Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه متاسفانه سازمان توسعه تجارت حامی صادر کنندگان نیست، گفت: رئیس بانک مرکزی برای تنظیم بازار ارز کشور مسئولیت این مجموعه را بر عهده گرفته است اما چون موفق نبوده شروع به فرافکنی کرده که صادرکنندگان ما ٢٧ میلیارد دلار ارز را به کشور برنگردانده‌اند.

جمال رازقی سه‌شنبه ٢٩ مهر در یک کنفرانس خبری که به مناسبت روز ملی صادرات برگزار شد، ادامه داد: اتاق بازگانی بارها و بارها در این باره نامه نوشته اما آنها در مصاحبه‌های تلویزیونی، نزد مردمی که دارو هم به درستی به دستشان نمی‌رسد و در معیشت خود دچار مشکل شده‌اند، اعلام می‌کنند که صادر کننده ارز را برده و برنگردانده و این چنین وجهه‌ی صادر کنندگان مملکت را زیر سئوال می‌بردند و متاسفانه سازمان توسعه تجارت هم با آنها همراهی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه از این ٢٧ میلیارد دلار، ١٠ میلیارد دلار مربوط به وزارت نفت و تنها ٥ هزار میلیارد دلار آن مربوط به فعالان عرصه بازرگانی و تجارت بوده است، خاطرنشان کرد: این ۵ هزار میلیارد دلار مربوط به زمانی‌ست که صادرات ریالی به عراق و افغانستان بلامانع بوده و صادر کنندگان هم اجازه ورود موقت کالا داشته‌اند.

رازقی با بیان اینکه روزی که قرار شد الزاما ارز برگردد، قیمت واقعی کالاها با قیمت اظهارنامه گمرکی تفاوت داشت، گفت: حال سئوال ما از آقای رئیس کل بانک مرکزی این‌ست که آیا ارزش داشت در سالی که کشور تحت شدیدترین تحریم‌های تاریخ قرار دارد، ٤٠ درصد صادرات غیرنفتی کشور افت پیدا کند؟ و امسال صادرکنندگان ما با خواهش و تمنای اتاق برای روز ملی صادرات ثبت نام کنند؟ یا اینکه آنها را خائن به اقتصاد کشور خطاب کنند؟ در حالی‌که نمی‌دانیم که چه سرمایه‌های بزرگی طی ماه‌های گذشته از دست دادیم.

او ابطال کارت‌ها، معرفی به قوه قضاییه و... از دیگر مواردی عنوان کرد که طی ماههای گذشته متوجه صادرکنندگان شد و عنوان کرد: خوشبختانه در فارس به واسطه حمایت بسیار خوب استاندار اجازه داده نشد که هیچ صادر کننده‌ای پایش به مراکز قضایی و انتظانی باز شود اما در مابقی استان‌ها مواردی گزارش شد.

تحریم و کرونا عامل مشکلات اقتصادی نیست

رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه نباید مشکلات اقتصاد کشور را بر گردن تحریم و کرونا انداخت، غلط بودن ریل‌گذاری اقتصاد را عامل اصلی مشکلات کنونی دانست و گفت: به فرض اینکه دو سه میلیارد دلار کالا هم رفته و پولش برنگشته بود، آیا ارزش داشت در سال جهش تولید عرصه را بر صادر کننده تنگ کنند؟ تاریخ در باره این موضوع قضاوت خواهد کرد.

رازقی ضمن تبریک روز ملی صادرات، گفت: دست تک تک صادر کننده‌ها حتی کسانی که موقق شدند ١٠ و ١٠٠ و ١٠٠٠ دلار کالا در این شرایط سخت صادر کنند، به گرمی می‌فشاریم.

او همچنین به برگزاری شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در سطح ملی اشاره و عنوان کرد: پس از مدت‌ها ظاهرا رئیس کل بانک مرکزی متوجه شده مسیری که می‌رود غلط است و پیشنهاداتی از سوی اتاق ارائه شده که احتمالا مصوب خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی فارس، یکی از پیشنهادات ١٠ گانه اتاق این بازرگانی ایران را لغو بسته سیاست‌های ارزی سال ٩٩ برای اثبات ناکارامدی سیاست‌های سال‌های ٩٧ تا ٩٩ در راستای رفع محدودیت‌های فعلی صادر کنندگان و امکان ایجاد تنوع در روش‌های ایجاد تعهدات عنوان کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی سازمان توسعه تجارت روز ملی صادرات اتاق بازرگانی فارس بانك مركزي رئیس اتاق بازرگانی فارس میلیارد دلار صادر کنندگان صادر کننده بانک مرکزی صادر کنند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۱۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران

به گزارش صدای ایران،احمد حاتمی یزد، کارشناس اقتصادی با تاکید بر این نکته که اقتصاد ایران درگیر بحران جدی ریزش ارزش پول ملی است، گفت: متاسفانه در چهار دهه اخیر ارزش پول ملی در ایران ۱۰ هزار برابر کاهش یافته است. معنای این اتفاق در حقیقت ریزش قدرت خرید مردم است.

