Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماسک های 1300 تومانی وعده داده شده رئیس سازمان غذا و دارو عاقبت پس از هشت روز تازه دارد توزیع می شود؛ اما نه در داروخانه‌ها، بلکه در کنار خیابان توسط دستفروشان توزیع می‌شود! چرا داروخانه‌‎ها در این شرایط از وزارت بهداشت تمکین نمی‌کنند؟ آیا این رویکرد عجیب و شتابزده میتواند به سایر حوزه‌های بخش بهداشت و درمان هم مرتبط باشد؟!

به گزارش خبرنگار سلامت شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رییس سازمان غذا و دارو روز سه‌شنبه 23 مهر ماه سال جاری در نشست خبری خود که به مناسبت اعلام خبر تولید و توزیع ماسک در داورخانه های تهران و سایر شهرستان های کشور برگزار شده بود مصرانه از مردم درخواست کرده بود که ماسک سه‌لایه را بیشتر از ۱۳۰۰ تومان نخرند و ماسک مورد نیازشان را از داروخانه ها تهیه نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه نسبت به هرگونه گرانفروشی ماسک از سوی مراجع توزیع و عرضه ماسک هشدار داده و تاکید کرده بود: قبل از شیوع بیماری کرونا، میزان تولید انواع ماسک در کشور، بسیار محدود بود و مصرف‌مان هم بسیار محدود بود. در عین‌حال بخشی از تولید علاوه بر پوشش نیاز داخلی، صادر می شد. اما با شیوع بیماری کرونا در فاز اول، نیاز کشور حدود ۲۰ برابر افزایش یافت که در کوتاه مدت امکان تامین این نیاز وجود نداشت و بر همین اساس یک ماه الی یک ماه و نیم مشکلاتی را داشتیم که نیروهای مردمی به کمک آمدند و نیاز کشور برطرف شد. بنابراین مصرف کننده نباید ماسک سه لایه را بیش از ۱۳۰۰ تومان دریافت کند.

دانا در روز چهارشنبه 24 مهر ماه گزارشی مشروح با تیتر "عدم نظارت بر فروش ماسک؛پاشنه آشیل نابسامانی‌ها/ماسک1300 تومانی؛ حقیقت است یا افسانه؟" در این رابطه منتشر کرد که محور این گزارش مشاهدات میدانی خبرنگار در داورخانه های برخی از مناطق شهر تهران بود. این گزارش مبین این نکته بود که ماسک های مورد بحث بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار راه دانا به رغم تاکیدات رئیس سازمان غذا و دارو در داروخانه های مناطقی حد فاصل میدان فردوسی تا منطقه تهرانپارس نه تنها یافت نشد؛ بلکه داروخانه داران و متصدیان فروش در داروخانه‌های مناطق یاد شده از جزئیات توزیع این محصول بی‌خبر بودند.  

با این وجود این احتمال  به ذهن رسیدکه در پی اعلام دکتر شانه ساز تا زمان توزیع ماسک در داروخانه‌ها ممکن است زمان کافی نبوده باشد و در روزهای بعد از انتشار گزارش دانا این محصول به داروخانه ها رسیده باشد.

 با این وجود خبرنگاران گروه اجتماعی دانا از زمان نشست خبری رئیس سازمان غذا و دارو در مراجعه به داروخانه‌ها، پیگیر جزئیات فروش ماسک‌های 1300تومانی در داروخانه های تهران بوده‌اند. در این جستجو مناطقی چون میدان فردوسی، چهار راه کالج، خیابان انقلاب، میدان ولیعصر(عج)، نارمک، منطقه تهرانپارس، رسالت، سوهانک، میدان ونک، خیابان افریقا، میدان حر، شهرک محلاتی و... ماسکی با مشخصات فوق نه تنها مشاهده نشد، بلکه قاطبه داروخانه‌داران و متصدیان فروش داروخانه‌ها از محصولی به نام ماسک 1300 تومانی اطلاع نداشتند.

