Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه هنر- عطیه موذن: عبدالعلی علی عسکری رئیس سازمان صداوسیما چندی پیش احکامی را صادر کرد که مشخصاً به تغییر، تثبیت و انتصاب در سطح برخی معاونان ارشد این سازمان انجامید. تغییراتی که همزمان برخی با تایید و برخی با انتقاد نسبت به آن واکنش نشان داده‌اند.

عده‌ای این تغییرات را مثبت دانستند و با تایید آنچه اتفاق افتاده است آن را قدمی رو به جلو در مسیر «تحول رسانه ملی» توصیف کردند و گروهی دیگر با انتقاد از کیفیت این تغییرات و جابه‌جایی صرف همان چهره‌های آشنای همیشگی، سراغ از تحولاتی اساسی‌تر را حتی در دیگر بخش‌های سازمان گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از بازتاب‌های رسانه‌ای و واکنش‌های مصداقی نسبت به انتصاب‌های اخیر اما میزان تأثیر این دست تغییرات مدیریتی در سطح معاونت‌های کلیدی رسانه ملی، بر عملکرد کلان سازمان صداوسیما سوالی اساسی است که با هدف یافتن پاسخی برای آن سراغ چهار فعال رسانه‌ای رفتیم؛ چهار چهره آشنایی که وجه مشترک مهم آن‌ها سابقه همکاری جدی هر کدام با رسانه ملی در مقاطع زمانی مختلف است.

بیژن نوباوه، محمد دلاوری، حسن شمشادی و میلاد دخانچی هر یک در حوزه‌های خبر و برنامه‌سازی در رسانه ملی، چهره‌های شناخته‌شده محسوب می‌شوند و جالب اینکه هیچکدام هم در دوران فعالیت خود از حواشی داخلی و خارجی سازمان، مصون نبوده‌اند؛ این ویژگی در کنار تجربه همکاری نزدیک و آشنایی با ساختار فعالیت‌های اجرایی و سیاست‌گذاری‌های کلان در سازمان صداوسیما به روایت‌ها و انتظاراتشان از «تحول در رسانه ملی» سویه‌ای واقعی‌تر و اجرایی‌تر داده است.

آنچه در ادامه می‌خوانید حاصل اقتراح خبرگزاری مهر از این چهار فعال حوزه رسانه است؛ هم درباره تغییرات اخیر و احکام صادره از سوی عبدالعلی علی‌عسکری و هم درباره الزاماتی که احساس می‌کنند برای «تحول اساسی» در رسانه ملی، توجه به آن‌ها ضروری است.

مرور این چهار روایت که در بخش‌هایی تضاد و تعارض صددرصدی با هم دارند، می‌تواند تصویری واقعی‌تر از انتظارات صاحب‌نظران نسبت به عملکرد رسانه ملی و حساسیت مدیریت بر این رسانه تأثیرگذار پیش روی ما قرار دهد.

روایت اول) ‏‬ محمد دلاوری؛ سن و سال مهم است یا کارنامه؟

محمد دلاوری از مجریان بخش اجتماعی تلویزیون است که پیشینه زیادی هم در بخش خبری داشته است. دلاوری که طراحی و تولید بخش خبری جذاب «صرفاً جهت اطلاع» را در کارنامه خود دارد این روزها اجرای «تهران ۲۰» را بر عهده دارد و جزو مجریان مطالبه گر و صریح تلویزیون در حوزه اجتماعی به شمار می‌رود.

دلاوری: باید به جای سن و قد و حتی تحصیلات به کارنامه یک فرد نگاه کرد، اینکه او کجا بوده و در پست‌هایی که داشته است منشا چه تحولاتی بوده است دلاوری در پاسخ به خبرنگار مهر درباره تغییرات صداوسیما و اینکه چقدر ممکن است این تغییرات برای او و سایر مجریان و دیگر بخش‌های تلویزیون به تحول بینجامد توضیح داد: وقتی مدیر قوی و بانشاطی بر سر کار حضور داشته باشد می‌تواند کمک کننده باشد و این گزاره‌ای بدیهی است در همه جای دنیا هم همین گونه است.

