Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-19@23:00:57 GMT

فشارهای روانی بیکاری زنان در دوران کرونا

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۰۸۴۶

فشارهای روانی بیکاری زنان در دوران کرونا

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبر فوری ،یک روانشناس معتقد است شیوع پاندمی کرونا و تعطیلی بسیاری از مشاغل، شرایط روانی زنان سرپرست خانوار و مجردی که امرار معاششان بر عهده خودشان است را سخت کرده است این در حالیست که با شیوع بیماری کرونا تعداد مراجعات زنان به روانشناسان و گله مندی آنان نسبت به شرایط فعلی و اضطراب و افسردگی بیشتر شده است چراکه زنان در این شرایط علاوه بر دغدغه‌های گذشته خود، نگران وضعیت سلامت خانواده، وضعیت تحصیل فرزندان، تربیت فرزندان و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نیز هستند.

فرنگیس شریفی باستان با بیان اینکه آسیب پذیری زنان نسبت به مردان بیشتر است و در نتیجه زمینه ایجاد بیماری‌های خلقی نیز در آن‌ها بیشتر است، اظهار کرد: شیوع پاندمی کرونا و تعطیلی بسیاری از مشاغل، شرایط روانی را برای زنان سرپرست خانوار و زنان مجردی که امرار معاششان بر عهده خودشان است سخت کرده است که دائما نگران آینده زندگی خود هستند و نمی‌دانند وضعیت زندگی آن‌ها به چه شکل خواهد بود.

وی ادامه داد: عدم تعامل اجتماعی، در خانه ماندن، عدم تحرک و... زمینه‌ای را برای افزایش سطح افسرگی، استرس و اضطراب زنان ایجاد کرده است و گاها این افسردگی و بی‌کاری افراد را به سمت انجام کارهای پر خطر برای کسب درآمد نیز برده است.

به گفته‌ این روانشناس، مطابق با تحقیقات انجام شده در دنیا، پاندمی کرونا بر روی سلامت روان زنان بیش از مردان تاثیر گذاشته است که یکی از دلایل آن نقش محوری و کلیدی زنان در خانواده به عنوان دختر، همسر و مادر است.

شریفی باستان ادامه داد: جنس حامی بودن شخصیت زنان نسبت به مردان باعث می‌شود که زنان احساساتی‌تر، ریز بین‌تر،... و در نهایت متحمل نگرانی‌های بیشتری شوند و این ویژگی‌ها در تمامی قالب‌های دختر، همسر و مادر خود را بروز می‌دهند. همچنین با توجه به اینکه مردان بیشتر در فضای کاری خارج از خانه مشغول هستند و زنان غالبا نزد فرزندان هستند و از نزدیک با مسائل آموزشی و تحصیلی، اتصال به موقع فرزندان به اینترنت‌ و فضای مجازی آموزشی، تمرکز بر انجام تکالیف فرزندان، ایجاد انگیزه در فرزندان برای تحصیل در شرایط کرونا و تربیت فرزندان مواجه‌اند. احساس نبود همراه و همیار در انجام این مسئولیت سنگین فشار روانی زنان را دو چندان کرده است.

وی معتقد است که با شیوع بیماری کرونا تعداد مراجعات زنان به روانشناسان و گله مندی آنان نسبت به شرایط فعلی و اضطراب و افسردگی بیشتر شده است چراکه زنان در این شرایط علاوه بر دغدغه‌های گذشته خود، نگران وضعیت سلامت خانواده، وضعیت تحصیل فرزندان، تربیت فرزندان و... نیز هستند. از روی دیگر آموزش مجازی فرزندان و محول شدن بخش زیادی از مسئولیت آموزش به مادران، میزان شیوع اختلالات افسردگی، اضطرابی و استرس را در زنان بیشتر کرده و این در حالی است که زمینه اختلالات خلقی در زنان بیشتر از مردان است.

این روانشناس به کارمندان بخش‌های بیمارستانی اشاره کرد و گفت: بسیاری از زنان در بخش‌های مختلف بیمارستانی نظیر پرستاری، بهیاری و ... مشغول به کارند و با توجه به شرایط ویژه‌ای که بیماری کرونا در بیمارستان‌ها ایجاد کرده است ناگزیرند حجم وسیعی از استرس و اضطراب را تحمل کنند.

وی افزود: این افراد تحت شرایط روانی و فرسودگی کاری قرار دارند و از طرفی دائما نگران سلامت خانواده خود هستند، از این جهت با حساسیت بیش‌ از حد، افزایش اضطراب، افزایش وسواس فکری و عملی و ... مواجه می‌شوند.