القصه اینکه تا زمان انتشار این گزارش هیچ داروخانه‌ای در زمینه فروش و توزیع ماسک های اعلامی 1300 تومانی با سازمان غذا و دارو همکاری نداشته است و داروخانه‌ها ماسک‌های رنگ به رنگی را به فروش می رسانند که با یک بررسی ساده - بر اساس توصیه هایی که متخصصان در خصوص تهیه ماسک به مردم کرده اند-، می توان به این نتیجه رسید که این ماسک‌ها در ورای ظاهر ملون و مدل‌های دلبرانه‌؛ و صد البته، قیمت‌های غیر معقول‌شان، عملا نمی‌توانند فرد استفاده‌کننده را از خطر ابتلاء به کرونا مصون نگاه دارند!

ارزان ترین ماسک داروخانه‌ای؛ 2هزار تومان

 

 

در بررسی های میدانی خبرنگار دانا ازران ترین ماسکی که در داروخانه‌ها  ماسک‌های بی‌کیفیت و بدون ملزوماتی چون مفتول بینی بودند که به واسطه اندازه و ابعاد غیر استانداردشان درست روی صورت درست قرار نمی‌گیرند. این ماسک‌ها که تنها از یک لایه نازک تشکیل شده اند، در یک بسته سه قطعه‌ای به قیمت شش هزار تومان عرضه می‌شوند؛ به مفموم دیگر هر قطعه ماسک به قیمت دو هزار تومان به فروش می رسد.

افسانه ماسک 1300تومانی

حال این سوال به ذهن خطور می کند که بالاخره ماسک های مورد اشاره رئیس سازمان غذا و دارو  چه شد؟ ماسک‌هایی که به واسطه فتح الفتوح قیمت گذاری ثابت و تولید مثلا انبوه آن کنفرانس مطبوعاتی برگزار شده بود! اما با گذشت زمانی حدود هشت روز اثری از آثار این محصول پرزنت شده در اطراف و اکناف پایتخت یافت نشد!
جالب اینجاست  در حالی که داروخانه ها دست وزارت بهداشت، خاصه سازمان غذا و دارو را برای توزیع و فروش ماسک ها پس زدند؛ دستفروش ها از این وزارت خانه گرفتار بحران دستگیری کردند؛ به این معنا که روز گذشته در پی‌گیری‌های خبرنگار دانا توزیع ماسک‌های یاد شده در منطقه ای از شهر  توسط دو خودرو حامل بسته‌های 50 قطعه‌ای ماسک در حالی کنار خیابان به فروش می‌رسید که هر خودرو شرایط و قیمت فروش را بر روی بنری تبلیغاتی نوشته و روی خودروها نصب کرده بودند. این شرایط فروش توسط جوانانی که هیج خط و ربطی به وزارت بهداشت و امور درمان و کرونا و سازمان غذا و دارو نداشتند سوالات بی شماری را در ذهن طرح میکند که در نهایت به بی برنامگی سازمان غذا و دارو و عصیان بیش از پیش داروخانه ها می توان پی برد.
 

چرا داروخانه ها از فروش ماسک های 1300 تومانی سر باز زدند؟

 

 

بر اساس بررسی‌هایی که حول یافتن پاسخ این سوال که چه اتفاقی  سبب بهم خوردن محاسبات رئیس سازمان غذا و دارو شده و برخلاف توصیه های وی مردم در مراجعه به داروخانه‌ها دست خالی، عصبی و سرخورده باز می گردند؟
در نهایت به واقعیتی برخوردیم که در باز علت ان به سر زلف مادیات و شماره سود و زیان حضرات گره می خورد. به این معنا که گویا هر قطعه ماسک یاد شده برای فروش 1200تومان از سوی تولید کننده به فروشندگان عرضه می شود که در نهایت انان با سودی 100 توامانی بابت فروش هر قطعه ماسک باید متاع خود با خریداران عرضه کنند.
البته برای هرگونه سوءتفاهمی باید یاد آور شد که ماسک ها به هیچ عنوان خرده فروشی ندارد و بصورت بسته های 50 قطعه ای به فروش می رسند که از این بایت هیچ مشکلی به لحاظ بهداشتی برای خریداران پیش نخواهد آمد. بنابراین فروشندگان به ازای فروش هر بسته 50 قطعه ای مبلغ پنج هزار توامن سود می‌برند.
بر اساس اطلاعات حاصل شده، فروشندگان عمدتا از قشر جوانان تحصیل کرده بیکار به فروش ماسک ها در کنار خیابان مبادرت کرده‌اند. در گفت و گو با آنان مشخص شد که فروش ماسک ها چندان هم آسان نیست و ماموران شهرداری در تذکرهایی مداوم مانع از فروش آنان می شوند.
 