وی درباره انتخاب معاونان جدید صداوسیما و اینکه با توجه به سن و سالشان می‌توانند نشاط و پویایی داشته باشند یا خیر؟ اظهار کرد: بین نشاط و شادابی و کارنامه یک مدیر و سن او لزوماً رابطه مستقیم وجود ندارد. اینگونه نیست که اگر مدیری سن کمی داشته باشد ضرورتاً مدیر قدرتمندی است و می‌تواند اثر مثبتی روی مجموعه‌اش بگذارد و یا برعکس اگر سن بالایی داشته باشد نمی‌تواند. طبیعی است که سن و سال کم، نشاط جسمانی بیشتری را به همراه می‌آورد ولی آنقدر خود من موارد نقض این گزاره را دیده‌ام که به آن به عنوان یک اصل فکر نمی‌کنم.

این مجری تلویزیون درباره ملاک‌هایی که باید در انتصاب‌های سازمان در راستای تحول مد نظر قرار گیرد، گفت: باید به جای سن و قد و حتی تحصیلات به کارنامه یک فرد نگاه کرد، اینکه او کجا بوده و در پست‌هایی که داشته است منشا چه تحولاتی بوده است. به نظر من در ارزیابی یک مدیر فقط کارنامه اوست که اهمیت دارد چون حتی خیلی از مدیرانی که تحصیلات مرتبطی هم با حرفه شان دارند لزوماً افراد موفقی نبوده‌اند. حتی گاهی سن و سال کمی داشته‌اند اما آن هم عامل موفقیت نبوده است. کارنامه است که روشن می‌کند فردی موفق خواهد بود یا خیر.

دلاوری درباره تغییرات فعلی سازمان صداوسیما هم گفت: من از این تغییرات مثل خیلی از تغییرات دیگر استقبال می‌کنم و از هر اتفاقی که موجب بهتر شدن کار شود خوشحالم. البته هر تغییری موجب بهبود نمی‌شود اتفاقات بزرگ نیاز به طراحی دقیق دارد. یعنی بگوییم الان در چه وضعیتی هستیم و در یک دهه آینده قرار است به کجا برسیم و برای این برنامه‌ها هم طراحی داشته باشیم. شاید این تغییراتی که در سازمان صداوسیما پیش آمد مقدمه‌ای باشد که این برنامه‌ریزی‌ها شکل بگیرد.

روایت دوم) ‏‬ میلاد دخانچی؛ معنی «مدیریت» واکنش به گاف‌ها نیست!

میلاد دخانچی مجری دیگری است که او را بیشتر با برنامه‌هایی چون «جیوگی» و گفتگوهایی درباره جامعه، نخبگان، فرهنگ و… می‌شناسیم. او از برنامه‌سازانی است که کار خود را از بخش بین‌الملل رسانه ملی و در شبکه پرس‌تی‌وی آغاز کرد و بعد به‌واسطه برنامه‌های جنجالی‌اش خبرساز شد.

دخانچی که این روزها اجرایی هم در تلویزیون ندارد درباره نفس تغییرات اخیر در صداوسیما با همان صراحت آشنایش در اجرای برنامه‌های تلویزیونی به خبرنگار مهر گفت: تا جایی که اطلاع دارم آقای علی عسکری مدتی بود می‌خواست مرتضی میرباقری معاون سیما را به دلیل اختلافاتی که با هم داشته‌اند تغییر دهد. واقعیت این است آقای میرباقری در حوزه معاونت سیما ضعیف عمل کرد. معاون سیما باید مدیر سیما باشد و واقعاً مسائل را مدیریت کند. اینکه بالا بایستید و فقط حکم انتصاب بزنید و بعد ببینید چه کسی گاف داده و نسبت به آن واکنش نشان دهید مدیریت نیست.

این برنامه‌ساز و مجری تلویزیون درباره حضور شاه‌آبادی در کسوت معاونت سیما نیز بیان کرد: نفس تغییر یک قدم رو به جلو است اما باید دید شاه‌آبادی می‌خواهد مدیر ایده‌ها باشد یا می‌خواهد صرفاً کارتابل امضا کند و حکم بدهد.

این مجری تلویزیون با اشاره به ریاست محمد سرافراز بر صداوسیما اظهار کرد: محمد سرافراز می‌خواست کاری انجام دهد شاید کارش اشتباه بود اما فارغ از اشتباه یا درست بودن، برنامه‌هایی داشت که می‌خواست آن‌ها را اجرایی کند اما نشد و باید دید اکنون معاون سیما چقدر چنین برنامه‌هایی را در دستور کار خود دارد.

