی مقابله با کرونا اقدام کند. به این ترتیب لایحه شهرداری را رد کردیم و این پیشنهاد را ارائه کردیم. امیدواریم با ظرفیت شورا به جای افزایش بلیت و رقم مربوط رقم بالاتری از دولت وصول کنیم.

در ادامه حسن رسولی در تذکر آئین نامه‌ای در این باره گفت: آقای شهردار در مورد افزایش قیمت بلیت اتوبوس و مترو لایحه‌ای ارائه کردند که باید در ابتدا لایحه شهردار تعیین تکلیف شود. الان شهردار تهران پیشنهاد و رهنمود نخواسته است و باید لایحه را به رأی بگذاریم.

امینی، نایب رئیس شورای شهر نیز در همین باره گفت: کمیسیون برنامه لایحه شهرداری را تغییر داده است. از این نظر مشکلی ندارد. دوستان می‌توانند برگشت به لایحه شهرداری را پیشنهاد دهند که اگر رأی آورد می‌توانیم لایحه شهرداری را مصوب کنیم.

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر در نهایت اعلام کرد: بازتاب فوریت لایحه در بیرون خوب نبود و به این نتیجه رسیدیم که نباید نرخ را افزایش دهیم. کمبود در این حوزه بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان است و افزایش قیمت تنها ۵۰ میلیارد تومان درآمد کسب می‌کند. بهترین کار این است که شهرداری از یارانه دولت استفاده کند. این پیشنهاد بعداً در قالب طرح مطرح خواهد شد. در حال حاضر در مورد رد لایحه شهردار برای افزایش قیمت بلیت‌ها رأی گیری می‌کنیم.

نماینده شهرداری در این باره گفت: یکی از راهکارها برای حل مشکل حمل و نقل افزایش قیمت بلیت است. در قسمت اتوبوسرانی یکی از مشکلات بخش خصوصی است که نمی‌توانند خدمات لازم را بدهند. اگر نتوانیم هزینه‌های مترو و اتوبوس را تأمین کنیم در آینده مشکلات زیادی خواهیم داشت. پیگیری‌های زیادی انجام داده‌ایم و نیاز به کمک شورا داریم. شورا و شهرداری مسئول ارائه خدمات همگانی هستند و هدف از ارائه این لایحه حل بخشی از مشکلات بوده است.
محسن هاشمی به شوخی خطاب به وی گفت: همان طور که پیش از این آقای رسولی گفت باید جلوی در دولت لحاف و تشک بیندازید تا مطالباتتان را بگیرید..

به گزارش ایمنا، در نهایت این لایحه از سوی اعضای شورای شهر رد شد.

کد خبر 450832

منبع: ایمنا

کلیدواژه: محمد علیخانی حمل و نقل عمومي بلیت اتوبوس كرايه اتوبوس مصوبات شورای شهر مترو تهران شوراي شهر تهران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق لایحه شهرداری میلیارد تومان شهرداری تهران مترو و اتوبوس لایحه شهردار افزایش قیمت قیمت بلیت شورای شهر شهر تهران حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۰۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود ۵ هزار اتوبوس فعال به حمل و نقل عمومی تا پایان سال

مهدی علیزاده مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با تاکید بر اینکه بیش از ده سال است که ناوگان اتوبوسرانی نوسازی نشده است و این وقفه زیاد سبب شده که تولید کنندگان داخلی اتوبوس تقریبا خط تولید را نیمه تعطیل یا تعطیل کنند، اظهار کرد: در سالجاری بیش از۵۰ درصد بودجه شهرداری تهران به حوزه حمل ونقل اختصاص داده شد و براساس برنامه چهارم توسعه تا پایان سال ۱۴۰۴ باید ۷۵۰۰ اتوبوس فعال داشته باشیم، اما اتفاقی که در سال گذشته رخ داد این بود که قرارداد خرید ۲۵۰۰ اتوبوس با تولید کنندگان داخلی منعقد شد که از این تعداد ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس دیزلی و ۵۰۰ دستگاه برقی خواهد بود که بنا است تا پایان سال تحویل شهرداری تهران شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته شهرداری تهران قرار دادی با یکی از شرکت‌های چینی برای خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس ۱۲ متری برقی منعقد شدگفت: مجموعا اتوبوس‌های نو تولید داخل و وارداتی به ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس می‌رسد و در حال مذاکره هستیم که خدمات پس از فروش اتوبوس‌های چینی را به شرکت‌های تولید داخلی داشته باشیم و به محض توافق و بعد از اولین پرداخت، بنا است که ظرف مدت ۵ الی ۶ ماه، ۲۵۰۰ اتوبوس را تحویل دهند و براساس برنامه ریزی‌ها تا پایان سال این اتوبوس‌ها وارد می‌شود که ۵ هزار اتوبوس فعال و نوسازی شده وارد چرخه شود.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران در مورد ورود اتوبوس‌های نو به ناوگان حمل ونقل عمومی با بیان اینکه در سال گذشته ۴۰۰ اتوبوس نوسازی شد گفت: از ابتدای این دوره مدیریت شهری تاکنون ۹۰۰ دستگاه اتوبوس نو از طریق خرید‌های شهرداری تهران و تعهدات وزارت کشور وارد چرخه حمل ونقل عمومی تهران شد و این روند ادامه خواهد داشت بگونه‌ای که در آینده‌ای نزدیک آنقدر اتوبوس خواهیم داشت که دچار کمبود راننده خواهیم شد.

