Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@01:53:44 GMT

مصرف سیگار و الکل اصلی‌ترین عامل پوکی استخوان

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۱۳۴۳

مصرف سیگار و الکل اصلی‌ترین عامل پوکی استخوان

دهداری گفت: سبک زندگی کم تحرک و بدون فعالیت بدنی، مصرف کم کلسیم و دوری زیاد از آفتاب، کم وزن بودن (شاخص توده بدنی زیر 19) از مهمترین عوامل در پوکی استخوان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زینب دهداری کارشناس مسئول واحد بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم در گفت و گو با سپاس، اظهار کرد: اجازه ندهید پوکی استخوان آینده شما را تحت الشعاع قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوکی استخوان (استئوپروز) نوعی بیماری است که در آن استخوان های شما پوک و متخلخل،ضعیف و شکننده می شود. ​

وی اضافه کرد: وقتی یک عطسه می تواند استخوانتان را بشکند، این پوکی استخوان است. پوکی استخوان نامریی است، یعنی تا زمانی که یک استخوان نشکند، علایمی از خود بروز نمی دهد، به این دلیل بیماری پوکی استخوان یک بیماری خاموش نامیده می شود .

دهداری افزود: در فرد مبتلا به این بیماری، یک سقوط ساده از ارتفاع کم، یک چرخش ناگهانی، خم و راست شدن سریع یا حتی افتادن در یک چاله کوچک، می تواند باعث شکستگی شود. بیشترین شکستگی مربوط به پوکی استخوان در ناحیه های لگن، ستون مهره ها، مچ یا قسمت بالای بازو رخ می دهد. البته گاهی شکستگی یک استخوان می تواند در ادامه به شکستن سایر استخوا نها نیز منجر شود.

کارشناس مسئول واحد بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم بیان کرد: در دنیـا در افـراد بالای۵۰ سـال، از هـر۳ زن ۱  نفـر و از هر۵ مـرد ۱ نفـر به ایـن بیماری مبتلاست، بنابراین لازم است در اسرع وقت نسبت به تشخیص و درمان این بیماری اقدام شود.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین گروه در معرض خطر پوکی استخوان زنان ۵۰ سال و بالاتر است که این میزان شکستگی از هر ۳ زن بالای ۵۰ سال یه زن را درگیر می کند. از آنجاکه پوکی استخوان علایم آشکاری ندارد لازم است در ارتباط با سلامت استخوانها با افراد کارشناس، پزشک مشورت کنید تا از این بیماری پیشگیری و یا به موقع درمان شود.

دهداری با اشاره به اصلی ترین عوامل خطر پوکی استخوان، گفت: سبک زندگی  کم تحرک و بدون  فعالیت بدنی،  مصرف کم کلسیم و دوری زیاد از آفتاب، کم وزن بودن ( شاخص توده بدنی زیر ۱۹ )، سیگار کشیدن و یا نوشیدن الکل، یائسگی زودرس، سابقه شکستگی لگن یا ابتلا به پوکی استخوان در والدین، کاهش قدحتی تا ۴ سانتی متر، استفاده طولانمدت از داروهای گلوکوکورتیکوئید و بیمار یهایی مانند روماتیسم مفصلی،دیابت، سرطان پستان یا پروستات و بیمار یهای گوارشی از مهمترین عوامل در پوکی استخوان است.

وی تصریح کرد: برای تشخیص پوکی استخوان، سنجش سلامت استخوان که به طور معمول شامل میزان خطر شکستگی استخوان است، تعیین می کند که شما تا چه حد در معرض خط ابتلا به پوکی استخوان قراردارید.

کارشناس مسئول واحد بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم بیان کرد: متداولترین روش برای سنجش سلامت استخوان، اسکن تراکم استخوان یا سنجش میزان جذب اشعه ایکس می باشد. نتیجه ی این سنجش نشان می دهد که فرد تا چه حد مبتلا و یا در معرض ابتلا به پوگی استخوان است. پوکی استخوان درمان پذیر است.

دهداری اذعان کرد: ورزشهای خاص با هدف تقویت عضلات برای حفظ استخوان‌ها، استفاده از برخی مکمل ها، درمان دارویی، ایمن کردن محل زندگی، اقداماتی بسیار موثر است که باید زیر نظر پزشک انجام شود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: پوکی استخوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۱۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دخانیات در سال چند ایرانی را به کشتن می‌دهد؟

آفتاب‌‌نیوز :

مهندس بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه «مالیات» به‌عنوان مهم‌ترین راهکار کاهش مصرف دخانیات در جهان شناخته می‌شود، اظهار کرد: «نرخ ۷۵ درصدی مالیات بر خرده‌فروشی سیگار به‌عنوان موثرترین نرخ بازدارنده و کاهشی برای مصرف دخانیات معرفی شده است.»