مجری «جیوگی» درباره این تغییرات و اینکه چقدر تحولات مثبت را در پی خواهد داشت، عنوان کرد: زمانی افراد را جا به جا می‌کنید و هدفی را دنبال می‌کنید. راهبردهای کلانی دارید و بسته به آن راهبردها دست به تغییر می‌زنید. من اما اعتقاد دارم صداوسیما راهبرد کلان و جدیدی ندارد لذا از تغییر افراد بیشتر دلیل هماهنگی با مدیریت کلان به ذهن می‌رسد.

دخانچی درباره فضای فکری تلویزیون در رشد ایده‌ها و خلاقیت‌ها در حوزه علوم انسانی هم عنوان کرد: در همین مدت، چهار بار برای اجرای برنامه‌های مختلف از طرف تهیه‌کنندگان دعوت شده‌ام اما بعد از اینکه شرایطم را گفتم اتفاقی نیفتاد و تهیه‌کننده به طور مثال یا نتوانست آن ایده‌ها را محقق کند و یا گفت که شبکه و مدیریت شبکه مخالفند. فضای تلویزیون در حوزه علوم انسانی بسته است و بیشتر به‌نظر می‌رسد فضای شبکه نسیم بر کلیت امروز تلویزیون حاکم است.

روایت سوم) بیژن نوباوه؛ جوان‌گرایی یعنی «تفکر جوان»

با وجود این نگاه‌های انتقادی اما برخی هم تغییرات اخیر صداوسیما را کاملاً مثبت ارزیابی می‌کنند و پیشنهادهایی هم برای معاونت جدید سیما دارند. از جمله بیژن نوباوه یکی از فعالان قدیم حوزه رسانه که همکاری‌های مختلفی هم با سازمان صداوسیما داشته است. نوباوه به تازگی دوباره به مجلس شورای اسلامی ورود کرد و به عنوان یکی از دو نماینده مجلس در شورای نظارت بر صداوسیما انتخاب شده است.

بحث تغییرات صداوسیما را با نوباوه مطرح کردیم و نظر و تحلیل وی را نسبت به این تغییرات جویا شدیم که با رویکرد مثبت نسبت به این تغییرات به خبرنگار مهر گفت: این بار خوشبختانه دو تغییر خوب انجام شد که اولی حضور حمید شاه آبادی در معاونت سیما بود و بعدی جایگزین شدن علی بخشی‌زاده در معاونت صدا. شاه آبادی سال‌ها سابقه فرهنگی در وزارت ارشاد دارد و طی سه سال حضورش در رادیو اتفاقات خوبی را رقم زده است و کارنامه نسبتاً خوبی دارد.

وی اضافه کرد: شاه آبادی توانست رادیو را با بیشترین مخاطب همراه کند و آن را ارتقا دهد. آمدنش به سیما رویکرد خوبی برای سازمان است و حتماً با توجه به تجربه‌هایش برنامه‌هایی هم دارد.

نوباوه درباره الزامات و اقدامات اولیه در حوزه معاونت سیما بیان کرد: امیدوارم شاه آبادی با نگاه «انقلاب محوری» که داشته است در استفاده و بهره‌گیری از نیروهای متدین و مدیران کارآزموده بکوشد. جریان فیلمنامه‌نویسی در تلویزیون ضعف‌های عمده دارد و هنوز نویسندگان خوب در سازمان بروز و ظهور ندارند. حتی تهیه‌کنندگانی داریم که در بخش‌های مختلف خارج از سازمان هستند و فعالند و باید در جذب تهیه‌کنندگان خوشنام تلاش کرد.

نوباوه: صداوسیما آنقدر برای مردم رو است که هر حاشیه‌ای با حساسیت‌های بالایی مواجه می‌شود. امروز هر تصمیمی بگیرید مردم شب نتیجه آن را روی آنتن تلویزیونی می‌بینند و شاید دیگر ارگان‌ها و سازمان‌ها هر تغییر و تحولی هم داشته باشند اینقدر در برابر مخاطب آشکار نباشد این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره حضور علی بخشی‌زاده در معاونت صدا نیز گفت: بخشی زاده یکی از متدین‌ترین نیروهای صداوسیماست هم سابقه سازمانی خوبی دارد و هم تجربه‌های مهمی دارد، مدیر شبکه دو سیما بوده و در بخش‌های مختلفی حضور داشته است.