شریفی باستان به ارائه راهکارهایی جهت کنترل این شرایط به زنان پرداخت و گفت: زنان باید با ایجاد یک روال واقع‌بینانه برای خود اهداف و اولویت‌هایی را در نظر بگیرند و با یک ساختار قابل پیش‌بینی به انجام فعالیت‌های روزانه بپردازند تا بتوانند نظم روانی خوبی را در محیط خانواده برای اعضای خانواده ایجاد کنند.

وی با تاکید بر جایگزین کردن افکار مثبت و مفید با افکار خود تخریبی به دورکاری زنان اشاره کرد و گفت: زنان دورکار در مشاغل خود باید بتوانند برای دورکاری خود برنامه منظمی در نظر گیرند و اینگونه نباشد که تمام روز را مشغول کار شوند چراکه استراحت در میان کار برای سلامت روان امری ضروریست.

به گفته‌ این روانشناس، دنبال کردن اخبار از منابع موثق، عدم تمرکز بیش از حد بر اخبار منفی و تمرکز بر فعالیت‌ها و ارتباطات اجتماعی در شرایط کرونا با ایجاد تماس‌ها و تعاملات مجازی از راه دور، می‌تواند بر سلامت روان زنان تاثیر بگذارد چراکه فردی که دارای تعاملات اجتماعی قوی است کمتر افکار منفی، ترس و تنهایی را تجربه می‌کند و در شرایط کرونا که اکثر زنان با بی‌کاری و یا دورکاری مواجه‌اند ایجاد تعاملات مجازی در سلامت روان آن‌ها تاثیر گذار است.

شریفی باستان در انتها به فاکتورهایی نظیر خواب منظم  و تاثیر مستقیم آن بر خلق افراد، تغذیه سالم و مناسب و انجام ورزش‌هایی که در خانه می‌توان آن‌ها را انجام داد اشاره کرد و گفت: در شرایط پاندمی کرونا که زنان فشارهای روانی را بیش از پیش تجربه می‌کنند درصورت نیاز می‌توانند از خدمات مشاوره و روانشناسی جهت کنترل و مقابله با این فشارها استفاده کنند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا زنان مشاوره روانشناس پاندمی کرونا سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۰۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بیش از ۴۰ هزار نفر در رشته علوم آزمایشگاهی فعال هستند. این رشته در ایام کرونا در صف اول مواجهه با ویروس کرونا بود و در سایر مواقع نیز از جمله رشته‌هایی است که در ارتباط مستقیم با عوامل عفونی و ویروسی است.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   آقای یار محمدی از جمله افرادی که ۳۲ سال در این رشته کار کرده و همکارانی داشته که در حین کار به علت آلودگی با نمونه ویروسی به هپاتیت مبتلا شده است. آقای یار محمدی در این باره گفت: متاسفانه برخی همکاران ما در این رشته بعلت مواجهه با نمونه‌های ویروسی به ایدز و هپاتیت آلوده شدند و برخی جانشان را از دست دادند. البته پیگیری‌های ما نشان می‌دهد هنوز مصوبه هیات وزیران در سال ۹۵ در خصوص اعمال سختی کار برای رشته آزمایشگاه اجرایی نشده است. محسنی بند پی گفت: باید این مصوبه در بخش خصوصی همچون بخش دولتی شامل حال شاغلین رشته آزمایشگاه شود و رفتار دوگانه‌ای نباید در این دو بخش وجود داشته باشد. از دیگر مشکلات این رشته محدودیت‌هایی است که برای اداامه تحصیل فارغ التحصیلان آن وجود دارد. موضوعی که سال هاست وزارت بهداشت در حال پیگیری آن است حسین درگاهی در این باره گفت: کمیته‌های تخصصی در حال بررسی این موضوع هستند و در صورت نیاز سنجی برای این رشته اجرا میشود. خبر خوب اینکه روز گذشته شورای انقلاب فرهنگی اعلام کرد ۳۰ فروردین در تقویم کشور به نام روز آزمایشگاه ثبت شده است.

دیگر خبرها

  • پنج علت ریزش مو در زنان
  • جولان سگ های ولگرد در معابر شهرستان قرچک
  • فواد ایزدی: آمریکا و اسرائیل با عملیات روانی دنبال کاهش فشارهای بین‌المللی هستند
  • آمریکا و اسرائیل با ایجاد عملیات روانی علیه ایران به دنبال کاهش فشارهای بین‌المللی هستند/ اتفاق امروز صبح، ادامه جنگ روانی رژیم صهیونیستی است
  • مداح: نباید برای کیانی فشار روانی ایجاد شود
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • واکنش باکو به تهدید و فشارهای فرانسه
  • باکو: تهدید و فشارهای فرانسه نتیجه‌ای نخواهد داشت
  • حواستان به افسردگی دوران سالمندی باشد