وی گفت: اتفاقاتی زنجیروار زمینه را برای بروز این بحران مهیا کرده است. عامل مهم این اتفاق یعنی ریزش ارزش پول ملی، افزایش شدید نرخ تورم است و رشد تورم نیز ریشه در افزایش نقدینگی دارد. به عبارت دیگر دولت‌ها در ایران سیاست پرداخت درستی ندارند و با پیش‌بینی هزینه‌های غیرضروری در بودجه، موجب بروز ناترازی و ایجاد کسری در بودجه می‌شوند. این اتفاقات نیز دست به دست هم می‌دهد و چنین شرایط نامساعدی را ایجاد می‎کند

بانک مرکزی باید مستقل باشد
حاتمی یزد تاکید کرد: وقتی درآمد و هزینه تطابقی با هم ندارند، دولت بانک مرکزی را مجبور به چاپ پول می‎کند و در نتیجه پول بدون پشتوانه را راهی اقتصاد می‌کند. اگر کالا‌ها و خدمات همپای تورم در اقتصاد رشد می‌کرد چنین بحرانی به وقوع نمی‌پیوست، اما متاسفانه شرایط تولید در بخش کالا و خدمات در ایران شرایط بسیار ناگواری است.

بیشتر بخوانید:پیش‌بینی‌ها از بدتر شدن وضعیت اقتصاد ایران حکایت دارد/ ریال همچنان زیر تیغ

او تورم را گرفتن مالیات از فقرا و دادن پول و امکان به ثروتمندان دانست و گفت: در این فضا طبقه متوسط در حال از بین رفتن است. متاسفانه شکاف طبقاتی در حال عمیق شدن است. افراد به صرف نداشتن خانه، هر روز بیشتر از روز گذشته در فشار و تنگنا قرار می‌گیرند.

ام‌الفساد اقتصاد چیست؟
حاتمی یزد با تاکید بر اینکه تورم بی هیچ اغراقی ام‌الفساد جامعه است، گفت: بالا رفتن تورم و کاهش قدرت خرید افراد را ناگزیر به داشتن شغل دوم و سوم می‌کند در نتیجه کار‌ها درست پیش نمی‌رود و بحران پدیدار می‌شود. حتی من معتقدم پایین بودن بهره‌وری و فساد اداری و قاچاق و .. تا حدی به معضل تورم در کشور مرتبط است. در شرایط فعلی همه چیز در خدمت طبقه بسیار ثروتمندی است که جمعیت اندکی دارند، اما از همه‌ی مواهب برخوردارند. واقعا شرایط امروز ایران مصداق ضرب‌المثل قدیمی شده که از نخورده می‌گیرند و به خورده می‌دهند، چون همان طور که گفتم تورم مالیاتی است که به فقرا فشار می‌آورد.

او مسئولیت اصلی بانک مرکزی را پیشگیری از تورم دانست و گفت: وقتی بانک مرکزی مستقل نیست، وضعیتی مثل وضعیت ایران پدیدار می‌شود چرا که دولت بانک مرکزی را مجبور با چاپ پول می‌کند و در نهایت تورم به مردم تحمیل می‌شود. آن وقتی ما می‌شنویم که رییس کل بانک مرکزی نسبت به تضعیف حکمرانی ریال در اقتصاد اعتراض دارند.

او در جواب این پرسش که نرخ تورم در سال جاری به نظر شما به هدف دولت یعنی بازگشت به کانال بیست تا سی درصد نزدیک خواهد شد یا خیر؟ گفت: نه تنها امسال بلکه در سال آینده نیز به نظر من نرخ تورم بالاتر از چهل درصد باقی خواهد ماند.

این مدیر اسبق بانکی گفت: جامعه در حال تغییر وضعیت است. طبقه متوسط تحت تاثیر سیاست‌های اشتباه اقتصادی در حال از بین رفتن است و در نتیجه این اتفاق جامعه به دو طبقه فقیر و بسیار ثروتمند تقسیم می‌شود. در این جامعه طبیعتا توسعه‎ای رخ نمی‌دهد و فشار موجود بر بخش مولد نیز موید همین مدعاست.

دیگر خبرها

  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد
  • تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در ۱۴۰۲
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!