وی درباره اینکه تغییرات چگونه باید به تحولات مثبت بینجامد اظهار کرد: تغییر و تحولات لازم است و من تا اینجا آنها را مثبت می‌دانم. اعتقاد مهمی دارم که مدیران باید از کسانی باشند که تخصص داشته باشند و به این ترتیب اتفاقات درستی رقم می‌خورد. هرچند صداوسیما آنقدر برای مردم رو است که هر حاشیه‌ای با حساسیت‌های بالایی مواجه می‌شود. امروز هر تصمیمی بگیرید مردم شب نتیجه آن را روی آنتن تلویزیونی می‌بینند و شاید دیگر ارگان‌ها و سازمان‌ها هر تغییر و تحولی هم داشته باشند اینقدر در برابر مخاطب آشکار نباشد.

نوباوه درباره لزوم تغییر در دیگر معاونت‌ها نیز گفت: عملکرد هر معاونت در حد و اندازه خودش بسیار مهم است و اگر قرار باشد تحولی ایجاد شود باید دید چقدر ضرورت دارد مثلاً معاونت سیاسی یکی از قوی‌ترین معاونت‌های سازمان است که کارنامه خود را هم نشان داده است.

وی در پاسخ به برخی انتقادات مطرح شده با محوریت فقدان جوان گرایی در انتصابات اخیر هم گفت: این نوع نگاه به جوان گرایی را مردود می‌دانم. جوان گرایی شعار خوبی است اما باید دید چقدر در این شعار به جوان گرایی به معنای فکری آن توجه شده است اینکه آدم‌ها تفکر جوانی داشته باشند و هنوز بتوانند دست به اقدامات جدید بزند مهم است نه سن و سال.

نوباوه با ارزیابی همه احکامی که علی عسکری چندی پیش و طی یک روز صادر کرد، همه را گامی رو به جلو دانست و تصریح کرد: رویکرد اول نسبت به این تغییر و تحولات مثبت است اما درباره حذف ساختار یکی از معاونت‌ها باید بررسی کرد و دید این تغییر بر چه اساسی بوده است.

روایت چهارم) حسن شمشادی؛ غفلت از تغییرات مهمتر!

در عین حال برخی از کارشناسان هم هستند که انتقاداتی به تغییرات اخیر داشته و دارند؛ از جمله معروف‌ترین آنها می‌توان به حسن شمشادی خبرنگار باسابقه صداوسیما اشاره کرد که چند وقتی است بازنشسته شده و سال‌ها به عنوان خبرنگار برون‌مرزی در رسانه ملی فعالیت می‌کرد.

شمشادی درباره انتصابات اخیر عبدالعلی علی عسکری و اینکه چه تحولات مثبتی را در پی خواهد داشت به خبرنگار مهر بیان کرد: آقای علی عسکری بعد از حدود چهار سال مسئولیت در چند وقت گذشته تغییراتی را انجام داد که با نگاهی که رهبر انقلاب روی آن تاکید دارند باید نگاه ما هم امیدوارانه باشد که ان شاءالله تغییرات مثمر ثمری خواهد بود و در معاونت سیما، صدا و فضای مجازی، مفید خواهد بود.

وی در سخنانش به غفلت از یک معاونت مهم اشاره و اضافه کرد: علی رغم تغییراتی که در معاونت صدا و معاونت سیما می‌بینیم که به آن امیدوار هم هستم باید اشاره کرد که ما هیچ تغییری در معاونت سیاسی نمی‌بینیم. معاونت سیاسی یکی از ارکان اصلی رسانه ملی است که پخش خبر را در دستور کار دارد. در تمام دنیا هم یکی از بخش‌های اصلی تحلیل خبر و اطلاع رسانی است اما در این حوزه هیچ تغییری دیده نمی‌شود و لازم بود در کنار دیگر معاونت‌ها این تغییر هم صورت می‌گرفت.