مالیات ۷۵درصدی بر خرده‌فروشی؛ راهکاری موثر برای کنترل مصرف سیگار
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه اگرچه نرخ مالیات ۷۵ درصدی بر خرده‌فروشی به عنوان یک راهکار موثر برای کنترل مصرف دخانیات معرفی شده، اما این نرخ در کشور اجرا نمی‌شود، افزود: میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور ۲۵ درصد قیمت خرده فروشی از سوی سازمان جهانی بهداشت اعلام شده است. آمار و ارقام بیانگر این است میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور با نرم جهانی حدود ۵۰ درصد فاصله دارد.

قیمت پایین دخانیات در ایران
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: قیمت محصولات دخانی کشور بسیار ارزان و مصرف‌کنندگان در هر سطح درآمدی می‌توانند یک محصول دخانی را به راحتی تهیه کنند. صرف نظر از قیمت نازل روی پاکت محصولات دخانی، سیگار در مراکز عرضه محصولات دخانی به صورت نخی فروخته می‌شود که بر توانایی افراد در خرید این محصولات نقش دارد.

جرائم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست
وی با بیان اینکه فروش سیگار به صورت نخی یک اقدام غیرقانونی است، خاطرنشان کرد: جرائمی برای فروش سیگار به صورت نخی تعریف شده و متخلفان باید به مراجع قضایی معرفی شوند. اگرچه قوانینی در حوزه دخانیات وضع شده، اما بازدارنده نیستند و جوانان به راحتی و با کمترین هزینه می‌توانند سیگار تهیه کنند. اگر سیگار به صورت نخی فروخته نشود، مصرف‌کنندگان برای تهیه محصولات دخانی می‌بایست قیمت بیشتری پرداخت کنند. علاوه بر افزایش هزینه مصرف محصولات دخانی به صورت بسته‌ای، این احتمال وجود دارد که جوانان و نوجوان برای پنهان کردن بسته سیگار با محدودیت‌هایی مواجه شوند که باعث منصرف شدن افراد از خرید محصولات دخانی می‌شود.

سود هنگفت شرکت‌های دخانی در شرایط مالیاتی فعلی
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه مالیات بر دخانیات در کشور دارای یک ایراد ساختاری است، افزود: اگرچه علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده که از سال اجرای این قانون هر ساله پنج واحد درصد افزایش یافته است و در حال حاضر برای محصولات تولید داخل با نشان ایرانی به ۴۰ درصد و نشان بین‌المللی به ۵۵ درصد رسیده است، تلاش شد نرخ‌های مالیاتی قانون بودجه ۱۴۰۲ بر محصولات دخانی نیز در برنامه پنج ساله هفتم توسعه در نظر گرفته شود، اما در نهایت میزان این مالیات نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۲ بسیار کمتر مصوب شد.

لزوم اجرای پوز‌های اختصاصی فروش سیگار و محاسبه مالیات بر خرده‌فروشی
وی ادامه داد: برای اثر بخشی قانون مالیات ارزش افزوده بر محصولات دخانی نیاز است مراکز فروش محصولات دخانی به پوز‌های اختصاصی مجهز شوند؛ به نحوی که نرخ‌های مصوب مالیات محصولات دخانی به صورت خرده‌فروشی محاسبه و اخذ شود. به طور قطع، اجرای پوز‌های اختصاصی مراکز عرضه محصولات دخانی و محاسبه مالیات بر مبنای خرده‌فروشی می‌تواند تا حدودی بر کاهش میزان مصرف اثرگذار باشد. شرایط کنونی مالیاتی سود هنگفتی را نصیب شرکت‌های دخانیات می‌کنند و راه‌های فرار مالیاتی فراهم است.

ولی زاده گفت: همچنین لازم است سازمان امور مالیاتی کشور نیز میزان درآمد وصولی از محل مالیات بر دخانیات را اعلام کند و مشخصا درآمد حاصل از قانون ارزش افزوده مالیات محصولات دخانی که مستقیما به حساب وزارت کشور واریز می‌شود را بصورت ستاره دار مشخص کند تا در اجرای سیاست‌های اعلام شده شورای عالی سلامت کاملا هزینه شود و وزارت کشور، گزارشی درباره هزینه‌کرد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده محصولات دخانی به ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ارائه دهد.

مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات.
ولی زاده با بیان اینکه امیدواریم با اجرای صحیح قوانین مالیاتی و سایر راهکار‌های کاهش عرضه و تقاضای محصولات دخانی بتوانیم معضل مصرف دخانیات را حل کنیم، گفت: آمار و ارقام بیانگر این است که سالانه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جهان در پی مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند. میزان مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات در کشور ما نیز معادل ۵۰ هزار نفر در هر سال است.

دیگر خبرها

  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • انگلیس؛ شمار مرگ افراد ناشی از مصرف الکل به بالاترین میزان رسید
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • خواص آب هویج بستنی
  • فروش نخی سیگار، ممنوع
  • دخانیات در سال چند ایرانی را به کشتن می‌دهد؟
  • خواص آب هویج که از آن بی‌خبرید