وی در مورد وضعیت اورهال اتوبوس‌های شرکت واحد با بیان اینکه براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته در سالجاری ۵۰۰ دستگاه اتوبوس ۱۸ متری بازسازی خواهد شد افزود: در کنار نوسازی و اورهال اتوبوس ها، ورود مینی بوس به چرخه فعالیت را نیز خواهیم داشت چراکه نسبت به مهندسی خطوط اتوبوس اقدام کردیم به این علت که برخی از خطوط اتوبوسرانی مسافر کمی دارند و فعالیت اتوبوسهای۱۲ متری در این خطوط به صرفه نیست به همین علت در این خطوط کم مسافر از مینی بوس استفاده می‌کنیم و اتوبوس‌ها به خطوط پرمسافر تزریق می‌شوند.

علیزاده در مورد کمبود حقوق رانندگان اتوبوس بخش خصوصی با تاکید بر اینکه ۱۷ شرکت بخش خصوصی با شرکت واحد قرارداد دارند گفت: بخشی از اتوبوس‌های شهر تهران ملکی شهرداری تهران هستند و بخش دیگر نتعلق به بخش خصوصی است که شرکت واحد دخل وتصرفی در حقوق رانندگان بخش خصوصی ندارد و تنها به صورت ماهانه براساس خدمات و پیمایش یارانه پرداخت خواهد شد.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران در مورد چرایی تغییر جایگاه زنان و مردان در اتوبوس‌های بی. آر. تی با بیان اینکه از سال گذشته برنامه ریزی برای خطوط تندور آغاز شد و ما شکایت‌های زیادی وهم تصافات جرحی در مورد این خصوص داشتیم گفت: در خطوط تندور با وجود کمک و همکاری پلیس راهور نتوانستیم نسبت به ساماندهی موتورسیکلت‌ها اقدام کنیم و این ترمز‌های ناگهانی اتوبوس‌ها و تعداد بالای مسافران زن در اتوبوس‌های تندرو موجب بروز تصادفات می‌شود.

علیزاده با بیان اینکه آسیب پذیری بانوان بیشتر است و در تصادفات دچار جرح می‌شوند گفت: دقت داشته باشید که تعداد مسافران زن در خطوط تندرو در ساعات پیک بیشتر از آقایان است و نیاز به فضای بیشتری داشتند و قسمت انتهایی اتوبوس نیز فضای بیشتری به نسبت فضای جلو دارند و این تغییر مکان موجب رضایت نسبی مسافران شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • ورود ۵ هزار اتوبوس نو به حمل و نقل عمومی تا پایان سال
  • زمان آغاز به کار تاکسی‌های برقی/ تسهیلاتی برای تاکسی‌رانان
  • ورود ۵ هزار اتوبوس فعال به حمل و نقل عمومی تا پایان سال
  • کاهش سرفاصله حرکت اتوبوس ها در غرب تهران
  • وجود ابهام درباره نحوه صدور تاییدیه‌های فنی قطار ملی مترو توسط ۲ شرکت اروپایی
  • واگن مترو از چین نیامد؛ بین شهرداری و وزارت کشور دعوا شد
  • وزارت کشور و شهرداری تهران، صلاحیت یکدیگر را برای واردات واگن مترو قبول ندارند / سفارشی که ۷سال پیش به چینی ها داده شده، بلاتکلیف است
  • اینفوگرافیک نرخ کرایه‌ها و بلیت مترو در سال جدید
  • جزئیات دقیق افزایش نرخ جدید کرایه تاکسی و مترو + عکس  
  • نحوه محاسبه قیمت مترو به ازای مسافت طی‌شده