شمشادی ادامه داد: معتقدم معاون فعلی سیاسی سازمان صداوسیما هر خدمتی را که می‌توانسته انجام دهد به گمانم در زمان عزت‌الله ضرغامی انجام داده است. آقای سرافراز ایشان را که بازنشسته شده بود کنار گذاشت و بعد آقای علی عسکری وی را دوباره بر سر کار آورد. البته مساله من ورود دوباره ایشان به سازمان نیست مساله این است که در این چند سالی که وی بر سر کار بوده چه اقدامی انجام داده است؟ به ویژه که در معاونت سیاسی بحث شخص نیست بلکه بحث گروهی است که سال‌هاست در حوزه تحلیل و تفسیر و اطلاع رسانی کار می‌کند و خروجی تفکرشان روی آنتن است. نتیجه این خروجی هم در هر نظرسنجی منصفانه‌ای مشخص است که اعتماد مخاطب چقدر بوده و به کجا رسیده است؟ و یا چند درصد خبرها را دنبال کرده و به آن اعتماد می‌کنند.

شمشادی: به ویژه که در معاونت سیاسی بحث شخص نیست بلکه بحث گروهی است که سال‌هاست در حوزه تحلیل و تفسیر و اطلاع رسانی کار می‌کند و خروجی تفکرشان روی آنتن است. نتیجه این خروجی هم در هر نظرسنجی منصفانه‌ای مشخص است که اعتماد مخاطب چقدر بوده و به کجا رسیده است؟ وی درباره اینکه چقدر حوزه معاونت سیاسی افراد به روز و متخصص دارد، بیان کرد: البته ممکن است که از صدر تا ذیل معاونت سیاسی افراد حرفه‌ای و تاثیرگذاری در حال کار باشند اما مدل برنامه‌ریزی و اتاق فکری که در معاونت سیاسی وجود دارد بستر فعالیت به تفکرات نو را نمی‌دهد، اینها فکر می‌کنند تنها خودشان می‌فهمند و غیر آنها کسی حرفی بزند درست نیست، تاکتیک‌های خبری را فقط اینها می‌دانند و آنچه را خودشان فکر می‌کنند درست است اعمال می‌کنند.

این کارشناس بازنشسته رسانه ملی اظهار کرد: من خودم را نمی‌گویم اما از باقی کسانی که بازنشسته شده‌اند چه استفاده‌ای شده است. از بازنشسته‌هایی بهره گرفته می‌شود که ظرفیت‌های آن‌ها تمام شده است، بله قربان گو هستند و نظر انتقادی و یا نقد مصلحانه و با راهکار ندارند.

شمشادی در واکنش به این سوال خبرنگار مهر که چقدر ممکن است برخی انتقادات اخیر او به دلیل بازنشستگی‌اش از صداوسیما و برخی محدودیت‌هایی که از طرف مدیریت تلویزیون برایش اعمال شده باشد، تصریح کرد: اگر حسن شمشادی را از سال ۹۰ در فضای مجازی پیگیری کنید، متوجهید که این انتقادات مربوط به ۱۴ یا ۱۵ ماه اخیر که بازنشسته شده‌ام نیست. زمانی که شمشادی بازنشسته شد باتوجه به قانونی که درباره سابقه ایثارگری وجود داشت می‌توانست تا ۱۰ سال دیگر همچنان در سازمان خدمت کند با این حال با توجه به شرایط موجود من عطای سازمان را به لقای آن بخشیدم. نکته بعدی اینکه من همه دغدغه‌ها و مسائلم را از حیث نقدهایی درون سازمانی مطرح کرده‌ام.

وی اضافه کرد: ماموریت من فروردین سال ۹۴ به طور رسمی در سوریه پایان یافت و به تهران بازگشتم و تا مرداد ۹۸ که به طور رسمی بازنشسته شدم حدود چهار سال و نیم شیفت شب خبرگزاری صداوسیما کار کردم چراکه هیچ نگاه مثبتی برای تغییر در آنتن صداوسیما و خبر و احترام و جلب توجه مخاطب ندیدم. مدیران هم از حضورم در شیفت شب استقبال کردند چون دیگر مرا نمی‌دیدند و انتقادی هم از من نمی‌شنیدند!