سود مالی یا سلامت جانی؛ مسئله این است!

در پایان لازم به ذکر است که در حسن خاتمی انتقادی خطاب به قاطبه داروخانه داران این نکته را متذکر شد که که ای کاش در کنار سود سرشاری که از فروش محصولات لاکچری می برند، در فروش ماسک های1300 تومانی، با وزارت بهداشت همکاری می کردند. چرا که باید در نظر داشته باشند که آنها هم در کشتی طوفان زده ای نشسته اند که گاهی حساب سود و زیان مالی ، خدای ناخواسته می تواند زیان جانی را برای همه از جمله آنان به همراه داشته باشد.  
ضمن آنکه گذشته از سلامت مردم و جامعه که گویا شعاری بیش نیست، باید در این مورد تامل کرد که فروش محصولی با سود کم؛ اما تعداد و تیراژ زیاد، در نهایت سودی فراوان را در پی خواهد داشت.
بنابراین بهتر است در چرتکه‌اندازی سود و زیان ملوکانه، این نکته هم لحاظ شود؛ تا شاید مفری برای مردمی که به جان رسیده اند، پیدا شود.

انتهای پیام / خ

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس سازمان غذا و دارو داروخانه ها وزارت بهداشت فروش ماسک ها توزیع ماسک بر اساس قطعه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۲۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گران‌‌فروشی داروی کمیاب به بهانه یک بخشنامه

احمد جعفری‌نسب مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران درباره برگزاری این گشت مشترک اظهار کرد: گشت مشترک تعزیرات حکومتی در قالب سه تیم با دریافت گزارش‌های مردمی در زمینه گران‌فروشی دارو‌های کمیاب به ۹ داروخانه معروف و منتخب مراجعه کرد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران افزود: مشکل اصلی که در این گشت مشاهده شد این بود که داروخانه‌ها حتی در مواردی که دارو دارای قیمت مندرج در روی بسته‌بندی است بر اساس نرخ سامانه‌ای و جدید اقدام به نرخ‌گذاری جدید و عرضه دارو می‌کنند.

جعفری نسب با اشاره به اینکه صاحبان این داروخانه‌ها بخشنامه‌ای از وزارت بهداشت را توجیه کار خود کرده‌اند، گفت: این موضوع در حال بررسی است و نباید اجازه دهیم با استفاده از یک بخشنامه بستری برای گران فروشی و اجحاف در حق مردم به‌ویژه در حوزه سلامت ایجاد شود.

به گفته مدیرکل تعزیرات حکومتی تهران، محصولی که با مواد اولیه پارسال تولید شده نباید روزانه براساس نوسانات بازار قیمت‌گذاری شود.

جعفری‌نسب دیگر تخلفات این داروخانه‌ها را قاچاق و عرضه داروی تاریخ مصرف گذشته عنوان کرد و گفت: این پرونده‌ها برای کارشناسی به کمیسیون ماده ۱۱ ارسال شد و پس از دریافت استعلام ها، حکم این متخلفان صادر می‌شود.

در این گشت مشترک مدیر کل امور بهداشت، دارو و درمان سازمان تعزیرات حکومتی روسای شعب تهران را همراهی می‌کرد همچنین پزشکان سازمان غذا و دارو و پلیس قاچاق نیز حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • توزیع انسولین قلمی وارداتی از هفته آینده در کرمانشاه
  • پیگیری اختلال سامانه نسخه الکترونیک سلامت
  • مانع‌زدایی از شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده واکسن، دارو و مکمل‌ها در راستای تحقق شعار سال
  • گلایه رئیس سازمان غذاودارو از فروش اقلام غیرمجاز در عطاری‌ها
  • فقط زالوی طبی عرضه شده در داروخانه ها مورد تأیید است
  • گران‌‌فروشی داروی کمیاب به بهانه یک بخشنامه
  • ولایی: هیچ دلیلی برای وجود داروی غیرمجاز در داروخانه‌ها قابل پذیرش نیست
  • آخرین وضعیت تولید شیرخشک در کشور/ خرید بدون تغییر قیمت از داروخانه‌ها
  • در زالودرمانی فقط زالوی طبی عرضه شده در داروخانه‌ها مورد تائید است
  • داروخانه‌ها مجاز به فروش زالوی طبی هستند