کد خبر 5051319 عطیه موذن

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان صداوسیما حمید شاه آبادی عبدالعلی علی عسکری بیژن نوباوه محمد دلاوری حسن شمشادی میلاد دخانچی فیلم کوتاه فیلم سینمایی تئاتر ایران ویروس کرونا حضور هنر ایران در جهان محمدرضا شجریان برنامه تلویزیونی اکبر عالمی شبکه پنج سیما فیلم مستند اربعین 99 برنامه رادیویی موسیقی ایرانی سینمای مستند سازمان صداوسیما معاونت سیاسی خبرنگار مهر تغییرات اخیر بازنشسته شده رسانه ملی داشته باشند معاونت سیما تحولات مثبت برنامه هایی حسن شمشادی جوان گرایی علی عسکری شاه آبادی معاونت ها برنامه ها روی آنتن باید دید سن و سال سال ها روی آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۲۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیران قضائی مکلف به پیاده‌سازی مفاد سند روزآمدشده تحول قضائی هستند

رئیس قوه‌قضاییه با بیان اینکه مدیران قضائی مکلف به پیاده‌سازی مفاد سند روزآمدشده تحول قضائی هستند، گفت: تحول مقوله‌ای موقتی و ایستا نیست که یک بار انجام گیرد و تمام شود؛ باید پیوسته و متناسب با اقتضائات زمان در دستگاه قضایی تحول داشته باشیم و برای این کار، انعطاف به خرج دهیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای پس از ابلاغ و انتشار رسانه‌ای سند روزآمدشده تحول و تعالی قضائی در جلسه ستاد راهبری اجرای این سند با اشاره به عملیات غرورآفرین و ظفرمندانه «وعده صادق» در تنبیه جنایتکاران صهیونیستی، اظهار کرد: باید از همه کسانی که در راستای عزت و اقتدار و حکمت ایران اسلامی تلاش و مجاهدت می‌کنند، تقدیر و تشکر داشته باشیم؛ عملیات «وعده صادق» یک اقدام فوق‌العاده و در راستای عزت و اقتدار و حکمت ایران اسلامی بود.

وی افزود: عملیات «وعده صادق» که یک اقدام تنبیهی علیه رژیم جنایتکار صهیونیستی بود، حق مشروع جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شد، چرا که همه دنیا در روز سیزدهم فروردین متوجه اقدام جنایت‌کارانه رژیم اسرائیل در تجاوز به کنسولگری ایران در دمشق شدند؛ اقدامی که مغایر با عرف و حقوق بین‌الملل بود و به شهادت مستشاران ایرانی منجر شد؛ مستشارانی که به خواست و دعوت دولت سوریه در این کشور حضور داشتند.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا اعلام کرد که جنایت رژیم متجاوز صهیونیستی در حمله به کنسولگری‌اش در دمشق را که به منزله حمله به خاک کشور است، بی‌پاسخ نمی‌گذارد؛ از این رو، عملیات «وعده صادق» در حد یک اقدام تنبیهی، تحقق یافت؛ البته به اذعان کارشناسان بین‌المللی و صاحب‌نظرانی نظامی و سیاسی از جبهه دشمن، عملیات مزبور، اقدامی پیچیده و شگفت‌آور بود و سبب ایجاد تحول در معادلات جهانی و منطقه‌ای شد؛ حتی برخی کارشناسان و صاحبنظران از جبهه دشمن، اعلام داشتند که باید وضعیت قاره آسیا را به قبل و بعد از عملیاتِ «وعده صادق» تقسیم کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: دشمن اعلام کرد که باور نداشت ایران اسلامی همزمان بتواند این تعداد و این انواع از موشک و پهپاد را به سمت اراضی اشغالی و پایگاه‌ها و مواضع صهیونیست‌های غاصب گسیل دارد؛ باید توجه داشت که جمهوری اسلامی ایران از پیش اعلام کرده بود که یک اقدام تنبیهی و متناسب را در قبال جنایت اسرائیل در دمشق صورت می‌دهد، لذا صهیونیست‌ها با همکاری آمریکایی‌ها و برخی دیگر از دوّل غربی، تمهیدات لازم را برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ما اندیشیده بودند، اما با این حال، تعداد قابل توجهی از این پرتابه‌ها، با موفقیت به اهداف مورد نظر اصابت کردند و اثرات مورد نظر را گذاشتند.

وی گفت: به موجب عملیات موفقیت‌آمیز و غرورآفرین «وعده صادق»، قلوبِ همه دوستداران حق و همه مخالفانِ قدرت‌های استکباری و همه بی زاران از ظلم، شاد و مَسرور شد؛ فراموش نکنیم که بیش از شش ماه است که ماشین کشتار رژیم غاصب صهیونیستی تحت حمایت آمریکا و برخی دیگر از دوّل غربی، در باریکه غزه مشغول انواع و اقسام جنایت‌ها است؛ همه کسانی که با مشاهده تصاویر جنایات سَبعانه و وحشیانه صهیونیست‌ها در غزه، قلوبشان جریحه‌دار شده بود، پس از عملیات وعده صادق، مشعوف و مُبتهج شدند.

رئیس قوه قضائیه بیان داشت: در داخل کشور نیز پس از عملیات ظفرمندانه «وعده صادق» همه جریان‌ها با گرایش‌های مختلف، خوشحال و مسرور شدند؛ بدیهی است وقتی به مکان دیپلماتیک ما که به منزله خاک کشور است حمله شد، دیگر گرایش‌های سیاسی معنا پیدا نمی‌کند و وحدت و انسجام ملی برای پاسخ به متجاوز، مضاعف می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: آمریکایی‌ها و دیگر دوّل غربی که مدام از ضرورت خویشتنداری صحبت می‌کنند باید بدانند که عملیات «وعده صادق» یک اقدام تنبیهی و علیه دو مقر نظامی صهیونیست‌ها بود؛ دو مقری که در حمله به کنسولگری ما در دمشق نقش داشتند، بنابراین کشورهایی که مدعی‌اند نمی‌خواهند آتش جنگ فراگیر شود باید سران رژیم غاصب صهیونیستی را در سر جایشان بنشانند و بدانند اگر آن‌ها دست از پا خطا کنند، اقدام بعدی ما تنبیهی نخواهد بود.

وی بیان کرد: صهیونیست‌ها بیش از شش ماه است که علی‌رغم انواع و اقسام جنایات در باریکه غزه علیه غیرنظامیان و زنان و کودکان، به هیچ‌کدام از اهدافشان علیه مقاومت فلسطین نرسیده‌اند، بنابراین لازمه بازگشت آرامش به منطقه غرب آسیا، آن است که قدرت‌های استکباری و در صدر آن‌ها آمریکا، دستِ حمایت همه‌جانبه خود را از سر صهیونیست‌ها بردارند؛ صهیونیست‌ها مرکز شر و شرارت هستند؛ البته فهمیده‌اند که اگر علیه ایران اسلامی دست به شرارت بزنند، خسارات زیادی را متحمل خواهند شد.

رئیس قوه قضائیه گفت: به سبب عملیات پیروزمندانه «وعده صادق» شکرگزار درگاه خداوند منّان هستیم و موفقیت در این عملیات پیچیده و هماهنگ را به فرماندهی معظم کل قوا و فرمانده سپاه و تمام فرماندهان و سردارانی که در این عملیات ظفرمندانه نقش‌آفرین بودند، تبریک می‌گوئیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به ابلاغ سند روزآمدشده تحول قضائی، اظهار کرد: «تحول» مقوله‌ای موقتی و ایستا نیست که یک بار انجام گیرد و تمام شود؛ باید پیوسته و متناسب با اقتضائات زمان، در دستگاه قضائی، تحول داشته باشیم و برای این کار، انعطاف به خرج دهیم، با عنایت به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص تحول در قوه قضائیه و همچنین با توجه به پایان دوره زمانی اجرای سند تحول قضائی در اسفند ماه سال ۱۴۰۲، روزآمدسازی سند تحول قضائی در دستور کار قوه قضائیه قرار گرفت و این سند، اکنون در دسترس است.

وی بیان کرد: همه مدیران قضائی در تمام سطوح موظف و مکلف به پیاده‌سازی مفاد سند روزآمدشده تحول قضائی هستند و مراحل اجرایی این سند باید به سرعت در همه بخش‌های قوه قضائیه پیاده‌سازی و عملیاتی شود؛ باید توجه داشت که این سند مربوط به تمام سازمان‌ها و بخش‌ها و مراکز قضائی است و اختصاص به دادگستری‌ها ندارد.

رئیس قوه قضائیه خطاب به معاونان «راهبردی» و «حقوقی» قوه قضائیه دستور داد تا به سرعت نسبت به اجرایی شدن بخش‌هایی از سند تحول که منوط به وضع یا اصلاح قوانین است، تدابیر و تمهیدات مناسب را در نظر گیرند.

توسعه فناوری اختیاری نیست، مجبور به توسعه هستیم و باید در این مورد سرمایه‌گذاری کنیم

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: هوشمندسازی خدمات و فرایندهای قضائی و توسعه ابزارهای فناورانه در عدلیه، یک امر اختیاری نیست، بلکه ما مجبور هستیم که به سمت هوشمندسازی و بهره‌گیری هر چه بیشتر از ابزارهای فناورانه حرکت کنیم و باید در این مسیر همه تدابیر و تمهیدات لازم از جمله سرمایه‌گذاری، تخصیص بودجه، آموزش و جذب عناصر متخصص را اتخاذ کنیم.

وی با اشاره به موضوع اسناد عادی که در سند تحول قضائی، مورد نظر قرار گرفته است، گفت: یکی از مسائلی که همیشه مطرح بوده، مبحث «اسناد عادی» است؛ با یک سند عادی، سالیان سال، املاک و اموال غیرمنقول، دست به دست و جابجا می‌شد و از این طریق، گرفتاری‌های فراوانی برای مردم درست می‌شد و حجم عظیمی از کار برای قوه قضائیه ایجاد می‌شد؛ مقام معظم رهبری در این خصوص فرمودند که مصلحت قطعی است این کار انجام گیرد؛ مجلس و سایر بخش‌ها تلاش کردند و این قضیه را به مرحله جدیدی رساندیم؛، البته این مقوله، بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان مدتی در رفت‌وآمد بود و در خصوص مواردی از این مقوله، مجلس اصرار ورزید و اکنون موارد مزبور در مجمع تشخیص مصلحت مدنظر است و جلساتی پیرامون آن‌ها برگزار شده است؛ البته بررسی آن موارد در مجمع، با بررسی بودجه و برنامه هفتم همزمان شد لذا باید پیگیری کنیم که این مقوله هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.

رئیس قوه قضائیه پیرامون بهره‌گیری هر چه بیشتر از ظرفیت‌های مردمی که مدنظر سند تحول قضائی است، گفت: باید در امر بهره‌گیری هر چه بیشتر از ظرفیت‌های مردمی و توسعه حل اختلاف و مصالحه و سازش بین طرفین دعوی، گام‌های بلندتری را برداریم؛ در همین رابطه، ضروری است در مقوله اجرایی‌سازی قانون جدید شوراهای حل اختلاف، از جمله تعیین تکلیف نیروهای این مرجع و برپایی و گسترش دادگاه‌های صلح، پیش از موعد مقرر، مراتب را عملیاتی کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: معاونت راهبردی قوه قضائیه با همکاری مرکز رسانه، نسبت به آثار مثبت اجرایی شدن سند تحول قضائی، برای مردم تبیین‌گری کند و به صورت ملموس و موردی، اثرات اجرایی شدن مفاد این سند را در بهبود خدمت‌رسانی قضائی و تسریع و تسهیل امور قضائی مردم تشریح کند در این مورد بخش‌هایی هم که هنوز نتوانسته‌ایم به موفقیت برسیم هم برای مردم با ذکر دلیل توضیح داده شود.

کد خبر 745185

دیگر خبرها

  • ماموریت‌ها و راهکارهای تحول‌آفرین در دستگاه قضایی
  • آمادگی همکاری سازمان منطقه آزاد کیش با صداوسیما برای جذب سرمایه گذار
  • قانون جهش دانش‌بنیان مهم‌ترین سرفصل کاری معاونت علمی در ۱۴۰۳
  • ترکیب سپاهان در دربی با تغییرات قابل توجه!
  • با برنامه ریزی دنبال کار جدیدی در دانشگاه خواهم بود
  • پای صنعت باید در دانشگاه باز شود
  • به دنبال حرکت جدیدی در دانشگاه گیلان هستم
  • تغییر در ترکیب هیئت پذیرش شرکت‌های استارت‌آپی/پذیرش دانش‌بنیان‌ها در حوزه های مختلف
  • مدیران قضائی مکلف به پیاده‌سازی مفاد سند روزآمدشده تحول قضائی هستند
  • مدیران قضایی مکلف به پیاده‌سازی سند تحول قضایی هستند